Posibile schimbari in legislatie

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Guest

Post by Guest »

Numai ca examenul psiho-pupu te va mai costa 100 de lei. Si nimeni nu garanteaza ca a doua zi nu o iei cu capu' :D
Adrian_is

Post by Adrian_is »

BARTHY 2 wrote:
AC Sniper wrote:Pai se revine la cum era inainte cu cazier si examen psihologic pentru procurarea unei arme neletale cu aer comprimat sau pentru autoaparare cu bila sau cu gaz.Doar ca modificarera consta in schimbarea de la contraventie la infractiune orice incalcare a legii cu astfel de arme.Si cum legea la noi ii avantajeaza pe hoti si pe infractori ne intoarcem la furci,topoare,bate si securi ca taranii de la Bobalna din 1907 :lol: :lol: :lol: HALAL EVOLUTIE!!!!TRAIASCA INVOLUTIA DIN ROMANIA! :evil: :evil: :evil:

cum cei care au dreptul sa cumpere arme de foc letale sunt putini, firmele care organizeaza cursuri de manuire a armelor intra in colaps financiar; asa ca, cu un articol bine plasat intr-o H.G. ( care numai in romanica post lovilutionara poate modifica o LEGE ) poate obliga posesorii celor 65.000 de arme neletale sa verse in buzunarele "baietilor destepti" sutele de roni.
Barthy..te corectez un pic, sper sa nu te superi: eu am auzit din gura ministrului de resort de cca 35.000 arme neletale aflate in circulatie, si crede-ma ca am fost deosebit de atent! :wink:
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Adrian_is wrote:.......Barthy..te corectez un pic, sper sa nu te superi: eu am auzit din gura ministrului de resort de cca 35.000 arme neletale aflate in circulatie, si crede-ma ca am fost deosebit de atent! :wink: ......

cum deontologia gazetareasca spune ca o stire ca sa fie credibila trebuie confirmata din cel putin trei surse, s-ar putea sa gresim amandoi; eu am citit cifra intr-un text ( nu mai tin minte unde) iar tu il citezi pe ministrul "de resort"; avand amandoi o singura sursa nu ne mai ramane dec at sa ne mai documentam.......................daca ne intereseaza neaparat acest aspect. in rest.... deie Domnul sa nu ne puna astia sa facem cursul. cu banii respectivi imi mai cumpar o arma sau munitie pe cativa ani.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Guest

Post by Guest »

macarici

Post by macarici »

Guest wrote:Inca o schimbare la 295
http://img17.imagevenue.com/img.php?ima ... 1090lo.jpg
frate,eu n-am inteles nimic!era prea sters.
ce zice?
Image
Babanu

Post by Babanu »

Textul din pagina scanata face referire la armele albe si clasificarea lor. Introducerea batelor, a bastoanelor telescopice si a box-urilor in categoria armelor albe. Nu face nici o referire anume la armele neletale cu glont de cauciuc din cate am inteles eu.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Nikki

Post by Nikki »

In concluzie mai am drepul sa umblu cu bastonul telescopic dupa mine?
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Nikki wrote:In concluzie mai am drepul sa umblu cu bastonul telescopic dupa mine?

doar cu permis de port-maciuca eliberat de militia calareata
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Nikki

Post by Nikki »

Sper ca faci misto... :lol: :lol: :lol:
dingo10

Post by dingo10 »

Referitor la schimbarile legii 295,
am vorbit azi cu cineva din sistem care mi-a zis ca ar fi propuse 2 variante: una prin care sa se solicite mai multe documente pt obtinerea dovezii, adica cazier, examen psihologic si un memoriu prin care sa se justifice necesitatea detinerii armei si a doua varianta prin care sa se interzica chiar folosirea gloantelor de cauciuc.
Introducerea memoriului ar fi, se pare, necesara pentru a putea justifica refuzul eliberarii dovezii anumitor persoane.
Acum, nu stiu cat de adevarat este, dar pe aici cam asta se aude.
Babanu

Post by Babanu »

Treaba cu memoriu imi pare ok, dar a doua varianta cu interzicerea gloantelor ce cauciuc nu imi place deloc. Si noi cei care detinem deja 10x22 sau .380 ce o sa facem? Transformam armele in obiecte de colectie? :evil:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Exista 2 variante:ori le faceti nefunctionale DEFINITIV,ori le stringe serviciul de specialitate(cum s-a procedat cu armele semiautomate 7,62X39 fabricate in RO)si le inapoiaza(sau nu)ruginite dupa citiva ani cind se va schimba legea din nou.
Referitor la afirmatia ca legiutorii nu intreprind nici o miscare daca nu le iese de-o friptura(100% de acord ca asa este),iar darea/luarea de mita este infractiune si s-ar pedepsi de lege(desi prea putini sunt acolo unde ar trebui,behind bars :twisted: ),haideti sa constituim un fond cu acest scop care sa fie sub forma de donatie,perfect legala...

Traim in Roamnia si asta ne maninca toti nervii...
macarici

Post by macarici »

[quote="RoadRunner"]Exista 2 variante:ori le faceti nefunctionale DEFINITIV,ori le stringe serviciul de specialitate(cum s-a procedat cu armele semiautomate 7,62X39 fabricate in RO)si le inapoiaza(sau nu)ruginite dupa citiva ani cind se va schimba legea din nou.
quote]

si cum ramane cu dreptul de proprietate?
in Australia,cand s-au luat armele de la populatie,statul a dat despagubiri care i-a cam secat bugetul.
sau,in buna traditie a Romaniei,nici nu se pune problema de asa ceva!
Image
Janko

Post by Janko »

Un drept dobandit nu mai poate fi retras. Macar asa functioneaza treaba in tarile de la care noi incercam sa luam exemple. La noi insa totul e posibil. Ar mai fi o varianta: armele cu bila de cauciuc "sa le bage in acelasi sac" cu arme cu glont, asta insemnand rastel omologat, trageri periodice, examene psiho periodice si poate interzicerea de a purta arma la tine pe strada. In acest caz, chiar functionale, armele nostre devin inutile. :cry:
Walther PP Cal. 10X22T
cristib

Post by cristib »

Babanu wrote:Treaba cu memoriu imi pare ok, dar a doua varianta cu interzicerea gloantelor ce cauciuc nu imi place deloc. Si noi cei care detinem deja 10x22 sau .380 ce o sa facem? Transformam armele in obiecte de colectie? :evil:
Daca e vorba doar de munitia cu bila de cauciuc si nu de arme care pot trage cu astfel de munitie, armele respective nu pot fi retrase pt ca pot trage si cu cartuse cu gaz, lucru scris si in CD.
Post Reply