incepator....vreau sa-mi iau o arma neletala...pls help
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: incepator....vreau sa-mi iau o arma neletala...pls help
alte intrebari:
1.dati-mi si mie va rog o idee cum sa port la mine acel certificat de detinator. ma gandesc sa-l micsorez, cat sa-l aduc la marimea unui buletin sau talon de masina, cartonat sau plasticat. ce elemente din el sunt neaparat necesare?
2. cum si cand trebuie sa-mi curat pistolul si cam cum sa-l mentin in buna stare? ca sa-l desfac imi trebuie o cheie, pe care nu o am.sper sa gasesc marimea aceea de imbus. am inteles ca sunt niste uleiuri speciale. eu am un rg88
3.daca merg la un magazin, arrow sa zicem, mi se va da glont zgomot si de cauciuc? ar fi cam ciudat, mai ales ca pe eticheta scrie: bila cauciuc+gaz, adica ti se vinde un pistol care merge cu asa ceva, dar nu-ti poate vinde gloantele pe gaz.
4. cum tineti pistolul? ham, toc? si ce modele recomandati?
astept sugestiile. multam
1.dati-mi si mie va rog o idee cum sa port la mine acel certificat de detinator. ma gandesc sa-l micsorez, cat sa-l aduc la marimea unui buletin sau talon de masina, cartonat sau plasticat. ce elemente din el sunt neaparat necesare?
2. cum si cand trebuie sa-mi curat pistolul si cam cum sa-l mentin in buna stare? ca sa-l desfac imi trebuie o cheie, pe care nu o am.sper sa gasesc marimea aceea de imbus. am inteles ca sunt niste uleiuri speciale. eu am un rg88
3.daca merg la un magazin, arrow sa zicem, mi se va da glont zgomot si de cauciuc? ar fi cam ciudat, mai ales ca pe eticheta scrie: bila cauciuc+gaz, adica ti se vinde un pistol care merge cu asa ceva, dar nu-ti poate vinde gloantele pe gaz.
1.Eu am micsorat ambele fete la marimea unei carti de identitate si le-am plasticat.E important sa fie lizibil.
2.Si eu am tot RG88 si il curat cu ulei Ballistol(se gaseste la Arrow).Pana acum nu l-am demontat, l-am curatat doar cu peria lui si cu o laveta.Mai multe detalii despre intretinere iti pot da veteranii de pe forum.
3.Singura munitie pe care ai dreptul sa o detii pentru acest pistol este cea cu bila de cauciuc de cal 10x22T.Oricum eu nu am auzit sa fie cartuse de zgomot de calibrul asta.
4.Am un ham de piele si un toc din cordura.Prefer tocul, mi se pare mai comod si mai practic, vara oricum e mai greu sa porti hamul.
P.S Cand ti-ai luat pistolul, ai primit si un certificat de garantie sau doar factura?
2.Si eu am tot RG88 si il curat cu ulei Ballistol(se gaseste la Arrow).Pana acum nu l-am demontat, l-am curatat doar cu peria lui si cu o laveta.Mai multe detalii despre intretinere iti pot da veteranii de pe forum.
3.Singura munitie pe care ai dreptul sa o detii pentru acest pistol este cea cu bila de cauciuc de cal 10x22T.Oricum eu nu am auzit sa fie cartuse de zgomot de calibrul asta.
4.Am un ham de piele si un toc din cordura.Prefer tocul, mi se pare mai comod si mai practic, vara oricum e mai greu sa porti hamul.
P.S Cand ti-ai luat pistolul, ai primit si un certificat de garantie sau doar factura?
Multumesc frumos. am la el certificat de garantie 2ani si factura.dingo20 wrote:1.Eu am micsorat ambele fete la marimea unei carti de identitate si le-am plasticat.E important sa fie lizibil.
Buna ziua.scarlatv wrote:alte intrebari:
Va raspund punctual din lipsa timpului (nu va suparati):
1.puteti sa-l micsorati cat doriti si sa-l plastifiati dupa, important este sa dovediti in caz de control de existenta lui; trebuie sa se vada tot ce este scris. Rugaminte mare (stiu ca o starnesc iar controverse) cand va duceti sa luati munitie din magazinul Arrow sa luati originalul (am scris motivele in alt topic);
2.de curatat se curata periodic, ca orice arma si mai ales dupa o folosinta indelungata (poligon), nu este neaparat nevoie sa o desfaceti;
3.este adevarat ca descrierea pistolului produce confuzii (nu sunteti primul care intreaba) necazul e ca nu exista munitie cu gaz cal.10x22, ci 9mm si multa lume este tentata sa o cumpere,diferenta fiind destul de mica.
