Concurs neletale 23.11.2013 - poligon UTI
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Concurs neletale 04.08.2012 - poligon UTI
Regulament Concurs: SelfDefence Precision IV
Pistol neletal – precizie 10 m
Drept de participare: persoane private care sunt posesori de arme neletale conform prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor
Data desfasurarii concursului: 04.08.2012
Inscrierea in concurs:
A. 09.00 am – 10.00 am in ziua concursului
SEDINTA TEHNICA (norme de siguranta si de conduita, prezentarea probei):
10.15 am – nota: absenta de la sedinta tehnica atrage dupa sine neparticiparea la con-curs.
Prezenta este obligatorie!!!!!
START: 10.30 am
DURATA: – in functie de numarul participantilor si evolutia acestora.
LOCATIE: Complexul de Tir “UTI” (poligon subteran) – sos. Oltenitei 107A, Sector 4, Bucuresti
ARMAMENT
- pistol cu bile de cauciuc – orice calibru
MUNITIE
- calibre admise min. 9×22 mm – max. .45
- cantitate minima de munitie recomandata (uz+rezerva): 50 buc.
ECHIPAMENT: ochelari de protective, casti antifon active sau pasive, proprii sau asigurate de organizator. Se asigura munitie contra cost.
OBIECTIV: 40 focuri – 400 puncte. Tintele sunt din carton de tip “cercuri de la 1-10” – precizie (conf. Regulament ISSF), dispuse la o distanta de 10 m fata de aliniamentul de tragere
DESFASURARE:
- 10 focuri reglaj (numai inainte de prima decada)
- 4 decade (4×10 focuri) de concurs
- tragerile cu pistolul vor fi efectuate de fiecare participant astfel :
a. prima decada - precizie cu ambele maini
b. a doua decada - precizie cu o singura mana (obligatoriu cu mana directoare)
c. a treia decada - precizie cu ambele maini
d. ultima decada - precizie cu o singura mana (obligatoriu cu mana nedirectoare)
TIMP ALOCAT: 3 minute/decada
PUNCTAJ FINAL: maxim 400 puncte posibile.
NOTA: Toate rezultatele obtinute de concurenti in timpul decadelor sunt cumulative.
TAXE: Taxa de participare la concurs: 50 lei/concurent. Nu se pot folosii decat armele proprii.
PREMII: cupe, diplome si medalii + premii asigurate de sponsori
PREMIU SPECIAL: un diamant, daca un concurent obtine intr-o decada 95 de puncte, indiferent de locul obtinut la final.
Daca sunt mai multi concurenti cu acelasi rezultat se trage o runda de departajare.
Premiile sunt asigurate de sponsori ...
Manuirea armamentului si a munitiei in afara spatiului destinat poligonului de tragere
este STRICT INTERZISA.
Concursul poate fi reprogramat, numai in situatia:
• din motive tehnice independente de vointa organizatorilor
Informatii suplimentare: 0724 214 369– Nicolae Tanase
Pistol neletal – precizie 10 m
Drept de participare: persoane private care sunt posesori de arme neletale conform prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor
Data desfasurarii concursului: 04.08.2012
Inscrierea in concurs:
A. 09.00 am – 10.00 am in ziua concursului
SEDINTA TEHNICA (norme de siguranta si de conduita, prezentarea probei):
10.15 am – nota: absenta de la sedinta tehnica atrage dupa sine neparticiparea la con-curs.
Prezenta este obligatorie!!!!!
START: 10.30 am
DURATA: – in functie de numarul participantilor si evolutia acestora.
LOCATIE: Complexul de Tir “UTI” (poligon subteran) – sos. Oltenitei 107A, Sector 4, Bucuresti
ARMAMENT
- pistol cu bile de cauciuc – orice calibru
MUNITIE
- calibre admise min. 9×22 mm – max. .45
- cantitate minima de munitie recomandata (uz+rezerva): 50 buc.
ECHIPAMENT: ochelari de protective, casti antifon active sau pasive, proprii sau asigurate de organizator. Se asigura munitie contra cost.
