Eu nu trimit email domiilor de mai sus, fiindca nu ma pot abtine sa nu le scap vreo chiftea...
Dar mai pun 2 vorbe aici.
Si rog pe altcineva sa le trimita link-ul cu opiniile si parerile dezbaterii furtunoase starnite ah-hoc la ceas de seara pe situl ARROW.
Au fost vremuri, pe cand domnitorii tarii obligau populatia sa poate arme, sa invete sa le foloseasca si sa fie mereu pregatita pt apararea gliei.
Ele au apus de mai bine de 500 de ani si am ajuns in secolul 21, secol in care stagiul militar nu mai este necesar, nici obligatoriu, iar armata este privita de catre tineret ca o adunatura de bugetari, capete incornorate care-si iau lefurile nejustificat, la fel si pensiile.
Din punctul meu de vedere, eliminarea obligativitatii satisfacerii acestui tip de pregatire, atat fizica cat si psihica, este o enorm de mare greseala. Consider ca, o data cu asa zisa respectare a drepturilor omului (RAHAT CU APA RECE), s-a privat dreptul la maturitate a populatiei tinere a tarii in care, inca mai traim si locuim. Intalnesc des pe strada tineri, cu un comportament de feminin, golonashi de 2 bani, plin de nesimtire, fitze si tupeu, fara nici cel mai mic respect pentru cel cu care se intersecteza si care in spate nu au absolut nici o baza, Nici materiala, nici intelectuala, ..absolut nimic, Ii au doar pe mama si pe tata, patroni la vreo firma de 2 lei, care i-au tinut in puf, de la facere pana cand le-au dat f.....pardon, tuleiele.
Alta ar fi fost situatia, daca-r fi trecut macar 2-3 luni printr-un camp de instructie si prin alte cateva activitati militare sau mai putin militare, care se intalneau odinioara in regimente. Asa a fost si o data.....Intra civilul pe poarta unitatii plin de fumuri si iesea fara ele. Cred ca-si lasa golaneala in valiza bine ferecata. Cert e , ca la final rezulta un om matur pe care societatea se putea baza.
Acum stam cu grija ca ajungem dracu la pensie si nu are cine sa ne-o mai plateasca. in fine,,,,,,Nu-mi fac griji ca ne ataca cineva si nu are cine sa ne apere Nuuuuu, in nici intr-un caz.
Parte dintre cei care fac sau modifica aceste legi acum, provin dintre golanashii de odinioara. S-au asezat confortabil in fotoliu, trag de sfori si de bani din toate partile, si-i freaca periodic grija ca poate sa intre cineva noaptea in casa inarmat cu un zamak, sa le fure, ce-au furat.
Fratilor :
toate merg unse si ca pe roate in tara: metalurgia siderurgia, agricultura, ogoarele sunt pline de roade, rosii, capsuni, sfecla, fls, si porumb. Asa ca mai ramasese nerezolvata problema pocnitoarelor de 2 lei vandute in regim de racheta Tomahawk, Piercing 2 si Cruise
(mai aveam ceva de spus, dar revin la munca)
P.S. cei care nu au apucat sa vada niciodata o sfecla de zahar la noi pe ogoare, se pot informa de :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sfeclă_de_zahăr
Va puteti uita si pe youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=CblPSEVgHyE
La noi, toate acestea au deventi virtuale. Mai rar sau deloc pe ogoare, insa din plin virtuale.