E cineva interesat sa mearga in Bulgaria ?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

catalinktl

E cineva interesat sa mearga in Bulgaria ?

Post by catalinktl »

Saptamana asta, intre 28 ian - 1 feb ?
khronos23

Post by khronos23 »

Din ce oras plecarea?
Streamer 2014
Ekol Special 99

GVTTA CAVAT LAPIDEM NON VI SED SAEPE CADENDO! (P. Ovidius Naso)

LIBERTAS EST POTESTAS FACIENDI ID QVOD IURE LICET!
catalinktl

Post by catalinktl »

Am uitat sa precizez, din Bucuresti.
khronos23

Post by khronos23 »

Sunt din Timisoara, imi pare rau...as fi mers! Sa imi comunici cum au decurs lucrurile, ce ti-ai luat, de unde si cu cat!!!
Eu inclin sa imi iau doua arme un Revolver VIper 4,5" si un Aras Compact sau Special 99. De ultimele doua, un site maghiar spune ca "te poti baza"!!!
Streamer 2014
Ekol Special 99

jumbo

Post by jumbo »

As merge eu pana la Ruse sa prospectez piata.
CAnd vreti sa plecati?
catalinktl

Post by catalinktl »

Khronos maine seara postez detaliile, jumo ai pm!
khronos23

Post by khronos23 »

Ce detalii???
Unul dintre bulgarii de pe forum=ul Sotis mi-a raspuns sa comand de ei iar firma de curierat taxeaza doar 10 euro pt transport! Iti comunic numele firmei si a magazinului de arme, acum imi merge tare prost net-ul si nu prea incarca paginile!
Streamer 2014
Ekol Special 99

Babanu

Post by Babanu »

Imi vine greu sa cred ca or sa fie deacord sa-ti trimita arma prin curier. Da-mi si mie mai multe detalii te rog
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
radu.b

Post by radu.b »

Babanu wrote:Imi vine greu sa cred ca or sa fie deacord sa-ti trimita arma prin curier. Da-mi si mie mai multe detalii te rog
Buna ziua.
Credeti ca merita tot balciul? Ati facut o socoteala, cu transport, taxe, timp pierdut daca nu iese la aceiasi bani sau mai mult?(intreb si eu ca omul).
Oricum stiu ca livrari on-line nu sunt acceptate de tara noastra, decat daca transportatorul este autorizat si conform legii este insotit de jandarmi, in ceea ce priveste taxa de 10E cred ca pluseaza bulgarul.
Oricum tinem legatura.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
Babanu

Post by Babanu »

Credeti ca merita tot balciul? Ati facut o socoteala, cu transport, taxe, timp pierdut daca nu iese la aceiasi bani sau mai mult? (intreb si eu ca omul).

Daca am facut calcul? :lol: care este cel mai mic pret din Romania la o arma noua neletala de 9mm? :lol:
Si inca ceva, hai sa zic ca as fi dat 1 mil in plus ca sunt eu patriot si ca o pot cumpara de la un magazin din Bucuresti fara prea multe complicatii... dar la noi in magazine nu vorbim doar de preturi incomparabil mai mari... vorbim si de o oferta restransa...
Apropo, am si eu o intrebare care ma macina de multa vreme... cum se poate ca NG International sa aiba licenta de import la arme neletale iar Arrow sa nu aiba? Nu se da voie "de mai sus" sau ce se intampla? Nu are Arrow puterea financiara sa faca asta? Nu are interes? Treaba merge oricum? Licentele de import arme se dau in regim de monopol in Romania? Poate cand o sa fie Arrow importator direct, poate atunci o sa vedem niste preturi mai mici... sau poate ma insel eu si povestea sta cu totul altfel...
radu.b

Post by radu.b »

Babanu wrote:Credeti ca merita tot balciul? Ati facut o socoteala, cu transport, taxe, timp pierdut daca nu iese la aceiasi bani sau mai mult? (intreb si eu ca omul).

Daca am facut calcul? :lol: care este cel mai mic pret din Romania la o arma noua neletala de 9mm? :lol:
Si inca ceva, hai sa zic ca as fi dat 1 mil in plus ca sunt eu patriot si ca o pot cumpara de la un magazin din Bucuresti fara prea multe complicatii... dar la noi in magazine nu vorbim doar de preturi incomparabil mai mari... vorbim si de o oferta restransa...
Apropo, am si eu o intrebare care ma macina de multa vreme... cum se poate ca NG International sa aiba licenta de import la arme neletale iar Arrow sa nu aiba? Nu se da voie "de mai sus" sau ce se intampla? Nu are Arrow puterea financiara sa faca asta? Nu are interes? Treaba merge oricum? Licentele de import arme se dau in regim de monopol in Romania? Poate cand o sa fie Arrow importator direct, poate atunci o sa vedem niste preturi mai mici... sau poate ma insel eu si povestea sta cu totul altfel...
Buna ziua.
Cred ca ati inteles gresit. NG Int. este unic distribuitor al marcii Walther. Arrow are licenta de import si importa si comercializeaza RG88 si Mauser, iar treaba nu este chiar asa simpla cum se vede la prima vedere.
Daca legislatia bulgara este mai permisiva nu cred ca are cineva de aici vre-o vina(sau da, datorita accizelor pe care le impune).
O zi buna.
Radu
Babanu

