O noua lege privitoare la armele nonletale?!?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

mypers

Post by mypers »

mypers wrote:
mypers wrote:Daca ar fi sa aleg un pistol pentru autoaparare letal "la purtator" (ca doar sunt un cetatean liber intr-un stat democratic...... :wink: :wink: SIC! :wink: )as alege un Beretta 84FS Cheetah Nickel.
Ca roman am enspe motive pentru care e nevoie sa iti iei o arma de autoaparare.N-are rost sa le enumar ca va revoltati si voi...degeaba.

Daca se mai schimba ceva...RADICAL in legea romaneasca cu privire la acest aspect va rog mai anuntati-ma si pe mine.
Dar......fara sa fiu rautacios..cred ca cetateanul de rand roman va avea nevoie cu asa ceva peste...cel putin vreo 10 ani.
Inca mai e nevoie de multe schimbari pe la noi....
Sa le enumar?
Ei bine: etcetera etcetera si iar etcetera. :evil: :evil: :evil:

offf.........

Sau te pomenesti ca dau baietii vreo lege favorabila cu privire la detinerea si purtarea armelor letale de autoaparare si peste ceva timp...iar se sucesc si se trezeste cetateanul ca...vrEM sa emigram toata tara :wink:

deci.............mergem inainte............
asta-i treaba deocamdata...
mypers

Post by mypers »

mypers wrote:
mypers wrote:
mypers wrote:Daca ar fi sa aleg un pistol pentru autoaparare letal "la purtator" (ca doar sunt un cetatean liber intr-un stat democratic...... :wink: :wink: SIC! :wink: )as alege un Beretta 84FS Cheetah Nickel.
Ca roman am enspe motive pentru care e nevoie sa iti iei o arma de autoaparare.N-are rost sa le enumar ca va revoltati si voi...degeaba.

Daca se mai schimba ceva...RADICAL in legea romaneasca cu privire la acest aspect va rog mai anuntati-ma si pe mine.
Dar......fara sa fiu rautacios..cred ca cetateanul de rand roman va avea nevoie cu asa ceva peste...cel putin vreo 10 ani.
Inca mai e nevoie de multe schimbari pe la noi....
Sa le enumar?
Ei bine: etcetera etcetera si iar etcetera. :evil: :evil: :evil:

Scuzati modificarile si postarea gresita dar...m-a luat valul.

Bafta tuturor.

offf.........

Sau te pomenesti ca dau baietii vreo lege favorabila cu privire la detinerea si purtarea armelor letale de autoaparare si peste ceva timp...iar se sucesc si se trezeste cetateanul ca...vrEM sa emigram toata tara :wink:

deci.............mergem inainte............
asta-i treaba deocamdata...
Rainman

Post by Rainman »

Stie cineva daca s-a modificat in ultimile 2 saptamani perioada de acordare a autorizatiei pentru cumparare de arma neletala? Intreb pentru ca atunci cand am depus dosarul mi s-a spus sa vin dupa 10 zile, cu taxa de urgenta platita. Am fost si, surpriza, mi s-a spus sa vin peste alte cateva zile (diferenta pana la 30 de zile de la depunerea dosarului) sa-mi elibereze autorizatia pentru ca s-a schimbat nustiu ce lege sau ordonanta si nu se mai pot elibera mai devreme de 30 de zile... :evil:

A, si asta dupa ce cu o zi inainte am fost la politie si m-au expediat pe motiv ca nu e nimeni la biroul arme si munitii, ca sunt pe teren.. Bineinteles, cand am intrebat a doua zi, cei de la arme si munitii mi-au spus ca nu au fost plecati nicaieri... :evil: :evil: :evil:

Cu alte cuvinte si-au cam batut joc de mine... Am pierdut 2 zile pe drumuri, ceva bani cu deplasarea (200+200 km) si multi, multi nervi!
Emanuel

Post by Emanuel »

Rainman wrote:Stie cineva daca s-a modificat in ultimile 2 saptamani perioada de acordare a autorizatiei pentru cumparare de arma neletala? Intreb pentru ca atunci cand am depus dosarul mi s-a spus sa vin dupa 10 zile, cu taxa de urgenta platita. Am fost si, surpriza, mi s-a spus sa vin peste alte cateva zile (diferenta pana la 30 de zile de la depunerea dosarului) sa-mi elibereze autorizatia pentru ca s-a schimbat nustiu ce lege sau ordonanta si nu se mai pot elibera mai devreme de 30 de zile... :evil:

A, si asta dupa ce cu o zi inainte am fost la politie si m-au expediat pe motiv ca nu e nimeni la biroul arme si munitii, ca sunt pe teren.. Bineinteles, cand am intrebat a doua zi, cei de la arme si munitii mi-au spus ca nu au fost plecati nicaieri... :evil: :evil: :evil:

Cu alte cuvinte si-au cam batut joc de mine... Am pierdut 2 zile pe drumuri, ceva bani cu deplasarea (200+200 km) si multi, multi nervi!
romania !
Daca n-ai emigrat la timpul potrivit...!
:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Rainman wrote:Stie cineva daca s-a modificat in ultimile 2 saptamani perioada de acordare a autorizatiei pentru cumparare de arma neletala? Intreb pentru ca atunci cand am depus dosarul mi s-a spus sa vin dupa 10 zile, cu taxa de urgenta platita. Am fost si, surpriza, mi s-a spus sa vin peste alte cateva zile (diferenta pana la 30 de zile de la depunerea dosarului) sa-mi elibereze autorizatia pentru ca s-a schimbat nustiu ce lege sau ordonanta si nu se mai pot elibera mai devreme de 30 de zile... :evil:

Cu taxa platita (pentru arma cu glont) am primit dupa 30 zile raspuns ca NU SE APROBA.....deci cu taxa platita..retine!...Povestea e mai pe larg in postulul meu din http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1191..asa ca, nu s-a schimbat nimic: nici in rau dar nici in bine.

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
danezu

Post by danezu »

Rainman,eu zic sa mai astepti un pic pana apar normele ca sa se linisteasca apele,acum totul este confuz si nu cred ca este rea vointa din partea celor de la politie,dar nu cred ca stiu nici ei mare lucru....
Si eu m-am tot agitat cu permisul si acum m-am linistit,astept sa vad clar despre ce este vorba!

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
dingo20

Post by dingo20 »

danezu wrote:Rainman,eu zic sa mai astepti un pic pana apar normele ca sa se linisteasca apele,acum totul este confuz si nu cred ca este rea vointa din partea celor de la politie,dar nu cred ca stiu nici ei mare lucru....
Si eu m-am tot agitat cu permisul si acum m-am linistit,astept sa vad clar despre ce este vorba!

Bafta!
Am trecut si eu marti pe la AEST sa vad daca pot depune actele si mi-au spus ca inca nici nu stiu cum va arata permisul si ca e posibil ca in urma aparitiei normelor sa fie nevoie si de alte acte(in special referitoare la conditiile de detinere).
Am scris intr-un post anterior ca eram contrariat ca intr-o zi primeau dosare iar in alta nu, dar acum chiar ii inteleg si voi depune actele dupa aparitia normelor.
Rainman

Post by Rainman »

Ce m-a deranjat mai mult e ca am ajuns acolo ca sa-mi spuna sa vin peste inca 15 zile...
Ma intreb cate persoane trebuiau sa-si ridice autorizatia in aceasta perioada si cred ca nu erau asa multe, poate 10-15... Avand in vedere ca am lasat 2 numere de telefon la dosarul resepctiv, ar fi putut sa sune si sa-mi zica: "mai prietene, uite, nu pot sa-ti eliberez autorizatia acum, vino si tu pe data de x ca s-o ridici." Si zic asta pentru ca ei mi-au spus cand sa vin s-o ridic, nu eu. Indiferenta asta m-a deranjat cel mai tare...
danezu

Post by danezu »

" (in special referitoare la conditiile de detinere). "

Adica? Iar mai schimba ceva? Ar fi culmea ,dupa ce am alergat sa-mi fac analizele si poze,etc! Nu ai reusit sa-i tragi de limba? :lol:

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
dingo20

Post by dingo20 »

danezu wrote:" (in special referitoare la conditiile de detinere). "

Adica? Iar mai schimba ceva? Ar fi culmea ,dupa ce am alergat sa-mi fac analizele si poze,etc! Nu ai reusit sa-i tragi de limba? :lol:

Bafta!
Pai ce rost avea, probabil ca si ei discuta tot din auzite la fel ca noi.
Oricum nu mai e mult pana trebuie sa apara normele si vedem atunci exact cum stam.
catalin_suzeanu

Rainman wrote:Ce m-a deranjat mai mult e ca am ajuns acolo ca sa-mi spuna sa vin peste inca 15 zile...
Ma intreb cate persoane trebuiau sa-si ridice autorizatia in aceasta perioada si cred ca nu erau asa multe, poate 10-15... Avand in vedere ca am lasat 2 numere de telefon la dosarul resepctiv, ar fi putut sa sune si sa-mi zica: "mai prietene, uite, nu pot sa-ti eliberez autorizatia acum, vino si tu pe data de x ca s-o ridici." Si zic asta pentru ca ei mi-au spus cand sa vin s-o ridic, nu eu. Indiferenta asta m-a deranjat cel mai tare...
Acum, fara sa te superi pe mine, ce te costa sa suni la 3153534 interior 22691/22693/22694 (tine de sectorul din care esti, pentru ca vad ca locuiesti in Bucuresti) si sa intrebi..."sunt x, stiti ceva de autorizatia mea?"...nu am vazut (cat am avut contact cu ei, si aici ma refer la modul de comunicare cu ceilalti solicitanti) sa se fi cumportat altfel decat politicos, (cum e si firesc), raspunzand la intrebari sau indrumand fara sa devina irascibili, in conditiile in care intrebarile unora sfidau orice logica: "dar trebuie poze color sau alb/negru?"..."ce dimensiune sa fac la poze? de buletin e buna? dar trebuie sa fiu in costum sau pot si cu helanca?"..."dar daca am 50 de ani credeti ca o sa iasa bine psihologicu'?"...si alte asemenea "faze"...

Cu stima,

Cata
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
catalin_suzeanu

Si apropos...nu trebuie sa ai o "pila" ca sa sti numarul de telefon de la Capitala....Informatiile, apoi formezi si spui..."la arme, va rog"...si gata...

Asta ca sa preintampin orice replica....(oricum, probabil ca tot vor aparea)

Cu stima

Cata
Rainman

Post by Rainman »

Da, apar :)
Nu din Bucuresti trebuie sa iau autorizatia, iar numarul de telefon cu siguranta l-as fi putut afla. Si te rog sa ma crezi, nu m-ar fi deranjat deloc sa sun si sa intreb.
Ideea era ca ei mi-au spus cand sa vin... Si ma gandeam ca nu mai este nevoie de confirmare, nu vorbeam cu un neica nimeni de pe strada... E totusi ofiter, stie ce spune.
catalin_suzeanu

Rainman wrote:Da, apar :)
Nu din Bucuresti trebuie sa iau autorizatia, iar numarul de telefon cu siguranta l-as fi putut afla. Si te rog sa ma crezi, nu m-ar fi deranjat deloc sa sun si sa intreb.
Ideea era ca ei mi-au spus cand sa vin... Si ma gandeam ca nu mai este nevoie de confirmare, nu vorbeam cu un neica nimeni de pe strada... E totusi ofiter, stie ce spune.
Cu atat mai mult ca nu esti din Bucuresti si ai avut de strabatut 200+200km...era neaparat necesar un telefon. Nu ca-i iau apararea , dar balamucul iscat artificial din cauza acestor preschimbari e dezastruos pentru ambele parti...Spuneam mai sus ca abia ce incheiasera cu eliberarea certificatelor pentru fostii posesori ai permiselor port-arma...ca acum o iau de la inceput...Munca ca la spitalul de nebuni: unii sapa groapa...altii astupa groapa...
Dar pana la urma orice rau e spre bine.
Sunt sigur ca da mult mai bine, acolo, printre acte, un permis port-arma, afisat, asa , ostentativ, decat porcaria de certificat....
Dar, revenind la situatia neplacuta cu...drumul, omul cat traieste invata... :wink:
Telefon de curtuazie, se numeste... :oops:

Cu stima,

Cata
Rainman

Post by Rainman »

Da, m-am invatat minte...
Pentru data viitoare o sa ma asigur in 2 parti ca e ok... Si ca sa se simta si Murphy bine, probabil ca o sa mearga ca unsa treaba.
Post Reply