Putin ajutor , va rog

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

catalinktl

Putin ajutor , va rog

Post by catalinktl »

Ca sa scurtez o poveste lunga, saptamana aceasta am tot incercat sa imi iau notificarea pt o arma cu bile de autoaparare, dar am ajuns la concluzia ca nici nu mai stiu ce acte imi trebuie si ce nu.
Daca se poate, este cineva care si-a luat recent una sa-mi poata spuna toti pasii care trebuie indepliniti ?
Mi-am luat cazierul, dupa ce am platit taxa in regim de urgenta, mi-am downloadat de pe net o notificare de pe politiaromana.ro si am completat-o, si acum nu mai stiu ce sa fac.
Cineva mi-a spus ca trebuie sa achit inca o taxa de urgenta pt aceasta notificare, altcineva mi-a spus ca trebuie sa-mi fac si poze, altcineva mi-a zis sa merg numai marti si joi la politia capitalei, si ca de fapt cazierul nici nu-mi trebuie... nu mai stiu ce sa cred.
Ce trebuie facut, de fapt, sa-mi dea dovada cu care pot sa-mi cumpar pistlolul cu bile ? Si in cat timp, dupa ce depun actele la politie mi-o da ? Pe loc ?

Multumesc!
yanq

Post by yanq »

..despre ce taxa vorbiti voi?....am mai citit si in alte topicuri....eu nu am achitat nicio taxa...
Walther PP Nickel
Image
radu.b

Re: Putin ajutor , va rog

Post by radu.b »

catalinktl wrote:Ca sa scurtez o poveste lunga, saptamana aceasta am tot incercat sa imi iau notificarea pt o arma cu bile de autoaparare, dar am ajuns la concluzia ca nici nu mai stiu ce acte imi trebuie si ce nu.
Daca se poate, este cineva care si-a luat recent una sa-mi poata spuna toti pasii care trebuie indepliniti ?
Mi-am luat cazierul, dupa ce am platit taxa in regim de urgenta, mi-am downloadat de pe net o notificare de pe politiaromana.ro si am completat-o, si acum nu mai stiu ce sa fac.
Cineva mi-a spus ca trebuie sa achit inca o taxa de urgenta pt aceasta notificare, altcineva mi-a spus ca trebuie sa-mi fac si poze, altcineva mi-a zis sa merg numai marti si joi la politia capitalei, si ca de fapt cazierul nici nu-mi trebuie... nu mai stiu ce sa cred.
Ce trebuie facut, de fapt, sa-mi dea dovada cu care pot sa-mi cumpar pistlolul cu bile ? Si in cat timp, dupa ce depun actele la politie mi-o da ? Pe loc ?

Multumesc!
Buna ziua.
Cazierul judiciar si taxa nu trebuie sa o achitati decat daca cei de la serviciul AEST le solicita (functie de reglementarile locale).
Cred ca trebuia mai intai sa mergeti la ei si sa intrebati. Daca nu sunt necesare puteti completa pe loc cererea de notificare. Dupa 2 saptamani ei sunt obligati sa va dea un raspuns. Daca este favorabil va emit aceasta notificare cu care mergeti la orice magazin de unde puteti cumpara arma, dupa care va intoarceti la politie cu factura si arma pentru a fi inregistrata.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

