carpati cu gaze

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Bill

Post by Bill »

Dupa parerea mea Carpatiul este cel mai bun pistol cu gaz de pe la noi. Functioneaza bine, este fiabil, are piesele din otel si in cel mai rau caz se pot fabrica si nu in ultimul rand factorul psihologic face toti banii. Intr-o situatie reala daca l-ai scos probabil nici nu trebuie sa mai tragi pentru ca descurajeaza aproape orice agresor. Un dezavantaj in manipulare este arcul de revenire prea puternic.
De design nu mai vorbim. Este conceput pentru cei cu lopeti mari.
violiv

Post by violiv »

Contactul dintre rampa elevatoare si mica proeminenta aproximativ semicirculara de la jumatea piesei impinge portiunea posterioara un pic in sus si o dezaxeaza fata de santuletul din culata in care circula ea. Intr-adevar, e foarte mica aceasta cursa in sus si o magazie fixata imperfect, cu 1 mm joc in jos nu o mai activeaza. Ar trebui sa studiezi un pic magazia la locul unde se angreneaza cu gheruta care o tine in pozitie. Cred ca adaugarea unui 'pic de grosime' exact in aceasta zona, ar remedia problema. Poti sa incerci cu folie de aluminiu impaturita, introdusa intre cele doua piese, pana ajungi la fixarea corecta, pentru a determina grosimea necesara apoi sa practici ceva 'permanent'. Avand in vedere ca zona este putin solicitata cred ca merge lipita o mica placuta metalica, chiar cu un adeziv gen super-glue sau o rasina epoxi-metal.
violiv

Post by violiv »

Am studiat un pic mai atent mecanismul si am incercat sa reproduc problema mentionata. Si magazia de la pistolul meu are un mic joc, in sensul ca poti apasa pe ea de jos in sus si se deplaseaza cam 1 mm. Totusi, pistolul nu prezinta problema. Am remarcat ca magazia nu are contact la partea superioara cu piesa in discutie ci numai rampa elevatoare. Daca arcul ce actioneaza aceasta rampa e suficient de tare, tine ranpa ridicata cu o tensiune suficienta cat sa actioneze piesa in discutie dar si magazia presata spre in jos in opritorul ei astfel incat nu joaca deloc. Ma gandesc ca, poate, la pistolul tau, arcul elevator e mai moale. Baza magaziei se desface usor apasand mica proeminenta neagra din mijlocul bazei de aluminiu apoi culisand baza pe magazia de tabla - ajungi la arc si-l poti intinde un pic - cine stie, poate rezolvi problema. :wink:
misubagsisu

Post by misubagsisu »

problema nu e rampa elevatoare (ridicatorul cartuselor) problema e ca piesa care am expuso(blocatorul inchizatorului) nu ajunge suficient la ridicator. incearca sa bagi incarcatorul gol in pistol si armeazal . iti ramane in spate inchizatoru. ei la mine din 10 incercari la 3 imi scapa "lopatica" cand bag incarcatoru pe langa ridicatorul cartuselor si se armeaza (deci fara cartus in incarcator)

incercati si voi. dar toata operatiunea. incarcator gol, armare.scoti incarcatoru, inchizi inchizatoru ,bagi la loc, armare.

hai ca sunt kiar curios.
violiv

Post by violiv »

Asta am facut si eu pana m-am plictisit ca sa-i dichisesc toate chitibusurile. Si am obtinut rezultatele de mai sus.
Last edited by violiv on Fri Dec 07, 2007 8:54 am, edited 1 time in total.
MariusPsi

Post by MariusPsi »

Sunt interesat sa achizitionez un Carpati cu gaze direct de la fabrica. Am incercat sa sun la Cugir pe numerele de pe site dar nu am reusit sa obtin prea multe informatii . Te rog daca se poate sa-mi dai si mie numarul lor de contact de la Cugir. Multumesc!
MariusPsi

Post by MariusPsi »

Merci Catalin, si sa-l stapanesti sanatos!
yanq

Post by yanq »

catalin_suzeanu wrote: cat si cu ham, toc care are pe el si locasul pentru incarcatorul de rezerva. Este foarte bun, eu am asa ceva la pistolul celalalt (pentru dar dupa parerea mea cel de la magazinul MIRA e cel mai bine realizat:
-ergonomic
-polivalent ( :wink: )
-piele foarte buna
-buzunarel pentru al doilea incarcator.

