Teste Mauser HSC 10 x 22T

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cristib

Re: Mauser vs. ROHM 88

Post by cristib »

imircea wrote:Saptamana trecuta am devenit posesorul unui Mauser. Odata cu mine, tata a cumparat un ROHM 88.
Sambata, am tras cam 100 de cartuse cu ambele arme. Mauserul s-a blocat, nu a evacuat tuburile goale sau le-a evacuat partial in 40% din trageri. Practic, nu am putut trage o serie de 7 focuri fara incident.
Cu munitie din aceeasi cutie, ROHM nu s-a blocat deloc, a evacuat frumos toate tuburile, a reincarcat fara probleme.
Ca si putere, cred ca sunt puteri egale... de la 3-4 metri ambele sparg sticle din plastic (insa bilele raman inauntru) insa nu am reusit sa provoc nici un fel de daune unui dovleac din gradina, nici chiar de la 1,5 metri...
Inca o bila alba pt RG88, si cu aceasta ocazie ii multumesc inca odata domnului Radu pt sfatul pe care mi l-a dat. Eu tineam mortis sa iau Mauser dar am hotarat sa merg pe mana dumnealui si acum imi dau seama ca m-a sfatuit cu sinceritate.
imircea

Post by imircea »

Am folosit munitie UAG (din cutiile albastre).
Nu stiuacum daca e vorba de munitie, pt ca AMBELE ARME AU FOLOSIT ACEEASI MUNITIE.
De unde iau munitie "pobjeda"? E mai buna decat celelalte?
macarici

Post by macarici »

ai dreptate! :oops:
reactor.mea culpa. :oops:

"pobjeda"? E mai buna decat celelalte?

pana acum,e cea mai buna!dar sa-i impingi bila cat mai adanc. :wink:

Babanule,iti raspund aici la intrebarea cu pistoalele turcesti.
In mai multe magazine aveau mai multe denumiri.Nu-mi vin acum in minte.Designul era insa la fel cu cel postat de turci.E bine de intrebat turcii si sa raspunda clar,eventual si niste poze ale tevilor,daca nu cumva e vorba de aceleasi pistoale ca la bulgari.Din ce am vazut,pe nici unul nu se lipea magnetul.
Apropo,pe ala care am pus eu ochii,e compact2005.Ekol,parca,nu mai stiu!
Image
haiosu

Post by haiosu »

corect makarici. marea majoritate erau ekol. si nu se lipeste magnetul. erau toate modificate sa nu poata trage cu bila!!!
ATENTIE BABANE!!!
ERAU MODIFICATE!!! erau toate de la voltran, unele facute pt sotis bulgaria (vezi si pagina lor de net). dar erau identice cele pe gaz cu cele pe bila, doar cu modificarea de rigoare... de regula asta insemnand calibru mai mic. adica cam ca la auto: aceeasi marca motorizari diferite :(
zamac peste tot :(
si lucrul asta ni l-au spus din mai multe surse... :(
imircea

Post by imircea »

macarici wrote:ai dreptate! :oops:
"pobjeda"? E mai buna decat celelalte?

pana acum,e cea mai buna!dar sa-i impingi bila cat mai adanc. :wink:
Am cumparat, am impins bila... acum bila ese ca la UAG...
Ma intrebam ce se intampla daca strang usor cu un cleste si micsorez un pic orificiul de iesire al bilei din tubul cartusului. Avand in vedere elasticitatea bilei, cu siguranta va trece dar acum ma intreb ce efect final va avea.
Ati facut teste cu marginea taiata (pt ca bila sa iasa mai usor), si s-a vazut ca nu aduce un plus de viteza. Ma gandesc la faptul ca, daca prin strangerea acelei margini bila va fi retinuta inca o mica fractiune de secunda, nu va pleca la primul moment al exploziei ci, posibil, la apogeul de forta al acesteia, de unde rezulta o forta de impingere mai mare si, implicit o viteza mai mare.
Am sa fac niste teste sa vad ce se intampla.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

imircea wrote:..........Ma intrebam ce se intampla daca strang usor cu un cleste si micsorez un pic orificiul de iesire al bilei din tubul cartusului............
risti sa ai probleme la reincarcare; cand inchizatorul va prelua un nou cartus din incarcator, daca acesta nu este perfect rotund s-ar putea intepeni inainte de intrarea in camera cartusului. o alta problema ar fi ca daca nu face "bum" atunci cand este el proiectat sa faca, poate face "buuuuummm" :shock: :shock: :( :(
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
imircea

