modificarea legislatiei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

:( ...se pare ca suferi de un complex de inferioritate...
Sunt "cetatean de rand" pentru ca sunt un simplu cadru activ al unei institutii ce tine de aparare...
Faptul ca ai fost obligat sa faci armata nu are legatura cu "dreptul de a purta o arma letala"...sa nu uitam cum se faceau incorporarile, cum ajungeau sa faca garda tineri cu probleme psihice pentru simplul motiv ca...nu aveau pile sau bani sa scoata acel "Inapt"...Sunt tari unde inca se face serviciul militar obligatoriu si nu au voie sa detina nici macar arma de AUOTOAPARARE cu bila de cauciuc...
Daca imi reprosai (pentru ca eu am fost tinta atacului din seara aceasta) ca un vanator care poseda arma de vanatoare cu glont si care cu luneta montata poate dobora musca de la 300m si totusi acel vanator nu are drept sa poarte o arma de aparare cu glont, iti dadeam dreptate...Pentru ca nu e dreapta aceasta lege...
Nu eu am facut legea si faptul ca am obtinut dreptul de a o purta a fost numai datorita incapatanarii mele pentru ca in ciuda legii care ma "favoriza" am avut piedici suficiente care pe multi alti doritori i-a determinat sa renunte si sa-si achizitioneze una cu bila.
Daca eram "altceva" decat un simplu cetatean cu grad militar, nu mai stateam sa ma "contrez" cu SUB Cetatenii Romaniei (cum ai spus tu) si imi vedeam de treaba mea fara sa ma intereseze acest forum si semnatarii randurilor de mai sus.
Faptul ca stau si acum, dupa rautatea emanata de postul de mai sus, si-ti scriu aceste randuri "cu dedicatie", iti poate dovedi ca nu doresc sa ma disculp (nu am stiut in urma cu 21 de ani, cand am iesit ofiter, ca voi avea dreptul sa port o arma letala cu glont, proprietate personala si nu de serviciu) ca si eu doresc schimbarea legii dar in asa maniera incat sa fie permisiva, fara solicitarea cazierului (pentru ca implicarea intr-un accident rutier soldat cu victima se lasa cu cazier patat) ci doar a unui curs de maturitate si evident a unui test psihologic si (de ce nu) psihiatric...

Ma retrag spre patul conjugal cu un gust amar....

PS: detin arma letala pentru APARARE (nu autoaparare cum spui tu...) e mare diferenta intre ele...exact cum se confunda "detectorul de radar" cu "antiradarul"...Dar o pun pe seama "nervilor" ce ii ai la ora aceasta atat pe mine cat si pe cei asemeni mie....

Cu acelasi respect pentru toti posesorii de arma indiferent de categorie,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Luciano

Post by Luciano »

mai Cataline, da-mi voie sa-ti spun dupa porecla, pionierule, dar vad ca tu nu ai simtul umorului absolut de loc... da-mi voie sa pun postul tau de mai sus pe seama stresului de a fi un "simplu cadru activ al unei institutii ce tine de aparare"...

Si lasa analizele psihologice ptr cei care au calificare medicala in domeniu nu mai trage concluzii pripite; cursurile psiho pregatitoare de la MAPN/SRI/MAI nu se echivaleaza.

Incearca sa mai recitesti gluma mea cu SUB Cetatenii Romaniei cand vei fi mai linistit si nu mai fi asa de paranoic ca nu face bine la sanatate si nici "la patul conjugal". :lol:

L.

p.s.
cand am scris postul anterior ma distram, nici vorba de nervi sau invidie... acum ma distrez si mai copios ca inainte, sper ca si tu vei rade cand vei citi aceste randuri... :lol: :lol: :lol:
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Bill

Post by Bill »

Aprob pozitiv.
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Hai mai baieti, zau...si asa suntem cativa pe dejte aici care discutam si dezbatem problema, nu va mai certati! :roll:
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Bill

Post by Bill »

