cu fiecare arma de colectie, te poti duce in poligon, in prealabil ceri o adeverinta de la SAESP, pe care sunt obligati sa o dea...cam ce e preferabil sa alegi intre un pistol cu gaze, unul cu bila, unul cu glont???...Artoisss wrote:"Armele deţinute în colecţie nu pot fi folosite în nici o imprejurare, cu excepţia unei arme lungi dintre cele deţinute, menţionată în mod expres în permisul de armă, numai în locul unde se află colecţia, în caz de legitimă apărare.
Atestatul de colecţionar se vizează o dată cu permisul de armă în care sunt înscrise armele deţinute în colecţie."
Deci, din cate inteleg eu, nu prea faci mare branza nici cu certificatul de colectionar..ce folos ca nu il poti duce in poligon?
Intrebare intrebatoare....un mic ajutor va rog
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Intrebare intrebatoare....un mic ajutor va rog
mai e un dezavantaj aparut acum de putin timp...tunari.ro wrote:Sau exista varianta cursului de formare a instructorilor in poligonul de tragere. Dupa atestare aveti dreptul la arme lungi sau scurte avand destinatia tir sportiv. Cantitatea de munitie ce poate fi detinuta in resedinta este de 500 cartuse/calibru; deplasarea in poligon in vederea tragerilor nu este supusa nici unei aprobari speciale (cazul armelor de colectie). Regulile de pastrare si transport sunt similare celor aplicate armelor de vanatoare.
Sunt cateva scoli care formeaza instructori in poligonul de tragere si din cate cunosc, mai multi absolventi au in posesie arme lungi si scurte inregistrate in permis cu destinatia tir sportiv. Daca considerati ca aceasta cale este potrivita dorintelor si necesitatilor dvs., in functie de zona unde locuiti, bugetul pe care il alocati si asteptarilor pe care le aveti din partea prestatorului, oferta este diversificata.
Singurul dezavantaj este ca dureaza scoala 6 luni , dar va puteti bucura de multe trageri incluse in taxa de curs.
Stima
-
careundecine
si ce calibre se pot detine ca instructor, si care sunt conditiile de a avea calitatea de instructor trebuie sa fii angajat la un poligon sau este suficient sa termini cursul si sa treci examenul de final ?
Nu trebuie să fi angajat, despre calibre e discutabil, se folosesc nişte norme FRTS din ce am înţeles dar nu e nicăieri în legecareundecine wrote:si ce calibre se pot detine ca instructor, si care sunt conditiile de a avea calitatea de instructor trebuie sa fii angajat la un poligon sau este suficient sa termini cursul si sa treci examenul de final ?
scris aşa ceva. Despre arme există însă în lege prostia aia cu "aspect de armă automată" sau aşa ceva, drept urmare un AK
semi nu merge înregistrat ca armă de tir.
-
careundecine
Bine dar un instructor are dreptul sa inscrie pe permis tip B de exemplu un sig Sauer p226 x-five arma special conceputa pt concurs?
Poate sa inscrie orice arma care conform legii poate fi arma de de tir. Uita-te in anexa 1 la categoria tir.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Subscriu celor anuntate de Vikkktor referitor la examenul de absolvire al cursului pentru instructori. Acum, este destul de dificil sa convoci 3 ministere, dar daca procedura va suferi modificari suplimentare descurajante?
De principiu, eu sunt pentru dreptul cetateanului onest de a detine/poarte/folosi arme de foc, indiferent de destinatie, avand calificarea sa faca asta. Nu in 6 luni, dar nici pe fuga. Pentru tirul sportiv, 30 de zile, in opinia mea, pot oferi un interval decent de acoperire a punctelor esentiale. Instructorul trebuie sa ramana (cu toate avantajele actuale) o categorie profesionala nu o cale in sine pentru a dobandi o autorizatie de procurare. Interesele diversificate ale potentialilor interesati de acest curs pot influenta natura si calitatea serviciului de formare profesionala, nu neaparat in sensul bun. Se poate preveni aceasta stare de fapt prin separarea modalitatilor de dobandire in proceduri distincte care sa corespunda cat mai fidel dorintelor celor care aplica.
