semiautomata beretta
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
mihai ionut daniel
semiautomata beretta
am cumparat in urma cu aproape trei luni o semiautomata beretta.am tras aproape 500 de cartuse cu ea, la rate fazani iepuri si potarnichi dar mai ales la rate, personal o consider excelenta.as vrea sa stiu si parerea altor posesori despre aceasta arma si daca stie cineva unde pot sa gasesc si restul de socuri,cand am cumparat-o a fost livrata doar cu trei.
-
Hampu The Great
E super arma....merita fiecare banut.
Socuri nici nu iti trebuiesc mai multe decat alea trei...Banuiesc ca unul e full...si sincer vorbind eu cred ca numai asta e cu adevarat necesar.
Acuma sunt pareri si pareri...Da si eu am patit la fel ca tine (eu am o seimautomata Mossberg) cand mi-am cumparat arma.
M-am dus pe siteul lor am comandat inca patru socuri (intre care si unul turkey...).
Nu zic cat am platit pe ele ca te ia ameteala, ce vreau insa sa iti zic e ca la zece ani dupa asta in afara faptului ca le-am tot carat dupa mine la mai multe partide, de folosit le-am folosit doar in cateva randuri.
Acuma ele ruginesc pe undeva prin dulapul de arme...
Socuri nici nu iti trebuiesc mai multe decat alea trei...Banuiesc ca unul e full...si sincer vorbind eu cred ca numai asta e cu adevarat necesar.
Acuma sunt pareri si pareri...Da si eu am patit la fel ca tine (eu am o seimautomata Mossberg) cand mi-am cumparat arma.
M-am dus pe siteul lor am comandat inca patru socuri (intre care si unul turkey...).
Nu zic cat am platit pe ele ca te ia ameteala, ce vreau insa sa iti zic e ca la zece ani dupa asta in afara faptului ca le-am tot carat dupa mine la mai multe partide, de folosit le-am folosit doar in cateva randuri.
Acuma ele ruginesc pe undeva prin dulapul de arme...
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat intrucat stiu asta si intrucat ma revolt...
-
cristian pindichi
salut
si eu am o beretta es 100 din august
pana acum s-a comportat excelent.e adevarat ca nu e cea mai aratoasa arma dar ca mecanism pana acum totul e ok
insa a dau un sfat:curatati-o dupa fiecare vanatoare!!!!obligatoriu.chiar daca va este lene si nu aveti chef cand veniti seara obositi dar cel tarziu a doua zi neaparat.
va pot spune mai multe dar m-a cuprins ceea ce va spuneam:O LENEEEEE....

si eu am o beretta es 100 din august
pana acum s-a comportat excelent.e adevarat ca nu e cea mai aratoasa arma dar ca mecanism pana acum totul e ok
insa a dau un sfat:curatati-o dupa fiecare vanatoare!!!!obligatoriu.chiar daca va este lene si nu aveti chef cand veniti seara obositi dar cel tarziu a doua zi neaparat.
va pot spune mai multe dar m-a cuprins ceea ce va spuneam:O LENEEEEE....
-
Hampu The Great
Cel putin odata pe sezon trebuie demontata si cutia mecanismelor. Sunt niste bolturi care se scot cu ajutorul unui dorn...E icredibil cata mizerie se poate aduna acolo.
E indicat ca odata pe sezon curatarea unei arme ca asta (beretta) sa fie incredintata unui armurier.
E indicat ca odata pe sezon curatarea unei arme ca asta (beretta) sa fie incredintata unui armurier.
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat intrucat stiu asta si intrucat ma revolt...
Anul asta am fost la gugustiuci cu semiautomata. Din cauza ca am intrat intr-un lan de floarea soarelui, neatent, mi-au intrat in mecanism o gramada de seminte, bucatele de plante uscate si alte chestii de-astea. Arma nu mai repeta focul. Am desfacut-o, am gasit in ea o gramada de mizerii, am curatat-o, dupa care n-am mai avut nici o problema.
Se vede treaba ca avantajul de a avea posibilitatea de a trage mai multe focuri decat doua, e insotit de dezavantajul necesitatii curatarii mai frecvente a armei.
Pentru demontare si curatare, eu nu apelez la un armurier, ci la un coleg-prieten care e foarte priceput la orice obiect tehnic. Acum am invatat si eu sa o demontez si sa o asamblez la loc.
