CZ 83 vs Fort 12 vs GP 910(9 mm)

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sith

Re: CZ 83 vs Fort 12 vs GP 910(9 mm)

Post by sith »

Eu inteleg logica adaosului comercial. Totusi un 9x19, AICI, costa 1 leu in magazin bucata. Cat o fi manopera aia la rubber? Pulberea e mai putina, capsa e aceeasi, tubul aprope la fel, difera proiectilul.

tot in magazine, preturi ...
http://www.the-armory.com/shopsite_sc/s ... _ammo.html
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sith wrote:Eu inteleg logica adaosului comercial. Totusi un 9x19, AICI, costa 1 leu in magazin bucata. Cat o fi manopera aia la rubber? Pulberea e mai putina, capsa e aceeasi, tubul aprope la fel, difera proiectilul.

tot in magazine, preturi ...
http://www.the-armory.com/shopsite_sc/s ... _ammo.html
Atunci cand esti pus in situatii reale, de obicei incepti sa percepi realitatea.
Fara constrangere nu ai sa intelegi nicicand "realitatea" vecinului.
Repet, cand te costa la producator 0,44 lei numai bila in sine, cum dreaq' sa mai ai loc de adaosuri,
fie ele nesimtite ori ne-nesimtite si cu logica.
Mai pune camasa din bronz/brass sau de otel, un strop de pulbere, manopera.
Transportul si cargo + asigurare te duce peste 700 Euro la 100 Kg. si aici nu ai mai mult de 10-15 mii unitati.
Mai pune transportul si serviciile jandarmeriei. Cred ca ajung sa intelegi ca vinzi aproape cu pretul cumpararii.
Nu iesi in pierder, recunosc, dar acel minim castig este ratiunea business-ului si este ceea ce il tine in picioare.
Altfel ati fi cu totii la coada complexului militar de la Njnîi Novgorod sa va luati 100 de boabe de genul acesta:
Image
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote:La armele serioase nu sunt bucse pe teava, peste teava, in teava,
nu sunt coliere de fixare ca la burlane.
La armele serioase gasiti o teava, dintr-o bucata, si cam atat.
Bucşa respectivă este la alegerea fabricantului. Cumva trebuie să compenseze diferenţa dintre diametrul ţevii cu rubber
şi cea a armei adevărate din care provine "praştia" cu bile. Dacă oţelul este de calitate, atunci ţeava nu trebuie să aibă
multă "carne" pe ea, pentru că o face grea şi e inutil să cari după tine fier degeaba. Un exemplu poate fi ţeava armelor
letale. De pildă la un CZ 75 Shadow cum are Haiosu sau la banala armă lisă clasică juxtapusă, ţeava e foarte "subţire"
dar rezistă presiunilor de mii de bari, deci la presiunea exercitată de o muniţie neletală nici nu se pune problema să
nu reziste.
sgtv.jpg
sgtv.jpg (3.92 KiB) Viewed 6033 times
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:
nedumeritu wrote:La armele serioase nu sunt bucse pe teava, peste teava, in teava,
Bucşa respectivă este la alegerea fabricantului. Cumva trebuie să compenseze diferenţa dintre diametrul ţevii cu rubber
şi cea a armei adevărate din care provine "praştia" cu bile. Dacă oţelul este de calitate, atunci ţeava nu trebuie să aibă
multă "carne" pe ea, pentru că o face grea şi e inutil să cari după tine fier degeaba. Un exemplu poate fi ţeava armelor
letale. De pildă la un CZ 75 Shadow cum are Haiosu sau la banala armă lisă clasică juxtapusă, ţeava e foarte "subţire"
dar rezistă presiunilor de mii de bari, deci la presiunea exercitată de o muniţie neletală nici nu se pune problema să
nu reziste.
sgtv.jpg
Ceea ce scrii se prezinta in continuare in aceeasi ceata in care te mentine faptul ca nu ai fost sa vezi cum ia nastere o arma,
o teava, ceva.
Imaginea prezentata, cu pretentia de bucsa, este si mai ciudata.
Este de fapt coroana unui driling iar bandajele alea in chip de bucsa nu fac decat sa mentina "buchetul" de tevi in asa
fel incat sa stea laolalta si eventual sa traga in aceeasi directie toate :) .
Ce sa caute o bucsa la coroana tevii?
Peste teava?
Daca ar fi in teava, la cele de jos, de 12 sau 16, s-ar numi shok-uri si ar avea alt rost si nici o legatura cu presiunea.
Iar presiunea in teava unui pistol cu bile la o munitie aproximativ standard, daca putem accepta ca exista asa ceva, este
de 35-40.000 bari. Deci ZECI de mii de bari. Desigur, fabricantii de munitie pentru handguns pleaca de la alte ipoteze.
Ei considera in calculele lor teava standard cu 4 ghinturi pe dreapta, in lungime de 150 mm lungime efectiva iar
unitatea de presiune este la ei Mega-Pascal-ul.
Au ei niste tabele de conversie si alte glume de ale lor dar personal m-am hotarat sa le las lor placerea de a se descurca cu ele.
Eu le-am spus care imi sunt cerintele ca geometri externa a cartusului in sine, cu creintele de acuratete si grupaj la 10, 15, si 20 de
metri si cam atat. Energia la tinta nu este o problema sa o discut aici atata vreme cat nu am motive serioase.
Cum spunea cel de la Rolls Royce intrebat de puterea dezvoltata de motorul unui Phantom:
- "dah, puterea?, mda, suficienta"