Post by imircea »

Ai dreptate, s-ar putea sa am probleme la reincarcare. In ceea ce priveste explozia, nu cred ca se poate intampla mare lucru, pentru ca incarcatura acestor cartuse pare a fi destul de slaba.
Avand in vedere ca bila de cauciuc se poate duce destul de mult in inapoi, am tras concluzia ca ar mai fi loc in spatele ei si ma gandeam sa o extrag din cartus, sa mai completez cu putina pulbere si sa o pun la loc, sa vedem si in situatia aceea ce se intampla. Practic as mari puterea cartusului, nu foarte mult, dar cu "ceva". Pistolul ar trebui sa reziste
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

imircea wrote:Ai dreptate, s-ar putea sa am probleme la reincarcare. In ceea ce priveste explozia, nu cred ca se poate intampla mare lucru, pentru ca incarcatura acestor cartuse pare a fi destul de slaba.
Avand in vedere ca bila de cauciuc se poate duce destul de mult in inapoi, am tras concluzia ca ar mai fi loc in spatele ei si ma gandeam sa o extrag din cartus, sa mai completez cu putina pulbere si sa o pun la loc, sa vedem si in situatia aceea ce se intampla. Practic as mari puterea cartusului, nu foarte mult, dar cu "ceva". Pistolul ar trebui sa reziste
camera cartusului la rg88 si mauser ar rezista ( conform comentariilor diverse ) la 100joules dar, eu unul zic ca inainte de asta sa pregatesti si ceva bani pentru un pistol nou :wink:
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
macarici

Post by macarici »

imircea wrote:Ai dreptate, s-ar putea sa am probleme la reincarcare. In ceea ce priveste explozia, nu cred ca se poate intampla mare lucru, pentru ca incarcatura acestor cartuse pare a fi destul de slaba.
Nu-ti recomand sa faci incarcarea "dupa ureche"!Poate deveni periculos!In lipsa unui cantar si cronograf,iar incercarile facute din aproape in aproape,in cel mai fericit caz iti iei alt pistol.
De asemenea,raman la parerea mea ca orice piedica suplimentara la iesirea bilei nu face decat sa creasca forta de reactie care actioneaza asupra mansonului,care e totusi facut din zamac.Sicanele au rostul strict de a nu baga pe teava un proiectil dur,care ar fi letal si nu de a creste puterea cartusului.
Image
imircea

Post by imircea »

Eu credeam ca sicanele au rolul de a opune rezistenta astfel incat sa se realizeze evacuarea si reincarcarea.
Oricum, cred ca am sa ma duc la Chisinau sa cumpar o arma adevarata (cu bile de cauciuc), din otel, nu una din zamac.
Nu am vazut in Romania la vanzare catuse de 9mm cu bila de cauciuc. Stie cineva daca sunt?
cristib

Post by cristib »

imircea wrote: Nu am vazut in Romania la vanzare catuse de 9mm cu bila de cauciuc. Stie cineva daca sunt?
Sunt la Oradea http://www.huntershop.ro/listadep.htm
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

cristib wrote:
imircea wrote: Nu am vazut in Romania la vanzare catuse de 9mm cu bila de cauciuc. Stie cineva daca sunt?
Sunt la Oradea http://www.huntershop.ro/listadep.htm

dar sunt pt. pistol sau pt. revolver ?
Image
“feci sed iure feci"

dingo10

Post by dingo10 »

Eu am vorbit cu cei de la Oradea acum o luna pentru niste cartuse Wadie cal. 10x22T.
Mi-au spus ca dau marfa si in Arad si sa ma duc intr-o anumita zi acolo sa le cumpar.
Pana acum am fost de doua ori la Arad si tot nu le-au trimis, mai mult, am inteles ca sunt foarte neseriosi si ca nu prea bate ce au pe stoc cu ce e pe site.
Post Reply