Posibile schimbari in legislatie

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

AC Sniper wrote:Pai se revine la cum era inainte cu cazier si examen psihologic pentru procurarea unei arme neletale cu aer comprimat sau pentru autoaparare cu bila sau cu gaz.Doar ca modificarera consta in schimbarea de la contraventie la infractiune orice incalcare a legii cu astfel de arme.Si cum legea la noi ii avantajeaza pe hoti si pe infractori ne intoarcem la furci,topoare,bate si securi ca taranii de la Bobalna din 1907 :lol: :lol: :lol: HALAL EVOLUTIE!!!!TRAIASCA INVOLUTIA DIN ROMANIA! :evil: :evil: :evil:

cum cei care au dreptul sa cumpere arme de foc letale sunt putini, firmele care organizeaza cursuri de manuire a armelor intra in colaps financiar; asa ca, cu un articol bine plasat intr-o H.G. ( care numai in romanica post lovilutionara poate modifica o LEGE ) poate obliga posesorii celor 65.000 de arme neletale sa verse in buzunarele "baietilor destepti" sutele de roni.

oare taxa pe respiratie cand se instituie ? :evil: :evil: :evil:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Nikki

Post by Nikki »

Dar parca chestia asta a fost respinsa in parlament... Nu o sa ajunga in cele din urma tot acolo (ca sa fie respinsa din nou :twisted: )
Sper la mai bine dar ma pregatesc de mai rau... :cry: Asta cred ca o sa ajunga motto-ul nostru!
Luciano

Post by Luciano »

Va fi interesant de urmarit urmatoarea faza daca modificarea intra in vigoare din 01-09-2007:
- ceri notificare ptr AC, bila sau gaz acum si o primesti probabil in 30-31-08-2007 cu valabilitate 30 zile conf legii actuale.
Iti cumperi arma in 31-08-2007 si te duci Luni 03-09-2007 sa o inregistrezi.

Ti-o vor inregistra sau poate chiar te vor aresta pentru infractiune ?!@#%

Sau nu vor mai elibera notificari sapt aceasta ? Asta ar putea fi considerat un mic abuz dar ce mai conteaza in Romania Comunista suntem obisnuiti.

Traiasca Romania Comunista 2007 si batausii ... pardon SPP-istii lui Tariceanu care-l pazesc ... de Poporul Roman...
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Nikki wrote:Dar parca chestia asta a fost respinsa in parlament... Nu o sa ajunga in cele din urma tot acolo (ca sa fie respinsa din nou :twisted: )
Sper la mai bine dar ma pregatesc de mai rau... :cry: Asta cred ca o sa ajunga motto-ul nostru!

nu ai auzit de ordonantele de urgenta ? adik incalcarea grava a articolului 16 alin.2 din constitutie
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
cristib

Post by cristib »

cristib wrote:Le pot face retroactive masurile luate in schimbarea modului de cumparare a armelor neletale?
:?:
Luciano

Post by Luciano »

cristib wrote:
cristib wrote:Le pot face retroactive masurile luate in schimbarea modului de cumparare a armelor neletale?
:?:
Daca vor muschii lor de ce nu, mai conteaza ceva in tara asta ?
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Guest

Post by Guest »

In curand o sa cereti autorizatie si pentru unghiere! :twisted:
cristib

Post by cristib »

Guest wrote:In curand o sa cereti autorizatie si pentru unghiere! :twisted:
De ce,, o sa cereti" ? Guest le are pe toate? Sau stai in alta tara?
Nikki

Post by Nikki »

BARTHY 2 wrote:
Nikki wrote:Dar parca chestia asta a fost respinsa in parlament... Nu o sa ajunga in cele din urma tot acolo (ca sa fie respinsa din nou :twisted: )

nu ai auzit de ordonantele de urgenta ? adik incalcarea grava a articolului 16 alin.2 din constitutie
Pai si ordonantele astea de urgenta nu trebuiesc si ele aprobate? Ma rog...ei oricum fac ce le tuna, asa ca banuiesc ca nu trebuie aprobate de nimeni (cel putin la noi)... :cry:
E jalnic ce au ajuns sa ne faca, si degeaba mananca ei (ce nu vor), nu din cauza cazurilor recente vor schimba legea; pun pariu ca faza asta e planuita de mult timp :evil:
cristib

Post by cristib »

Eu cred ca picatura care a umplut paharul a fost tipul cu BMW-ul negru care a inceput sa traga in pietoni pentru ca nu traversau mai repede. Si nu am auzit sa fie prins.
Nikki

Post by Nikki »

Tocmai!...ca nu! Pe ei ii doare (dintotdeauna) fix undeva de boii care braveaza de o parte sau de alta a pistolului, atata timp cat:
1. Cel care tine degetul pe tragaci e "baiat bun"/colega/tov. etc
2. Cel care primeste bobita intre ochi e un simplu civil
Si cum sunt deja destul de multe arme (e drept, neletale) in mainile civililor, conditiile deja devin mai greu de indeplinit in ziua de azi!
Nikki

Post by Nikki »

cristib wrote:Eu cred ca picatura care a umplut paharul a fost tipul cu BMW-ul negru care a inceput sa traga in pietoni pentru ca nu traversau mai repede. Si nu am auzit sa fie prins.
Si apropo de pietonii...stai linistit ca la ce mutre aveau si cum s-au comportat "pe sticla" numai mielusei nu erau.
radu.b