Asa ca o prastie din care zici tu poate fi destul de nabadaioasa si de utila in situatie de autoaparare.
Nu o luati in gluma, va pedepseste si legea si arma pe nedrept degradata la stadiul de prastie.
Si pe urma, prastia, pai parstia este o arma redutabila.
Intreaba-l pe David, sau mai bine pe Goliath.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
radu.b

Post by radu.b »

nedumeritu wrote: Cata vreme inca Arrow nu a pus in vanzare arme de autoaparare care sa aibe garantie la fabricant de 5 ani, va inteleg ingrijorarile.
Gresit. Imi pare rau dar avem produse cu garantie oferita de producator cu mult mai mare decat ce ofera GP, deci cu acest punct cred ca am lamurit... sau nu? Oricum va pot da exemple. Nici noi nu ne facem griji. Oricum cei 5 ani se incadreaza in categoria garantiilor comerciale... cine vrea sa inteleaga.
nedumeritu wrote:Are grija pentru noi programul de proiectare si productie cu asistare pe PC si, desigur, testarile indelungate in poligon cu munitii supra-loaded.
O spuneti de parca au facut cine stie ce descoperire. Ma refer la PC. Credeti ca cei de la CZ n-or face la fel?
nedumeritu wrote:Nici urma de oboseala dupa primele 57.000 de focuri cu modelul de serie 0002. Si inca mai trage.
.
Se prea poate si nu contrazic acest aspect, dar uzura intervine in orice mecanism in functiune, indiferent cum se numeste el. Pistolul dumneavoastra poate rezista cat ati spus, dar exista momentul X in care v-a ceda si atunci puteti doar sa-l folositi ca piese de schimb. Comparativ cu celalt sistem folosit, unde mai poti si iti permite sa poti face ceva.
La ce ma refeream eu sunt strict imbinarea in forma coada de randunica care dupa parerea mea este subdimensionata, la eforturile la care este supusa teava armei (nu torsiune ca n-are ghinturi) iar in ceea ce priveste blocarea tevii in frame-ul pistolului se face cu doua bolturi. Sunt convins ca montajul nu se face la cald, ci se face prin presare (dupa cum arata in poza) asa ca teava cu grosimea peretelui de 4,2mm nu impresioneaza, din contra. Cat poate sa fie de adanca canelura ca sa fie o arma safe?
nedumeritu wrote:Nu mai fac referire la alte arme din alte materiale la care nu sunt sigur ca se face vreun fel de calcul de rezistenta.
N-as fi atat de ... sigur. Probabil ca nu stiti ca se mai fac si acte de omologare. Si astea au la baza documentatie tehnica.C-asa scrie la lege, chiar daca nu este romaneasca.
nedumeritu wrote:Oricum, timpul isi va spune cuvantul.Cumparatori vor fi si pentru Fort si pentru GP. Ambele sunt de incredere.
Aici nu pot decat sa va dau dreptate, doar ca ati uitat si de CZ. In forma actuala trebuie schimbata munitia. Pe viitor vom vedea.
Cu respect.
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote:Ceea ce scrii se prezinta in continuare in aceeasi ceata in care te mentine faptul ca nu ai fost sa vezi cum ia nastere o arma,
o teava, ceva.
Este de fapt coroana unui driling iar bandajele alea in chip de bucsa nu fac decat sa mentina "buchetul" de tevi in asa
Peste teava?
:lol: :lol: :lol: Era evident că am pus poza aia pentru a argumenta că nu e nevoie de ţeavă cu pereţii foarte groşi, ci de oţel
de calitate bună, pentru ca ţeava să-şi facă treaba în condiţii optime şi de siguranţă. Poza cu bucşa de Fort 17 am postat-o
ieri şi cine citeşte îşi poate da seama ce am vrut să spun. Nicio legătură cu niciun Rolls, David sau Goliat. Off-topic...
Poza drilingului era pentru că are şi ţeavă ghintuită, şi ţevi lise, toate 3 fără o grosime impresionantă dar suficientă să
reziste. Bucşa la care mă refeream apare la neletalele serioase provenite din arme letale, menită să umple golul cauzat
de diferenţa de diametru dintre ţevi.
Iar cu vizita la fabrica de arme...off-topic...există "how is made" pentru a compensa dispariţia vizitelor pioniereşti la
fabrici şi uzine. Cred că pentru cine citeşte forumul şi e interesat de armele din topic, toate off-topicurile fiind inutile.
Last edited by tevez on Mon Feb 07, 2011 9:55 pm, edited 1 time in total.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

