Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei
drum bun si sa ne inviti pe la tine 
Salut tuturor.
Sunt nou pe acest forum, si sincer nu am nici cel mai mic habar despre arme. De ce postez aici, este destul de clar. Sunt in cautare de informatii in legatura cu aceste controale. Tin sa precizez ca detin intradevar un pistol cu aer comprimat ANICS, cu munitie compusa din bile de otel de 4.5 mm daca nu ma insel, de aproximativ 7-8 ani de zile. Ma intereseaza acest subiect deoarece si eu am fost vizitat de cineva de la politie (o singura persoana), imbracata in civil. Aici intervin si nelamuririle mele. Avand 2 apartamente, nu stau in cel unde am domiciliul declarat, si bineinteles aceea este si locatia unde am fost cautat. Altcineva ia deschis politistului si i-a spus ca nu sunt acolo. Din cate am citit in acest thread, in cazul in care titularul armei nu era de gasit acasa, se lasa o instiintare de catre politie pentru a fi contactati inapoi si a stabili o zi/ora de vizita. Problema este ca acel politist, tot ce a facut a fost sa completeze un fel de formular, dupa care pur si simplu a plecat. Nu a lasat nimic de contact, nu a zis daca mai revine sau nu, nimic. Mentionez ca acel pistol nu stiu daca l-am folosit mai mult de 20 de trageri in stil TIR sportiv si nici nu stiu daca mai merge. Intrebarile mele:
1. Trebuie sa contactez eu vreo autoritate(sectia de care apartin, direct la politia capitalei-arme)?
2. Cutia cu doua incuietori separate(arma/munitie) se necesita si in cazul meu? Sau o cutie metalica simpla cu o singura incuietoare e de ajuns? Pana la urma, niste bilute de otel nu stiu daca pot fi considerate munitie, pot sa declar ca nu am deloc?
3. Am tot vazut si ca s-ar verifica daca permisul este vizat/valabil sau nu. Eu nu stiu daca am asa ceva, singurul act pe care il am este o hartie de la politia capitalei, din 2007, cand stiu ca toata lumea care avea arma trebuia sa mearga si sa fie luat in evidenta de catre politie. Acel permis este pentru arme letale? Sau se aplica si in cazul meu. Daca da, nu am asa ceva, si nici cum sa procedez nu stiu.
Inca o data precizez ca nu am nici cel mai mic habar despre toate acestea, si sper sa primesc raspunsuri pe masura
Pana la urma, acest pistol se dovedeste a fi mai mult un calvar pentru mine, decat o necesitate
P.S. Sincer, cred ca as si renunta la aceasta arma. Recunosc ca atunci cand am luat-o a fost mai mult un moft de clasa a 12, cand acestea se procurau doar cu buletinul...Poate si ceva sfaturi despre acest lucru m-ar ajuta, care-s pasii pentru a renunta la ea m-ar ajuta.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri,
Vali.
Sunt nou pe acest forum, si sincer nu am nici cel mai mic habar despre arme. De ce postez aici, este destul de clar. Sunt in cautare de informatii in legatura cu aceste controale. Tin sa precizez ca detin intradevar un pistol cu aer comprimat ANICS, cu munitie compusa din bile de otel de 4.5 mm daca nu ma insel, de aproximativ 7-8 ani de zile. Ma intereseaza acest subiect deoarece si eu am fost vizitat de cineva de la politie (o singura persoana), imbracata in civil. Aici intervin si nelamuririle mele. Avand 2 apartamente, nu stau in cel unde am domiciliul declarat, si bineinteles aceea este si locatia unde am fost cautat. Altcineva ia deschis politistului si i-a spus ca nu sunt acolo. Din cate am citit in acest thread, in cazul in care titularul armei nu era de gasit acasa, se lasa o instiintare de catre politie pentru a fi contactati inapoi si a stabili o zi/ora de vizita. Problema este ca acel politist, tot ce a facut a fost sa completeze un fel de formular, dupa care pur si simplu a plecat. Nu a lasat nimic de contact, nu a zis daca mai revine sau nu, nimic. Mentionez ca acel pistol nu stiu daca l-am folosit mai mult de 20 de trageri in stil TIR sportiv si nici nu stiu daca mai merge. Intrebarile mele:
1. Trebuie sa contactez eu vreo autoritate(sectia de care apartin, direct la politia capitalei-arme)?
2. Cutia cu doua incuietori separate(arma/munitie) se necesita si in cazul meu? Sau o cutie metalica simpla cu o singura incuietoare e de ajuns? Pana la urma, niste bilute de otel nu stiu daca pot fi considerate munitie, pot sa declar ca nu am deloc?
