Cum si cu ce se curata revolverul ?

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
sckhreech1

Cum si cu ce se curata revolverul ?

Post by sckhreech1 »

Salut,

In primul rand La multi ani!!!!

In al 2-lea vreau sa va intreb cu ce se curata pistolul atat la exterior cat si in "butoias" si la imbinarile acestulia(balamaua pe care se deschide) .Am un revolver RG 89 Nichelat si in urma folosirii de revelion(artificii misocute) s-a murdarit de pulbere si urme de afumare cam peste tot si acum si butoiasul culiseaza in jos destul de greu(are mizerie in balama) si arata nespus de urat. Vreau sa stiu care sunt solutiile cu care se curata ca sa nu fac vre-o nefacuta si sa ii stric frumusetea de culoare.

Va multumesc anticipat.

P.S. Ca 1 subtopic.....am incercat si cartusele cu gaz de culoare maro ...asa ca 1 test ca sa vad cat de "nasoale" sunt si pot sa spun ca am tras in aer liber....batea 1 pic vantul si chiar dsaca am tras contra lui gazele s-au dus in directia de unde batea fara sa se intoarca inspre mine si am incercat sa trec prin norul de gaze lasat...iar cand am ajuns pe partea cealalta imi cam venea sa vomit si lacrimam serios....deci sunt ok contra unui eventual agresor......problema a aparut cand am tras 3 cartuse rapid 1 dupa altul si s-a blocat revolverul.... :( si nu prea am inteles de ce s-a intamplat...parca a aruncat putin inapoi tuburile in butoias .......la blank-uri nu s-a intamplat.
Dabija

Post by Dabija »

Incearca sa cureti pistolul cu WD-40 cleans & protects ... sunt un fel de spray-uri ... si apoi cu Ballistol - ulei amandoua se gasesc la magazinele de arme.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
macarici

Post by macarici »

Sau vechiul ulei de arma.Daca nu, un ulei pt.mecanisme fine(masina de cusut).In prealabil se curata cu o perie teava si butoiasul si toate partile exterioare cu o carpa de bumbac inmuiata in ulei.Daca esti mai Minitehnicus,il desfaci bucati si-l cureti mai bine.
leo

Post by leo »

Blocarea revolverului poate sa apara cind cuiul percutor sparge capsa ramanand infipt in ea (arcul acestuia nu poate sa il extraga).
O alta cauza este explozia capsei inspre inapoi (material moale a capsei sau poate incarcatura mare a cartusului).

Am observat si eu acest lucru la cartusele gu gaz. Cred ca este vorba de calitate proasta a cartuselor.
Post Reply