Certificat port arma neletala pierdut/furat. Amenda?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Savage

Certificat port arma neletala pierdut/furat. Amenda?

Post by Savage »

Vreau sa stiu si eu cat ar fi amenda pentru pierderea/furarea certificatului de port arma neletala. Si daca pentru obtinerea lui inca o data imi trebuie altceva decat mi-a trebuit prima data.
Multumesc anticipat.

P.S. Daca stiti amenda si pentru buletin si permis de conducere ar fi si mai bine.
Rhom RG88 cal. 10x22T
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

din cate stiu amenda iei doar pentru pierderea buletinului de identitate; in orice caz anunta cat mai repede pierderea la politie si cel putin permisul de conducere trebuie sa-l declari pierdut(obligatoriu) la monitorul oficial. la politie afli mai multe.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
catalin_suzeanu

Re: Certificat port arma neletala pierdut/furat. Amenda?

Post by catalin_suzeanu »

Savage wrote:Vreau sa stiu si eu cat ar fi amenda pentru pierderea/furarea certificatului de port arma neletala. Si daca pentru obtinerea lui inca o data imi trebuie altceva decat mi-a trebuit prima data.
Multumesc anticipat.

P.S. Daca stiti amenda si pentru buletin si permis de conducere ar fi si mai bine.
Pentru certificatul de detinator nu exista nici o mentiune legata de contraventie. Insa la art.132 alin.18 exista o referire, dar numai pentru permisul de arma si pasaport.
Pentru celelalte documente (permis conducere si carte de identitate) mergi la Monitorul Oficial si le declari nule (se plateste o taxa de 20 lei/anunt).
Nu am cunostinta de vreo "amenda" pentru pierderea/furtul celor doua documente redate mai sus.

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Savage

Post by Savage »

Multumesc pentru raspunsuri.
Rhom RG88 cal. 10x22T
silviu

Post by silviu »

Am trecut si eu prin asta...trebuie sa declari pierderea/furtul la circa de politie pe raza careia s-a petrecut evenimentul in termen de 48 ore. Vezi ca nu prea sunt (sau nu erau atunci) obisnuiti cu "neletale"...in nici un caz nu e vorba de amenda atata timp cat nu depasesti cele 48 ore..Bafta si rabdare la complectat declaratii! Arma iti va ramane pe certificatul de detinator in continuare.
AK47 cal.7.62x39 , FORT 17R cal.9mm
Image
catalin_suzeanu

silviu wrote:......Vezi ca nu prea sunt (sau nu erau atunci) obisnuiti cu "neletale"...in nici un caz nu e vorba de amenda atata timp cat nu depasesti cele 48 ore..Bafta si rabdare la complectat declaratii! Arma iti va ramane pe certificatul de detinator in continuare.
Silviu, din raspunsul tau am senzatia ca ai inteles ca a pierdut arma neletala.
Eu am inteles ca e vorba de certificatul de detinator, ceea ce e cu totul altceva...
Declararea NULA a acestuia conduce automat la eliberarea altuia pe care va fi trecuta aceeasi arma....

Cu stima,

Cata
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Baracuda

Pentru permis de conducere

Post by Baracuda »

Te duci la udriste, ceri de la orice ghereta din aia de dactilografieri un formular pe care il bate tanti la masina, mai iti trebuie o cerere pe care o iei tot de acolo si o completezi de mana. Dupa aia te duci la CEC, este chiar langa udriste, unde platesti o taxa de 50roni. Cu formularul, cererea, copia dupa buletin si taxa de la cec de duci la udriste si depui "dosarul" iar in 3 ore ai carnetul.

Nu se mai declara la nici un monitor oficial.

Toata alergatura dureaza cam 20min
Walther P88 / P99T
catalin_suzeanu

Imi cer scuze pentru confuzie.
Doar Permisul Port-arma se declara NUL in Monitorul Oficial.
Pentru certificatul de detinator te prezinti la compartimentul arme unde esti in evidenta, scri o cerere in care soliciti eliberarea unui nou Certificat de Detinator mentionand motivul.
Eliberarea se face pe loc.
Cel vechi este automat radiat din registrul de evidenta urmand ca cel care il va folosi ilegal sa raspunda in fata legii (asta in cazul in care la un control sau la un eveniment face uz de acesta).

Cu stima,

Cata
Post Reply