Cerere inlocuire certificat detinator cu permis de arma

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Post by nedumeritu »

danezu wrote:Pai exact fisa din aia cu multe stampile si semnaturi am,EKG,Orl,etc dar si psiho,iar medicul de acolo a trecut apt si a pus stampila.
Eu sper sa-mi dea si un aviz separat!
Oricum fisele alea sunt ok pentru politie asa mi s-a spus de acolo. Sunt speciale pentru permis de port arma.
Bine ar fi sa fie asa.
Dar eu nu m-as baza pe asta.
Daca AEST are ordin sau un opis cu documentele de completat
un dosar, nu ai de facut altceva decat sa le duci actele conform cu
opisul lor.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
yanq

Post by yanq »

..nu faceti confuzie intre avizul psihologic si cel psihiatric....chiar daca este dat de acelasi medic (cum a fost in cazul meu)...unul se regaseste pe fisa medicala iar celalalt e separat...
Walther PP Nickel
Image
danezu

Post by danezu »

@yanq: si cand le-ai facut tu ti le-a dat in aceeasi zi sau ai asteptat cateva zile?
Ai mai dat si alte teste pentru psihologie?
Astia sunt cam varza de la Romar,nu stiu unii de altii....Cred ca ma duc maine pe la ei sa le fac un pic de scandal :twisted:
Walter PP 10x22T - BLACK
macarici

Post by macarici »

Intrebare de nedumerit,de la macarici:
Pai daca eu am avut permis de arma pt prastia mea cu bila de cauciuc si mi-a fost schimbat cu "certefecat" de detinator,imi da inapoi vechiul permis,sau o iau de la cap cu toate hartogariile si taxele aferente?
Ca parca nu mi se pare corecta treaba!
Image
haiosu

Post by haiosu »

o iei de la cap :(
scuze pt vestea proasta
macarici

Post by macarici »

haiosu wrote:o iei de la cap :(
scuze pt vestea proasta
Adica,sa simt ca m-am intors in tara! :lol:
Bun ce-o fi! Noi mergem inainte!
Image
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

macarici wrote:Intrebare de nedumerit,de la macarici:
Pai daca eu am avut permis de arma pt prastia mea cu bila de cauciuc si mi-a fost schimbat cu "certefecat" de detinator,imi da inapoi vechiul permis,sau o iau de la cap cu toate hartogariile si taxele aferente?
Ca parca nu mi se pare corecta treaba!
Stiu ca nu e corect insa si eu am platit aceleasi taxe cand mi-au facut permis pentru pistolul cu glont, in conditiile in care in vechiul permis era capitol separat pentru arma militara cu glont (cum spuneau ei la vremea respectiva).
Reamintesc tarasenia pe scurt:

-am ajuns sa vizez permisul vechi;
-mi-au spus ca e expirat si ca acum pentru pistol cu gaz se da "certeficat";
-am acceptat "distrugerea" acestuia (taierea coltului) si intocmirea "certeficatului";
-brusc s-a "trezit" orgoliul in mine si am facut cerere de pistol cu glont;
-au facut fete-fete si (dupa indelungi incercari de a ma convinge ca pistolul cu gaz e suficient) mi-au acceptat cererea;
-sefu' serviciului AEST l-a "certat" initial pe ofiterul responsabil cu sectorul meu, ca s-a pripit sa-mi "distruga" permisul, ca se putea trece in acela, insa cel "mic" s-a aparat (pertinent) spunand ca permisul nou nu mai e la fel cu cel vechi, ca urmare tot trebuia sa-mi faca unul nou;
-am platit taxa de 100 lei si...gata: permis nou
-cu Glock a fost mai simplu ca nu a mai trebuit altul nou (ar fi fost culmea idioteniei sa-mi elibereze unul si pentru proiectil nonletal de teflon, in conditiile in care il aveam pe acesta pentru categorie superioara);

Cam asta e pe scurt...