Cum arata cel de care vb?...si unde e Magazinul MIRA? eu inca nu stiu ce sa iau la Walther-ul meu...
Walther PP Nickel
Image
misubagsisu

Post by misubagsisu »

am rezolvat problema cu piesa aia ciudata. am inlocuit-o la fabrica (garantie) :)
deci era ciudat de scurta lopatica(piesa 8), asta noua e mult mai lata intra 2-3mm in ridicatorul cartuselor asa da.

in skimb de curand am observat alta problema la el. cand armezi, ai cartus pe teava, piedica e ridicata, ei sa zicem ca te razgandesti si pui piedica pe safe. cocosu loveste in cilindru piedicii care protejeaza cuiul percutor ei si acum surpriza: desi cuiu e protejat complet deci nu are cum sa loveasca cuiul, cartusul capata mica impunsatura pe capsa de la cui.
ah ce ziceti. ma duc again la fabrica? precizez ca nu am tras mai mult de 100 de cartuse cu el. poate mai multe in gol.
o sa postez niste poze diseara:)

crys78 nu tie dor de mine? mai dami un tel ca am pierdut telefonu:( si nu aveam toate numerele noi sincronizate.
violiv

Post by violiv »

Ca sa functioneze normal, cuiul percutor proemina un pic spre posterior unde va fi lovit de cocos. In situatia cand faci ce ai descris tu, piesa aceea semicirculara ce acopera capatul posterior al cuiului percutor si pe care cade cocosul, impinge spre inainte cuiul percutor pe o mica distanta. Asa functioneaza mecanismul. Impingerea e pe distanta mica si cu forta mica astfel incat nu loveste suficient de adanc si puternic cat sa percute. Stai linistit c-asa trebe sa mearga. In limbajul mai neelevat aceasta modalitate de a purta arma, cu cartus pe teava si percutorul dezarmat (si la carabine e la fel) se mai numeste percutie oarba sau moarta.
violiv

Post by violiv »

misubagsisu wrote:undei tipu care a reusit sa-l demonteze pan la ultimul stift? fraate, i-am desfacut manerele, pardon plaselele, si m-am crucit. pai eu dak il desfac imi mai raman piese sa mai fac un pistol. :lol:

Image
Pentru ca nu m-a dus mintea sa-i fac poze cand l-am desfacut prima data, l-am mesterit din nou si am facut si o poza cu saculetul de piese:

Image

Ca si data trecuta, l-am pus inapoi fara sa-mi ramana piese si functioneaza.

P.S. daca nu va stiti cu surubaritul e mai bine sa nu v-apucati singurei :roll:

P.P.S. nu cer drepturi de autor pe ea si poate fi folosita si in topicul/siteul cu indicatii despre pistoale.

P.P.P.S. Nu intrebati ca nu va spun cum se face in punctele cheie :twisted:
Emanuel

Post by Emanuel »

Am intrat pe site-ul celor de la ADINA, au magazin si in Bucuresti, par a fi OK. Tocul din cordura cu buzunar pentru incarcator e dragut.
Azi le fac o vizita.
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
g_lukian

Post by g_lukian »

Emanuel wrote:Am intrat pe site-ul celor de la ADINA, au magazin si in Bucuresti, par a fi OK. Tocul din cordura cu buzunar pentru incarcator e dragut.
Azi le fac o vizita.
Vezi ca trebuie ajustata putin cureaua care asigura pistolul in toc, e putin cam lunga ca sa incapa si pistoalelel mai mari, in rest sunt ok, ergonomice, sper sa fie si rezistente..... putin mai scumpe dar asta e.
ROHM RG88 Cal. 10X22T
Image
Emanuel

Post by Emanuel »

OK, multumesc mult! Vad eu cum o ajustez.
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Oameni buni!

Avem aici in Brasov un meserias care lucreaza in piele orice dracie din
asta.
Lucreaza pentru "servicii" de peste 26 de ani.
De mana, la comanda, si chiar cu probe [pentru ham sau alte cele].

Si practica niste preturi ametitoare:
- pentru un ham din piele + suport 3 incarcatoare P50 T
mi-a luat 42RON!

Pentru cel de curea mi-a luat ceva de ordinul 12-17RON.
Si, repet, sunt din piele autentica, moale, captusit tot cu piele la interior.
Deh, mai trece o vreme pana omoram toti meseriasii.
Dupa aia sa vezi trai pe importatorii de shit-uri!

PS
Ati vazut cum se destrama cordura dupa o vreme?
Cand vedeti sa imi trimiteti impresii plz.
Eu am vazut pe aici dar poate ca este din cauza altitudinii sau din cauza
variatiilor barometrice/higrometrice :lol: :lol:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Post Reply