asta e efectul legii armelor din Romania

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dcrist

Post by dcrist »

Corect! :twisted:
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Am ascultat si eu audio file-ul ce contine interventia tv a sefului de la SAEST. Este grav si dureros ca un sef de serviciu din politia romana sa apara la televizor cu o prestatie lamentabila ca cea pe care tocmai am ascultat-o. Si-a permis multe consideratii personale nesustinute de nici un fel de date statistice oficiale, ba chiar mai mult a devenit de-a dreptul penibil cand incerca sa explice ca armele furate din depozitul de la Ciorogarla nu sunt periculoase, motivand ca munitia pentru armele acelea e greu de procurat fiind foarte controlata, cu alte cuvinte hotii au furat cateva zeci de kilograme de arme dar se vor jena sa procure munitia, ca doar munitia se vinde numai in retele organizate si bine controlate. Penibil rationament, penibila explicatie. Cel mai grav e faptul ca o persoana care enunta public astfel de rationamente stupide, are puterea de a propune modificari legislative in sensul restrangerii dreptului la autoaparare. Acum am inteles de unde ii veneau ideile ministrului Dragnea care la scurta vreme de la numire gasise metoda de a reduce fenomenul infractional prin interzicerea neletalelor detinute legal.

Cred ca speranta noastra, a detinatorilor legal de neletale, de a ne bucura in continuare de drepul de a le purta si folosi, trebuie sa vina de la lobby-ul pe care sper ca il vor face importatorii si comerciantii de astfel de arme. Vreau sa cred ca acest gen de comert este profitabil si macar din acest considerent se vor face demersuri ca aceste anuntate modificari ale legii armelor sa fie blocate.

Toate cele bune,
Razvan
Guest

Post by Guest »

Ma intreb daca d-l Marinescu va cere ca si parlamentarii sa nu mai poarte pistoalele cu glont detinute! :wink:
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Bill

Post by Bill »

Daca face asta, maine umbla cu cartea de munca in brate sa-si caute servici.
Din pacate vad ca nici asta nu e mai breaz decat Trosca.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Luciano

Post by Luciano »

Cineva a cobit despre incidente cu arme letale... iata inca unul, un bun motiv sa mai stranga surubul "Organele".

http://www.agenda.ro/news/news/15689/ma ... soara.html
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
tevez

Post by tevez »

Stirea asta macabra de la ora 5 se repeta la un anumit interval de timp. Variabilele sunt arma, calibrul si incadrarea victimei: ba un jandarm, ba un politist de frontiera...
De fiecare data se lasa cu un talk-show legat de testele psihologice, de "cum a ajuns un astfel de om intr-un astfel de post", etc.
De curand, la Iasi, o politista si-a impuscat un coleg in pisior cand faceau schimb de tura. Mi se pare mai interesanta stirea asta http://www.ieseanul.ro/ultima-ora/o-pol ... eg-3835845
Omul a scapat usor, dovada ca replica de Makarov numita Carpati e o arma ok pentru Romania, unde rar se intampla ca politia sa aiba de a face cu infractori care sunt inarmati cu AKM...si atunci intervin meseriasii de la SPIR, DPIR...cum le-o mai zice cu armele si pregatirea lor de nvel superior. Pentru sabii de panoplie luate din Niro, sape, coase si boxuri e suficient Carpatiul, zic eu.
Guest

Post by Guest »

Inca un traficant de arme dovedit! Prietenul lui si-a facut datoria! :wink:
http://www.agenda.ro/news/news/15638/pi ... grant.html
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Bill

Re: asta e efectul legii armelor din Romania

Post by Bill »

Extraordinar! Oare cum o fi reusit sa introduca in tara o arma? :roll:
Si mai ales in ce scop??? Asta precis avea intentii necurate. Dar prietenul care avea cunostinta de articolul 9 din lege (cred ca nu gresesc) si-a facut datoria. Felicitari! :lol: :lol: :lol:
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
bond008

Post by bond008 »

