ce acte trebuie sa fac pentru a achizitiona o pusca AC ?

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
sic

ce acte trebuie sa fac pentru a achizitiona o pusca AC ?

Post by sic »

Va rog sa-mi spuneti si mie ce acte sunt necesare pentru a achizitiona o pusca AC de la o persoana fizica care o detine si care nu mai are acte pe ea (mostenire, etc.) ? E vorba despre o arma mai veche Weihrauch HW 77 calibrul 4.5

astept raspunsurile voastre

multumesc anticipat
radu.b

Re: ce acte trebuie sa fac pentru a achizitiona o pusca AC ?

Post by radu.b »

sic wrote:Va rog sa-mi spuneti si mie ce acte sunt necesare pentru a achizitiona o pusca AC de la o persoana fizica care o detine si care nu mai are acte pe ea (mostenire, etc.) ? E vorba despre o arma mai veche Weihrauch HW 77 calibrul 4.5

astept raspunsurile voastre

multumesc anticipat
Buna ziua.
Primul lucru, proprietarul armei trebuie sa mearga la orice notar public sa declare pe propria raspundere provenienta armei, dupa care trebuie sa mearga la politie sa faca cerere de notificare si impreuna cu declaratia primeste certificatul de detinator,a.i. arma poate fi inregistrata la politie.
La sfarsit puteti sa va prezentati impreuna la un magazin in profil si puteti face tranzactia prin consignatie.Aceasta este procedura legala.Daca proprietarul nu vrea sa se complice, cumparati-o pur si simplu la pretul la care va intelegeti dupa care faceti dumneavoastra traseul notar-politie pentru inregistrare sa aveti toate actele in regula.
Va multumesc si sper sa va fi fost de folos.
Cu respect.
Radu
sic

Post by sic »

Stimate domn Radu,

va multumesc din suflet pentru ajutor.

cu stima
arh.Marius KELE aka sic
viorel

Post by viorel »

Sant vanator si vreau sa cumpar o arma cu aer comprimat de la o persoana care nu are acte pt.ea.In conditiile legii de acum se poate face ceva sau sa renunt?
haiosu

Post by haiosu »

renunta.
iar proprietarul sa uite ca o are.sa o arunce in cel mai adanc lac. cuvantul "penal" ...cred ca spune multe :(

aaa... inca ceva: vanatoarea in ro este ilegala cu arme cu ac. nu ai voie nici macar pest control. stiai astea dar eu doar am reamintit. ce faci tu in alta tara, e treaba ta :wink:
violiv

Post by violiv »

Stiu o persoana in situatia vanzatorului tau. A tot amanat sa-si faca actele pana cand la politia din judetul lui s-a instituit o amenda de 500 lei pentru cei ce depasisera termenul. Asa ca a renuntat complet si a asuns-o.
Acum, cu noua "ordine" a vorbit din nou la politie. Surpriza: termenul a inceput sa curga din nou in intervalul celor 6 luni de la data intrarii in vigoare a ordonantei. Asa ca s-a apucat sa-si faca permis in regula avand ca singur act de provenienta a armei declaratia data la notar.
In concluzie, ce doresti tu este foarte posibil - avand in vedere ca sub regimul noii ordonante este si mai nasol sa n-ai acte pe o arma politia cauta sa favorizeze inscrierea tuturor.
Tu trebuie sa faci cerere ca pentru oricare arma "de foc", el sa vina s-o declare si apoi sa ti-o vanda printr-un magazin autorizat.
Cel mai bine tot politistii o sa-ti spuna cum sa faci, s-ar putea ca pretentiile sa fie diferite de la judet la judet.
viorel

Post by viorel »

Multumesc pentru raspunsuri.E prea multa bataie de cap,asa ca renunt.
violiv

Post by violiv »

Fa asa: du-te tu la notar si da declaratie ca e arma ta, apoi mergi la politie, cu aceleasi acte ca pentru o arma de foc si, faci cerere si gata. Taxa pe care am platit-o eu a fost doar 10 lei - pentru trecerea armei in permis (aveam certificatul de detinator). Omului ii dai banii si a scapat de griji.
adrianTNT

Post by adrianTNT »

Stie cineva ce se intampla daca comand de pe internet din SUA un pistol cu aer comprimat?

- Magazinul online nu intreaba de acte deci ma gandesc daca am nevoie la vama de acea autorizatie de achizitionare (sau cum ii zice?!).
- Pot sa il inregistrez la politie tot cu declaratie la notar?

Acum am doar certificatul de detinator de anul trecut cand am cumparat un pistol din magazin din Romania.
Post Reply