am nevoie de ajutor
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
nicupopa2004
am nevoie de ajutor
salut sunt nou in ale vanatului debia am absolvit si examenul de vanator cu brio si as vrea cateva pareri despre achizitionarea unei arme. As vrea un bock sau o semiautomata de 12 dar nu stiu de la ce firma. Ce imi recomandati? As avea o oferta de la TULA ce parere aveti sau ce imi recomandati ceva bun sa nu am probleme. Mersi
Re: am nevoie de ajutor
Buna ziua.nicupopa2004 wrote:salut sunt nou in ale vanatului debia am absolvit si examenul de vanator cu brio si as vrea cateva pareri despre achizitionarea unei arme. As vrea un bock sau o semiautomata de 12 dar nu stiu de la ce firma. Ce imi recomandati? As avea o oferta de la TULA ce parere aveti sau ce imi recomandati ceva bun sa nu am probleme. Mersi
Alegerea pentru prima arma trebuie influentata in primul rand pe ce fel de vanat vreti sa va axati( in general acest lucru stiu ca se face impreuna cu grupul din care faceti parte, cel care va initiaza, asociatia unde va inscrieti etc.).Apoi sa va ganditi la ce bani vreti sa investiti in vanatoare pentru inceput (luand in calcul si munitia,accesoriile si autorizatiile) si apoi de cate ori preconizati ca veti iesi la vanatoare pe sezon. Spre exemplu daca dumneavoastra sunteti o persoana cu venituri peste medii, sunteti vanator in Ialomita, preconizati ca veti iesi in teren aprox. 10 ori,grupul din care veti face parte este clar ca majoritatea vanatorilor vor fi la organizate la iepuri sau fazani sau cel mai frecvent la gasca, atunci as opta pentru o semiautomata Beretta ES100. Daca nu vreau semiautomata as incerca un bock Lamber. Daca numarul iesirilor este mic si nu vreti sa investiti prea mult, cred ca cel mai potrivit ar fi Baikal pentru ambele modele de arma.
Fireste este parerea mea. Probabil ca veti intalni mai multe idei, la urma urmei dumneavoastra alegeti.
Cu respect.
Radu
-
nicupopa2004
buna seara
mersi pt raspunsul f rapid. Eu sunt din galati costul armei nu ar fi o problema si cred ca o sa merg la vanatoare de mai mult de zece ori in special la iepuri, pasari si porci. Am inteles ca semiautomatele se cam blocheaza. Puteti sa imi dati si niste preturi informative? Ce parere aveti despre armele cu tevi nichelate si cam cat ar costa? ARW comercializeaza si materia prima pt confectionat cartuse (pulbere, capse, etc)? mersi
-
Adrian Burcea
Re: am nevoie de ajutor
Buna ziua si bun venit in randurile noastre ale vanatorilor.radu.b wrote:Buna ziua.nicupopa2004 wrote:salut sunt nou in ale vanatului debia am absolvit si examenul de vanator cu brio si as vrea cateva pareri despre achizitionarea unei arme. As vrea un bock sau o semiautomata de 12 dar nu stiu de la ce firma. Ce imi recomandati? As avea o oferta de la TULA ce parere aveti sau ce imi recomandati ceva bun sa nu am probleme. Mersi
Alegerea pentru prima arma trebuie influentata in primul rand pe ce fel de vanat vreti sa va axati( in general acest lucru stiu ca se face impreuna cu grupul din care faceti parte, cel care va initiaza, asociatia unde va inscrieti etc.).Apoi sa va ganditi la ce bani vreti sa investiti in vanatoare pentru inceput (luand in calcul si munitia,accesoriile si autorizatiile) si apoi de cate ori preconizati ca veti iesi la vanatoare pe sezon. Spre exemplu daca dumneavoastra sunteti o persoana cu venituri peste medii, sunteti vanator in Ialomita, preconizati ca veti iesi in teren aprox. 10 ori,grupul din care veti face parte este clar ca majoritatea vanatorilor vor fi la organizate la iepuri sau fazani sau cel mai frecvent la gasca, atunci as opta pentru o semiautomata Beretta ES100. Daca nu vreau semiautomata as incerca un bock Lamber. Daca numarul iesirilor este mic si nu vreti sa investiti prea mult, cred ca cel mai potrivit ar fi Baikal pentru ambele modele de arma.
Fireste este parerea mea. Probabil ca veti intalni mai multe idei, la urma urmei dumneavoastra alegeti.
Cu respect.
Radu
Sfatul lui ( domnului ) Radu este foarte bun si sunt de aceeasi parere in privinta armelor si a marcilor,eu cat si un bun prieten de al meu avem cate o BERETTA ES 100 de care suntem foarte multumiti si care,daca au fost folosite cu munitie cumparata ,nu facuta,au functionat fara probleme,neblocindu-se niciodata,iar daca va intereseaza cumpararea de componente pentru cartuse,eu,unul,nu v-as recomanda pentru ca atat din punctul de vedere ale costului cat si al calitatii munitia de fabrica adica cea cumparata de la magazin este net superioara,niciun vanator,cat de experimentat ar fi el nu va reusi niciodata sa obtina pentru munitia lui un nivel al calitatii si al costului egal cu cel obtinut de firmele cu traditie in domeniu care produc si comercializeaza sute de mii sau milioane de cartuse pe an si care sunt dotate cu toate cele necesare obtinerii si testarii inainte de vanzare a munitiei. De cand cumpar munitie de la magazinele firmei ARROW INTERNATIONAL ,de fiecare data cand am cerut mi s-a spus ca nu au si tind sa cred ca nu comercializeaza componente pentru cartuse.Ceea ce v-am scris reprezinta doar o parere personala pe care vi-o impartasesc dar sfatul meu este sa va consultati si cu alte persoane. " PAREREA MEA "ADRIAN BURCEA.CONSTANTA
Salut! Si bine ai venit printre noi!