Legislatia la noi a fost si va ramane cu 1000 de ani in urma, daca vor reusi sa o faca si mai drastica si ni se va interzice portul armelor inseamna ca ajungem mai rau decat inainte de 90 dar nu ar trebui sa ne miram deja telefoanele sunt ascultate mai ceva decat in 89, deci sa nu ne miram ca nu vom mai avea dreptul la aparare, la noi doar cacanarii de la putere au dreptul sa se apere doar sunt VIP-uri noi restul sa crapam ca nu ii intereseaza.
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
glock

Post by glock »

"Nu mai suntem în tipul de societate dinainte de 1998, aşa că societate trebuie să se autoprotejeze. Dacă aşteptăm ca fiecare român să aibă un poliţist sau jandarm lângă el, asta nu se poate" a mai spus Traian Băsescu.

Citat de pe realitatea.net

TRAGETI SI VOI CONCLUZIA! ASTIA din MAI vor sa dezarmeze populatia care DETINE LEGAL arme letale si neletale si pseudopredintele asta ce declara????!!!!????

"s-a intalnit prostu cu hotu" era o vorba veche.

:D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen:

Ma duc sa vomit!
bond008

Post by bond008 »

Deci concluzia...isi bat joc de noi, una spun...si aicea ma refer la ceea ce a spus basescu(dar poate el si el vroia sa spuna ceea ce spune si ministru de interne dar nu a stiut cum sa spuna, asta daca noi toti suntem niste cretini si prosti si nu stim sensul cuvintelor) ...si ceea ce spune ministrul care face sa ne simtim total lipsiti de aparare si sa ne simtim toti infractori, acesta referindu-se la toti atat infractori cat si oameni cinstiti, punandu-ne toti in aceea-si oala. OARE ESTE CINSTIT? Chiar in romania omul cinstit si nu ma refer la infractor, nu se poate apara, nu are dreptul la aparare, nu are dreptul sa tina piept criminalilor si talharilor? Ori isi bat toti joc de noi asa cum si-au batut si pana acuma.
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
scandic

Post by scandic »

Va salut! Scriu pentru prima data aici, desi citesc acest forum de foarte mult timp. In primul rind vreau sa stiti ca nu am arma de autoaparare desi in contextul actual cred ca ar trebui sa imi cumpar una. Nu mi-am luat pina acum poate si datorita faptului ca nu prea imi plac pistolaele cit imi plac pustile (dar asa ceva http://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Single_Action_Army totusi nu as refuza :twisted: ).
Am avut acum multi ani (pe vremea cind se puteau detine fara acte) o pusca AC Slavia. Cind deja se zvonea ca vor stringe surubul si vor cere certificat de detinator, am preferat sa nu ma complic (mai ales ca toate formalitatile depaseau pretul armei, plus ca nu era cine stie ce - cam la fel de buna ca o pusca cu ventuze) si am vindut-o. Dupa mai multi ani (timp in care microbul a lucrat) mi-am cumparat o arma mult mai buna (tot AC) urmind calea legala (notificare, bla-bla, etc.). Dar au strins inca un pic surubul si a trebuit sa imi fac permis de port arma. Acum au de gind sa stringa din nou nou surubul dupa ideile inaptului de Nica. M-am intrebat de multe ori de ce ne phut pe noi, detinatorii legali, si nu pe infractorii care oricum au arme de foc adevarate (letale). Singurul raspuns ar fi: pentru ca noi sintem la indemina. Si asa arata ca au activitate. Si isi justifica politistii salariile mari. Stiti de ce au salariu mare? Pentru ca prostia se plateste.

Desi am urmarit destul de mult acest forum, nu am gasit ca cineva sa fi observat urmatoarea problema.(Tin sa va spun ca nu am nici un fel de studii juridice, poate gresesc). Legea 295/2004 cred ca este neconstitutionala:
Citez din legea 295/2004:

Code: Select all

Art. 14. - (1) Persoanele fizice de cetăţenie română care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 15 alin. (1) pot fi autorizate, la cerere, să procure arme letale.
           (2) Armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:
   a) demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;....

