Walther PP

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Babanu

Post by Babanu »

Barthy, nu este nici o problema, orice interventie constructiva este bine venita :)
Eu am uitat sa mentionez si freza dar ma bucur ca sunt mai multi care stiu cam ce ar trebui pentru o modificare.
Uzura datorata diferentelor de duritate poate fi atenuata cu un tratament cu teflon in zonele de frecare dintre sanie si corpul armei. Si in plus dupa cate focuri se poate uza? 500-600? Oricum nu am de gand sa trag mai multe avand in vedere pretul unui cartus... :evil:
Macarici, eu am tras concluzia ca .380 GUM ar putea fi special "slabit" din testele lui Alexm2020 (daca imi aduc eu bine aminte). El spunea ca blank-urile par sa se blocheze in butioas datorita expandarii camasii. La cele cu bila de caucuic nu avea problema asta. Concluzia logica ar fi ca blank-urile ar putea avea un praf de pusca mai bun.
Spui ca si tu esti partizan la modificari :twisted: , asta este foarte bine, poate reusin sa lansam un trend de gun tunning :D
Am sa recitesc in noaptea asta legea sa vad exact daca este legal sau nu sa modifici o astfel de arma neletala.
macarici

Post by macarici »

Babanu wrote:Barthy

Am sa recitesc in noaptea asta legea sa vad exact daca este legal sau nu sa modifici o astfel de arma neletala.
Ai ceva noutati?
Babanu

Post by Babanu »

Am avut cateva zile groaznic de pline si nu am apucat sa mai ajung in Bucuresti acasa. Cand ajung totusi primul lucru pe care il fac este sa caut foile cu legea sa o recitesc.

Vroiam sa va intreb pe cei care si-au scos autorizatia de cumparare de curand din Bucuresti, se mai cere cazierul sau nu? Sunt suficiente copia de buletin + formularul tip? Anul trecut in noiembrie cand mi-am scos o astfel de autorizatie mi-au cerut si cazierul, cum mai este acum?
johnny

Post by johnny »

Pt. Babanu!
Bineinteles ca iti trebuie si cazierul judiciar obtinut de la politie,dar nu e greu de obtinut(act de identitate+timbru fical de 1 RON+ o completarea unei cereri tip ),si il obtii cam in 10-30 zile lucratoare,daca vrei mai repede,mai platesti o taxa la trezorerie pt regim urgenta (5 RON ),si atasezi chitanta la cele mentionate mai sus,si il obtii intr-o saptamana aproximativ,nu chiar 3 zile cum spun ei,dar mai multe vezi pe site-ul politiei,vezi link-ul : http://www.politiaromana.ro/acte_necesare_cazier.htm
Bafta 8) 8)
reactor

Acte

Post by reactor »

Eu cand mi-am facut actele mi-a trebuit doar copia dupa buletin. In Bucuresti si n-am avut pile. Asta in ianuarie 2007.

Suna inainte la Arme si munitii si vezi ce-ti trebuie.
cristib

Post by cristib »

nu trebuie cazier!!! doar cerere si copie dupa buletin. Restul fac ei(verificari de cazier, daca mai ai si alte arme, etc).
macarici

Post by macarici »

si daca mai ai si alte arme ce-ti mai trebuie?

------------------------------------edited
gata,m-am lamurit!
barthy

Post by barthy »

Babanu wrote:Am avut cateva zile groaznic de pline si nu am apucat sa mai ajung in Bucuresti acasa. Cand ajung totusi primul lucru pe care il fac este sa caut foile cu legea sa o recitesc.

Vroiam sa va intreb pe cei care si-au scos autorizatia de cumparare de curand din Bucuresti, se mai cere cazierul sau nu? Sunt suficiente copia de buletin + formularul tip? Anul trecut in noiembrie cand mi-am scos o astfel de autorizatie mi-au cerut si cazierul, cum mai este acum?

numai si numai copia cartii de identitate;
cristib

Post by cristib »

......pai in ce tara locuiesti,colegu, de trebuie numai copie de buletin. Probabil in America. De unde sa stie politistul ce vrei daca ii dai numai o copie de buletin? La voi nu se completeaza o cerere cu datele personale si categoria de arma pe care o doresti?
barthy

Post by barthy »

cristib wrote:......pai in ce tara locuiesti,colegu, de trebuie numai copie de buletin. Probabil in America. De unde sa stie politistul ce vrei daca ii dai numai o copie de buletin? La voi nu se completeaza o cerere cu datele personale si categoria de arma pe care o doresti?