Avem o lege si ne raportam la ea. Dar,....
In lege spune ca pot detine arma de "paza si aparare" politisti, militari .....
Sunt de acord cu faptul ca un politist prin natura meseriei are toate sansele sa-si faca dusmani din motive de cele mai multe ori obiective. Din acest motiv, normal ca este expus pericolelor. Pericolul nu inceteaza la ora 4 cand se termina programul de serviciu si nici la varsta pensionarii, asa ca acordarea dreptului de a detine si purta o asemenea arma mi se pare oarecum normala. Dar spuneti-mi va rog un militar, adica din MAPN, ce dusmani isi face in timpul serviciului ca sa justifice acordarea acestui drept chiar si dupa trecerea in rezerva sau retragere?
Concluzia care se trage este ca acest drept se acorda pur si simplu datorita faptului ca pe perioada activitatii a avut acces la arme...
Pai atunci ce ce nu se bucura de acest drept si alte categorii profesionale care prin natura meseriei lucreaza cu arme. De exemplu personalul care lucreaza in magazinele de arme. Persoane care au gestiune cu arme si munitie, de multe ori arme pe langa cara AK-ul este adiere de primavara atat ca precizie cat si ca putere, pistoale, etc. Cat despre gradul de instruire in domeniul armelor a cadrelor din MAPN si MI pot spune ca este o gluma.
Si cand spun asta nu ma refer la punctajul realizat la tragerile periodice. Mai mult, cum li se poate acorda atestatul de instructor de poligon in urma unui simplu examen teoretic, fara sa urmeze un stagiu de pregatire psihopedagogica si didactica? Si mai mult, cine este MI-ul de primeste abilitarea de a acorda atestatul de instructor atata vreme cat nu dispune de personal calificat sa sustina cursurile? Nu inteleg de ce eu, dupa ce am facut o facultate avand specializarea tir, am sustinut o sumedenie de examene, am sustinut examen de diploma din tir, am publicat lucrari si articole din domeniul armelor, am obtinut o diploma din partea Ministerului invatamantului pe baza caruia Ministerul sportului mi-a eliberat carnetul de antrenor, toate acestea dupa multi ani petrecuti in poligoanele de tir atat ca sportiv cat si ca antrenor, sa fiu nevoit sa cer MI-ului sa-mi elibereze atestatul. Consider sub demnitatea mea. Si uite ca totusi m-am lasat umilit si am facut-o. Adica de la 14 ani, (acum am 52) in activitatea mea profesionala am avut contact cu armele (si nu numai arme de tir) si cu toate astea nu am dreptul sa detin o asemenea arma. Vreau sa cunosc si eu angajatul din MI-ul romanesc care ma poate invata pe mine ceva din acest frumos domeniu caruia i-am dedicat peste 35 de ani, care a citit mai mult ca mine despre arme si care a tras macar a suta parte din cartusele pe care le-am tras eu. Atentie ma refer la MI (si la MAPN) pentru ca intre muritorii de rand de care se discuta mai sus, stiu multi care imi pot da lectii si de la care pot invata si nu mi-e rusine sa recunosc asta. Lege europeana...
violiv

Post by violiv »

