Sunt "cetatean de rand" pentru ca sunt un simplu cadru activ al unei institutii ce tine de aparare...
Faptul ca ai fost obligat sa faci armata nu are legatura cu "dreptul de a purta o arma letala"...sa nu uitam cum se faceau incorporarile, cum ajungeau sa faca garda tineri cu probleme psihice pentru simplul motiv ca...nu aveau pile sau bani sa scoata acel "Inapt"...Sunt tari unde inca se face serviciul militar obligatoriu si nu au voie sa detina nici macar arma de AUOTOAPARARE cu bila de cauciuc...
Daca imi reprosai (pentru ca eu am fost tinta atacului din seara aceasta) ca un vanator care poseda arma de vanatoare cu glont si care cu luneta montata poate dobora musca de la 300m si totusi acel vanator nu are drept sa poarte o arma de aparare cu glont, iti dadeam dreptate...Pentru ca nu e dreapta aceasta lege...
Nu eu am facut legea si faptul ca am obtinut dreptul de a o purta a fost numai datorita incapatanarii mele pentru ca in ciuda legii care ma "favoriza" am avut piedici suficiente care pe multi alti doritori i-a determinat sa renunte si sa-si achizitioneze una cu bila.
Daca eram "altceva" decat un simplu cetatean cu grad militar, nu mai stateam sa ma "contrez" cu SUB Cetatenii Romaniei (cum ai spus tu) si imi vedeam de treaba mea fara sa ma intereseze acest forum si semnatarii randurilor de mai sus.
Faptul ca stau si acum, dupa rautatea emanata de postul de mai sus, si-ti scriu aceste randuri "cu dedicatie", iti poate dovedi ca nu doresc sa ma disculp (nu am stiut in urma cu 21 de ani, cand am iesit ofiter, ca voi avea dreptul sa port o arma letala cu glont, proprietate personala si nu de serviciu) ca si eu doresc schimbarea legii dar in asa maniera incat sa fie permisiva, fara solicitarea cazierului (pentru ca implicarea intr-un accident rutier soldat cu victima se lasa cu cazier patat) ci doar a unui curs de maturitate si evident a unui test psihologic si (de ce nu) psihiatric...
Ma retrag spre patul conjugal cu un gust amar....
PS: detin arma letala pentru APARARE (nu autoaparare cum spui tu...) e mare diferenta intre ele...exact cum se confunda "detectorul de radar" cu "antiradarul"...Dar o pun pe seama "nervilor" ce ii ai la ora aceasta atat pe mine cat si pe cei asemeni mie....
Cu acelasi respect pentru toti posesorii de arma indiferent de categorie,
Cata