3. Am tot vazut si ca s-ar verifica daca permisul este vizat/valabil sau nu. Eu nu stiu daca am asa ceva, singurul act pe care il am este o hartie de la politia capitalei, din 2007, cand stiu ca toata lumea care avea arma trebuia sa mearga si sa fie luat in evidenta de catre politie. Acel permis este pentru arme letale? Sau se aplica si in cazul meu. Daca da, nu am asa ceva, si nici cum sa procedez nu stiu.
Inca o data precizez ca nu am nici cel mai mic habar despre toate acestea, si sper sa primesc raspunsuri pe masura
Pana la urma, acest pistol se dovedeste a fi mai mult un calvar pentru mine, decat o necesitate
P.S. Sincer, cred ca as si renunta la aceasta arma. Recunosc ca atunci cand am luat-o a fost mai mult un moft de clasa a 12, cand acestea se procurau doar cu buletinul...Poate si ceva sfaturi despre acest lucru m-ar ajuta, care-s pasii pentru a renunta la ea m-ar ajuta.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri,
Vali.
1. "hârtia" pe care o ai acum este cumva un Certificat De Deţinător pentru arme neletale?
2. Anicsul nu e letal şi bilele nu-s de oţel, ci de plumb, ar distruge ghinturile.
Trebuie seif/dulap/cutie metalică, despre compartimentul separat pentru muniţie este discutabil, pelleturile de a.c. nerespectând
definiţia muniţiei, am văzut pe forumul de a.c. un răspuns oficial cum că nu aşa este, dar e posibil să se ceară încuietoare separată,
din excele de zel.
Armele cu a.c. nu se mai dau cu buletinul de mult. Întâi s-au trecut în acel certificat de care-ţi spuneam mai sus, apoi în permis,
cu actele şi taxele aferente.
P.S. Anicsul este printre cele mai bune pistoale cu a.c.
2. Anicsul nu e letal şi bilele nu-s de oţel, ci de plumb, ar distruge ghinturile.
Trebuie seif/dulap/cutie metalică, despre compartimentul separat pentru muniţie este discutabil, pelleturile de a.c. nerespectând
definiţia muniţiei, am văzut pe forumul de a.c. un răspuns oficial cum că nu aşa este, dar e posibil să se ceară încuietoare separată,
din excele de zel.
Armele cu a.c. nu se mai dau cu buletinul de mult. Întâi s-au trecut în acel certificat de care-ţi spuneam mai sus, apoi în permis,
cu actele şi taxele aferente.
P.S. Anicsul este printre cele mai bune pistoale cu a.c.
Multumesc de raspuns Tevez, insa tot nu m-am lamurit in legatura cu controlul. Cum sa procedez? Oare acel politist a completat "din burta" ca sa scape de alte drumuri? Sau ce s-o fi intamplat?
In legatura cu hartia, intradevar este un Certificat de Detinator pentru arme neletale - Persoane Fizice. Cumva la un moment dat, trebuia sa-mi iau si eu permis? Daca da, nici nu stiu ce sa fac atunci. Niste sfaturi in legatura cu asta chiar mi-ar prinde bine.
In legatura cu munitia, din ce am citit in certificatul de garantie, precizeaza bile de otel, si nu de plumb(zic doar ce apare scris in certificat)-modelul este ANICS A-111. Oricum, asta conteaza mai putin, vreau sa ajung sa fiu ok din punct de vedere al legii.
Daca se adevereste partea cu permisul si este necesar pentru mine, cred ca mai bine renunt la arma. E mai bine asa? Cum procedez? Deja ma ia durerea de cap si incep sa regret excesul de zel de cand eram pusti
Multumesc si astept raspunsuri si sfaturi,
Vali.
In legatura cu hartia, intradevar este un Certificat de Detinator pentru arme neletale - Persoane Fizice. Cumva la un moment dat, trebuia sa-mi iau si eu permis? Daca da, nici nu stiu ce sa fac atunci. Niste sfaturi in legatura cu asta chiar mi-ar prinde bine.
In legatura cu munitia, din ce am citit in certificatul de garantie, precizeaza bile de otel, si nu de plumb(zic doar ce apare scris in certificat)-modelul este ANICS A-111. Oricum, asta conteaza mai putin, vreau sa ajung sa fiu ok din punct de vedere al legii.
Daca se adevereste partea cu permisul si este necesar pentru mine, cred ca mai bine renunt la arma. E mai bine asa? Cum procedez? Deja ma ia durerea de cap si incep sa regret excesul de zel de cand eram pusti
Vali.