radu.b wrote:
..................................................
nedumeritu wrote:Oricum, timpul isi va spune cuvantul.Cumparatori vor fi si pentru Fort si pentru GP. Ambele sunt de incredere.
Aici nu pot decat sa va dau dreptate, doar ca ati uitat si de CZ. In forma actuala trebuie schimbata munitia. Pe viitor vom vedea.
Cu respect.
Pentru restul nu vad utilitatea escaladarii diferentelor de vedere.
Dar despre CZ am o mica si nevinovata curiozitate.
Nu stiu de ce va mai framanta problema CZ.
Parca vazusem la ei, la CZ acasa, sau prin alte parti ca exclusivitatea pe Romania s-a cam mutat de la Arrow.
corectati-ma daca gresesc si daca gresesc inseamna ca memoria imi joaca feste si imi cer scuze anticipat.
Si daca se simte lezat acualul detinator de exclusivitate CZ, iarasi imi cer scuze.
Oricum, nu aveti de ce sa va faceti probleme cu schimbarea munitiei pentru CZ.
V-a furnizat Libra la cerere munitie cu bila mai tare.
Munitia o pot furniza cei de la UTI, excelenta lor munitie Ozkursan in doua versiuni de putere
[deci CZ-ul va trage cu decupaje sau fara, la alegere].
Si ca tot vorbim de CZ 83 rubber, atentie cu tratamentul de suprafata. Prietenii stiu de ce.
[Il sunam pe Sasha? ca il are de mai bine de 2 ani...
poate ne da niste poze si le tratam de Varsatul de Vânt numit Fe2O3, care peste 650 grade Celsius
se transforma in Fe3O4 plus degajare de caldura suplimentara, o veselie, ce mai]
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:
nedumeritu wrote:Ceea ce scrii se prezinta in continuare in aceeasi ceata in care te mentine faptul ca nu ai fost sa vezi cum ia nastere o arma,
o teava, ceva.
Peste teava?
:lol: :lol: :lol: Era evident că am pus poza aia pentru a argumenta că nu e nevoie de ţeavă cu pereţii foarte groşi, ci de oţel
de calitate bună, pentru ca ţeava să-şi facă treaba în condiţii optime şi de siguranţă. Poza cu bucşa de Fort 17 am postat-o
ieri şi cine citeşte îşi poate da seama ce am vrut să spun. Nicio legătură cu niciun Rolls, David sau Goliat. Off-topic...
Poza drilingului era pentru că are şi ţeavă ghintuită, şi ţevi lise, toate 3 fără o grosime impresionantă dar suficientă să
reziste. Bucşa la care mă refeream apare la neletalele serioase provenite din arme letale, menită să umple golul cauzat
de diferenţa de diametru dintre ţevi.
Iar cu vizita la fabrica de arme...off-topic...există "how is made" pentru a compensa dispariţia vizitelor pioniereşti la
fabrici şi uzine. Cred că pentru cine citeşte forumul şi e interesat de armele din topic, toate off-topicurile fiind inutile.
Revenind la topic, cum zici tu, nu putem trece peste faptul ca tu dai aici exemple de arme cu teava lunga iar la ele, nu's cum naiba se
face, presiunile alea se impart pe unitatea de suprafata. De aia un submarin nu are pereti de 5 metri grosime, desigur, si din alte motive.

