Pistol autoaparare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dias

Re: Pistol autoaparare

Post by dias »

Salut! Sunt nou pe forum. Am vazul ca stiti multe aspecte referitoare la munitie. Puteti sa-mi spuneti daca munitia (cartusele) cu bila de cauciuc 9 mm pot fi utilizate si cu un pistol letal de acelasi calibru? Multumesc!
aurorauno

Post by aurorauno »

Salut!Cartusele de la bilele de cauciuc nu sunt ca cele letale de 9x19,au alte dimensiuni,in plus ghinturile de la o arma letala nu cred ca le face bine,deci raspunsul pe scurt este nu,nu se pot folosi. totusi e culmea sa ai arma letala si sa iti doresti sa tragi cu gloante de cauciuc!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dias wrote:Salut! Sunt nou pe forum. Am vazul ca stiti multe aspecte referitoare la munitie. Puteti sa-mi spuneti daca munitia (cartusele) cu bila de cauciuc 9 mm pot fi utilizate si cu un pistol letal de acelasi calibru? Multumesc!
In mod cert munitia de autoaparare cu rubber care sa iti reincarce si sa iti comprime arcul recuperator este foarte rara.
Dar mai stii?
Si chiar asa, daca ai glont, ce faci, il vinzi si treci la rubber? Ciudat.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
aurorauno

Post by aurorauno »

Haideti domnul Zaharia ca nu e chiar asa ciudat!Ati uitat de Glockul pe care il aveati? Si acum va jucati cu cauciuce :)
'
dias

Post by dias »

nedumeritu wrote:
dias wrote:Salut! Sunt nou pe forum. Am vazul ca stiti multe aspecte referitoare la munitie. Puteti sa-mi spuneti daca munitia (cartusele) cu bila de cauciuc 9 mm pot fi utilizate si cu un pistol letal de acelasi calibru? Multumesc!
In mod cert munitia de autoaparare cu rubber care sa iti reincarce si sa iti comprime arcul recuperator este foarte rara.
Dar mai stii?
Si chiar asa, daca ai glont, ce faci, il vinzi si treci la rubber? Ciudat.
Multumesc pentru raspunsuri! Am intrebat deoarece intentionez sa achizitionez de la Arrow un SMITH & WESSON MOD.SW9VE 9MM si ma gandeam ca ar merge si munitie cu bila. Nu stiu cum se deschide un topic, as fi dorit pareri despre acest pistol letal comercializat de Arrow.
aurorauno

Post by aurorauno »

Isi merita banii,la pretul pe care il are este cu siguranta o arma buna,nu are competior.Este facut dupa Glock 17,ii este o copie aproape fidela,are se pare un singur minus,greutatea pe tragaci este destul de mare,unii spun ca la un armurier se rezolva,altii ca dupa o tragere mai intensa te obisnuiesti si se mai slabeste si el (tragaciul).Datoita acestui minus trageri precise la distanta ma indoiesc ca se pot face,dar pentru autoaparare si trageri la distante scurte sunt convins ca este excelent,repet,la banii astia nu ai cum sa cumperi ceva mai bun.Net superior de la S&W este M&P ,dar din pacate vad ca nu mai exista la Arrow,aveau varianta compact pana acum cateva saptamani,sa speram ca mai aduc :D
'
dcrist

Post by dcrist »

Nu face greseala sa tragi cu cauciuc printr-o teava ghintuita, chiar daca vei reusi, este posibil sa ramina pe ghinturi cauciuc care nu se va impaca foarte bine cu glontul care vine dupa si risti.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
ckmaster

Post by ckmaster »

Salutare tuturor!
De cateva zile sunt fericitul posesor al unui S&W SW9VE 9mm cu glont http://arw.ro/produs.php?p=5274. Decizia de a alege acest model a venit ca urmare a pretului si a discutiilor de pe forum urmarite in ultimele zile. Singurul minus care se pare ca il are acest pistol este tragaciul ceva mai tare. Inca nu am tras cu el, dar voi reveni cu detalii imediat dupa ce trag vreo 100 de cartuse.
Principalul scop pt care l-am luat este de agrement (in poligon) si sper sa nu fiu nevoit niciodata sa-l folosesc pt aparare.
In ceea ce priveste pistoalele nu am prea mare experienta asa ca o sa-i rog pe cunoscatori, poate cei care si au asa ceva, sa dea ceva detalii in legatura cu intretinerea, sau ceva gen tips&tricks daca se poate.
M-ar interesa in principal:
- ce cartuse recomandati pt tragerea de precizie?
- se pot folosi cartuse pt zgomot? ce model recomandati?
- se pot achizitiona de undeva accesorii gen Laser / Light?
- exista vreun toc de purtare cu siguranta la tragaci?
- tipul de la magazin mi-a spus sa nu fac percutie in gol ca nu e bine. Sa fac percutie doar cand trag. Intrebarea mea e: se poate face o percutie muta, ca la armele de vanatoare, pt ca percutorul sa nu ramana in presiune? Sau nu are importanta?
- in cutie am gasit o incuietoare de siguranta astfel incat arma sa nu poata fi folosita. Pt asta e nevoie ca mansonul sa ramana in pozitia catre inapoi. Nu afecteaza cu nimic daca pistolul ramane mai mult in aceasta pozitie?
Orice alte detalii sunt binevenite. Eu voi reveni cu detalii dupa prima tragere.
Mauser 90 DA 9x19mm
Walther PPK-L
tevez