Post by Babanu »

o intrebare rapida, daca ati avea dumneavoastra in magazin Carpati 9mm gaze, in pret ar fi inclusa o acciza de 100%?

a doua intrebare, ati contactat Umarex si v-au spus clar ca nu e loc decat de NG int. si sa mergeti la plimbare?
Babanu

Post by Babanu »

radu.b wrote: Buna ziua.
Cred ca ati inteles gresit. NG Int. este unic distribuitor al marcii Walther. Arrow are licenta de import si importa si comercializeaza RG88 si Mauser, iar treaba nu este chiar asa simpla cum se vede la prima vedere.
Daca legislatia bulgara este mai permisiva nu cred ca are cineva de aici vre-o vina(sau da, datorita accizelor pe care le impune).
O zi buna.
Radu
Domnule Radu, noi doi ne-am cunoscut si personal cand am venit sa iau cronograful si va rog sa-mi permiteti o abordare mai directa a unui aspect managerial in cazul firmei Arrow. Spuneti ca NG Int este unic distribuitor la marcii Walther in Romania. Nu cunosc exact situatia din interiorul firmei Arrow dar presupun ca cei de la Umarex atunci cand a vrut Arrow sa importe Walther v-au spus ca nu lucreaza decat cu NG Int in Romania. Haideti sa facem impreuna un studiu de management. Sa presupunem ca Arrow International isi deschide o firma satelit "fantoma" dar perfect legala in Republica Vanuatu (o insula in capatul celalat al lumii 8) ) care se va numi Arrow Ghost Vanuatu. Arrow Ghost Vanuatu va beneficia de premisele "offshore" (impozit infim de doar 300$ pe an indiferent de rulaj sau profit). Mai departe Arrow Ghost Vanuatu semneaza un contract de import arme neletale cu Umarex. Facem o mica paranteza, sa presupunem ca daca Arrow International vinde in Romania un Walther PP cu 16.000.000 iar profitul este sa zicem 3.000.000 inseamna ca il cumparati de la NG Int cu 13.000.000. Daca NG Int are si el un profit de 3.000.000 la o arma asta inseamna ca o cumpara din Germania cu 5.000.000 si plateste acciza in 5.000.000. Totul logic pana acum, nu? Sa mergem mai departe, Arrow Ghost Vanuatu cumpara de la Umarex un Walther PP cu 5.000.000 lei. Ulterior Arrow Ghost Vanuatu vinde aceasta arma lui Arrow International la pretul de 1 euro. Perfect legal, nu-l intereseaza pe guvernul Romaniei ce afaceri face Arrow Ghost Vanuatu si in special daca merge pe "pierdere" in loc de profit. Este dreptul legal al lui Arrow Ghost Vanuatu sa cumpere un produs la pretul de 5.000.000 lei si sa il vanda la 1 euro. Nu are nimeni ce sa comenteze, totul este legal. Mai departe Arrow International plateste acciza de 100% statului roman la valoarea de factura, adica 1 singur euro. Perfect legal, nu? :twisted: In final Arrow International are o arma de 5.000.000 lei + 1 euro pe care o poate vinde cu cat vrea in Romania sa zicem la un profit de 4.000.000 in loc de 3.000.000 de la cat plecasem initial si avem si o crestere de profit pentru Arrow International. Astfel un Walther PP ajunge la voi in magazin la pretul de 9.000.000+1euro. Treaba perfect legala din care are toata lumea de castigat, singura care pierde este concurenta. 8) Ce mama naibii, nu poate Arrow sa fie locul 1 in Romania inaintea la oricine? :twisted:
De acum incolo nu mai vreau sa aud de la dumneavoastra ca "nu are nimeni nici o vina", posibilitati exista, trebuie doar putina imaginatie si mult chef de munca in departamentul management al lui Arrow. Un manager de la Arrow nu trebuie sa aiba in vocabular cuvantul "nu se poate".

Daca apare vre-un post in departamentul management din cadrul Arrow va rog sa-mi dati si mie de stire, vreau sa depun si eu un CV la dumneavoastra sa ma angajati :lol: Va ofer toata consultanta mea in domeniu si nici nu cer salariu mare, vreau doar sa ma lasati sa lucrez cu arme :D
PS: daca v-am trezit interesul discutam celelalte aspecte live in particular, hell, for free, why not :twisted:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

:shock: Babane ? Ai facut temperatura ?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
RoadRunner

Post by RoadRunner »

1.Nu cred ca sistemul vamal va acciza o arma,chiar daca are factura de 1 euro la acelasi tarif,parca exista o limita minima pe categorii de arme.
2.Toata povestea s-ar rezolva de la sine daca ar disparea acciza,iar la acest capitol,UE nu ne poate ajuta cum se pare ca au facut-o in ceea ce priveste taxa auto,probabil ca acolo sunt si interese economice.
3.Am ma spus-o si alta data,daca s-ar relaxa legislatia in ceea ce priveste detinerea armelor de foc,s-ar ajuta si fabricile de armament care sunt in prag de inchidere,altele care sunt in conservare.De ce sa cumparam din vest sau din Rusia,cind si aici gasim arme de colectie/autoaparare foarte bune si la preturi rezonabile:Romak,WUM si altele...
Post Reply