Vizitele alea pioneresti v-au adus la nas arme din otel si munitie din care nu visati sa aveti prea curand.
Nu ai decat sa te revolti si sa nu cumperi AKBC de la noi. Desigur cand vei avea pentru ce sa cumperi munitia aia.
Si va veni si in calbrul 10x22, tot Magnum.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote:Revenind la topic, cum zici tu, nu putem trece peste faptul ca tu dai aici exemple de arme cu teava lunga iar la ele, nu's cum naiba se
face, presiunile alea se impart pe unitatea de suprafata. De aia un submarin nu are pereti de 5 metri grosime, desigur, si din alte motive.

Vizitele alea pioneresti v-au adus la nas arme din otel si munitie din care nu visati sa aveti prea curand.
Nu ai decat sa te revolti si sa nu cumperi AKBC de la noi. Desigur cand vei avea pentru ce sa cumperi munitia aia.
Eu nu la vizitele alea mă refeream, ci chiar la vizitele pioniereşti pe bune, de pe vremea lui Nicolae C pe la fabrici şi uzine.
Păcat că nu prea se mai organizează. De acord că printre primele "oţeluri" de la noi majoritatea au ca "autor moral" pe
"nedumeritu", ar fi nedrept să nu vă recunoaştem meritele. Paralela cu armele de vânătoare era pentru a-mi exemplifica
spusele referitoare la bucşa respectivă, atâta tot. De cumpărat muniţie de la dvs....dacă-mi vindeţi, desigur :P , voi cumpăra
dar să-mi iau armă mai întâi. :) Încă nu m-am decis, cred că iau o pauză de citit forumurile pentru că afluxul ăsta de
informaţii e prea mare. Cred că procedez clasic: mă duc la magazin, văd armele şi-mi aleg.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:
nedumeritu wrote:Revenind la topic, cum zici tu, nu putem trece peste faptul ca tu dai aici exemple de arme cu teava lunga iar la ele, nu's cum naiba se

Eu nu la vizitele alea mă refeream, ci chiar la vizitele pioniereşti pe bune, de pe vremea lui Nicolae C pe la fabrici şi uzine.
Păcat că nu prea se mai organizează. De acord că printre primele "oţeluri" de la noi majoritatea au ca "autor moral" pe
"nedumeritu", ar fi nedrept să nu vă recunoaştem meritele. Paralela cu armele de vânătoare era pentru a-mi exemplifica
spusele referitoare la bucşa respectivă, atâta tot. De cumpărat muniţie de la dvs....dacă-mi vindeţi, desigur :P , voi cumpăra
dar să-mi iau armă mai întâi. :) Încă nu m-am decis, cred că iau o pauză de citit forumurile pentru că afluxul ăsta de
informaţii e prea mare. Cred că procedez clasic: mă duc la magazin, văd armele şi-mi aleg.
Tevezule, vizitele alea pioneresti nu ma au numai ca autor moral.
Nu stiu care din ultimile 3000 de cuvinte nu le-ai putut intelege.
Eu in vizitele alea, din SK, am participat efectiv la proiectarea si la designul armei in formula in care se afla ea acum.
Asa cum am participat si la noua versiune compact de GP pe rubber.
Fa vizite la magazine, cum sfatuiesc pe toti si pe urma trage concluzii.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
violiv

