Stiu ca trebuie mers la un armurier, acolo il lasi in consignatie si vanzatorul il ia, platind o taxa armurierului.
Ce se intampla dupa aceea, trebuie sa ma duc impreuna cu cumparatorul la politie sa-l radiez ?Ce se intampla cu factura originala? Si daca am inregistrat pistolul in alt oras, stie cineva daca pot sa-l vand in Bucuresti ?
Multumesc!
Procedura vanzare pistol
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Procedura vanzare pistol
Buna seara.catalinktl wrote:Stiu ca trebuie mers la un armurier, acolo il lasi in consignatie si vanzatorul il ia, platind o taxa armurierului.
Ce se intampla dupa aceea, trebuie sa ma duc impreuna cu cumparatorul la politie sa-l radiez ?Ce se intampla cu factura originala? Si daca am inregistrat pistolul in alt oras, stie cineva daca pot sa-l vand in Bucuresti ?
Multumesc!
Nu conteaza locul unde depuneti pistolul in consignatie. Dumneavoastra trebuie pentru radiere sa mergeti la politia de care apartineti impreuna cu dovada de la magazin. Nu stiu foarte bine toate procedurile dar puteti suna la colegii mei de la magazinul de la Obor (021.252.40.62) si sa-i intrebati.
Cu respect.
Radu
Re: Procedura vanzare pistol
catalinktl wrote:Stiu ca trebuie mers la un armurier, acolo il lasi in consignatie si vanzatorul il ia, platind o taxa armurierului.
Multumesc!
intradevar locul nu conteaza; dvs. stabiliti suma pe care doriti sa o obtineti pe arma si armurierul o pune in vanzare adaugandu-si comisioanele; dupa ce vinde arma va da suma solicitata si dovada ca pistolul a fost instrainat; cu aceasta va prezentati la politie si va radiaza arma din certificatul de detinator. de retinut ca arma nu poate sta la nesfarsit in consignatie ( exista niste termene); ideal ar fi sa gasiti dvs. cumparatorul de la inceput si sa mergeti impreuna la magazin.