OBIECTIV: 40 focuri – 400 puncte. Tintele sunt din carton de tip “cercuri de la 1-10” – precizie (conf. Regulament ISSF), dispuse la o distanta de 10 m fata de aliniamentul de tragere
DESFASURARE:
- 10 focuri reglaj (numai inainte de prima decada)
- 4 decade (4×10 focuri) de concurs
- tragerile cu pistolul vor fi efectuate de fiecare participant astfel :
a. prima decada - precizie cu ambele maini
b. a doua decada - precizie cu o singura mana (obligatoriu cu mana directoare)
c. a treia decada - precizie cu ambele maini
d. ultima decada - precizie cu o singura mana (obligatoriu cu mana nedirectoare)
TIMP ALOCAT: 3 minute/decada
PUNCTAJ FINAL: maxim 400 puncte posibile.
NOTA: Toate rezultatele obtinute de concurenti in timpul decadelor sunt cumulative.
TAXE: Taxa de participare la concurs: 50 lei/concurent. Nu se pot folosii decat armele proprii.
PREMII: cupe, diplome si medalii + premii asigurate de sponsori
PREMIU SPECIAL: un diamant, daca un concurent obtine intr-o decada 95 de puncte, indiferent de locul obtinut la final.
Daca sunt mai multi concurenti cu acelasi rezultat se trage o runda de departajare.
Premiile sunt asigurate de sponsori ...
Manuirea armamentului si a munitiei in afara spatiului destinat poligonului de tragere
este STRICT INTERZISA.
Concursul poate fi reprogramat, numai in situatia:
• din motive tehnice independente de vointa organizatorilor
Informatii suplimentare: 0724 214 369– Nicolae Tanase
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
salutam...pai sincer eu cu fort 9... sa tot particip....se poate trage si cu un f 17 ? daca nu este propietate?
"I'm going to make him an offer he can't refuse" The Godfather zoraki 914, fort 9
-
Safe&Sound
Ai timp suficient in timpul mansei sa incarci incarcatorul asa ca poti sa vii linistit si cu 9-le, daca ai mana, ochi si munitie bune vei face fata cu succes.nashu999 wrote:salutam...pai sincer eu cu fort 9... sa tot particip....se poate trage si cu un f 17 ? daca nu este proprietate?
Pentru ca esti deja posesor de permis pentru "neletala" poti trage cu orice arma cu bile de cauciuc prezenta in concurs daca posesorul este prezent si de acord.
Cei de la UTI au si ei un F17 in 9mm pe care il inchiriaza in timpul concursului celor interesati. Asadar, te asteptam la concurs pen'ca variante sunt destule.
In urma unor rugaminti primite din partea unor participanti ( august fiind perioada de concedii, etc.), concursul se amana pe 8 septembrie ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Re: Concurs neletale 08.09.2012 - poligon UTI
Perfect,
asa o sa ajung si eu in sfarsit.
asa o sa ajung si eu in sfarsit.
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
Buna seara,
Se mai aude ceva cu concursul de neletale?Mai are loc ceva maine?
O seara buna va doresc.
Se mai aude ceva cu concursul de neletale?Mai are loc ceva maine?
O seara buna va doresc.
Concursul s-a mutat pe 6 octombrie din motive organizatorice...
Scuze pentru intarziere.
Scuze pentru intarziere.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
se mai tzine??? vor fi niste gp-uri pe primelel locutisith wrote:Concursul s-a mutat pe 6 octombrie din motive organizatorice...
Scuze pentru intarziere.
-
Safe&Sound
Din motive independente de vointa organizatorilor mult amanatul concurs va avea loc pe 13 Octombrie a.c.sith wrote:Concursul s-a mutat pe 6 octombrie din motive organizatorice...
Scuze pentru intarziere.
Speram ca aceasta e ultima amanare si ca Sambata 13 Octombrie vom fi prezenti la UTI in numar mare.
Din păcate s-a reprogramat pe 20. oct. 2012 din lipsă de participanţi.Safe&Sound wrote:Din motive independente de vointa organizatorilor mult amanatul concurs va avea loc pe 13 Octombrie a.c.sith wrote:Concursul s-a mutat pe 6 octombrie din motive organizatorice...
