Mauser HSc 90
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
flexibil29
Mauser HSc 90
Din cate am citit pe aici se pare ca nu sunt multi care si-au achizitionat un Mauser,sau daca sunt se abtin sa faca oarecare comentarii.Ceea ce va pot spune este ca de curand mi-am cumparat un Mauser Hsc 90.Pretul 1450 ron,insa...........nu regret.Am citit destul de mult despre el si am ajuns la concluzia ca este o arma ce se comporta relativ bine avand in vedere "gama foarte variata" din care putem alege noi romanii.Este un pistol puternic 320-330 m/s nu inseamna putin.In ceea ce privesc testele,nu am tras momentan decat de doua ori.Odata cu UAG, culoarea nu o stiu si efectul a fost bun comparativ cu ceea ce mai vazusem pe net si odata cu PG insa cele din urma mi-au parut mult mai bune.Acum caut disperat Tekrim de 50 j sa vad ce efect vor avea.Oare unde pot sa gasesc?
"Foloseste arma doar atunci cand aceasta este unica solutie"
-
flexibil29
Mie sincer nu mi s-a intamplat sa mi se blocheze si in fond din cate am inteles pe net blocajul este mai des intalnit cand executi foc repetat.cand insa tragerea este foc cu foc problema nu trebuie sa dispara.Indicat insa este sa nu armezi si sa tragi in gol(de proba) fara cartus fiindca pot aparea probleme.Nu stiu cum intretii tu arma insa trebuie curatata si unsa bine si atunci va merge ........STRUNA.Pana data viitoare "foc deschis" si mai tinem legatura,sunt curios cum se comporta
"Foloseste arma doar atunci cand aceasta este unica solutie"
Arma o intretin asa cum am invatat eu la scoala militara... 4 ani...
Pistolul se blocheaza la primul foc, deci nu ajunge sa fie "foc repetat".
Nu vad ce legatura are "trasul in gol". In principiu, asa este, insa nu are nici o legatura cu faptul ca la primul foc se blocheaza, in sensul ca nu ejecteaza tubul si nu reincarca. Cred ca, mai degraba, este vorba de caltatea proasta a munitiei
Pistolul se blocheaza la primul foc, deci nu ajunge sa fie "foc repetat".
Nu vad ce legatura are "trasul in gol". In principiu, asa este, insa nu are nici o legatura cu faptul ca la primul foc se blocheaza, in sensul ca nu ejecteaza tubul si nu reincarca. Cred ca, mai degraba, este vorba de caltatea proasta a munitiei
Daca incidentul apare mereu numai dupa primul foc tras (cu magazia de cartuse plina), o explicatie ar putea fi magazia de cartuse, mai precis arcul acesteia care este un pic prea tare iar cu incarcatura completa preseaza prea puternic pe primele cartuse. Pe primul il armezi tu, cu mana si nu este afectat de problema. Al doilea sufera si nu armeaza apoi functioneaza. Incearca sa pui magazia incarcata cu 1 cartus mai putin - ar trebui sa nu mai intampini probleme. Daca porti pistolul cu magazia plina, cu timpul, arcul se va 'muia' si nu vor mai fi astfel de probleme.
Chestia asta mi se intampla si mie la o carabina cu capacitatea de 3 cartuse in magazie - primul nu vrea sa-l introduca in teava neam. Daca desfac capacul de jos al magaziei si relaxez un pic arcul (am fixat capacul cu banda adeziva cam 7-8 mm mai jos) arma functioneaza perfect.
Chestia asta mi se intampla si mie la o carabina cu capacitatea de 3 cartuse in magazie - primul nu vrea sa-l introduca in teava neam. Daca desfac capacul de jos al magaziei si relaxez un pic arcul (am fixat capacul cu banda adeziva cam 7-8 mm mai jos) arma functioneaza perfect.