Art. 15. - (1) Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 14 alin. (2)- (5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
   a)....
......
   i)
Si din constitutie:

Articolul 16 - Egalitatea in drepturi
(1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Atunci, conform cu cele de mai sus, "demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după pensionare, trecerea în rezervă sau retragere..." sint privilegiati iar noi restul discriminati. Eu cred ca si asta ar fi o posibilitate de a de solicita autoritatilor relaxarea regimului armelor si munitiilor PENTRU CEI CARE NU AU CAZIER SI SUNT APTI PSIHOLOGIC. Apoi poate observati ciudatenia exprimarii din lege: art. 14 (1) face trimitere la art. 15 (1) si invers. E ca un fel de "infinite loop".

Pe de alta parte, a incercat cineva ca pe baza art. 14 sa ceara aprobare pentru o arma letala? Adica faptul ca, de exemplu, sint militar inrezerva iar in lege nu scrie ca numai capitanii si coloneii in rezerva au voie iar soldatii prosti nu au voie. Toti care au livret militar sint militari in rezerva.

Cineva scria pe aici ca nustiuce militian (sau politist?) a spus pe la tv ca vor sa interzica armele in rindul civililor. Acestui politist trebuia sa i se aminteasca ca si politistii sint functionari publici, deci civili, politia afost demilitarizata de mult. Atunci ar trebui sa-si confiste singuri armele... :shock:

Si inca o absurditate:
Lege nr. 235 din 06/07/2007 pentru modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor:

2. La punctul I, după poziţia 2 se introduce o nouă poziţie, poziţia 21, cu următorul cuprins:
    "2-1. arma albă - acel obiect sau dispozitiv ce poate pune în pericol sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor prin lovire, tăiere, împungere, cum ar fi: baionete, săbii, spade, florete, pumnale, cuţite, şişuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bâte, măciuci şi bastoane telescopice;".
Conform cu prostia asta, in momentul in care ai rupt o creanga ditr-un pom ai devevit infractor pentru ca nu e trecuta in permisul de arma. Daca ii legi si o sfoara si o faci arc deja e nasol...
emy

Post by emy »

eu m-am lasat de citit legi.
dar am citit ce ai scris mai sus....adica trebuie sa declar baionetele ...sabiile...boxul din tinerete al socrului...bata cumparata din targ???
cutitul cu care merg la pescuit???
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

emy wrote:eu m-am lasat de citit legi.
dar am citit ce ai scris mai sus....adica trebuie sa declar baionetele ...sabiile...boxul din tinerete al socrului...bata cumparata din targ???
cutitul cu care merg la pescuit???
nu trebuie sa declari nimic din toate astea; doar sa nu le porti in locurile prevazute in legea 61/91. iar in cazul cutitelor ai niste conditii in 295 care trebuiesc indeplinite.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Luciano

Post by Luciano »

@scandic
Salut,

A.N.D.A. a sesizat problema expusa de tine privind dreptul militarilor in rezerva de a detine/purta arma de autoaparare scurta la scurt timp dupa aparitia Legii 295, intre noi s-a mai discutat acest lucru dar nu stiu daca s-a intreprins ceva in acesta directie.

Eu cetatean onest si implicit fraier platitor de taxe, posesor de Livret Militar; militar in rezerva cu grad de soldat si membru A.N.D.A. am vrut sa fac o actiune pe aceast motiv, dar inainte de a demara aceasta actiune este obligatoriu sa am suportul Juridic al unui avocat. Din pacate acesta inseamna bani destul de multi >3000ron.
Intre timp mi-am imbogatit experienta personala cu sistemul Juridic din Romania - Judecatori, experti judiciari, coruptie, incompetenta, dezinteres... si am fost pur si simplu scrabit de ce se intampla, deocamdata increderea mea in Justitia Romana si aplicarea corecta a Legii este "sublima si lipseste cu desavarsire".

p.s.
Mai crede cineva ca omul simplu, cetateanul onest poate obtine dreptate prin aplicarea corecta si fara discriminare a Legii in Romania ?
Eu unul NU.

L.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Post Reply