Problema P22T

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Nikki

Problema P22T

Post by Nikki »

La testele de sambata se pare ca a cazut picatura care a umplut paharul! Arma mea, P22T, nu s-a dezmintit si a "uitat sa reincarce" cateva cartuse. De data asta fenomenul nu a avut loc doar in cazul primului tras, ci si in cazul ultimelor doua dintr-un incarcator.

Am inceput sa suspectez arcul care faciliteaza reincarcarea (slide spring, cum e numit in manual). Parerea mea este ca acest arc este prea puternic (prea lung) iar in timpul tragerii mansonul nu culiseaza total si revine prea devreme blocand tubul in timpul ejectiei.
In aceasta ordine de idei, cer ajutorul celor care detin P22T (dar ma indoiesc ca mai exista :lol: ) si ii rog sa masoare acel arc si sa imi spuna ce lungime are. Suspectez ca al meu e prea lung (defect de fabricatie).
De asemenea il rog si pe domnul radu.b daca poate sa obtina dimensiunea acelui arc. :D As fi foarte recunoscator! Mi-ar fi de foarte mult ajutor orice raspuns, ca sa stiu ce am de facut in continuare. :D
BARTHY 2

Re: Problema P22T

Post by BARTHY 2 »

Nikki wrote:La testele de sambata se pare ca a cazut picatura care a umplut paharul! Arma mea, P22T, nu s-a dezmintit si a "uitat sa reincarce" cateva cartuse. De data asta fenomenul nu a avut loc doar in cazul primului tras, ci si in cazul ultimelor doua dintr-un incarcator.

Am inceput sa suspectez arcul care faciliteaza reincarcarea (slide spring, cum e numit in manual). Parerea mea este ca acest arc este prea puternic (prea lung) iar in timpul tragerii mansonul nu culiseaza total si revine prea devreme blocand tubul in timpul ejectiei.
In aceasta ordine de idei, cer ajutorul celor care detin P22T (dar ma indoiesc ca mai exista :lol: ) si ii rog sa masoare acel arc si sa imi spuna ce lungime are. Suspectez ca al meu e prea lung (defect de fabricatie).
De asemenea il rog si pe domnul radu.b daca poate sa obtina dimensiunea acelui arc. :D As fi foarte recunoscator! Mi-ar fi de foarte mult ajutor orice raspuns, ca sa stiu ce am de facut in continuare. :D
SI LA CATE GAURI ARE PISTOLUL ALA CRED CA PIERDE PRESIUNE PE UNDEVA. SI AR MAI TREBUI LUATA IN CALCUL SI GHEARA EXTRACTOARE.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Nikki

Post by Nikki »

Zi-mi si mie, te rog, care e gheara extractoare? Cum arata? Nu de alta, dar pana acum aveam impresia ca tubul este expulzat pentru ca e impins de jos de urmatorul cartus... :?:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Nikki wrote:Zi-mi si mie, te rog, care e gheara extractoare? Cum arata? Nu de alta, dar pana acum aveam impresia ca tubul este expulzat pentru ca e impins de jos de urmatorul cartus... :?:

e piesa cea mica de pe marginea camerei de ejectare; e chiar o gheara care tine varful infipt in santul tubului cartus.
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Nikki

Post by Nikki »

Gata, am observat-o... :D Merci de lamurire! Ce crezi ca poate avea gheara asta? Eu din cate o vad pare ok...ca bucata de metal :lol: Are n traseu in lateral, dar cred ca e normal pentru ca pozitia ei e asigurata de un arc...
macarici

Post by macarici »

Nikki wrote: Ce crezi ca poate avea gheara asta? Eu din cate o vad pare ok...ca bucata de metal :lol:
e posibil sa nu apuce bine cartusul.
probabil datorita unei curse incomplete a mansonului.
mai e o piesa(nu stiu cum se numeste)in care se propteste cartusul in cursa spre inapoi si care il arunca afara.
Image
violiv

Post by violiv »

EJECTOR
Nikki

Post by Nikki »

Sper sa nu fie buba la ejector sau la gheara pentru ca astea nu cred ca am cum sa le repar sau sa le inlocuiesc. Sper sa ma ajute pana la urma si domnul Radu cu arcul acela pana la urma :D Nu de alta, dar un arc se schimba in cel mai rau caz.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Nikki wrote:Sper sa nu fie buba la ejector sau la gheara pentru ca astea nu cred ca am cum sa le repar sau sa le inlocuiesc. Sper sa ma ajute pana la urma si domnul Radu cu arcul acela pana la urma :D Nu de alta, dar un arc se schimba in cel mai rau caz.

cred ca cel mai bine e sa faci ce te-am sfatuit eu .
Image
“feci sed iure feci"

Nikki

Post by Nikki »

Poate doar dupa ce ma lamureste si pe mine cineva in legatura cu arcul acela... Pana atunci nu! :D
Post Reply