SECŢIUNEA a 13-a
Regimul procurarii, detinerii si instrainarii armelor neletale

Art. 47. - (1) Cetateanul roman sau strainul cu sedere legala in Romania, care a implinit varsta de 18 ani si doreste sa procure arme neletale in scopul portului si folosirii, de la un armurier autorizat de pe teritoriul Romaniei, trebuie sa notifice in prealabil organul de politie competent teritorial.
(2) Notificarea se depune in forma scrisa si trebuie sa fie insotita de actul de identitate, in original sau in copie, care sa ateste varsta solicitantului, precum si, dupa caz, sederea legala pe teritoriul Romaniei.
(3) In baza notificarii depuse in conditiile alin. (2), organul de politie competent elibereaza, in termen de 3 zile lucratoare, dovada notificarii al carei model este prezentat in anexa nr. 14, a carei valabilitate este de 30 de zile.
Art. 48. - (1) In baza dovezii de notificare, solicitantul poate procura o arma neletala de la orice armurier autorizat si are obligatia ca, in termen de 5 zile de la procurare, sa se prezinte la organul de politie care a acordat dovada notificarii, in vederea eliberarii certificatului de detinator, al carui model este prezentat in anexa nr. 15, sau, dupa caz, a inscrierii armei procurate in acest document, in cazul in care persoana este deja detinatoare, in conditiile legii, a unei arme neletale.
(2) Eliberarea sau, dupa caz, inscrierea mentiunilor corespunzatoare in certificatul de detinator se efectueaza de organul de politie competent, numai pe baza prezentarii de catre solicitant a armei, a documentului care atesta faptul ca procurarea s-a facut in conditiile legii si, dupa caz, a certificatului de atestare a indeplinirii conditiilor de omologare, eliberate de autoritatea competenta. ................................

( Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor - extras )

CONCLUZIE : SINGURELE CONDITII IMPUSE DE LEGE PENTRU ACORDAREA DOVEZII NOTIFICARII SUNT :
- VARSTA MAI MARE DE 18 ANI;
- SEDERE LEGALA IN ROMANIA ;

asa ca tovii militieni s-o lase mai moale cu taxele pt. ca Politia nu este societate comerciala sa alerge dupa profit si nu au baza legala sa solicite taxe;
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
catalinktl

Post by catalinktl »

BARTHY 2 wrote:SECŢIUNEA a 13-a
.
(3) In baza notificarii depuse in conditiile alin. (2), organul de politie competent elibereaza, in termen de 3 zile lucratoare, dovada notificarii al carei model este prezentat in anexa nr. 14, a carei valabilitate este de 30 de zile.

Deci sa-nteleg ca in 3 zile imi da dovada cu care pot sa-mi cumpar arma, nu?
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

cu siguranta
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
violiv

Post by violiv »

yanq wrote:..despre ce taxa vorbiti voi?....am mai citit si in alte topicuri....eu nu am achitat nicio taxa...
acum 2 ani am platit 10 lei taxa, anul trecut n-am mai platit nimic :wink:
catalinktl

Post by catalinktl »

Si deci pana la urma nu aveam nevoie de cazierul fiscal....pffff am asteptat toata saptamana sa il ridic joi, si am reusit abia seara, nemaiavand timp sa ma duc si la politie.. ce nasol..

In alta ordine de idei, ce recomandati intre Walther 22 sau RG88?
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

catalinktl wrote:Si deci pana la urma nu aveam nevoie de cazierul fiscal....pffff am asteptat toata saptamana sa il ridic joi, si am reusit abia seara, nemaiavand timp sa ma duc si la politie.. ce nasol..

In alta ordine de idei, ce recomandati intre Walther 22 sau RG88?

recomand cu increrdere RG88; de diferenta iti cumperi toc si cartuse.
Image
“feci sed iure feci"

Nikki

Post by Nikki »

Si eu care am Walther P22 iti recomand cu caldura ORICARE alta arma (RG sau PP, asta ramane la latitudinea ta)!
catalinktl

Post by catalinktl »

PP ??
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

citeste aici rezultatele de la ultimele teste inainte sa te hotarasti :

http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t ... c&start=60

suna frumos "114 joules", nu-i asa ?
Image
“feci sed iure feci"

catalinktl

Post by catalinktl »

Suna foarte frumos, acum ca am citit si recitit articolele, ma tenteaza un Walther 99 sau RG 88 . Le gasesc la magazinul de pe Constructorilor pe amandoua? Multumesc
haiosu

Post by haiosu »

nu walther 99. da rg88
catalinktl

Post by catalinktl »

Si pt 99, imi recomanzi vr-un magazin ?
Ms!
Post Reply