Post by radu.b »

BARTHY 2 wrote:
AC Sniper wrote:Pai se revine la cum era inainte cu cazier si examen psihologic pentru procurarea unei arme neletale cu aer comprimat sau pentru autoaparare cu bila sau cu gaz.Doar ca modificarera consta in schimbarea de la contraventie la infractiune orice incalcare a legii cu astfel de arme.Si cum legea la noi ii avantajeaza pe hoti si pe infractori ne intoarcem la furci,topoare,bate si securi ca taranii de la Bobalna din 1907 :lol: :lol: :lol: HALAL EVOLUTIE!!!!TRAIASCA INVOLUTIA DIN ROMANIA! :evil: :evil: :evil:

cum cei care au dreptul sa cumpere arme de foc letale sunt putini, firmele care organizeaza cursuri de manuire a armelor intra in colaps financiar; asa ca, cu un articol bine plasat intr-o H.G. ( care numai in romanica post lovilutionara poate modifica o LEGE ) poate obliga posesorii celor 65.000 de arme neletale sa verse in buzunarele "baietilor destepti" sutele de roni.

Buna ziua.
Nu vreau sa va supar dar cred ca nu ati citit ce am scris despre aceste cursuri intr-un alt topic. Pai primul care a organizat acest curs de pregatire este chiar cel care a intocmit aceasta lege si a inaintat-o in parlament spre votare.
Scria cineva de Sergiu Nicolaescu ca ar fi inaintat propuneri de modificare in bine a minunatei legi. Eu va spun un singur lucru observat de foarte multa vreme (din pacate): atata vreme cat "nu iese nimic" pentru cei in masura sa modifice ceva, nu se schimba nimic sau daca se schimba, sigur "cineva" are de castigat indiferent daca acest lucru ne convine sau nu. Exemplu (poate bat campii) exista atatea fonduri externe nerambursabile pe care statul le pierde pentru-ca nu suntem in stare sa le absorbim in diferite proiecte de dezvoltare. Credeti ca nu exista oameni destepti care sa intocmeasca aceste proiecte? Eu cred ca da, dar cei care sunt in postura de a promova aceste proiecte nu doresc acest lucru fara sa "iasa" ceva. Alta explicatie nu exista.
"Cursul de pregatire teoretica si practica in vederea manuirii armamentului" se inscrie la categoria "gainarii" pe spatele detinatorului de arma.
Intrebarea mea ar fi d-ul Ion Tiriac sau d-ul Adrian Nastase s.a., cand se vor inscrie sa faca acest curs (pentru-ca initial era prevazut ca inclusiv vanatorii sa faca aceasta pregatire)?
Sunt de acord ca accesul catre armament sa fie controlat (nu fiti foarte entuziasti fata de legislatia nord-americana veti fi surprinsi cat de restictiva este) dar in cazul de fata la noi este..."pe fata". Si mai este vorba aia golaneasca ..."da' mai uita-te si in ochii mei".
A fost o vorba la cafeaua de dimineata.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect. Radu
Guest

Post by Guest »

radu.b wrote:
BARTHY 2 wrote:

Intrebarea mea ar fi d-ul Ion Tiriac sau d-ul Adrian Nastase s.a., cand se vor inscrie sa faca acest curs (pentru-ca initial era prevazut ca inclusiv vanatorii sa faca aceasta pregatire)?
Sunt de acord ca accesul catre armament sa fie controlat (nu fiti foarte entuziasti fata de legislatia nord-americana veti fi surprinsi cat de restictiva este) dar in cazul de fata la noi este..."pe fata". Si mai este vorba aia golaneasca ..."da' mai uita-te si in ochii mei".
A fost o vorba la cafeaua de dimineata.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect. Radu
Domnii de mai sus vor primi certificatul de absolvire al cursului la usa, nu-ti face griji!
Si nu e vorba de controlul acestui "armament" ( care e vandut liber in Uniune, nu?), ci de ingradirea prin autorizare a dreptului cetateanului cinstit de a detine o arma de "autoaparare', tir sau agrement. Credeti ca baietii carora li se interzice dreptul de a le detine, nu le vor cumpara usor din tarile vecine, ca nu-i mai controleaza nimeni la frontiere? Sau vom institui doar noi , romanii un control sever la frontiere, ca tot suntem singurii la care se vinde zamakul cu autorizatie ( si notificarea prealabila tot o forma de inregistrare si control era)
Apropos de SUA, te contrazic.
Iacubov

Post by Iacubov »

Majoritatea 'infractiunilor' de acest gen se comit de cei care detin ILEGAL o arma de autoaparare cu BILA,GAZ,AC ... De ce sa inaspresti procurarea ei LEGALA asta greu o sa o inteleg.
Cat despre faptul ca pe langa dovada de la politie trebuie sa mai treci si un examen psihologic mi se pare de bun simt. Asa e si pentru permisul auto deci nu vad problema ...

Cat despre eficenta acestei masuri......om trai si-om vedea...
Rohm RG 88 10x22T
In curand un BSA ULTRA MultiShot (daca se dovedeste ca-si merita banii)
Post Reply