intrebare
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Adrian Burcea
intrebare
Va salut respectuos pe toti si va rog frumos sa-mi spuneti daca s-ar putea transforma un pistol de autoaparare cu gaze cal.9 mm intr-unul cu bile,adica daca se poate scoate din teava acea piesa care impiedica folosirea altui tip de " proiectil " daca ii putem spune asa in afara gazelor.Am asistat fara sa vreau la o discutie pe aceasta tema si cei care purtau discutia spuneau ca se poate,cu toate ca erau praspeti posesori de arma si nu prea inspirau incredere.
.
sincer sa fiu si pe mine ma intereseaza acest aspect, ca poate rg 89-le meu poate fi transformate de 1 armurier in arma care sa traga si bile de cauciuc.
Astept raspuns concret din partea veteranilor forumului care din cate am citit eu pana acum chiar se pricep.
Bafta multa.
Astept raspuns concret din partea veteranilor forumului care din cate am citit eu pana acum chiar se pricep.
Bafta multa.
Re: intrebare
Adrian Burcea wrote:Va salut respectuos pe toti si va rog frumos sa-mi spuneti daca s-ar putea transforma un pistol de autoaparare cu gaze cal.9 mm intr-unul cu bile,adica daca se poate scoate din teava acea piesa care impiedica folosirea altui tip de " proiectil " daca ii putem spune asa in afara gazelor.Am asistat fara sa vreau la o discutie pe aceasta tema si cei care purtau discutia spuneau ca se poate,cu toate ca erau praspeti posesori de arma si nu prea inspirau incredere.
pe multi ne-a dus mintea la astfel de artificii dar din pacate o asemenea modificare nu este posibila din punct de vedere legal. modificari ale armelor nu pot face decat armurierii care functioneaza in cadrul institutiilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala si asta experimental in folosul activitatii de cercetare. exista o exceptie de la aceasta regula dar aceea se refera la armele ce urmeaza a fi transformate in arme de panoplie, adica li se distrug anumite piese pentru a deveni inofensive.sckhreech wrote:sincer sa fiu si pe mine ma intereseaza acest aspect, ca poate rg 89-le meu poate fi transformate de 1 armurier in arma care sa traga si bile de cauciuc.
Bafta multa.
Pistoalele pe gaz NU pot trage cu bila,in starea originala, din simplul motiv ca nu intra cartusul cu bila in camera cartusului.Acesta e mai mare cu ~0.2mm.Chiar daca ii scoti partea filetata din teava(care de fapt e un intaritor de recul necesar rearmarii in cazul tragerii cu blank sau gaze),lucru foarte usor de facut cu o surubelnita sau imbus de 4mm,arma nu se poate alimenta si risti sa-i spargi teava.
Din punct de vedere tehnic,toate astea se pot rezolva relativ usor,problema cea mare e partea legala.Simpla desurubare a intaritorului de recul,care iti ia 5 secunde,e considerata infractiune la regimul armelor si dai in alte alea.
Din punct de vedere tehnic,toate astea se pot rezolva relativ usor,problema cea mare e partea legala.Simpla desurubare a intaritorului de recul,care iti ia 5 secunde,e considerata infractiune la regimul armelor si dai in alte alea.

ar trebui intrebat un armurier autorizat daca poate face modificarile respective. dar din cate mi-am dat eu seama, sunt prea multe si nu merita investitia. practic ai avea alt pistol, unul nou. mai bine iti iei un rg sau un pp. ambele fiabile, bune
si fie vorba intre noi armele astea sunt folositoare doar pt potolirea pasiunii pt arme, nu si ca arma de autoaparare. pt ca vei vedea ca in clipa in care o iei, vei fi mult mai calm, mai potolit, mai pacifist, mai responsabil...etc. in cazul in care nu se va intampla asta, recomandarea mea este sa o vinzi urgent... prietenii stiu de ce
si fie vorba intre noi armele astea sunt folositoare doar pt potolirea pasiunii pt arme, nu si ca arma de autoaparare. pt ca vei vedea ca in clipa in care o iei, vei fi mult mai calm, mai potolit, mai pacifist, mai responsabil...etc. in cazul in care nu se va intampla asta, recomandarea mea este sa o vinzi urgent... prietenii stiu de ce
Buna ziua.haiosu wrote:ar trebui intrebat un armurier autorizat daca poate face modificarile respective. dar din cate mi-am dat eu seama, sunt prea multe si nu merita investitia. practic ai avea alt pistol, unul nou. mai bine iti iei un rg sau un pp. ambele fiabile, bune
Modificarile sunt destul de dificil de executat atat din punct de vedere tehnic cat si legal. In primul rand este diferenta de calibru, cu alte cuvinte daca doriti modificarea, neaparat sa va adresati unui armurier autorizat care poate efectua lucrarea si nu sunt sigur ca o va reusi. Apoi este partea legala care implica procedurile de achizitionare a unei arme noi (pentru ca practic dumneavaostra veti avea o alta arma decat cea din certificatul de detinator). Acum intrebarea mea este- credeti ca merita? sau mai bine luati una noua? Alegerea este a dumneavoastra.
Daca doriti mai multe explicatii va ajut cu draga inima.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
radu.b wrote:Buna ziua.haiosu wrote:ar trebui intrebat un armurier autorizat daca poate face modificarile respective. dar din cate mi-am dat eu seama, sunt prea multe si nu merita investitia. practic ai avea alt pistol, unul nou. mai bine iti iei un rg sau un pp. ambele fiabile, bune
Modificarile sunt destul de dificil de executat atat din punct de vedere tehnic cat si legal. In primul rand este diferenta de calibru, cu alte cuvinte daca doriti modificarea, neaparat sa va adresati unui armurier autorizat care poate efectua lucrarea si nu sunt sigur ca o va reusi. Apoi este partea legala care implica procedurile de achizitionare a unei arme noi (pentru ca practic dumneavaostra veti avea o alta arma decat cea din certificatul de detinator). Acum intrebarea mea este- credeti ca merita? sau mai bine luati una noua? Alegerea este a dumneavoastra.
Daca doriti mai multe explicatii va ajut cu draga inima.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
corect. si eu te intreb ca si dl. Radu... crezi ca merita? sau mai bine strangi cureaua si iti iei mai multe?
la inceputul anului aveam o sg arma. un V3 de la arw
nu m-a multumit atat, si mi-am luat si un shadow, si inca si inca
cred ca pt anul asta m-am potolit. mai am de luat un walther care l-am comandat si gata... pe anul asta
asta e pasiune grea si care nu se stinge ...