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

macarici wrote:
haiosu wrote:o iei de la cap :(
scuze pt vestea proasta
Adica,sa simt ca m-am intors in tara! :lol:
Bun ce-o fi! Noi mergem inainte!
BINE AI VENIT, PRIETENE !!!!!!!!!!!!!!
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
macarici

Post by macarici »

Si e vreo graba cu permisul?
Ma gandesc sa-l fac atunci cand o sa mai cumpar altceva.
Poate un makarov! :lol:

Dar sa trebuiasca sa treci in permis o arma a.c.,asta chiar ca e de rasul curcilor!

Salut,BARTHY!
Ne vedem in poligon!
Image
yanq

Post by yanq »

danezu wrote:@yanq: si cand le-ai facut tu ti le-a dat in aceeasi zi sau ai asteptat cateva zile?
Ai mai dat si alte teste pentru psihologie?
Intr-o singura zi am rezolvat totul...psihologul de la policlinica m-a chemat la cabinetul ei din oras unde am dat un scurt test ce a constat in verificarea timpului de reactie (apasam un buton cand aparea culoarea rosie pe monitor)...si imediat si-a pus parafa pe fisa medicala(aviz psihiatric) si mi-a dat si avizul psihologic...dupa care m-am intors la policlinica pentru viza finala pe fisa medicala...
Walther PP Nickel
Image
danezu

Post by danezu »

Am sunat si eu la Romar si m-au linistit: primesc fisa psihologica si fisa cu analize :lol:
Walter PP 10x22T - BLACK
danezu

Post by danezu »

Se pare ca am luat o mare teapa cu Romarul,deci nu recomand.Am mai platit si 180 lei....
Ei elibereaza o singura fisa cu toate analizele,speciala pentru permis de port arma. Dar cred ca la politie n-are nici o valabilitate fara un aviz psihologic separat....
Asa ca,daca stiti vreun cabinet in buc.(mai ieftin ca deja m-au rupt astia :evil: ) care sa faca examenul pshihologic va rog sa-mi ziceti si mie pe PM.

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
dingo20

Post by dingo20 »

danezu wrote:Se pare ca am luat o mare teapa cu Romarul,deci nu recomand.Am mai platit si 180 lei....
Ei elibereaza o singura fisa cu toate analizele,speciala pentru permis de port arma. Dar cred ca la politie n-are nici o valabilitate fara un aviz psihologic separat....
Asa ca,daca stiti vreun cabinet in buc.(mai ieftin ca deja m-au rupt astia :evil: ) care sa faca examenul pshihologic va rog sa-mi ziceti si mie pe PM.

Bafta!
Daca pe fisa pe care ai primit-o scrie si ca esti apt dpv psihologic, parerea mea e ca ar trebui totusi sa vorbesti cu cei de la AEST inainte de a mai da un test.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dingo20 wrote:
danezu wrote:Se pare ca am luat o mare teapa cu Romarul,deci nu recomand.Am mai platit si 180 lei....

Bafta!
Daca pe fisa pe care ai primit-o scrie si ca esti apt dpv psihologic, parerea mea e ca ar trebui totusi sa vorbesti cu cei de la AEST inainte de a mai da un test.
N-ai sa vezi intelegere la AEST.
Nu din alte motive, dar este ordin clar,
exista un content clar al dosarului si nu poate fi sarit nicicum.
That's it!
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Mad Max

Post by Mad Max »

ultimele noutati :)
am sunat la politia de care apartin in vedera achizitionarii unei arme de autoaparare.
documentele cerute sint:
- fisa medicala - aviz port-arma
- aviz psihologic
- 2 poze 4/5 color
- taxa trezorerie 100 ron taxa pt permis
- taxa 10 ron inregistrare arma in permis
- copie BI/CI
- cazier

cu toate astea inapoi la politie si elibereaza actele
certificatul de detinator deja existent cu armele trecute in el se anuleaza si armele se trec in permis

cam atit am aflat acum.....mi se pare cam trebuie cam multa hirtogaraie....
Post Reply