a) în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege;
Mijlocul de transport în comun este un "loc aglomerat", chiar dacă definiţia lasă loc de interpretări.
Observ ca esti greu de cap . Tu ai spus ca e interzis "de mers" cu arma . LEGEA SPUNE CA ESTE INTERZIS UZUL DE ARMA NU PORTUL. Mai clar de atat nu se poate.
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoaparare, in urmatoarele conditii:
a) in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme este interzisa prin lege;
b) daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol in conditiile in care poarta arma asupra sa;
c) neinsotite de documentul care atesta dreptul de port si folosire.
Dar tu atâta poţi, vorba aia, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Ignore, report as spam.
Fara suparare dar tu nu vrei sa intelegi . Legea nu interzice portul in mijloace de transport . Si daca vrei sami bagi pe gat teorema locurilor aglomerate atunci nu mai iesi din casa cu arma .
fane satar wrote: Acum spuneti-mi si mie de ce sunt atatea versiuni si nici una nu coincide. Pentru ca ei au gresit dar nu vor sa recunoasca, eu am gresit si am recunoscut, mi-am cerut scuze pentru fapta comisa si astept sa vad ce mi se spune. Va salut!
E clar că nici ei nu-s tocmai imaculaţi, dar aşa-i în tenis. Părerea mea e că se va rezolva simplu, mai ales că niciuna din
părţi nu a depus reclamaţie, doar pe viitor să nu mai scoţi arma aşa repede din toc, sunt convins că nu te omoară nimeni
pt. că nu ai bilet în troleu.
De omorat vroiau sa imi rupa oasele ca eu am fost cam tare de cap si daca ei nu s-au prezentat eu de ce mias fi declinat identitatea? Pt ce? Cand nu iti declini identitatea ori esti politist sub acoperire ori esti un infractor ordinar. Scurt. Si arma nu am scos-o in autobuz, ma dadusem jos. Si acolo langa autobuz s-a intamplat toata scena. De tigani de ce nu se leaga? Erau 4 tigani fara bilet langa mine. N-au avut cojones sa se lege de ei nu ? Frumos. Va salut!
fane satar wrote:Seara buna dragi colegi. Ce rezulta din 7 controlori,doi locali si un posesor de arma? Stie cineva? Incaierare generala adica 9 insi vs unul care nu vrea sa se legitimeze. Asta am patit eu acum cateva ore. In tentativa de a-mi lua bilet intrun autobuz plin m-am trezit cu controlorii langa mine(baieti cu ceafa lata si culoare dubioasa care nici macar nu isi arborau ecusoanele). Le-am zis motivul pt care nu am apucat sa imi iau bilet la care baietii colorati au devenit recalcitranti. Am coborat in prima statie unde era seful lor cel mare si mandru si mai recalcitrant care imi cere buletinul fara sa se prezinte. Am refuzat si a venit un local putin nervos care m-a si bruscat si mi-a mai luat si buletinul cu forta din mana. Eu am ripostat,ei sau unit si asa am devenit 9 vs 1. Am scos arma,am bagat cartus pe teava ,baietii veneau chititi spre mine sa ma loveasca,eu am urlat la ei ca o sa trag daca se mai apropie,baietii dubiosi raman pe loc si eu sun la Politie. Am mers la Politie frumos la declaratii, unde ei au schimbat-o ca la Ploiesti. Ca eu am facut pe nebunul si toate alea. Pana la urma am cazut toti la pace, dar pana si politistii de la sectie s-au prins ca povestea e cusuta cu ata alba. Pana la am ramas fara arma ca cica asa zice legea. Sa vedem cum se termina ca aia nu au depus plangere si nici eu. Sa vedem. Daca stiti sa ma sfatuiti va rog sa o faceti. Numai bine. Va salut!
Nu o sa ma apuc sa-mi dau cu parerea vis-a-vis de gradul de vinovatie al participantilor la incident insa sunt curios pe ce temei s-a retinut arma ??? S-a eliberat vreo dovata a retinerii ei ? Care au fost motivele invocate ? Pentru cercetari nu avea cum caci nu s-a facut uz de arma, adica nu s-a executat foc cu ea nici in aer nici asupra unei tinte. Iar ca masura complementara a unei sanctiuni contraventionale, recte portul armei in locuri aglomerate ( care or fi alea ??? ) trebuia sa existe un proces verbal de constatare.
