In sfarsit...am gasit CRONOGRAF
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Da de ce s-au speriat?Ei credeau ca armele de foc trag cum trag cele cu bila de vopseamacarici wrote:Mai mult,s-au speriat de zgomotul facut de arme si ne-au rugat sa "incetam focul".
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Cronograful s-a gasit dar vad ca s-a spart gasca celor care doreau sa testeze pistoalele cu bila( care se gasesc la noi).macarici wrote:Lansez provocarea unei noi intalniri,poate intr-o formula largita pt a face niste teste comparative.
Poate avem noroc sa gasim si un cronograf adevarat.Deja astept la doua capete.Cine stie de unde sare iepurele!
Sa vedem unde putem sa ne desfasuram.Astept propuneri.
Dupa cum ati vazut pe forum Arrow ofera cronograful lor. Barthy te rog sa iei initiativa si sa testezi RG-ul. Poate o sa se alature si Babanu, Nikki, macarici, etc.
Gasca nu s-a spart, doar ca eu in perioada asta eu nu am timp liber nici macar 15 minute pe zi si nu stiu cum as putea face sa fiu prezent. De aceea am tot amanat sa iau contact cu ARW pentru cronograf. Am sa dau totusi un telefon saptamana ce urmeaza sa discut direct cu ARW si am sa va tin la curent.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Buna ziua.Babanu wrote:Gasca nu s-a spart, doar ca eu in perioada asta eu nu am timp liber nici macar 15 minute pe zi si nu stiu cum as putea face sa fiu prezent. De aceea am tot amanat sa iau contact cu ARW pentru cronograf. Am sa dau totusi un telefon saptamana ce urmeaza sa discut direct cu ARW si am sa va tin la curent.
Cand aveti dumneavoastra timp si doriti sa treceti pe la sediul firmei pentru cronograf va rog sunati-ma la 221.06.90 sa fiu la birou.
Va multumesc.
Radu
Daca s-a spart ceva,mi s-a spart mie cuiul percutor.Azi sau maine sper sa-l fac.
In alta ordine,am avut probleme cu net-ul si cu timpul,dar s-a dovedit a fi benefic pt ca s-a inviorat forumul si chiar s-a gasit cronograf.Iar cum nunta fara cocosat nu s-a pomenit,nu se poate sa lipsesc tocmai eu de la "testele balistice"care se preconizeaza.
Apreciez solicitudinea de care da dovada ARW in ultimul timp si vreau sa-l felicit si eu pe Babanu pt ce a facut!
Cand si unde ne vedem?
In alta ordine,am avut probleme cu net-ul si cu timpul,dar s-a dovedit a fi benefic pt ca s-a inviorat forumul si chiar s-a gasit cronograf.Iar cum nunta fara cocosat nu s-a pomenit,nu se poate sa lipsesc tocmai eu de la "testele balistice"care se preconizeaza.
Apreciez solicitudinea de care da dovada ARW in ultimul timp si vreau sa-l felicit si eu pe Babanu pt ce a facut!
Cand si unde ne vedem?

Asa da, dorim miscare in chestiunea asta. Eu stiu ca RG-ul o sa castige detasat fata de alte modele, dar e bine sa vada toata lumea asta!macarici wrote:Daca s-a spart ceva,mi s-a spart mie cuiul percutor.Azi sau maine sper sa-l fac.
Cand si unde ne vedem?
Last edited by cristib on Sun Jul 15, 2007 11:40 pm, edited 2 times in total.
Punem pariu ca nu?!
Pina cand printr-o minune vom afla care e puterea pistoalelor comercializate de arw - in afara de revolverul de 7,5J - daca au 20 sau 23 J, cateva observatii de pe un site prestigios, anume "Association of Firearm and Tool marks examiners":
http://www.afte.org/announcements/russiansafegon.htm
Intrebarea este: ce viteza trebuie sa aiba proiectilele de 10X22 pentru a produce o astfel de putere? 1200m/s as zice eu.
Pina cand printr-o minune vom afla care e puterea pistoalelor comercializate de arw - in afara de revolverul de 7,5J - daca au 20 sau 23 J, cateva observatii de pe un site prestigios, anume "Association of Firearm and Tool marks examiners":
Adica, ei spun ca la o putere de 85J, atacatorul este incapacitat cu riscul minim de a produce lovituri fatale.All Russian-made rubber-shooting pistols fire special 18x45 ammunition with the electric primers. Such primers are very reliable (no less then 0.9999) and can be used in almost every weather and humidity. Together with the pistol 18x45 (18 mm - external diameter, 45 mm - length) makes the "OSA" system ("OSA" in Russian is for the "Orujiye samooborony" or "the self-defense weapon")/The main modification of the 18x45 cartridge is the 18x45T ("T" is for "Trauma") which shoots the 15.5 mm rubber projectile. Such projectile incapacitates the assailant with the impact with the minimal risk of fatal damage. For that time 18x45T cartridges have the initial energy of the 85J, but upon the request of the foreign customer the energy can be increased and decreased in the wide range. According to the NIIPH statements, the 18x45 cartridge can shoot 160-mm groups at the range of 10 meters.
There is also a special law-enforcement modification called 18x70T with the initial energy of the 100J that is not available for the civilians. It also has greater accuracy - up to 400-mm at 50 meters..
Intrebarea este: ce viteza trebuie sa aiba proiectilele de 10X22 pentru a produce o astfel de putere? 1200m/s as zice eu.
Ma refer la modelele vandute de Arrow. Daca rezista interiorul lor(RG88) la 100 J atunci se poate fololosi si munitie mai puternica decat cea care se gaseste acum la noi.sorin mok wrote:Punem pariu ca nu?!
Adica, ei spun ca la o putere de 85J, atacatorul este incapacitat cu riscul minim de a produce lovituri fatale.All Russian-made rubber-shooting pistols fire special 18x45 ammunition with the electric primers. Such primers are very reliable (no less then 0.9999) and can be used in almost every weather and humidity. Together with the pistol 18x45 (18 mm - external diameter, 45 mm - length) makes the "OSA" system ("OSA" in Russian is for the "Orujiye samooborony" or "the self-defense weapon")/The main modification of the 18x45 cartridge is the 18x45T ("T" is for "Trauma") which shoots the 15.5 mm rubber projectile. Such projectile incapacitates the assailant with the impact with the minimal risk of fatal damage. For that time 18x45T cartridges have the initial energy of the 85J, but upon the request of the foreign customer the energy can be increased and decreased in the wide range. According to the NIIPH statements, the 18x45 cartridge can shoot 160-mm groups at the range of 10 meters.
There is also a special law-enforcement modification called 18x70T with the initial energy of the 100J that is not available for the civilians. It also has greater accuracy - up to 400-mm at 50 meters..
Cred ca cei mai multi au cumparat doar din pasiune, printre care ma numar si eu. Necesitatea e o alta latura, care intradevar nu e de neglijat, insa incerc sa raman numai cu pasiunea!sorin mok wrote:Eh, oare la revolverul de 7,5 J, cat rezista camera de ardere? Probabil tot vreo 60J, dar la cel ajuta daca cedeaza altele?
Ideea e alta: de cati J ai nevoie ca sa te poti baza pe arma ta si sa spui ca ai cu adevarat o arma de autoaparare ? Conform celor spuse mai sus, vreo 80.