ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Cedashi, papushel ?
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Emanuel wrote:Va voi povesti o intamplare a unui tovaras de pe forum.
Acesta a depus o cerere de felul urmator:
"Ma numesc ....,detin cu permis de arma tip B doua pistoale cu bila de cauciuc Walther PP si Fort 17 si doua arme cu aer comprimat toate din categoria E si doresc sa-mi precizati:
1/daca legea armelor si munitiilor recent modificata imi mai permite sa detin toate aceste arme
2/daca nu imi mai permite sa le detin pe toate 4 va rog sa-mi precizati avand in vedere faptul ca avand statut de colectionar de arme (membru al ANCA) pot trece o parte din arme cu statut de arme de colectie mai ales ca au o valoare sentimentala personala deosebita si le pot inscrie potrivit articolelor 2(punctul1.11),art 14 (alin 4),art.25(alin 2),art 26(alin 1) din lege cu acest statut de arme de colectie.
Va multumesc. ......"
Raspunsul primit:
" R O M Â N I A NESECRET
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Ex unic
Bucureşti
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE Nr. ........
DIRECŢIA ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE
În referire la solicitarea dumneavoastră vă aducem la cunoştinţă următoarele:
Prin O.U.G. nr. 26/2008 a fost instituită o nouă categorie de arme, respectiv aceea a armelor neletale supuse autorizării din care fac parte armele cu aer comprimat şi armele confecţionate special pentru a arunca proiectile din cauciuc.
Întrucât cantitatea de arme pentru care se poate acorda autorizaţie de procurare nu a fost reglementată de actul normativ menţionat, prin art. I, pct. 1 din Legea nr. 268/2008 privind aprobarea O.U.G. nr. 26/2008, a fost introdusă prevederea expresă care restricţionează numărul de arme din categoria E ce pot fi procurate indiferent de scopul, deţinere respectiv al portului şi folosirii la „cel mult două arme”.
În acest context dumneavoastră puteţi deţine maxim două arme indiferent dacă acestea sunt destinate portului şi folosirii sau colecţiei, iar termenul limită pentru înstrăinarea celorlalte arme este 14.05.2009.
Cu stimă,
D I R E C T O R
......."
Deci, desi le-ati achizitionat perfect legal la o data anterioara,
noua modificare va OBLIGA:
sa scapati de ele, in pierdere, evident,
sa va donati casa ca matusa Tamara,
sa faceti public contul bancar si codul PIN,
sa puneti la dispozitia tertilor sotia, amanta etc., dupa caz.
Iubesc tara asta, cu tot ce si cine e in ea !!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
POATE FI ACEASTA O REZOLVARE?!?
Si acum o parte din procedura:
1) nu este necesar ca toti care angajeaza acel avocat (care normal va trebui platit) sa fie din acelasi oras.
2) fiind cat mai multi. costurile pe cap de persoana se reduc substantial
3) avocatul trebuie sa faca o cerere la AEST la Bucuresti cu numarul de vanzari de arme care acum sant incluse in categoria E in anul 2004, 2005, 2006,2007,2008, efectuate de magazinele de profil si nu intre persoane fizice. Avand aceste date, va putea demonstra in instanta ca numarul de arme vandute in mod legal in intreaga tara a fost in continua scadere dupa aparitia legii in 2004. Si tot cu aceste date se va putea demonstra, in cazul in care se va aplica legea, ca o arma detinuta legal in permis va fi foarte greu daca nu imposibil de vandut in termenul stabilit de lege. Plus ca sa tii o arma in "consignatie" la un armurier pana se va vinde il va costa pe vanzator o gramada de bani. (poate merge la mai multi armurieri autorizati sa se intereseze de tarife)
4) avocatul sa faca o cerere in care sa fie trecute numarul de arme de cat E care au fost vandute dupa aparitia OU care obliga trecerea lor in permisul de arma (cu costurile aferente). Se va putea vedea ca incepand cu luna martie 2008 numarul de arme vandute de catere firme a fost foarte mic.
5) avocatul sa faca la AEST o cerere in care sa figureze numarul total de persoane care au detinut o arma de cat E pe CD si cati dintre acestia au facut pasul mai depoarte, trecandu-si arma in permis (stiti voi la ce ma refer). Acest lucru va demonstra cati oameni au refuzat bataia de joc a legiuitorului.
6) avocatul sa faca o cerere la politie cu nr de infractiuni dovedite care au fost comise cu arme de cat E si cate dintre acestea au fost detinute legal
7) avocatul sa faca o cerere la politie cu nr de cazuri in care o arma neletala de autoaparare din cat E folosita legal a salvat persoana care o detinea
8 ) avocatul sa faca o cerere la politie cu numarul de cazuri in care s-a folosit o arma neletala de cat F (cu gaz), si care au fost urmarile folosirii ei (de obicei a muscat-o persoana care a folosit arma nu cel impotriva cui s-a folosit), arme care se pot cumpara in nr NELIMITAT.