De principiu, eu sunt pentru dreptul cetateanului onest de a detine/poarte/folosi arme de foc, indiferent de destinatie, avand calificarea sa faca asta. Nu in 6 luni, dar nici pe fuga. Pentru tirul sportiv, 30 de zile, in opinia mea, pot oferi un interval decent de acoperire a punctelor esentiale. Instructorul trebuie sa ramana (cu toate avantajele actuale) o categorie profesionala nu o cale in sine pentru a dobandi o autorizatie de procurare. Interesele diversificate ale potentialilor interesati de acest curs pot influenta natura si calitatea serviciului de formare profesionala, nu neaparat in sensul bun. Se poate preveni aceasta stare de fapt prin separarea modalitatilor de dobandire in proceduri distincte care sa corespunda cat mai fidel dorintelor celor care aplica.
cred ca cel mai dificil a ajuns sa fie convocarea unui singur minister...MAI-ul...IGPR-ul in tot si in toate...motivul???...banuiesc ca il cunosti si nu are rost sa il mai detaliez aici, ca nu are efect si imi e si lene...tunari.ro wrote:Subscriu celor anuntate de Vikkktor referitor la examenul de absolvire al cursului pentru instructori. Acum, este destul de dificil sa convoci 3 ministere, dar daca procedura va suferi modificari suplimentare descurajante?
Fiind implicat si afectat in mod direct, nu sunt partizanul total al procedurilor actuale - din motivul exprimat in mesajul anterior si nici al celor care se prefigureaza, fara sa cunosc inca deplin spre ce vor duce ele. Stiu doar ca vin la inscriere oameni care nu doresc neaparat sa-si castige traiul din stat in spatele unui novice al tragerilor cu arma. Cu umila mea experienta am observat ca interesul principal al participantilor la curs se focalizeaza pe dreptul de a obtine o autorizatie (sau mai multe) pentru armele de tir. Eu in postarea anterioara am exprimat un punct de vedere personal - rezumand - acela ca procedura de instruire sa corespunda fidel necesitatilor aplicantilor, fara limitari injuste (ex: "aparare si paza") eliminand insa ceea ce eu consider drept o pierdere de timp (si bani) daca nu vor activa macar o zi ca instructori.
Totusi, cu toate imperfectiunile sale, acest curs a facut fericiti un numar de pasionati ai tirului, altii decat cei de performanta. Asta este partea buna. Despre ce se poate perfectiona, m-am exprimat. Eu il privesc ca pe o prima usa deschisa spre normalitate si sper, pentru cei care au acum dreptul sa detina si sa foloseasca o arma de tir ca instructori, sa o faca responsabil, confirmand astfel profesionalismul celor care i-au format dar si eforturile venite din alte parti spre construirea unui climat de incredere si respect reciproc. Personal imi doresc ca detinatorii de arme de tir pe certificarea de instructor sa nu faca parte din nici o statistica negativa a IGPR-ului. In viitorul apropiat, acest lucru este foarte important. Stima
Totusi, cu toate imperfectiunile sale, acest curs a facut fericiti un numar de pasionati ai tirului, altii decat cei de performanta. Asta este partea buna. Despre ce se poate perfectiona, m-am exprimat. Eu il privesc ca pe o prima usa deschisa spre normalitate si sper, pentru cei care au acum dreptul sa detina si sa foloseasca o arma de tir ca instructori, sa o faca responsabil, confirmand astfel profesionalismul celor care i-au format dar si eforturile venite din alte parti spre construirea unui climat de incredere si respect reciproc. Personal imi doresc ca detinatorii de arme de tir pe certificarea de instructor sa nu faca parte din nici o statistica negativa a IGPR-ului. In viitorul apropiat, acest lucru este foarte important. Stima
deja fac parte din statistica ,,suspecti,, si noi o stim foarte bine, avand in vedere ca unii lucratori au tupeul sa le ceara contract de munca cand solicita autorizare, desi legea nu prevede asta ... sa nu uitam si episodul achizitionarii de Glock-uri care, cf altui lucrator sunt introduse in tara pe destinatie ,,aparare si paza,, deci nu pot sa le ia instructorii...s-a revenit la asta, dar...s-a incercat....cand o sa priceapa si comerciantii si instructorii si propiretarii de poligoane, ca acuma este la conducerea DAESP un nucleu potrivnic fara just temei detinatorilor de arme, nucleu care nu numai ca este potrivnic dar si actioneaza in consecinta prin toate micile-mari piedici pe care le pune si inclusiv prin propunerea aberanta de lege de acum de la deputati....nu astept raspuns...