:D hai ca esti mai catolic decat papa;
cristib

Post by cristib »

Catolic, ortodox, in fata politiei nu mai conteaza
ZIUA.htm

poate reusesti sa citesti articolul din ziar si ai sa-ti faci o parere
cristib

Post by cristib »

Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 Arhiva Pagina de start Redactia .....indicii suplimentare despre articol
Nikki

Post by Nikki »

cristib wrote:Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 Arhiva Pagina de start Redactia .....indicii suplimentare despre articol
Corect...imputitii astia au pistoale adevarate si le folosesc in mijlocul Bucurestiului,iar omul de rand e limitat la o arma cu cauciuc/gaz sau mai rau,la interventia politiei...
barthy

Post by barthy »

cristib wrote:Catolic, ortodox, in fata politiei nu mai conteaza
ZIUA.htm

poate reusesti sa citesti articolul din ziar si ai sa-ti faci o parere
care articol e in discutie? "lupta pt. bucuresti"? am citit si..............?????
asemenea scandaluri au fost si vor fi intotdeauna intre tigani; principalul e ca eu nu ma implic in asa ceva; sa se taie si sa se impuste intre ei pana nu mai ramane niciunul;
Babanu

Post by Babanu »

In sfarsit am apucat sa recitesc legea... Intradevar modificarea unei arme, fie ea si neletala, intra la categoria "operatiuni cu arme" reglementat de articolul 103 si este permisa numai armurierilor autorizati. In sectiunea 2 din lege "infractiuni", articolul 138 stabileste ca "operatiunile cu arme" fara drept constituie infractiune pedepsita prin articolul 279 alin. 1 din codul penal.
Reproduc mai jos articolul 279 alineatul 1 cod penal:
(Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor)
Deţinerea, portul, confecţionarea, transportul, precum şi orice operaţie privind circulaţia armelor şi muniţiilor sau funcţionarea atelierelor de reparat arme, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani.
Acum, eu daca mi-am modificat "arma" in dormitor cocotat in mijlocul patului, nu cred ca poate fi considerat un "atelier de reparat arme" des frecventat de lumea interlopa cu arme detinute ilegal pentru a fi modificate in vederea lansarii de rachete nucleare... ar fi aberant sa fie considerat asa. Si in plus se face referire la atelere de reparatii, dar ce vreau eu sa fac este o modificare, nu o reparatie.
O alta discutie ar fi articolul 92 din legea armelor.
"Art. 92 - Activitatea de omologare a armelor si munitiilor
(1) Activitatea de omologare a armelor si munitiilor se desfasoara prin Autoritatea Nationala pentru Omologarea Armelor si Munitiilor si structurile specializate ale acesteia si are ca scop instituirea unui regim de impunere si respectare a criteriilor de siguranta stabilite prin normele de omologare a armelor si munitiilor.
(2) Scopul activitatii de omologare prevazute la alin. (1) se realizeaza prin indeplinirea urmatoarelor obiective:
a) caracteristicile tehnice ale armelor si munitiei sa corespunda destinatiilor stabilite prin prezenta lege;
b) detinerea si folosirea armelor si munitiilor sa indeplineasca asemenea criterii de siguranta, incat sa nu implice riscul producerii de accidente prin care sa se pericliteze viata, sanatatea, integritatea fizica a detinatorului sau a persoanelor care nu sunt implicate in situatiile care impun folosirea legala a armelor, precum si a producerii de accidente prin care pot fi produse pagube materiale;
Alineatul 2 litera B nu este respectat avand in vedere ca armele neletale de multe ori sunt implicate in accidente (defectiuni aparute datorita proastei conceptii) care ar putea pereclita viata sau integritatea detinatorului. Eu prin modificarea armei scad sansele ca acest lucru sa se intample. Deci intentia mea de modificare nu este rea vis avis de lege.
Astept si parerile voastre
:twisted:
Printre altele marti mi-am depus notificarea la politia capitalei Bucuresti si nu mi-a fost solicitat cazierul. O simpla copie de buletin impreuna cu un formular completat la ei a fost suficient. Pentru cine ar putea fi interesat programul cu publicul al serviciului arme si munitii din politia capitalei este intre ora 8 si 16 doar marti si joi.
Post Reply