Post by tevez »

Să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente!
Destul de greu să găseşti pe cineva care are acest model şi să şi intre pe forum, colegul aurorauno are un S&W MP Compact
şi poate să dea detalii mai multe.
Nu am tras foarte mult cu 9x19 dar pot spune că şi S&B dar şi Geco sunt cartuşe bune. De evitat cele produse la Sadu, dar
nici n-am mai văzut pe piaţă de-o vreme...Pentru tras intensiv sunt şi gloanţe acoperite cu un strat de teflon pentru a
proteja ghinturile.Black Mamba parcă.
Se poate trage cu blank dar nu reîncarcă, normal, trebuie rearmat manual. Blankuri se găsesc la Arrow şi alte magazine.
Accesorii...nu ştiu care se potrivesc la acest model, sigur se pot comanda după net, dar laserul mi se pare că e ilegal.
Nu e bine să percutezi în gol, se spune, dar cred că e mai nasol să laşi cocoşul intern în tensiune pentru multă vreme.
Pe tema percutării în gol sunt multe dispute, nu trebuie făcut abuz, dar nu se strică din câteva percutări în gol. Vinde
un coleg cartuşe "dummy" de 9x19 pentru percutat arma "la rece".
Interesant că se oferă dispozitivul de blocare gratuit, dacă ar afecta arma cu ceva probabil nu l-ar fi pus în cutie...
easykick

Post by easykick »

Domnul Petru,este vre-un topic pe care n-ai postat acest anunt?Vezi ca sunt topicuri dedicate pentru asa ceva....
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
anton

Post by anton »

aurorauno wrote:Isi merita banii,la pretul pe care il are este cu siguranta o arma buna,nu are competior.Este facut dupa Glock 17,ii este o copie aproape fidela,are se pare un singur minus,greutatea pe tragaci este destul de mare,unii spun ca la un armurier se rezolva,altii ca dupa o tragere mai intensa te obisnuiesti si se mai slabeste si el (tragaciul).Datoita acestui minus trageri precise la distanta ma indoiesc ca se pot face,dar pentru autoaparare si trageri la distante scurte sunt convins ca este excelent,repet,la banii astia nu ai cum sa cumperi ceva mai bun.Net superior de la S&W este M&P ,dar din pacate vad ca nu mai exista la Arrow,aveau varianta compact pana acum cateva saptamani,sa speram ca mai aduc :D
asta e un lucru pe care nu l pot pricepe...ceva de genul : treningurile adadas din en gros urile chinezesti isi merita banii, recomand cu caldura, sunt copii fidele de pe treningurile adidas, sunt excelente desi au un mic defect, nu le poti folosi cum trebuie, nu li se inchide fermoarul!!!..cum poate cineva lauda, agrea si recomanda o imitatie?
e foarte bun , e copie dupa glock - glock ul fiind se pare un etalon al calitatii de neatins, o cireasa asezata atat de sus incat o visina de pe ramura de jos devine o alternativa acceptabila..
fratilor, va place sistemul simplu si eficient al glock ului?? luati va glock, nu imitatii ieftine!!nu sw, xd sau alte prostii care copiaza dar nu egaleaza ...
bozo

Post by bozo »

daca nici S&W nu e firma de renume... Asa si Steyer copiaza glock, cum multe altele copiaza 1911, si multe sunt mai bune chiar decat originalul.

Incercati sa va raportati la preturile din alte tari, la noi piata in acest segment e in dezvoltare, si suntem abia la inceput.
anton

Post by anton »

e firma de renume..prost. exceptand revolverele produse de ramura performance center.
cloneaza,contraface alte modele precum chinezii sau turcii, sau precum xeroxul. pierde procesele cu firmele carora le fura modelele...
bozo

Post by bozo »

asta nu am mai auzit pana acum...
anton

Post by anton »

The Sigma is Smith & Wesson's venture into using synthetic materials in gun construction, using high-strength polymer material for the frame.

Created in 1994, it also incorporates a self-cocking or double-action only firing mechanism, so that the pistol can be fired without delay or preparation. The basic model is chambered for the .40 S&W cartridge, but it is also available in 9 x 19mm Parabellum and a sub-compact model in .380 ACP was also manufactured. A limited amount of these guns were also chambered for the .357 Sig cartridge.

The Sigma series pistols are so similar to the competing Glock pistols that Glock sued Smith & Wesson for patent infringement. The case was settled out of court in 1997, with S&W agreeing to make alterations to the Sigma design and pay an undisclosed amount to Glock.[1]

sursa- wikipedia. tasteaza smith and wesson sigma .wiki pentru intreg articolul.
probleme similare si pentru walther p99-sw99 nu mai caut acum.
cloneaza inclusiv rivalul colt..
Post Reply