Pistol cu glont

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
niko77

Pistol cu glont

Post by niko77 »

Are cineva cunostinta de vreun precedent la obtinerea permisului de pistol cu glont (aici ma refer la cei care nu sunt magistrati,ofiteri,parlamentari ,etc).De exemplu o persoana care este asociata intr-o firma care are cifra de afaceri n miliarde pe an sau care transporta medicamente din clasa psihotropelor si a stupefiantelor .Sau categoria celor care au drept se limiteaza strict la cei enumerati mai sus fara nici o exceptie?
Multumesc anticipat.
catalin_suzeanu

Re: Pistol cu glont

Post by catalin_suzeanu »

Din ce-mi aduc aminte, insusi Tiriac a facut o cerere prin 2007 pentru angajatii sai ce se ocupau cu paza si transportul valorilor si a primit refuz din partea autoritatilor, singura arma recomandata pentru acestia fiind cea cu bila de cauciuc. E adevarat ca, la un moment dat a primit o adresa in completarea primei in care se preciza ca ar exista o solutie, aceea fiind: daca printre angajati exista si fosti ofiteri sau daca devin "mari" membri de partid (SIC) bla bla bla, acestia pot face personal cerere pentru arma cu glont insa a fost avertizat asupra uzului de arma dat fiind faptul ca bunurile transportate de catre agentii de paza posesori ai unei arme de aparare cu glont nu sunt personale, deci nu ar putea fi considerat uzul de arma ca fiind pentru apararea individuala...Ciudat pentru ca un potential agresor incearca sa elimine oamenii de paza pentru insusirea in conditii cat mai usoare a bunurilor vizate, deci atenteaza la INTEGRITATEA SI VIATA PERSONALA a acelui posesor de arma letala...
Foarte ciudata interpretarea legii...

Stima,

Cata

LE:...Revin cu articolul in care se facea cunoscuta acea solicitare a miliardarului Tiriac...

http://stiri.rol.ro/content/view/83740/4/

Stima din nou :wink:
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
cris091

Post by cris091 »

fi atent ,vz ca se tine un curs de instructori de tir la C.N.F.P.A. centrul national de formare si perfectionare a antrenorilor ,care tine vreo doua saptamani si costa ,te interesezi acolo ,de acolo iti elibereaza carnetul de instructor sportiv si cu acel carnet te inscri in urmatoarea sesiune la S.N.A (SCOALA NATIONALA DE ANTRENORI)si dupa ce termini scoala iti poti lua 9mm glont ca antrenor,scoala dureaza 2 ani,asta este singura modalitate de ati procura 9mm ca civil dc nu fc parte din structuri.vezi ca inscrierile or sa se faca curand bafta :P
tevez

Post by tevez »

Şi nu poţi să-l foloseşti decât pentru tir.
cris091

Post by cris091 »

da asa este, nici nu am spus ca il poti folosi ca aparare si paza ci doar modalitatea de obtinere :wink:
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

De la postarea din aprilie 2009 s-a mai desteptat si legiuitorul nostru (sau mai degraba a tinut cont de anumite recomandari). Exista situatia in care, fost "privilegiat", poti detine arma de aparare (intaresc: "cu glont") si poti face uz de aceasta atunci cand esti agresat/atacat in scopul deposedarii de bunuri ce nu-ti apartin (dar care pentru moment sunt in posesia ta) dar pentru a duce la bun sfarsit deposedarea, agresorul foloseste forta directa impotriva ta. Atunci este legitima actiunea ta de respingere folosind uzul de arma.
Tiriac a recunoscut ca, dupa refuzul primit, a fost sfatuit de anumite persoane, sa procedeze in acest mod, ca cel din exemplul de mai sus (mai ales ca intre timp se completase legea cu folosirea armei si impotriva unui agresor ce vizeaza o terta persoana), exact cazul pentru care cerea el dotarea pazei de corp cu letala.
Motivatia acestuia a sunat destul de voalata: "asta inseamna sa dau afara bodyguarzii ce-i am acum si sa angajez fosti politisti sau militari care vor cere bani mai multi decat cei de-acum...mai bine sa se pregateasca la sala si sa ma apere ca de-aia ii platesc"....

Stima
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Guest

Post by Guest »

un document gasit cu google, pentru lectura cetateanului! :D Nu stiu daca preturile afisate sunt cele ale pietei, sau e ca la loganurile politiei :D
http://www.semperfidelis.ro/e107_files/ ... oace_1.pdf
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Post Reply