9) avocatul sa arate in instanta ce prevederi are legislatia europeana, precum si faptul ca actuala lege OBLIGA persoana care detinea legal o arma in conformitate cu legea valabila inaintea aparitiei OU si in care a investit (bani si sentimente) sa renunte la ele PE CHELTUIALA LUI (care va fi foarte mare), fara nici o despagubire. Iar daca nu reuseste vanzarea lor atunci risca sa fie considerat infractor si pedepsit ca atare.
Mai departe s-ar descurca avocatul, cu ce mai are de facut. problema va fi sa fie gasit un avocat care sa accepte un astfel de proces, sa spuna pretul si apoi trebuie sa ne mobilizam cat mai multi, pentru a reduce costurile. Doar ca acest lucru trebuie facut cat mai repede, pentru ca se apropie termenul limita, si nu se stie ce rezultat ar avea un eventual proces. Iar daca se va contesta in instanta acest articol din OU, puteti conta si pe mine cu o anumita suma de bani, desi eu nu sant in situatia unora dintre noi. Si poate si altii gandesc acelasi lucru ca si mine. Ce spuneti AC-isti din Bucuresti, se inhama cineva la o astfel de treaba"""
-
nedumeritu
Cat mai sunt in viata, la voia Domnului, la chestia asta, contati si pe mine.
Last edited by nedumeritu on Sun Jan 11, 2009 9:47 am, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Vezi, Coane, ca avem treaba !nedumeritu wrote:Cat sunt in viata, la chestia asta, contati si pe mine.
Deci, reformulata: "Cat sunt inca in viata - 20-30 de ani, contati si pe mine!"
Oricum, ma bag si eu, ca are viermi si pute rau.
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
-
nedumeritu
@ EmanuelEmanuel wrote:Vezi, Coane, ca avem treaba !nedumeritu wrote:Cat sunt in viata, la chestia asta, contati si pe mine.
Deci, reformulata: "Cat sunt inca in viata - 20-30 de ani, contati si pe mine!"
Oricum, ma bag si eu, ca are viermi si pute rau.
Modificat in conformitate cu realitatea.
@hedone
Cei stresati,
rog adresati in continuare Bunului Dumnezeu rugaminti sa ma adune.
Oricum, parca asa zisa "netiquette" presupunea sa nu ne uram reciproc
"moarte grabnica si usoaora" sau "sanatate aproximativa". Nici macar
la modul voalat.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Baroane, daca maine ma strange Miki, o sa te bantui nu 30, ci 30.000 de ani !!!hedone wrote:Emanuel, ne mai stresezi 30 de ani?
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Toate bune si frumoase pana aici doar ca in legea armelor exista o prevedere clara care spune ceva de genul: contestarea masurii (si ma refer la chestia cu obligativitatea de a-ti pune armele la vanzare sau confiscarea acestora) in justitie nu anuleaza masura respectiva (asa cum e mai in orice alt domeniu). Asadar, cu mare probabilitate, chiar daca veti castiga procesul, aceasta se va intampla cu mult dupa ce armele in plus fata de cele imfame "doua" vor fi de multisor doze de bere - deschiderea actiunii in instanta nu va impiedica cu nimic masura din lege.
Va las pe voi sa gasiti paragraful - stiu sigur ca l-am gasit atunci cand prietenului nostru colectionar de pistoale adevarate i-au fost si mai abuziv confiscate.
Va las pe voi sa gasiti paragraful - stiu sigur ca l-am gasit atunci cand prietenului nostru colectionar de pistoale adevarate i-au fost si mai abuziv confiscate.
Mai oameni buni,spuneti-o clar,sa inteleaga si neuronul meu:-daca ai certificat de colectionar,n-ai voie sa-ti treci zamacurile care sunt in numar mai mare de doua la colectie?
-daca ai mai mult de doua pocnitori,nu poti sa te faci si colectionar si sa le pastrezi?
Ca pana la urma,tot raul poate fi spre bine!
-daca ai mai mult de doua pocnitori,nu poti sa te faci si colectionar si sa le pastrezi?
Ca pana la urma,tot raul poate fi spre bine!

Haiosule un avocat care ti-a propus caile respective de solutionare este clar ca ori este incompetent, ori vrea sa te traga in teapa cu banii si sa te plimbe vreo 2 ani fara nici un rezultat concret.
Cererile respective mentionate nu au nici un temei (ma refer la articole de lege) pentru care ar putea sa si rezolve ceva
Singura cale este doar exceptia de neconstitutionalitate care se poate face usor de catre un avocat cu chef de treaba
Cererile respective mentionate nu au nici un temei (ma refer la articole de lege) pentru care ar putea sa si rezolve ceva
Singura cale este doar exceptia de neconstitutionalitate care se poate face usor de catre un avocat cu chef de treaba
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)