Ca in orice domeniu de azi, nu exista atoate-stiutori. Exista persoane care si-au dedicat o parte mai mica sau mai mare unui subiect si care incearca sa-si apropie cunostinte in domeniu. In materie de arme, ce sa mai vorbim! Mai ales ca o zi de tras face cat 10 de citit.
Ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult este ignoranta de-a dreptul periculoasa manifestata de mare parte din posesorii de arme si, mai ales, de cei care "din arme traiesc": 'padurari de vanatoare' care umbla si azi cu cartuse facute pe genunchi dupa ce si-au ascutit simturile cu ceva tarie, vanzatori din magazine de arme care nu stiu sa-ti spuna altceva decat calibrul despre o arma, care n-au habar de ce tipuri de munitie si la ce arme sunt bune, 'armurieri' care trateaza armele cu barosul, politisti (chiar si de la "arme", multi din ei si vanatori) care nu stiu lucruri elementare despre arme (unele dintre ele avandu-le in posesie personala), ce sa mai vorbim de stufoasa lege, etc.
Eu spun despre mine ca am incercat sa aflu cate ceva despre arme, doar pentru a sti sa le folosesc in conditii de siguranta. Si eu am inceput devreme sa le folosesc dar nu mi-am facut o meserie din asta (din pacate :oops: ) si am avut prilejul (din nefericire) sa vad si efectele neplacute ale folosirii armelor aiurea. Impactul psihologic este mult mai mare in acest caz, mintea umana nereusind sa perceapa in totalitate periculozitatea unei arme atunci cand e utilizata impropriu. O masina facuta bucati, cu ocupantii in aceeasi stare este perceputa altfel dar, in final, e tratata cu aceeasi indiferenta - dovada fiind inconstienta de pe sosele. O bucatica de fier cum e un pistol sau o pusca, de o mie de ori mai mica decat o masina, care arunca o biluta mai mica decat jucariile copiilor este tratata inconstient ca o jucarie. Socul este enorm atunci cand se intampla ceva rau si multi nu realizeaza ca este chiar posibil, ca s-a intamplat si nu-s povesti. Pe orice lucru de-l folosim astazi scrie sa citim instructiunile si ne conformam daca e vorba de o periuta de dinti electrica dar le aruncam sau, mai rau, le citim si le ignoram ca fiind prostii, pe cele ale armelor.
Si ce e cel mai rau este faptul ca mare parte din cei ce concep si aproba legile in domeniu sunt printre cei mai ignoranti, n-au tras in viata lor cu o arma si nici n-au vazut vre-una decat in filme. Persista aceeasi mentalitate restrictiva, chiar mai acuta decat in timpul comunismului (legea lui Ceausescu avea parti mai permisive decat asta de azi!), persista acelasi sentiment de 'stim noi mai bine' cu referire la orice interpelare, din partea oricui. Nici macar mult citatele norme comunitare in materie nu ne sunt suficiente, mai punem o portie de la noi! Cu cateva zile in urma s-a aprobat noua normativa comunitara "arme". Bine-nteles, noi restrictii! Si totusi, o prevedere ce nu exista in vechea norma, propusa pentru aprobare, nu s-a aprobat: este vorba de 'obligativitatea autorizarii pentru fiecare arma cumparata in conditiile in care exista deja un permis de arma pe numele solicitantului'. In aproape toata Europa, cu permisul in buzunar cumperi pe loc din orice magazin, ba chiar si prin tranzactii intre privati, cu singura obligatie de a comunica autoritatilor in domeniu, intr-un termen dat, aceasta modificare. Noi suntem 'mai catolici decat Papa' in lege si, cel putin 'ingeri' acolo unde este puterea de decizie (stiu cazuri in care s-au cerut toate actele, ca pentru prima arma, la cereri depuse pentru a doua, desi legea nu prevede!).
Ma opresc aici. Amarul resimtit e prea vechi. Si cand mai vad ca ne ciondanim intre noi desi suntem manati de aceleasi dorinte imi dau seama ca va trebui sa mai curga apa multa pe Dambovita pana sa se schimbe ceva. Mai ales ca mergem 'contra curentului'!
Cu toata stima dar si necazul, un utilizator 'de rand' de arme.
haiosu

Post by haiosu »

degeaba exista "acei frumosi nebuni si armele lor minunate" cum ar fi:
- "gasca pistolarilor" (din care ma bucur sa fac parte):babanu, macarici,idmisto,BARTHY 2,Nikki,si toti ceilalti care au participat la testele pistoalelor cu bila de cauciuc
- "gasca ac-istilor" : cyrus12, roadrunner, eugen N,ave25,parabelum si toti membrii clubairguns
- "gasca vanatorilor" scirocco, hunt,ave25,violiv, bill, si multi multi altii
- "gasca impatimitilor" :adrian_is, adrianppp, cristib, catalin suzeanu, sorin mok, si multi altii
(o lista incompleta de nume, si o clasificare nereala data doar cu titlul de exemplu a "iubirilor" fata de arme: mult mai multi sunt cei pasionati de arme si pot fi clasificati de fapt doar ca pasionati si/sau indragostiti. si toti sunt de fapt cetateni,simpli cetateni)

... spuneam ca degeaba existam noi acestia daca exista asa ceva: http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1249
asta nu vrem noi, astia sunt oamenii care trebuiesc atinsi de bratul legii. nu in noi trebuie lovit ci in cei ca in exemplul de mai sus... sa fie loviti de lege infractorii, nu oamenii cinstiti.
respect pentru cei pe care i-am enumerat mai sus, precum si altii pe care nu i-am amintit sau i-am uitat. sa speram ca vor fi din ce in ce mai multi cei ca violiv sau bill de la care ai ce invata.si din ce in ce mai putini ca acest , hai sa spunem individ...
si sa speram ca vor fii cat mai multe discutii in contradictorii (nu certuri) si teste in poligoane, care ne vor ajuta sa ajungem si noi la un nivel de cultura si civilizatie ridicate.
domnilor sa continuam!!!... cu polemici, cu teste, cu informatii, cu pasiunea care ne uneste pe toti, cu ardoare si cu si cu... (restul completeaza fiecare!)
va urez o zi si o viata cat mai buna tuturor. sa traiti cat mai mult si "sa va bucurati de prieteni si de frati..."

