BARTHY 2 wrote:
cum cei care au dreptul sa cumpere arme de foc letale sunt putini, firmele care organizeaza cursuri de manuire a armelor intra in colaps financiar; asa ca, cu un articol bine plasat intr-o H.G. ( care numai in romanica post lovilutionara poate modifica o LEGE ) poate obliga posesorii celor 65.000 de arme neletale sa verse in buzunarele "baietilor destepti" sutele de roni.
oare taxa pe respiratie cand se instituie ?

Buna ziua.
Nu vreau sa va supar dar cred ca nu ati citit ce am scris despre aceste cursuri intr-un alt topic. Pai primul care a organizat acest curs de pregatire este chiar cel care a intocmit aceasta lege si a inaintat-o in parlament spre votare.
Scria cineva de Sergiu Nicolaescu ca ar fi inaintat propuneri de modificare in bine a minunatei legi. Eu va spun un singur lucru observat de foarte multa vreme (din pacate): atata vreme cat "nu iese nimic" pentru cei in masura sa modifice ceva, nu se schimba nimic sau daca se schimba, sigur "cineva" are de castigat indiferent daca acest lucru ne convine sau nu. Exemplu (poate bat campii) exista atatea fonduri externe nerambursabile pe care statul le pierde pentru-ca nu suntem in stare sa le absorbim in diferite proiecte de dezvoltare. Credeti ca nu exista oameni destepti care sa intocmeasca aceste proiecte? Eu cred ca da, dar cei care sunt in postura de a promova aceste proiecte nu doresc acest lucru fara sa "iasa" ceva. Alta explicatie nu exista.
"Cursul de pregatire teoretica si practica in vederea manuirii armamentului" se inscrie la categoria "gainarii" pe spatele detinatorului de arma.
Intrebarea mea ar fi d-ul Ion Tiriac sau d-ul Adrian Nastase s.a., cand se vor inscrie sa faca acest curs (pentru-ca initial era prevazut ca inclusiv vanatorii sa faca aceasta pregatire)?
Sunt de acord ca accesul catre armament sa fie controlat (nu fiti foarte entuziasti fata de legislatia nord-americana veti fi surprinsi cat de restictiva este) dar in cazul de fata la noi este..."pe fata". Si mai este vorba aia golaneasca ..."da' mai uita-te si in ochii mei".
A fost o vorba la cafeaua de dimineata.
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect. Radu