Post by violiv »

nedumeritu wrote:
tevez wrote:
nu reziste.
sgtv.jpg
Ceea ce scrii se prezinta in continuare in aceeasi ceata in care te mentine faptul ca nu ai fost sa vezi cum ia nastere o arma,
o teava, ceva.
Peste teava?
Daca ar fi in teava, la cele de jos, de 12 sau 16, s-ar numi shok-uri si ar avea alt rost si nici o legatura cu presiunea.
Iar presiunea in teava unui pistol cu bile la o munitie aproximativ standard, daca putem accepta ca exista asa ceva, este
de 35-40.000 bari.
Deci ZECI de mii de bari. Desigur, fabricantii de munitie pentru handguns pleaca de la alte ipoteze.
Ei considera in calculele lor teava standard cu 4 ghinturi pe dreapta, in lungime de 150 mm lungime efectiva iar
unitatea de presiune este la ei Mega-Pascal-ul.

[/quote]

Daca am avea arma capabile sa suporte 35-40.000 bari am putea trage proiectile pe Luna, fara misto.

Cred ca pe undeva s-au strecurat niste "0-uri" in plus, ori s-au amestecat unitatile de masura.
Ca fapt divers, cele mai ale naibii arme lungi, in cele mai super-extra calibre, nu ajung la 8000 bari. In general, 5000 bari e cam maximul pentru munitiile armelor lungi actuale si marea lor parte lucreaza undeva intre 3-4000 bari.
O arma de vanatoare cu tevi este testata sa reziste la 1350 bari, cu un maxim de 1620 bari. Munitiile existente pe piata nu dezvolta mai mult de 1100 bari, nici macar in configuratii super-magnum iar cele mai multe din ele nu dezvolta nici macar 800 bari.
Munitiile cu glont pentru pistoale se invart de pe la 1000 bari pentru calibrele micute gen cel tras de Carpati, trec prin 2000 pentru cunoscutul 9x19 si ajung pe la 3500 bari pentru monstrul 500 S&W ce se poate trage numai din revolvere. Astea pentru "bilute" nu ajung la 1000 bari nici cu bila indesata bine de tot in tub, eventual si turnat un pic de super-glue peste.

E de precizat ca acesta este un maxim presional si se atinge cam pentru o zecime dintr-o miime de secunda numai in camera cartusului si cam 10% din lungimea acesteia dincolo de ea. Imediat cum proiectilul paraseste tubul, volumul se dubleaza practic la fiecare 2 cm parcursi (pentru un 9x19 sau 10x22 sa zicem) astfel incat presiunea scade abrupt de tot pana spre gura tevii. Din acest motiv, chiar teava de la arma mea in 300 WM, cartus ce lucreaza la presiuni marisoare, de peste 4000 bari la incarcaturi maxime, are la gura tevii de 66 cm lungime un perete de ceva peste 3 mm grosime pentru ~ 7-8 mm la nivelul camerei cartusului.

Asadar, tevile pistoalelor cu bilute nu-s groase pentru ca n-au de ce.

In ce priveste "bucsele", astea n-au chiar nimic de-a face cu eventuala calitate de fabricatie a armei. Vestitul Colt 1911 avea la origini o bucsa exact ca cea prezentata in pozele de mai sus. Variantele mai noi ce folosesc acelasi sistem au renuntat in parte la ea dar nu toate.
La drillingul din poza, la teava de sus este prezenta o bucsa de centrare cu rolul de a pozitiona corect o teava de glont introdusa intr-o teava lisa de diametru interior mult mai mare....chestie care se practica de vreo suta de ani si mai bine pentru tevi ghintuite introduse in tevi lise.
Ba sunt unele arme si mai serioase care au "bucsa" pusa peste gura tevii, exact peste coroana.....se numeste amortizor de recul :mrgreen:

http://www.sako.fi/sakotrg.php

P.S. americanii aia nerusinati nu vor si pace sa foloseasca atmosfere sau bari sau pascali si megapascali...ei raman traditionalisti si nu ies din literele PSI (pound/square inchi), europenii la fel de traditionalisti nu vor sa renunte la bari nici morti si numa urmasii comunistilor cei rai si urati de la est au pastrat unitatea considerata internationala pentru presiune adica Pascalul si-i folosesc un multiplu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal_(unit)