Scuze pentru intarziere.
Speram ca aceasta e ultima amanare si ca Sambata 13 Octombrie vom fi prezenti la UTI in numar mare.
Sper că pe 20 vom reuşi să ne strângem ceva mai mulţi, este o ocazie foarte bună de-a trage cu arma în cadru
legal, organizat, condiţii excelente şi la preţuri mai bune decât ai merge la poligon în mod obişnuit. De asemenea
e un prilej de-a mai afla ce-a mai apărut, de-a discuta cu împătimiţii de arme, etc.
Vă puteţi anunţa intenţia de-a participa aici.
-
Safe&Sound
Re: Concurs neletale 06.10.2012 - poligon UTI
E o idee foarte buna sa facem o lista aici cu cei ce intentioneaza sa vina la concursul din 20 Oct.
Confirm si eu cele scrise de tevez mai sus, concursurile organizate de staff-ul ultra-profesionist de la poligonul UTI reprezinta un excelent mod de socializare pentru pasionatilor de arme de autoaparare fie ei incepatori sau avansati.
Concursul se intinde de regula pe durata a 4-5 ore, desfasurandu-se in mai multe manse iar cei prezenti au posibilitatea ca asezati pe fotolii sau canapele confortabile in lounge-ul pus la dispozitie de gazde sa urmareasca pe un monitor imens actiunea din fiecare proba ce are loc in poligonul subteran. Cei care se grabesc si nu doresc sa ramana pana la finele concursului, inainte de inceperea probelor pot schimba cu alti participanti numerele de ordine hotarate prin tragere la sorti ce stabilesc ordina intrarii in concurs.
Organizatorii pun la dispozitie bauturi racoritoare, cafea, ceai si snack-uri, iar atmosfera in acest lounge este foarte placuta, pasionatii de arme schimband impresii despre arme, munitii, poligoane, magazine de arme si armurieri s.a. Acesta este unul din acele momente in care ne putem desfasura in voie si vorbi pe larg despre aceasta pasiune a noastra, acesta este momentul in care aflam noutati si informatii din domeniul armelor, legislatiei in vigoare si alte subiecte interesante.
Costa doar 50 de lei de persoana, nu se platesc tintele, vreo patru sau cinci la numar, iar timpul petrecut la linia de tragere nu este contorizat la fel ca atunci cand mergeti si inchiriati individual o linie de tragere. Ochelari si casti de protectie sunt puse la dispozitie de organizatori. Masurile de siguranta la linia de tragere sunt foarte bine definite fiecare tragator in parte fiind secondat si indrumat de catre un instructor de poligon. Probele incep si se desfasoara doar la comenzile d-lui Tanase in calitate de Range-Master. rezultatele sunt jurizate de arbitri profesionisti ce activeaza la Federatia Romana de Tir Sportiv.
Premiile sunt de regula cupe, diplome si medalii, uneori in functie de existenta sponsorilor sunt chiar si premii in obiecte, cum a fost cazul cand primele trei locuri au primit bijuterii din aur si argint. Castigul cel mai important insa il reprezinta insa tocmai timpul petrecut acolo printre oameni cu aceeasi pasiune dispusi sa impartaseasca din cunostintele lor.
Cu convingere afirm faptul ca participarea pentru incepatori este foarte folositoare, la aceste intruniri aflam lucruri noi si interesante, unele dintre ele chiar foarte utile. Pentru cei mai avansati participarea e utila ca un antrenament pentru tirul de precizie desfasurat in conditiile excelente ale poligonului UTI.
Cred sincer ca exista foarte putine motive pentru care un pasionat de arme de autoaparare, incepator sau avansat, ar trebui sa rateze o astfel de intalnire. De acest lucru s-au convins cei care au participat deja si cu siguranta se vor convinge cei care vor participa pentru prima data.
Abia astept data de 20 Oct!
asa ca hai sa incepem lista:
1. tevez;
2. Safe&Sound;
3. ...
Confirm si eu cele scrise de tevez mai sus, concursurile organizate de staff-ul ultra-profesionist de la poligonul UTI reprezinta un excelent mod de socializare pentru pasionatilor de arme de autoaparare fie ei incepatori sau avansati.