Atentie pot apare inconveniente de doua feluri, una tehnica si alta legala. Cea tehnica, dopul de plastic din capatul cartusului (datorita jocului existent intre camera cartusului si cartus) este aruncat de multe ori intreg pe teava, se opreste in sicane, iar la urmatorul foc exista posibilitatea ca teava sa se infunde si mansonul sa faca cursa mai tare spargandui-se capatul sau chiar sa se desfaca pistolul(nu stiu daca m-am facut bine inteles).Sunt cazuri reale ce va povestesc. Problema (o sa radeti de noi) nu am gasit aceasta munitie cu gaz sa o putem importa.
A doua problema ar fi ca la un ipotetic control, sa fiti gasit cu alt calibru de munitie fata de cel din certificat ceea ce duce automat la dosar penal (am vazut si asa ceva).
4.Personal pistolul meu il tin in toc. Pentru ham recunosc ca m-am tot codit sa-l cumpar deoarece pozitia pistolului nu este una foarte comoda si la timp indelungat de purtat produce disconfort. De ales sfatul meu este sa luati toc sau ham din cordura sau de piele mai bun calitativ(captusit pe interior) chiar daca sunt mai scumpe, astfel este protejat brunajul (solutia de tabacit impregnata in piele, ataca brunajul in timp- va spun din experienta).
Sper ca v-am putut fi de folos.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
MUltumesc frumos. pacat ca la noi nu se gaseste munitie cu gaz si zgomot cu acest calibru! Totusi presupun ca mai sunt si scapapari in anumite magazine. partea legala o inteleg, ca la noi ce e scris in lege asa trebuie si nu mi se pare corect. cat despre cea tehnica am o nelamurire. pistoalele special facute pt gaz au acel obturator pe teava. asta ar insemna sunt sanse sa se adune acele dopuri in dreptul lui si la un moment dat ma gandesc ca gazul nu va mai fi evacuat. presupun ca normal acel dop ar ramane in cartus si ar fi evacuat la rearmare. mi-erau de folos cateva gloante de zgomot si gaz chiar daca nu se face rearmarea automat. cat despre faza cu desfacutul, mi-as dori sa vad si eu interiorul pistolului meu.radu.b wrote:Buna ziua.scarlatv wrote:alte intrebari:
1.puteti sa-l micsorati cat doriti si sa-l plastifiati dupa, important este sa dovediti in caz de control de existenta lui; trebuie sa se vada tot ce este scris. Rugaminte mare (stiu ca o starnesc iar controverse) cand va duceti sa luati munitie din magazinul Arrow sa luati originalul (am scris motivele in alt topic);
2.de curatat se curata periodic, ca orice arma si mai ales dupa o folosinta indelungata (poligon), nu este neaparat nevoie sa o desfaceti;
3.este adevarat ca descrierea pistolului produce confuzii (nu sunteti primul care intreaba) necazul e ca nu exista munitie cu gaz cal.10x22, ci 9mm si multa lume este tentata sa o cumpere,diferenta fiind destul de mica.
Atentie pot apare inconveniente de doua feluri, una tehnica si alta legala. Cea tehnica, dopul de plastic din capatul cartusului (datorita jocului existent intre camera cartusului si cartus) este aruncat de multe ori intreg pe teava, se opreste in sicane, iar la urmatorul foc exista posibilitatea ca teava sa se infunde si mansonul sa faca cursa mai tare spargandui-se capatul sau chiar sa se desfaca pistolul(nu stiu daca m-am facut bine inteles).Sunt cazuri reale ce va povestesc. Problema (o sa radeti de noi) nu am gasit aceasta munitie cu gaz sa o putem importa.
A doua problema ar fi ca la un ipotetic control, sa fiti gasit cu alt calibru de munitie fata de cel din certificat ceea ce duce automat la dosar penal (am vazut si asa ceva).
4.Personal pistolul meu il tin in toc. Pentru ham recunosc ca m-am tot codit sa-l cumpar deoarece pozitia pistolului nu este una foarte comoda si la timp indelungat de purtat produce disconfort. De ales sfatul meu este sa luati toc sau ham din cordura sau de piele mai bun calitativ(captusit pe interior) chiar daca sunt mai scumpe, astfel este protejat brunajul (solutia de tabacit impregnata in piele, ataca brunajul in timp- va spun din experienta).
Cu respect.
Radu
PS: care sunt preturile la tocuri? cordura sau cele din piele mai buna. si inca ceva: se poate reface brunajul?
