carpati cu gaze
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
misubagsisu
La multe arme este normal sa ramana culata oprita in spate cand nu mai ai cartus in incarcator.
Astfel stii ca nu mai ai munitie si trebuie sa reincarci.
Scoti incarcatorul gol, pui altul cu munitie ( actionezi parghia de blocare/deblocare ) si culata revine si-ti introduce cartus pe teava.
Astfel stii ca nu mai ai munitie si trebuie sa reincarci.
Scoti incarcatorul gol, pui altul cu munitie ( actionezi parghia de blocare/deblocare ) si culata revine si-ti introduce cartus pe teava.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
-
misubagsisu
asa zic si eu ca e normal.
da findca e vorba de carpatii uite ca faptul ca incarcatorul desi blocat in maner are un joc aiurea blocatul inchizatorului cand se termina cartusele e la noroc.
cand o sa am cartuse si poligon atunci o sa verific si va spun cu exactitate.
crys78 la tine sta fixat bine incarcatorul? da-mi un pm ceva sa te sun.
da findca e vorba de carpatii uite ca faptul ca incarcatorul desi blocat in maner are un joc aiurea blocatul inchizatorului cand se termina cartusele e la noroc.
cand o sa am cartuse si poligon atunci o sa verific si va spun cu exactitate.
crys78 la tine sta fixat bine incarcatorul? da-mi un pm ceva sa te sun.
Problema cred ca este la incarcator.
Din cauza jocului nu sta exact pe pozitie, fiind iesit putin si nu ajunge la parghia care blocheaza culata cand nu mai este cartus in el.
Studiaza-l putin si vei vedea despre ce este vorba poate reusesti sa-l remediezi.
Din cauza jocului nu sta exact pe pozitie, fiind iesit putin si nu ajunge la parghia care blocheaza culata cand nu mai este cartus in el.
Studiaza-l putin si vei vedea despre ce este vorba poate reusesti sa-l remediezi.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
-
misubagsisu
m-am uitat cu atentie. exista o parghie cu un fel de lopatica care ghideaza cartusu din incarcator in camera lui. parghia nu este influentata de imingerea incarcatorului, in skimb ea se misca un pic si in interior iar un colt al "lopaticii" sprijina pe placuta care sustine cartusele din incarcator. ei bine in momentul in incarcator numai exista cartus placuta ridica lopatica si celalalt capat blocheaza culata pe mansonu cuiului percutor. mi se pare cam dubios ca asta sa fie sistemul.
-
misubagsisu
Last edited by misubagsisu on Sun Nov 04, 2007 2:49 pm, edited 1 time in total.
-
misubagsisu
-
misubagsisu
Verifica daca ridicatorul cartuselor 41 ridica suficient opritorul inchizatorului 8. Curata-le bine de vaselina , mai ales pe 8, si apoi unge-le cu ulei de arma. Daca incarcatorul are joc mare verifica si daca problema apare atunci cand impingi incarcatorul cu degetul la maxim in pistol.
Pentru comparatie, diagrama Walther PP. O varianta a fost si cu opritorul incarcatorului dedesubt, nu lateral, asa incat diferentele sunt infime!
http://img165.imagevenue.com/img.php?im ... 1180lo.JPG

Pentru comparatie, diagrama Walther PP. O varianta a fost si cu opritorul incarcatorului dedesubt, nu lateral, asa incat diferentele sunt infime!
http://img165.imagevenue.com/img.php?im ... 1180lo.JPG

Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Carpati-ul nu are maneta de deblocare a culatei dupa ultimul cartus tras, asa numita comanda de 'hold-open'. Odata cu ultimul cartus tras, elevatorul prin potiunea lui cea mai posterioara atinge o mica piesa pe care o ridica si care impiedica revenirea culatei. Piesa nu are nicio legatura cu percutorul. Introducerea unei magazii pline nu produce niciun efect (asa cum au unele dintre pistoalele moderne care raman cu culata posterior si chiar arunca magazia goala automat iar introducerea uneia pline determina automat alimentarea) si lipsind comanda de hold-open, nu ai ce sa actionezi ca sa deblochezi inchizatorul ci trebe sa-l tragi spre posterior apoi sa-l eliberezi pentru rearmare. Faptul ca magazia nu sta bine la locul ei face ca interferenta intre elevator si piesa cea micuta sa nu se produca.
Nu este chiar asa complicat de demontat daca ai un pic de experienta - sunt aproximativ 30 piese diferite si doar cele doua plasate lateral (biela de transfer a miscarii tragaciului si ejectorul) necesita oarece atentie. Prin comparatie, o semiautomata cu alice are peste 80 piese diferite asa ca un Carpati e aproape o 'desfatare'. E suficient un dornulet si un ciocanel. Pentru teava trebuie, insa, o presa. Nu faceti asta acasa
Cu proxima ocazie cand il mai fac bucatele pun si niste poze.
Nu este chiar asa complicat de demontat daca ai un pic de experienta - sunt aproximativ 30 piese diferite si doar cele doua plasate lateral (biela de transfer a miscarii tragaciului si ejectorul) necesita oarece atentie. Prin comparatie, o semiautomata cu alice are peste 80 piese diferite asa ca un Carpati e aproape o 'desfatare'. E suficient un dornulet si un ciocanel. Pentru teava trebuie, insa, o presa. Nu faceti asta acasa
Cu proxima ocazie cand il mai fac bucatele pun si niste poze.
-
misubagsisu
multumesc pentru sfaturi.
problema se rezuma la intrebarea piesa 8 trebuie sau nu trebuie sa stea pe placuta 41 dupa ultimul cartus. am doua poze mai sus postate in care am surprins pistolul facand altfel. e cam ciudat sa stea opritorul inchizator(8) pe ridicatorul cartuselor(41) deoarece deabia il ciupeste iar cu timpul il roade.
iar jocul din incarcatorului nu are nimic deaface. ramane blocat inchizatoul in spate daca imping mai tare dar dak agit un pic pistolul isi revine.
problema se rezuma la intrebarea piesa 8 trebuie sau nu trebuie sa stea pe placuta 41 dupa ultimul cartus. am doua poze mai sus postate in care am surprins pistolul facand altfel. e cam ciudat sa stea opritorul inchizator(8) pe ridicatorul cartuselor(41) deoarece deabia il ciupeste iar cu timpul il roade.
iar jocul din incarcatorului nu are nimic deaface. ramane blocat inchizatoul in spate daca imping mai tare dar dak agit un pic pistolul isi revine.
-
misubagsisu
De fapt, rolul principal al micii gherute de la extremitatea posterioara a acestei piese (plasata pe stanga pistolului privindu-l cu cocosul spre privitor) este acela de ejector. In cursul miscarii spre posterior a culatei impreuna cu tubul agatat in gheruta extractoare de pe dreapta culatei, baza tubului loveste aceasta mica proeminenta iar partea stanga a tubului este proiectata inainte si spre dreapta. Atentie la micul arculet ce se angreneaza in acel subtirel sant din corpul pistolului! E sensibil si usor deformabil! O surubelnita fina de ceasornicar sau un ac mai solid sunt scule numa bune pentru a-l manipula. Si parghia de transfer a miscarii tragaciului, cea de pe stanga, are un arculet asemanator.
P.S. sambata l-am testat pe al meu cu blank-uri si functioneaza foarte bine.
P.S. sambata l-am testat pe al meu cu blank-uri si functioneaza foarte bine.