Concursul se intinde de regula pe durata a 4-5 ore, desfasurandu-se in mai multe manse iar cei prezenti au posibilitatea ca asezati pe fotolii sau canapele confortabile in lounge-ul pus la dispozitie de gazde sa urmareasca pe un monitor imens actiunea din fiecare proba ce are loc in poligonul subteran. Cei care se grabesc si nu doresc sa ramana pana la finele concursului, inainte de inceperea probelor pot schimba cu alti participanti numerele de ordine hotarate prin tragere la sorti ce stabilesc ordina intrarii in concurs.
Organizatorii pun la dispozitie bauturi racoritoare, cafea, ceai si snack-uri, iar atmosfera in acest lounge este foarte placuta, pasionatii de arme schimband impresii despre arme, munitii, poligoane, magazine de arme si armurieri s.a. Acesta este unul din acele momente in care ne putem desfasura in voie si vorbi pe larg despre aceasta pasiune a noastra, acesta este momentul in care aflam noutati si informatii din domeniul armelor, legislatiei in vigoare si alte subiecte interesante.
Costa doar 50 de lei de persoana, nu se platesc tintele, vreo patru sau cinci la numar, iar timpul petrecut la linia de tragere nu este contorizat la fel ca atunci cand mergeti si inchiriati individual o linie de tragere. Ochelari si casti de protectie sunt puse la dispozitie de organizatori. Masurile de siguranta la linia de tragere sunt foarte bine definite fiecare tragator in parte fiind secondat si indrumat de catre un instructor de poligon. Probele incep si se desfasoara doar la comenzile d-lui Tanase in calitate de Range-Master. rezultatele sunt jurizate de arbitri profesionisti ce activeaza la Federatia Romana de Tir Sportiv.
Premiile sunt de regula cupe, diplome si medalii, uneori in functie de existenta sponsorilor sunt chiar si premii in obiecte, cum a fost cazul cand primele trei locuri au primit bijuterii din aur si argint. Castigul cel mai important insa il reprezinta insa tocmai timpul petrecut acolo printre oameni cu aceeasi pasiune dispusi sa impartaseasca din cunostintele lor.
Cu convingere afirm faptul ca participarea pentru incepatori este foarte folositoare, la aceste intruniri aflam lucruri noi si interesante, unele dintre ele chiar foarte utile. Pentru cei mai avansati participarea e utila ca un antrenament pentru tirul de precizie desfasurat in conditiile excelente ale poligonului UTI.
Cred sincer ca exista foarte putine motive pentru care un pasionat de arme de autoaparare, incepator sau avansat, ar trebui sa rateze o astfel de intalnire. De acest lucru s-au convins cei care au participat deja si cu siguranta se vor convinge cei care vor participa pentru prima data.
Abia astept data de 20 Oct!
1. tevez;
2. Safe&Sound;
3. ...
Din pacate nu o sa pot participa in data de 20 Octombrie
, dar incepand cu Noiembrie, nu vad ce m-ar impiedica sa ma inscriu pentru a participa in aceasta competitie. Parerea mea este ca orice competitie, organizata intr-un cadru serios, reprezinta o ocazie excelenta pentru evaluarea performantelor in materie de precizie, rapiditate si nicidecum in ultimul rand a abilitatii de a respecta regulile de siguranta in conditii de stres (atat cat poate genera o competitie).
Referitor la lipsa de participanti pentru data de 13, inainte de stabilirea datei, organizatorii trebuiau sa realizeze ca exact in acceasi zi era anuntat alt concurs.
Referitor la lipsa de participanti pentru data de 13, inainte de stabilirea datei, organizatorii trebuiau sa realizeze ca exact in acceasi zi era anuntat alt concurs.
-
Safe&Sound
.
Last edited by Safe&Sound on Sat Oct 20, 2012 8:50 pm, edited 1 time in total.
Amanat pe termen nelimitat ...
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
3.11?
hai sa deschidem lista. poate reusim.
1. Mihai (adica eu)
hai sa deschidem lista. poate reusim.
1. Mihai (adica eu)
CZ 83
FORT 14R