Treaba e cam aşa: când s-a trecut la permise de la acele certificare de deţinător, a fost un termen, pe care tu l-ai depăşit.crbl wrote:Multumesc de raspuns Tevez, insa tot nu m-am lamurit in legatura cu controlul. Cum sa procedez? Oare acel politist a completat "din burta" ca sa scape de alte drumuri? Sau ce s-o fi intamplat?
Vali.
Interpretarea legii a fost că cine nu s-a conformat, a pierdut dreptul de "port şi folosire" a armei neletale respective, dar
nu şi pe cel de deţinere. Drept urmare, este legal să-l ai în cutia lui, fără muniţie, fără să-l iei după tine nicăieri.
Drept urmare, ceea ce pot să-ţi spun sigur e că nu trebuie să pleci cu el de acasă, închide-l într-un seif sau o cutie de
arme, dacă nu ai, cumpără-ţi, e sub o sută de lei, ia-o pe cea mai ieftină şi fixeaz-o în perete şi pardoseală.
Întreabă la AEST ce e de făcut, dacă poţi să-l vinzi şi să te radiezi cu el din evidenţa lor, e ok, dacă-ţi vei putea
face permis ca să-l păstrezi, iar e ok, dar să nu fie vreo amendă în cazul ăsta.
Poate că cel mai simplu e să-l păstrezi în continuare aşa, dar e bine de întrebat la AESP. În ceea ce mă priveşte e
100% legală deţinerea lui în continuare, fără drept de port şi folosire, dar aş vrea şi "second opinion" de la colegi.
Şi, desigur, cei mai avizaţi sunt poliţiştii de la AESP, dar dacă le faci o vizită să nu iei şi arma cu tine.
Nu renunţa aşa uşor la el, e jucăria ta de om mare şi ANICS sunt pistoale bune.
Arma trebuie sa o ai in cutie la domiciliul scris in certificatul de detinator, nu este nici o amenda ca sa treci de la certificat la permis am 2 prieteni care au facut asta acum 2 luni si au platit 20 lei de permis la trezorerie fata de ~120 cit este taxa pentru 2 arme cu bila de cauciuc, o poti vinde foarte bine si in baza certificatului de detinator prin intermediul unui armurier oricui are autorizatie de cumparare pentru AC, sau o poti tine pe certificat, fara munitie unde am specificat mai sus.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
E posibil ca acel politist sa fi plecat si sa nu fi zis nimic, si sa se intoarca direct cu mandat de perchezitie?
Multumesc de raspunsurile de pana acum. Mai astept sfaturi.
Multumesc de raspunsurile de pana acum. Mai astept sfaturi.
Nu cred ca se deranjeaza cineva sa emita mandat de perchezitie pt pistolul tau cu capse:) .....parerea mea!
Ok. Sa speram ca asa e. Tre sa ma mobilizez acu, sa plec sa iau o cutie deaia, si s-o fixez cumva unde e apare ca si adresa.
Stiu ca pana la urma este o arma care face doar pac-pac, dar se pare ca legea o cuprinde si pe aceasta si chiar vreua sa ma pun la punct...
Multumesc inca o data.
Stiu ca pana la urma este o arma care face doar pac-pac, dar se pare ca legea o cuprinde si pe aceasta si chiar vreua sa ma pun la punct...
Multumesc inca o data.
Am gasit ceva dupa ce am citit si eu un pic legea. Din cate am inteles, eu ma incadrez in Anexa la litera E, pozitia 25. Din ce am vazut, scrie ca arma se supune autorizarii, avand ca scop tir sportiv si colectie. Cine si cand stabileste care este scopul armei?Se mai elibereaza de la aest inca o hartie in care este precizat scopul? Sau este ceea ce scrie pe certificatul de detinator?
-
Safe&Sound
In functie de constructia si modul de functionare al armei in discutie, aceasta este incadrata intr-una din categoriile ce ii determina printre altele si scopul detinerii. In cazul de fata este vorba despre o arma scurta de tir care poate fi folosita doar in acest scop si doar inscrisa in permis tip B. In baza certificatului de detinator o puteti detine la domiciliul declarat, pastrata in cutie metalica, fara ca arma sa poata fi scoasa din limitele acelui domiciliu declarat.crbl wrote:Am gasit ceva dupa ce am citit si eu un pic legea. Din cate am inteles, eu ma incadrez in Anexa la litera E, pozitia 25. Din ce am vazut, scrie ca arma se supune autorizarii, avand ca scop tir sportiv si colectie. Cine si cand stabileste care este scopul armei?Se mai elibereaza de la aest inca o hartie in care este precizat scopul? Sau este ceea ce scrie pe certificatul de detinator?