Buna ziua.scarlatv wrote:MUltumesc frumos. pacat ca la noi nu se gaseste munitie cu gaz si zgomot cu acest calibru! Totusi presupun ca mai sunt si scapapari in anumite magazine. partea legala o inteleg, ca la noi ce e scris in lege asa trebuie si nu mi se pare corect. cat despre cea tehnica am o nelamurire. pistoalele special facute pt gaz au acel obturator pe teava. asta ar insemna sunt sanse sa se adune acele dopuri in dreptul lui si la un moment dat ma gandesc ca gazul nu va mai fi evacuat. presupun ca normal acel dop ar ramane in cartus si ar fi evacuat la rearmare. mi-erau de folos cateva gloante de zgomot si gaz chiar daca nu se face rearmarea automat. cat despre faza cu desfacutul, mi-as dori sa vad si eu interiorul pistolului meu.radu.b wrote:Buna ziua.scarlatv wrote:alte intrebari:
Cu respect.
Radu![]()
PS: care sunt preturile la tocuri? cordura sau cele din piele mai buna. si inca ceva: se poate reface brunajul?
La pistoalele cu gaz, fiind tot cal.9mm, dopul de plastic nu este "scuipat"(scuzati expresia) din tub ci se sparge si ramane prins in tub, pe cand daca camera cartusului este mai mare(10x22) dopul (nu chiar in toate cazurile) este aruncat datorita exploziei create.
Preturile la tocuri variaza de la 2-300.000 pan la 2mil. cele de piele.
Este adevarat ca sunt mai scumpe dar daca dai 12 mil pe pistol iei un toc care sa nu atace brunajul.
Brunajul se poate reface dar in nici un caz nu va arata ca la inceput. Exista solutie de brunat la rece(tot in magazinele Arrow) dar se foloseste in general pentru retusari armament ,nu mentru brunaj pe suprafete intinse. Si din pacate nici un armurier nu reuseste refacerea brunajului perfect.
Cu respect.
Radu
Buna ziua.yanq wrote:..recomandati- mi un toc pt walther-ul meu....va rog...am mai intrebat in vreo 2 topicuri...dar n-am primit raspuns...eventual si cu poze..
Scuze probabil l-am sarit din greseala.
Sunt mai multe modele, daca sunteti din Bucuresti mergeti va rog la unul din magazine si o sa le vedeti. Scuze inca o data pentru pozele de pe net, dar intrucat tot eu le postez si pentru ca am vre-o zece mii de poze de pus, mai dureaza(sper nu mult).
Cu respect.
Radu
radu.b wrote:Buna ziua.
Scuze probabil l-am sarit din greseala.
Sunt mai multe modele, daca sunteti din Bucuresti mergeti va rog la unul din magazine si o sa le vedeti. Scuze inca o data pentru pozele de pe net, dar intrucat tot eu le postez si pentru ca am vre-o zece mii de poze de pus, mai dureaza(sper nu mult).
Cu respect.
Radu
..sunt din Buzau...si daca vedeam pozele ..si imi placea ceva....il rugam pe baiatul de la magazinul arrow din Buzau..sa-mi aduca...
..ce e cordura..tot aud de ea... am probat Waltherul intr-un toc de carpati de la un agent de politie..si venea bine..daca n-ar avea si buzunarul pt incarcator..
Walther PP Nickel

-
catalin_suzeanu
Vine si nu prea..provizoriu am purtat si eu Smit & Wesson-ul meu (cam aceleasi dimensiuni) dar am fost nevoit sa desfac port-incarcatorul cusut pe toc pentru ca era incomod...Insa dupa o perioada am gasit la magazinul Arrow din Bucuresti (ICDuca) un toc cu ham foarte bine realizat si destul de convenabil ca pret...
Cred ca radu b. va poate ajuta trimitand acel model de toc catre magazinul din Buzau.
Cu respect,
Cata
Cred ca radu b. va poate ajuta trimitand acel model de toc catre magazinul din Buzau.
Cu respect,
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
-
catalin_suzeanu
@catalin_suzeanu
..in caz ca puteti face o poza respectivului toc...va rog ..pe mail
yanqemil@yahoo.com
..in caz ca puteti face o poza respectivului toc...va rog ..pe mail
yanqemil@yahoo.com
Walther PP Nickel

-
catalin_suzeanu
-
catalin_suzeanu
In foto 1747 se pot vedea fantele prin care se trece cureaua...Din pacate calitatea fotografiei nu poate sa exemplifice acest lucru...la care se adauga faptul ca nepurtand tocul niciodata la curea, bucata de piele cusuta pe post de gaica este perfect lipita de tocul propriuzis...yanq wrote:Multumesc pt poze..arata f. bine...dar nu stiu daca poate fi purtat si la curea..eu asa vreau...
Cu stima,
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009