nedumeritu wrote:Mare atentie aici,
in normative clasificarea este mai certa si mai drastica.
Legea care le categoriseste este mai generala.
Se considera Airsoft atata vreme cat lanseaza bile din plastic sau
mark-ball [paintball] iar pentru Airsoft- categoria permisa varstelor
"fragede" este cra care se inscrie cert la energie de SUB 1 JOULE si/sau
la viteze SUB 100m/sec.
care lege face aceasta diferentiere aici la noi, in romania? in mod normal, LEGAL, legea armelor nu face diferentiere intre tipurile de munitie(metalica, plastic sau mark-ball) si, LEGAL, cam toate aceste arme ar trebui sa le detii cu permis.... inca ma mir ca nu ii obliga politia pe utilizatorii de arme Airsoft si Painball sa-si faca permise de port arma. doar se incadreaza perfect la definitia legii:
"Arme scurte sau lungi (cu aer comprimat) care pentru aruncarea proiectilului folosesc forta de expansiune a aerului comprimat sau a gazelor sub presiune aflate intr-un recipient si care nu dezvolta o viteza a proiectilului mai mare de 220 m/s, precum si munitia corespunzatoare."
pe de alta parte atata timp cat armele de Airsoft si Paintball nu sunt incluse de domnii politisti in legea armelor, ce face ca celelalte arme cu aer comprimat (si numai ele) sa fie sub incidenta legii armelor???? oare un avocat bun si descurcaret nu poate pune un pic politia in incurcatura?
Imi pare rău, vorbeam prostii, citam din oarece norme interne de aplicare
a legii, nu are nimic cu .... legea, culmea!
Ia să vezi tu cum vine organu si te ia in răspăr şi tu nu ai decât să îi dai
dreptate.
Cu stima. Dan Zaharia "Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora." Somebody Else
am si eu normele de aplicare ale legii armelor(Hotărârea nr. 130/2005) si oricat m-am uitat, nu am vazut ce ai spus tu. poate am eu varianta neactualizata. poti sa-mi dai niste repere? mai precis unde scrie in "normative" ca se considera airsoft atata timp cat lanseaza proiectile de plastic. ca la politie s-au uitat la mine ca vitzelu-n calendar cand le-am pomenit de Airsoft.
argusz wrote:am si eu normele de aplicare ale legii armelor(Hotărârea nr. 130/2005) si oricat m-am uitat, nu am vazut ce ai spus tu. poate am eu varianta neactualizata. poti sa-mi dai niste repere? mai precis unde scrie in "normative" ca se considera airsoft atata timp cat lanseaza proiectile de plastic. ca la politie s-au uitat la mine ca vitzelu-n calendar cand le-am pomenit de Airsoft.
Cred ca nu m-am facut inteles.
Tu vorbesti la un capat al macaroanei si eu ascult la captul celalalt ...
dar la alta macaroana...
Tu vorbesti despre Hotararea Nr. XXX iar eu vorbesc despre cu totul
altceva, normativele interne si procedurile interne. Acelea nu o sa le vezi
publicate prea curand si nici eu nu vreau sa merg mai departe cu citate din
ele. Oricum nu ati crede. Culmea este ca le simtim cu totii efectele
aplicate direct pe pielea noastra.
Cu stima. Dan Zaharia "Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora." Somebody Else
pe de alta parte atata timp cat armele de Airsoft si Paintball nu sunt incluse de domnii politisti in legea armelor, ce face ca celelalte arme cu aer comprimat (si numai ele) sa fie sub incidenta legii armelor???? oare un avocat bun si descurcaret nu poate pune un pic politia in incurcatura?
Nici gand. In incurcatura serioasa poate ajunge posesorul
Caz real - politia ordona expertiza, expertul spune ca functioneaza pe baza eliberarii unui gaz comprimat (ca altceva nu poate sa spuna, legea nu face deosebiri d.p.d.v. al materialului din care este confectionat proiectilul sau arma, al vitezei de plecare si nici vorba de energii ale proiectilului), se incadreaza automat la AC si detinerea fara permis de arma e penala....atat de mare a fost incurcatura politiei incat bietul posesor s-a ales cu o condamnare cu suspendare numa' pentru ca judecatorul a fost de treaba si a vazut ca-i vorba de jucarii.......Cu hartiile pe masa, politia a demonstrat ca e AC - SIC!!!!
violiv wrote:pe de alta parte atata timp cat armele de Airsoft si Paintball nu sunt incluse de domnii politisti in legea armelor, ce face ca celelalte arme cu aer comprimat (si numai ele) sa fie sub incidenta legii armelor???? oare un avocat bun si descurcaret nu poate pune un pic politia in incurcatura?
Nici gand. In incurcatura serioasa poate ajunge posesorul
Caz real - politia ordona expertiza, expertul spune ca functioneaza pe baza eliberarii unui gaz comprimat (ca altceva nu poate sa spuna, legea nu face deosebiri d.p.d.v. al materialului din care este confectionat proiectilul sau arma, al vitezei de plecare si nici vorba de energii ale proiectilului), se incadreaza automat la AC si detinerea fara permis de arma e penala....atat de mare a fost incurcatura politiei incat bietul posesor s-a ales cu o condamnare cu suspendare numa' pentru ca judecatorul a fost de treaba si a vazut ca-i vorba de jucarii.......Cu hartiile pe masa, politia a demonstrat ca e AC - SIC!!!!
asta se poate intampla si daca "arma" este cumparata de la librarie, principiul de functionare fiind acelasi. oare vanzatorul are vreo responsabilitate????
@ nedumeritu ....
acele normative si proceduri interne, care nu se publica ca sa poata fii insusite de populatie, nu ma prea intereseaza pe mine... nu cred ca cineva poate fi condamnat pe normative si proceduri tinute la secret. singurul reper care il avem de respectat este legea si atat.
Nu stiu sigur cam ce relatii ai experimentat tu cu organu' dar se vede
treaba ca inca nu ai avut timp sa inveti o axioma:
"Organu' are INTODEAUNA dreptate".
Mai vorbim.