Ori povestea nu e intreaga ori este un abuz al ciobanilor cu epoleti despre care stim ca au o pofta nebuna sa se transforme in judecator si calau si sa imparta ei dreptatea dupa bunul plac.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Nu o sa ma apuc sa-mi dau cu parerea vis-a-vis de gradul de vinovatie al participantilor la incident insa sunt curios pe ce temei s-a retinut arma ??? S-a eliberat vreo dovata a retinerii ei ? Care au fost motivele invocate ? Pentru cercetari nu avea cum caci nu s-a facut uz de arma, adica nu s-a executat foc cu ea nici in aer nici asupra unei tinte. Iar ca masura complementara a unei sanctiuni contraventionale, recte portul armei in locuri aglomerate ( care or fi alea ??? ) trebuia sa existe un proces verbal de constatare.
Ori povestea nu e intreaga ori este un abuz al ciobanilor cu epoleti despre care stim ca au o pofta nebuna sa se transforme in judecator si calau si sa imparta ei dreptatea dupa bunul plac.
Bine punctat barthy , asta is si eu curios . Logica ar zice ca daca arma e retinuta clar ai incalcat o lege.
Arma s-a retinut pentru expertiza. Ce expertiza nu stiu, dar in fine. Am notat pe declaratie ca am lasat-o acolo impreuna cu cele doua incarcatoare si tocul. Nu sa executat foc nici in plan vertical nici spre vreo tinta. Oricum sa vedem ce se va intampla. Numai bine. Va salut!
fane satar wrote:Arma s-a retinut pentru expertiza. Ce expertiza nu stiu, dar in fine. Am notat pe declaratie ca am lasat-o acolo impreuna cu cele doua incarcatoare si tocul. Nu sa executat foc nici in plan vertical nici spre vreo tinta. Oricum sa vedem ce se va intampla. Numai bine. Va salut!
=)) Ei cum sa retii arma cu care nu sa tras la expertiza.
Asa mi s-a spus asa va spun. Nu eram in stare aseara sa ma cert cu ei dupa episodul cu controlorii pu***. Ce expertiza se poate face la o arma cu care nu s-a tras?
fane satar wrote:Arma s-a retinut pentru expertiza. Ce expertiza nu stiu, dar in fine. Am notat pe declaratie ca am lasat-o acolo impreuna cu cele doua incarcatoare si tocul. Nu sa executat foc nici in plan vertical nici spre vreo tinta. Oricum sa vedem ce se va intampla. Numai bine. Va salut!
Ai notat tu in declaratia ta ? Doar atat ? Nici macar un procesv verbal de lasare in custodie emis de ei, cu semnatura unui politist ? BUN BAIAT !!! Pai d-aia se poarta si ei asa ! Daca tu ca parte interesata in a detine o arma nu cunosti legea ei te jongleaza cum vor. Greu iti vei mai scoate arma de la ei...........daca o vei mai scoate........
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Mi-am recuperat Permisul de Arma de la Politie si mi s-a spus ca o sa trimita pistolul la expertiza. Am semnat si procesul verbal cu politistul la care am lasat arma in custodie dar nu am primit un exemplar asa cum ar fi trebuit. Mi s-a mai spus ca este necesara factura de achizitionare( de ce?) si sa fiu acolo cand o sa-l trimita la expertiza, sa semnez alt proces verbal. Multumesc anticipat. Va salut!
...daca aveai doua incarcatoare la tine o sa ti se spuna ca ai incalcat legea care stipula la un moment dat,nu stiu daca nu cumva s-a schimbat intre timp,ca legal nu ai voie a detine mai mult de 12 cartuse la tine pt uz cand porti pistolul,aberant stiind ca majoritatea incarcatoarelor au cam 15 si tu cum presupunand ca aveai 8 + 8..asteapta-te si la asa ceva. Iar expertiza se refere la faptul ca vor sa se joace si ei cu un fort dupa program sa vada ochiul lor ce daune poate face in fisetul de la vestiare pariem ?!?
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???