ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Vi se pare normal sa suferim cu totii pentru o minoritate ce nu respecta legea?

Da.
7
5%
Nu.
99
77%
Nu stiu.
0
No votes
Nu ma priveste.
1
1%
Oricum, si legiuitorii si nelegiuitii fac ce vor ei.
22
17%

Total votes: 129

bond008

Re: ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Post by bond008 »

O fi abuziva dar ei spun ca asa este legea, exista in lege specificat ca in caz de autoapararare ti se ridica arma?? Daca da asta inseamna ca nu este in concordanta cu statutul pe care il are cuvantul autoaparare si cum este el vazut atat de noi cat si de statele europene(ca nu putem vorbi de americani care au atat lege cat si mentalitate in care gun este un cuvant des intalnit). Parerea mea ar trebui sa se revizuiasca legea autoapararii si aparari precum si cel al proprietatii private, acuma legea spuna ca daca trag dupa hot la mine in curte imi confisca arma, daca trag dupa un talhar sau hot pe strada pot face puscarie, aceste lucruri trebuie sa se schimbe. Stie cineva daca se va modifica cumva aceste legi??? Exista informatii referitoare la asa ceva???? :shock:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

bond008 wrote:O fi abuziva dar ei spun ca asa este legea, exista in lege specificat ca in caz de autoapararare ti se ridica arma?? Daca da asta inseamna ca nu este in concordanta cu statutul pe care il are cuvantul autoaparare si cum este el vazut atat de noi cat si de statele europene(ca nu putem vorbi de americani care au atat lege cat si mentalitate in care gun este un cuvant des intalnit). Parerea mea ar trebui sa se revizuiasca legea autoapararii si aparari precum si cel al proprietatii private, acuma legea spuna ca daca trag dupa hot la mine in curte imi confisca arma, daca trag dupa un talhar sau hot pe strada pot face puscarie, aceste lucruri trebuie sa se schimbe. Stie cineva daca se va modifica cumva aceste legi??? Exista informatii referitoare la asa ceva???? :shock:
arma se confisca doar atunci cand este folosita in mod nejustificat. legea spune, insa, ca atunci cand faci uz de arma letala, arma in cauza se ridica pentru cercetari. in cazul armelor neletale, politia face un abuz intrucat chiar nu are ce experimente balistice sa faca unui pistol cu gaze sau cu bila de cauciuc.

unii politisti au afirmat in cadrul unor discutii particulare ca in urma uzului de arma neletala, retinerea se face in baza prevederilor codului penal care zice undeva ca bunurile cu care te-ai ajutat de savarsirea infractiunii se ridica fiind corp delict. stau si ma intreb : care infractiune ? ca eu doar m-am aparat impotriva unui atac si daca el, organul, imi ridica arma, inseamna ca deja m-a judecat, sunt infractor si vinovat. la revedere prezumptie de nevinovatie.

si aici revin la o remarca mai veche a mea : functionarul public din romania nu actioneaza dupa lege ci dupa cum ii dicteaza seful.

e super sa traiesti in tara asta !!!
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
bond008

Post by bond008 »

DECI CONCLUZIA??? Ce putem face impotriva unor astfel de militieni care gandesc ca intr-o tara in care sunt ingradite drepturile cetatenilor??? Se confisca doar oamenilor cinstiti ca infractorilor :cry: mai bine spus cand infractorii infaptuiesc o infractiune cu arma sosesc dupa ce acestia au plecat si dau amenzi :wink: doar fraierilor care raman pe loc si care vor sa respecte legea in plus ioc arma ti-o confisca organu care gandeste doar cu organu :mrgreen:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
gerula

Post by gerula »

Nu se poate face nimic, deoarece (aproape) toti conducatorii politiei si toate
cadrele didactice din institutiile lor de invatamant, sunt vechi militieni,
securisti instruiti de catre fostul regim comunist pentru a sluji puterea
in detrimentul poporului. Si lor, gandirea nu poate sa le-o schimbe nimeni.
Un exemplu simplu de gandire militianista este acela prin care se aplica
restrictionarea numarului de arme neletale (tip E) ce pot fi detinute legal
in permis la doua, masura luata in urma cresterii numarului de incidente
cu arme neletale detinute ilegal. Deci, pentru a solutiona problema detinatorilor
ilegali, se aplica restrictii detinatorilor legali care sunt nevinovati.
Si ca absurditatea sa fie maxima, detinatorii de arme letale pot detine un
numar de pana la 320 de arme (nu mai mult de 2 arme din acelasi calibru, fiind
aproximativ 160 de calibre), si nu maxim doua cum cer posesorilor legali de
pliciuri cu AC si bila de cauciuc. Deci poti sa detii cateva sute de arme cu luneta
de tip sniper, dar nu poti detine decat maxim doua arme de autoaparare cu
bila de cauciuc si pliciuri cu AC.
Acesta este respectul pe care il poarta guvernantii si conducatorii militiei,
cetateanului onest al acestei tari, restrictionandu-i sau chiar anulandu-i
dreptul la autoaparare, drept fundamental al drepturilor omului.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
gerula

Post by gerula »

