In sfarsit am apucat sa recitesc legea... Intradevar modificarea unei arme, fie ea si neletala, intra la categoria "operatiuni cu arme" reglementat de articolul 103 si este permisa numai armurierilor autorizati. In sectiunea 2 din lege "infractiuni", articolul 138 stabileste ca "operatiunile cu arme" fara drept constituie infractiune pedepsita prin articolul 279 alin. 1 din codul penal.
Reproduc mai jos articolul 279 alineatul 1 cod penal:
(Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor)
Deţinerea, portul, confecţionarea, transportul, precum şi orice operaţie privind circulaţia armelor şi muniţiilor sau funcţionarea atelierelor de reparat arme, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani.
Acum, eu daca mi-am modificat "arma" in dormitor cocotat in mijlocul patului, nu cred ca poate fi considerat un "atelier de reparat arme" des frecventat de lumea interlopa cu arme detinute ilegal pentru a fi modificate in vederea lansarii de rachete nucleare... ar fi aberant sa fie considerat asa. Si in plus se face referire la atelere de reparatii, dar ce vreau eu sa fac este o modificare, nu o reparatie.
O alta discutie ar fi articolul 92 din legea armelor.
"Art. 92 - Activitatea de omologare a armelor si munitiilor
(1) Activitatea de omologare a armelor si munitiilor se desfasoara prin Autoritatea Nationala pentru Omologarea Armelor si Munitiilor si structurile specializate ale acesteia si are ca scop instituirea unui regim de impunere si respectare a criteriilor de siguranta stabilite prin normele de omologare a armelor si munitiilor.
(2) Scopul activitatii de omologare prevazute la alin. (1) se realizeaza prin indeplinirea urmatoarelor obiective:
a) caracteristicile tehnice ale armelor si munitiei sa corespunda destinatiilor stabilite prin prezenta lege;
b) detinerea si folosirea armelor si munitiilor sa indeplineasca asemenea criterii de siguranta, incat sa nu implice riscul producerii de accidente prin care sa se pericliteze viata, sanatatea, integritatea fizica a detinatorului sau a persoanelor care nu sunt implicate in situatiile care impun folosirea legala a armelor, precum si a producerii de accidente prin care pot fi produse pagube materiale;
Alineatul 2 litera B nu este respectat avand in vedere ca armele neletale de multe ori sunt implicate in accidente (defectiuni aparute datorita proastei conceptii) care ar putea pereclita viata sau integritatea detinatorului. Eu prin modificarea armei scad sansele ca acest lucru sa se intample. Deci intentia mea de modificare nu este rea vis avis de lege.
Astept si parerile voastre
Printre altele marti mi-am depus notificarea la politia capitalei Bucuresti si nu mi-a fost solicitat cazierul. O simpla copie de buletin impreuna cu un formular completat la ei a fost suficient. Pentru cine ar putea fi interesat programul cu publicul al serviciului arme si munitii din politia capitalei este intre ora 8 si 16 doar marti si joi.