In alta ordine de idei, chiar nu pricep de ce va razboiti atat cand subiectele in discutie sunt niste stiftulete pe langa care o air-soft moderna e o adevarata uzina iar un Carpati un semi-zeu.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Aici nu este razboi.
E o pace totala.
In cifrele date initial de mine s-a strecurat o eroare de translatare a valorilor.
Iata imaginea cu numarul corect de zerouri:
pascal.jpg
pascal.jpg (88.31 KiB) Viewed 5959 times
Cat despre complicatii, aproape toti copii de pe campul asta stiu ca tot ce este al naibii de complicat
vine cu o incarcatura la fel de mare de probabilitate de defectare.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
gunsmith

Post by gunsmith »

nedumeritu wrote:Si ca sa punem punct unor discutii inutile in ce priveste CZ 83 rubber,
iata tuburile culese de pe jos la poligonul UTI:
Image Image Image
si gaura din teava ce produce decupajul respectiv:

Image

Imaginile vorbesc de la sine si cred ca oricine are vedere in spatiu isi da seama ca decupajul respectiv nu este facut de miscarea de translatie
in timp ce slide-ul pleaca inapoi. Pentru ca atunci slide-ul our si simplu s-ar bloca in camasa cocosata. Puterea reculului nu poate sa decupeze astfel,
ar putea sa rupa un pic sau sa turteasca materialul camasii cartusului.
Deci practic gaura este cea prin care se expulzeaza si se decupeaza instantaneu materialul camasii in momentul exploziei pulberii.
Ce sa intelegem din asta, ca o arma care deformeaza tubul este o arma proasta ?
Poate s-a tras cu o munitie nerecomandata pentru acest pistol,cu munitia recomandata de fabricant nu cred ca ca se va intampla acest lucru.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Acum, dupa ce am fost acuzati ca aducem o arma cu munitia recomandata de producator si de aia GP-ul este un shit,
ajungem iar la concluzia ca alte arme au dreptul si este firesc si natural sa lucreze bine NUMAI cu munitia recomandata
de medic, de antrenor, de federatie, de seful de scara.
Pai ori este recomandat sa ai munitie... recomandata, ori este nerecomandat sa ai munitie... recomandata.
Dar pentru toti. Nu pe alese.
Supara pe cineva ca GP T910 merge bine cu munitia produsa si adusa pentru el?
Sa aduca si ceilalti ce munitie doresc.
Cine castiga?
Utilizatorii, clientii.
Scad preturile la maximum la munitie si ai si de unde alege.
E drept, dispare monopolul de piata de pana acum la munitiile alea de trageau cu bureti de baie.
Sorrrrry.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
radu.b

Post by radu.b »

nedumeritu wrote:Cine castiga?
Utilizatorii, clientii.
Si dumneavoastra care vindeti acele arme si munitii si va faceti reclama la noi pe forum.
Una peste alta este destul de indoielnic faptul ca un producator de armament isi comanda munitie special pentru modelul de arma produs de el. In mod normal orice arma trebuie sa functioneze cu orice marca de munitie de calibrul corespunzator. Dar ma lungesc... .
Vedeti ca v-am sters cateva postari cu tenta clara de deturnare a user-ilor catre forumul si magazinul dumneavoastra. Este treaba chiar asa de groasa? Vanzarile merg chiar atat de rau, incat sa treceti peste avertismentul adresat acum o saptamana sau doua?
Tin sa subliniez ca este ultima oara cand va spun acest lucru.
O zi buna.
Post Reply