A, si nu va asteptati sa se schimbe ceva atata timp cat presedintele tarii,
un fost securist, s-a declarat impotriva portului de arma, si deci a dreptului
la autoaparare al cetatenilor onesti.
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
violiv

Post by violiv »

detinatorii de arme letale pot detine un numar de pana la 320 de arme (nu mai mult de 2 arme din acelasi calibru, fiind aproximativ 160 de calibre)

Pardon! Nu stia ce vorbeste. Numarul de calibre cred ca se apropie mai mult de 1600 decat de 160....asadar putem purta si folosi peste 3000 de arme. Numarul celor detinute este nelimitat, poti sa ai si 1000 in acelasi calibru, doar ca n-ai voie sa mergi cu ele nicaieri, trebe sa stea frumusel in casa.
Inca un motiv ca sa va lasati de jucarii si sa va apucati de lucruri serioase :mrgreen:
dragos

Post by dragos »

violiv wrote:detinatorii de arme letale pot detine un numar de pana la 320 de arme (nu mai mult de 2 arme din acelasi calibru, fiind aproximativ 160 de calibre)

Pardon! Nu stia ce vorbeste. Numarul de calibre cred ca se apropie mai mult de 1600 decat de 160....asadar putem purta si folosi peste 3000 de arme. Numarul celor detinute este nelimitat, poti sa ai si 1000 in acelasi calibru, doar ca n-ai voie sa mergi cu ele nicaieri, trebe sa stea frumusel in casa.
Inca un motiv ca sa va lasati de jucarii si sa va apucati de lucruri serioase :mrgreen:
Pai daca as avea 3000 de arme de foc, cred ca mi-as suna ceva prieteni si ne-am apuca sa schimbam cate ceva in tara asta :evil:
vladpc

Post by vladpc »

dragos wrote:
violiv wrote:detinatorii de arme letale pot detine un numar de pana la 320 de arme (nu mai mult de 2 arme din acelasi calibru, fiind aproximativ 160 de calibre)

Pai daca as avea 3000 de arme de foc, cred ca mi-as suna ceva prieteni si ne-am apuca sa schimbam cate ceva in tara asta :evil:

Degeaba daca n-ai si munitia aferenta :D :mrgreen:
violiv

Post by violiv »

Maxim 300 bucati pentru fiecare calibru dar fara a depasi 3000 la total.
Si restrictiile se aplica numai la detinerea acesteia la domiciliu. Pot cumpara o singura data 10.000 buc si sa le trag pe toate in poligon numa sa n-ajung sa tin in casa peste "cota" prescrisa.
gerula

Post by gerula »

Pai da, nu am voie sa-mi iau arma pentru a trage in poligon, dar pentru a ucide
mi se da voie. :(
Si mai zicea cineva, intr-o postare anterioara, ca sunt frustrat. Pai sunt, cum sa
nu fiu. :D
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

gerula wrote:Pai da, nu am voie sa-mi iau arma pentru a trage in poligon, dar pentru a ucide
mi se da voie. :(
Si mai zicea cineva, intr-o postare anterioara, ca sunt frustrat. Pai sunt, cum sa
nu fiu. :D
pai vezi !? d-aia nu-ti da pistol :lol: :lol: :lol:
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
bond008

Post by bond008 »

Interesanta tocmai acest tip de legislatie, cu ceea ce nu poti omora nu ai voie iar ceea ce omoara poti avea sute dar in schimb le poate detine doar cine trebuie :twisted: , Care este concluzia????? :mrgreen: Ca ei in caz de ceva ne vor putea omora fara probleme ca DE...noi nu vom mai avea nici pliciuri, in schimb infractorii care DE ca de obicei sunt mana in mana cu politia si cu cei care ne conduc pot sa detina cate arme vor (fara permis de portarma) sa traga la nunti si botezuri(ca la ultima nunta) sa talhareasca oamenii cinstiti ca mai apoi tot ei sa fie considerati niste oameni umili si cinstiti ca nu au vrut decat sa dea in cap pentru o bucata de paine apoi sa fie considerati persoane nepericuloase si cand ies razand si cu curu la cel care a fost talharit sa se urce intr-un mercedes sau x6 sa mai arunce si cu euroi la cersetorii de pe strada sa arete ca ei sunt oameni buni si apoi sa ii suipe in fata la cel talhariti " ai grije iti impusc si familia si pe tine iar pe ficata o vand apoi iti iau si casa", deci asta este civilizatia din acest moment, daca baselul spune ca nu avem voie sa purtam arma inseamna ca ii este frica, cine stie, poate zvonurile cum ca este bolnav sunt reale dar sper ca pana atuncea geoana sa nu mai fie presedintele parlamentului. :shock: :twisted: :evil: :mrgreen: :cry:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
aurorauno

Post by aurorauno »

Hai ca am deviat-o pe politica si deja devine plictisitor...
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

aurorauno wrote:Hai ca am deviat-o pe politica si deja devine plictisitor...
pai tocmai asta este buba...........
Image
“feci sed iure feci"

dingo20

Post by dingo20 »

@ Barthy2
Arma nu se confisca, se retine pentru cercetari, stiu ca nu ne ajuta prea mult, dar e o diferenta.
Post Reply