Intra si tu pe forumul de la
www.vinatorul.ro
vei gasi acolo un capitol luuuuuung dedicat tocmai armelor si multe pagini din el sunt despre 'prima alegere'.
Eu vanez tot prin Galati de vreo 25 de ani si pot sa-ti spun ca necesitatea celui de-al treilea foc (cel in plus la semi fata de o 'doua tevi') apare extrem de rar si chiar mai rar si pica vanatul cu al treilea foc daca nu l-ai luat din primele doua. Asa ca avantajul mai multor cartuse cam dispare. Sincer, fiind posesor si de semi si de 'doua tevi' nu pot face o departajare neta intre ele. Trag acum cu semi pentru ca e cea mai noua si mi-e nu stiu cum s-o las in dulap dupa ce abea am cumparat-o dar inca regret vechea juxtapusa.
In ceea ce priveste alegerea armei, in primul si in primul rand arma trebuie sa se potriveasca fizic pe corpul tau. Modificarile sunt greu de facut si cei care stiu sunt foarte putini. Daca nu 'sta' cum trebe in umar degeaba 'nu conteaza fondurile'. Incearca cat mai multe modele inainte de a te hotara. A cumpara 'on line' o arma, mai ales cand esti incepator si e prima arma, nu e deloc indicat.
Un sfat ar fi sa incerci un bock - parca e un pic mai versatila.
Munitie nu se poate incarca acasa - e interzis de actuale lege asa ca nici componente n-o sa gasesti pentru ca nu mai aduce nimeni.
Arme cu tevi nichelate
De astea nu prea face nimeni (inafara de vreo doua pe care le stiu eu nichelate artizanal). Arw are ceva arme doar cu bascule nichelate. E doar o diferenta de finisaj, arma e aceeasi. Despre durabilitatea in timp nu stiu. Brunajul (coloratia negra) sigur se duce incet-incet dar ma indoiesc ca nichelajul rezista cu mult mai bine si, odata ce incepe sa sara se 'cojeste' urat.
Intra si tu pe forumul de la
www.vinatorul.ro
vei gasi acolo un capitol luuuuuung dedicat tocmai armelor si multe pagini din el sunt despre 'prima alegere'.
Eu vanez tot prin Galati de vreo 25 de ani si pot sa-ti spun ca necesitatea celui de-al treilea foc (cel in plus la semi fata de o 'doua tevi') apare extrem de rar si chiar mai rar si pica vanatul cu al treilea foc daca nu l-ai luat din primele doua. Asa ca avantajul mai multor cartuse cam dispare. Sincer, fiind posesor si de semi si de 'doua tevi' nu pot face o departajare neta intre ele. Trag acum cu semi pentru ca e cea mai noua si mi-e nu stiu cum s-o las in dulap dupa ce abea am cumparat-o dar inca regret vechea juxtapusa.
In ceea ce priveste alegerea armei, in primul si in primul rand arma trebuie sa se potriveasca fizic pe corpul tau. Modificarile sunt greu de facut si cei care stiu sunt foarte putini. Daca nu 'sta' cum trebe in umar degeaba 'nu conteaza fondurile'. Incearca cat mai multe modele inainte de a te hotara. A cumpara 'on line' o arma, mai ales cand esti incepator si e prima arma, nu e deloc indicat.
Un sfat ar fi sa incerci un bock - parca e un pic mai versatila.
Munitie nu se poate incarca acasa - e interzis de actuale lege asa ca nici componente n-o sa gasesti pentru ca nu mai aduce nimeni.
Arme cu tevi nichelate
Re: buna seara
Buna ziua.nicupopa2004 wrote:mersi pt raspunsul f rapid. Eu sunt din galati costul armei nu ar fi o problema si cred ca o sa merg la vanatoare de mai mult de zece ori in special la iepuri, pasari si porci. Am inteles ca semiautomatele se cam blocheaza. Puteti sa imi dati si niste preturi informative? Ce parere aveti despre armele cu tevi nichelate si cam cat ar costa? ARW comercializeaza si materia prima pt confectionat cartuse (pulbere, capse, etc)? mersi
Daca sunteti din Galati cel mai indicat este sa ascultati de sfatul lui violiv fiind din zona sau daca vreti sfatul unui vanator bun(chiar daca este cu posibilitati financiare mai reduse) puteti vorbi cu colegul nostru de la magazinul din Galati(fostul Raresul). Este mai putin volubil dar ii spuneti ca eu v-am trimis si sa va ajute cu toate informatiile.
Parti componente de cartuse nu am adus niciodata si este destul de periculos sa faci singur cartuse si nu merita nici ca timp si nici financiar.
Arme cu teava nichelata nu avem iar sa modifici o arma sa se potriveasca cu cel care o foloseste nu este chiar atat de greu (il contrazic pe violiv). Trebuie doar sa cunosti un armurier priceput si va putem recomanda pe cel mai bun.
Cu stima.
Radu