PS:daca nu m-am facut inteles sau nu am fost indeajuns de clar imi cer scuze.
yanq

Post by yanq »

haiosu wrote: - "gasca pistolarilor" (din care ma bucur sa fac parte):babanu, macarici,idmisto,BARTHY 2,Nikki,si toti ceilalti care au participat la testele pistoalelor cu bila de cauciuc
offtopic...vrem si noi rezultate de la teste....comparatii etc....
Walther PP Nickel
Image
Babanu

Post by Babanu »

yanq wrote: offtopic...vrem si noi rezultate de la teste....comparatii etc....
O sa-ti indeplinesc pofta in cateva zile postand un nou test cu Walther PP, stay tuned :wink:

Bill si Violiv... daca gasiti ceva timp liber nu ar fi mai eficient sa elaboram o petitie deschisa cat se poate de oficiala pe care sa o semnam si s-o inaintam "organului" abilitat? Discutand noi intre noi aici nu se va rezolva nimic.
De asemenea ar trebui mentionat faptul ca acciza de 100% in cazul importului de arme are un efect de discriminare si este impotriva principiului de liber comert in interiorul UE.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Bill

Post by Bill »

Am trimis o gramada de petitii, si in nume propriu si din partea asociatiei. Trebuie o petitie comuna din partea tuturor asociatiilor, bine fundamentata juridic. Sunt sigur ca si membrii celorlalte asociatii citesc aceste randuri dar din pacate se pare ca nici unii dintre noi nu beneficiaza de ajutorul unui jurist "dezinteresat" care sa fundamenteze un astfel de demers. Practic dorim ca si ONG urile pe care le reprezentam sa isi poata exprima punctul de vedere. Pur si simplu refuza sa stea de vorba cu noi pentru a nu fi pusi in situatia sa ia o decizie sau sa ne refuze. Promisiuni am auzit cu gramada.
dcrist

Post by dcrist »

Imi pare rau sa o spun dar li-se rupe de orice petitie atita timp cit nu le aduce lor vreun beneficiu sau nu e sustinuta de mass media si atunci o fac de voie de nevoie ca-si pierd din alegatori,cu mass media stim cum stam si cum privesc fenomenul, de parca fiecare detinator de arma ar fi si o persoana care de abia asteapta sa traga in tot ce misca pe linga el,parerea mea este ca, singurul lucru ar fi sa se poata stringe numarul de semnaturi necesare pentru a introduce direct in parlament o lege normala pentru un stat civilizat,si atunci am avea sanse de reusita daca si parlamentul ar fi normal ceea ce..........sunt vise frumoase :twisted:
Last edited by dcrist on Wed Dec 05, 2007 9:58 pm, edited 1 time in total.
Guest

Post by Guest »

haiosu wrote:degeaba exista "acei frumosi nebuni si armele lor minunate" cum ar fi:
- "gasca pistolarilor" (din care ma bucur sa fac parte):babanu, macarici,idmisto,BARTHY 2,Nikki,si toti ceilalti care au participat la testele pistoalelor cu bila de cauciuc
- "gasca ac-istilor" : cyrus12, roadrunner, eugen N,ave25,parabelum si toti membrii clubairguns
- "gasca vanatorilor" scirocco, hunt,ave25,violiv, bill, si multi multi altii
- "gasca impatimitilor" :adrian_is, adrianppp, cristib, catalin suzeanu, sorin mok, si multi altii

.
Daca voi sunteti "acei frumosi nebuni", inseamna ca eu sunt urat si sanatos la cap? :D Trebuie sa ma orientez spre o gasca de cartier... :cry:
Si ca sa lamuresc nelamurirea , nikul Guest l-am luat pentru ca numele meu era "ocupat" de altcineva. Si pentru ca tot postam ca guest, nu mi-am mai fortat imaginatia. Sunt lenes, e drept, asa spune si nevasta-mea... :D

ImageImageImageImage
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
DaBears

Post by DaBears »

omg ce e acolo :)
dcrist

Post by dcrist »

Si nu sunt cu gaze sau cauciuc. :twisted:
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Guest..toata stima noastra si scuze ca s-a omis enumerarea ta..stai linistit ca te simtim alaturi! :wink: haiosu era prea concentrat la ce vroia sa zica si a mai scapat cate ceva pe ici,pe colo... :)
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Post Reply