Se vede treaba ca avantajul de a avea posibilitatea de a trage mai multe focuri decat doua, e insotit de dezavantajul necesitatii curatarii mai frecvente a armei.
Pentru demontare si curatare, eu nu apelez la un armurier, ci la un coleg-prieten care e foarte priceput la orice obiect tehnic. Acum am invatat si eu sa o demontez si sa o asamblez la loc.
-
Hampu The Great
Esti norocos ca ai un asemenea prieten....Arrow wrote:Pentru demontare si curatare, eu nu apelez la un armurier, ci la un coleg-prieten care e foarte priceput la orice obiect tehnic.
Eu nu am. Cand am cumparat semiautomata m-am apucat sa o demontez si sa o curat...Sti cum e la inceput, cureti la ea mai mult decat tragi..
La montare am incurcat ordinea unor inele de la contragreutate (sunt trei metalice si o garnitura de cauciuc). Am tras cu ea asa aproape un sezon.
La o vanatoare la Oltenita i-am dat arma mea paznicului la o bataie sa vada si el cum e cu semiautomata. El a fost cel care a sesizat un zgomot mecanic anormal la tragere.
Am ajuns la armurier si ala s-a crucit: " Bine domne, da mata esti chiar..beep..nu te uiti si mata in schema cinematica...Nu vezi si mata ca inelul asta are aici un lacas special ca sa tina garnitura..Puteai sa strici bunatate de arma !!"
De la faza asta am capatat un complex...Acuma la asta cu teava lisa m-am invatat sa o desfac si sa o fac la loc si cu ochii inchisi.
La aia cu glont insa nu ma bag.
O singura data m-am apucat de ea si au iesit de acolo o gramada de parghii si o multime de arcuri...Posibilitatea unei reasamblari corecte scadea cu cat inaintam in demontare, asa ca la un anumit moment m-am oprit.
Oricum la inceputul sezonului eu fac cate o sedinta de poligon, si acolo dupa ce o reglez le-o dau la baietii din poligon sa o desfaca si sa o curete cum trebuie (sunt doi armurieri tineri dar foarte priceputi).
E o arma de mare valoare asa ca merita un tratament mai atent..
-
chriss_hunter
semiautomata beretta
poate cineva sa-mi dea informatii despre cele trei socuri de la es 100?...si mai ales pe care trebuie sa-l folosesc pt brennek? pe socuri este scris:
pb-m-sp ***
pb-ic-sp ****
pb-f-sp *
pb-m-sp ***
pb-ic-sp ****
pb-f-sp *
-
Guest
magnum cu alica mai mare de 3,9
Din cite stiu eu cartuse magnum cu alica mai mare de 3,9 nu exista . Doar daca desertizezi cu grija cartusul, pui alica de 4,5 sau 5 mm in el dupa un calcul minutios sau o masurare exacta a gramajului si sertizezi la loc.
Fara grija nu se intimpla nimic . Sertizajul in forma de stea eu il consider inferior celui de la vechile cartuse de carton care asigura o mai buna presiune in momentul exploziei. La fel cum cred ca bura de pisla corect montata este superioara celei de plastic. Si nu cred ca e cineva care sa ma convinga ca nu e asa.
Fara grija nu se intimpla nimic . Sertizajul in forma de stea eu il consider inferior celui de la vechile cartuse de carton care asigura o mai buna presiune in momentul exploziei. La fel cum cred ca bura de pisla corect montata este superioara celei de plastic. Si nu cred ca e cineva care sa ma convinga ca nu e asa.
-
Guest
Salut .
Vad ca esti f. atent la amanunte. Nici nu mi-am dorit sa imi ascund identitatea asa cum o fac alti guests.
Ce are Marius de simti nevoia sa te dezici asa repede de numele asta? E gripat cumva
?
Oricum am gustat gluma fii sigur ... cea cu replicarea h5n1.
Toate bune iti doresc ... oriunde si oricine ai fi!
Vad ca esti f. atent la amanunte. Nici nu mi-am dorit sa imi ascund identitatea asa cum o fac alti guests.
Ce are Marius de simti nevoia sa te dezici asa repede de numele asta? E gripat cumva
Oricum am gustat gluma fii sigur ... cea cu replicarea h5n1.
Toate bune iti doresc ... oriunde si oricine ai fi!