Buna ziua.violiv wrote:Daca incidentul apare mereu numai dupa primul foc tras (cu magazia de cartuse plina), o explicatie ar putea fi magazia de cartuse, mai precis arcul acesteia care este un pic prea tare iar cu incarcatura completa preseaza prea puternic pe primele cartuse. Pe primul il armezi tu, cu mana si nu este afectat de problema. Al doilea sufera si nu armeaza apoi functioneaza. Incearca sa pui magazia incarcata cu 1 cartus mai putin - ar trebui sa nu mai intampini probleme. Daca porti pistolul cu magazia plina, cu timpul, arcul se va 'muia' si nu vor mai fi astfel de probleme.
Deocamdata nu ne-am lamurit nici noi. Colegul meu care se ocupa de arme spune ca se prea poate din cauza temperaturii scazute din ultima vreme cauciucul bilei sa nu mai aibe aceeasi elasticitate si sa opreasca bila in sicane si acest lucru ar avea cat de cat suport, toate problemele aparute sunt in preajma sarbatorilor cand afara a fost destul de frig.
Oricum cautam o solutie.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
Problema este ca la mine aceste incidente au aparut in lunile calde, nu acum...
In urma cu o saptamana, cand afara erau minus 10 C (iar arma era inghetata), am tras cateva focuri iar acest incident nu a mai aparut.
Mentionez ca intre timp arma a stat cu magazia plina deci este posibil ca arcul sa se mai fi inmuiat.
La un moment dat m-am gandit ca ar ajuta daca as unge cu putin ulei de arma exteriorul carusului, pentru a-i facilita alunecarea...
In urma cu o saptamana, cand afara erau minus 10 C (iar arma era inghetata), am tras cateva focuri iar acest incident nu a mai aparut.
Mentionez ca intre timp arma a stat cu magazia plina deci este posibil ca arcul sa se mai fi inmuiat.
La un moment dat m-am gandit ca ar ajuta daca as unge cu putin ulei de arma exteriorul carusului, pentru a-i facilita alunecarea...
nu prea are cum caci daca s-ar opri bila intre sicane, toata presiunea ar pleca inapoi, mansonul inchizator facand cursa intreaga ( uneori chiar mai mult decat ar trebuiradu.b wrote: Buna ziua.
Deocamdata nu ne-am lamurit nici noi. Colegul meu care se ocupa de arme spune ca se prea poate din cauza temperaturii scazute din ultima vreme cauciucul bilei sa nu mai aibe aceeasi elasticitate si sa opreasca bila in sicane si acest lucru ar avea cat de cat suport, toate problemele aparute sunt in preajma sarbatorilor cand afara a fost destul de frig.
Oricum cautam o solutie.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
La mine, caz studiat in profunzime la sedintele de poligon
, problema intervine tot la primul foc, nu cred ca este vorba de arcul incarcatorului (ar fi prea simplu-traiasca Murphy), dar voi incerca sa tin incarcatorul plin o vreme...cine stie
Intre timp am, remediat problema cuiului catarii
...pentru cei care stiu evenimentul neplacut de la ultima partida de poligon 
Intre timp am, remediat problema cuiului catarii
poligon
salut sunt noul posesor al unui Mauser HSC 90, din pacate nu am avut inca ocazia sa trag cu el in poligon si as dori sa stiu cand si cum va organizati sa mergem in poligon sa le mai dam viata la "jucarii".
merci mult si scuze de post
MAUSER HSc Mod. 90
Cal. 10x 22 T
Cal. 10x 22 T
Re: poligon
URMARESTE INFORMATIILE PE LINK-UL ASTA :DannyCS wrote:salut sunt noul posesor al unui Mauser HSC 90, din pacate nu am avut inca ocazia sa trag cu el in poligon si as dori sa stiu cand si cum va organizati sa mergem in poligon sa le mai dam viata la "jucarii".
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?p=10195#10195
POATE VII CU NOI IN WEEK END
-
flexibil29
Si eu sunt din Timisoara dar nu am vazut nimic pana acum referitor la o eventuala intalnire.flexibil29 wrote:Mi-ar face placere sa stiu daca este cineva din timisoara si daca se mai organizeaza cate o iesire pe la poligon pentru teste.astept un raspuns
Stiu doar ca cei cu arme cu AC au avut ceva intalniri anul trecut, nimic mai mult.