Arma ce va apartine este in continuare in evidentele lor de aceea ati si fost vizitat de acel politist. Incercati sa dicutati cu persoana cu care a comunicat politistul si incercati sa aflati cat mai multe detalii despre acea conversatie si in special cat mai multe detalii despre ce a fost declarat politistului
Eu as inclina sa cred ca pe baza declaratiilor acelei persoane politistul a constatat intr-un proces verbal faptul ca dv nu mai locuiti la domiciliul declarat la ei ceea ce potrivit legii va pune in postura de contravenient, motiv pentru care eu cred ca n-ar fi rau sa consumati ceva din timpul dv si sa le faceti o vizita la serviciul "arme" din politia capitalei si sa incercati sa discutati situatia creata cu lucratorul care se ocupa de sectorul in care aveti domiciliul declarat. In principiu, daca reusiti sa ii convingeti ca dv locuiti in continuare la adresa declarata si stiuta de ei, lucrurile se vor petrece intr-un mod destul de simplu asa cum spunea si dcrist mai sus si veti putea transforma acel certificat de detinator intr-un permis tip B.
Cumparati si montati la domiciliul declarat acea cutie metalica si lasati acolo arma spre pastrare, e posibil ca asta sa va scuteasca de multe alte neplaceri.
Succes!
P.S. V-am trimis si un mesaj privat.
Multumesc mult de raspunsuri. Treburile s-au clarificat destul pentru mine.
O ultima intrebare mai am, stiu ca am deviat super mult de la topic, insa profit sa nu mai deschid un altul: cand a intervenit obligativitatea ca si pentru acest tip de arme sa se procure permis?
Multumesc tuturor pentru ajutor.
O ultima intrebare mai am, stiu ca am deviat super mult de la topic, insa profit sa nu mai deschid un altul: cand a intervenit obligativitatea ca si pentru acest tip de arme sa se procure permis?
Multumesc tuturor pentru ajutor.
Parcă prin 2008...cert e că în 2009 numai pistoalele "cu gaze" se mai treceau în certificat de deţinere, în timp ce bila de cauciuc
şi aerul comprimat mergeau în permis, ca armele adevărate, pe vremea aia fiind în aceeaşi categorie şi fiind supuse limitării
de numai două arme. Acum limitarea e doar pentru armele de autoapărare, a ajuns şi "gazul" în permis, etc.
Să postezi şi despre cum ai rezolvat situaţia, ar putea fi util pentru alţii aflaţi în postura ta.
şi aerul comprimat mergeau în permis, ca armele adevărate, pe vremea aia fiind în aceeaşi categorie şi fiind supuse limitării
de numai două arme. Acum limitarea e doar pentru armele de autoapărare, a ajuns şi "gazul" în permis, etc.
Să postezi şi despre cum ai rezolvat situaţia, ar putea fi util pentru alţii aflaţi în postura ta.
inclusiv daca rezolva cu spaga ?tevez wrote:.......Să postezi şi despre cum ai rezolvat situaţia, ar putea fi util pentru alţii aflaţi în postura ta.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Salut tuturor,
Am fost la sectie astazi si "m-au dat" mai departe catre aest cu mentiunea ca nu locuiesc acolo. Nu am mai putut face nimic din acest punct de vedere direct la sectie. Trebuie sa rezolv acum direct la aest. Sunt in tratative. Ce vreau eu sa anunt deocamdata, in cazul in care mai sunt persoane in situatia mea (cu certificat de detinator si fara permis) este ca pe data de 29 Decembrie 2011 este ultima zi cand mai sunt valabile aceste certificate. Dupa aceasta data, toata lumea trebuie sa detina permis(cel putin asa mi-a spus baiatul care a facut aceste controale, de la sectia de politie). O sa mai postez in momentul in care mai am noutati, cel mai probabil luni cand ma voi duce la aest.
Week-end placut tuturor.
Am fost la sectie astazi si "m-au dat" mai departe catre aest cu mentiunea ca nu locuiesc acolo. Nu am mai putut face nimic din acest punct de vedere direct la sectie. Trebuie sa rezolv acum direct la aest. Sunt in tratative. Ce vreau eu sa anunt deocamdata, in cazul in care mai sunt persoane in situatia mea (cu certificat de detinator si fara permis) este ca pe data de 29 Decembrie 2011 este ultima zi cand mai sunt valabile aceste certificate. Dupa aceasta data, toata lumea trebuie sa detina permis(cel putin asa mi-a spus baiatul care a facut aceste controale, de la sectia de politie). O sa mai postez in momentul in care mai am noutati, cel mai probabil luni cand ma voi duce la aest.
Week-end placut tuturor.