Pt Babanu,
Iti multumesc pt sfaturi . Nici prin gind nu-mi trecea sa calatoresc cu arma prin avioane , este prea complicata procedura si riscanata . As fi vrut sa o cumpar din afara sa o aduc in Romania si sa ramina aici. Intradevar in Franta nu au decit pistoale cu gaz 9 mm cu gaz dar am ocazia sa calatorec foarte des atit in EU cit si in afara ei . Ma gindeam ca daca se va ivi ocazia in viitor sa ajung la rusi as dori sa cumpar un pistol . Sti cumva daca mi se va cere anumite acte sau autorizatii eventual de acasa?
In concluzie cred ca este mai bine sa-ti urmez sfatul si sa cumpar de la Arrow eventual un Walter pp 10x22t daca acesta este cea mai buna varianta a momentului . Probabil il voi folosi doar la citeva trageri pe timpul vacantei dupa care va sta in cutie pt ceva timp. Ma gindeam ca o arma nefolosita...poate in timp io stiu ...rugineste ...sau va trebui oarecum conservata... Ce sfaturi imi poti da in acest sens?
Asa ca primul magazin in care voi intra cind voi veni acasa in vacanta va fi ARW. Deabea astept...
Inca odata mersi de sfaturi !!
Bobby
Pt Radu.b
Iti mulumesc deasemenea pt sfaturi si link-ul pe care l-ai dat. Se pare ca este prea complicata procedura de achizitionare si aducerea in tara a unui pistol. Mai mult ca sigur il voi cumpara din Romania. Ramine doar sa ma decid care anume. Nu conteaza pretul, vreau ceva de calitate .
Citesc cu interes discutiile d-voastra de pe forum , asa mai invat si io cite ceva si sper sa descopar din dieversele pareri ale detinatorilor de arme si care ar fi cel mai bun pistol cu bila pe piata din Rominia.
Cu multumiri,
Bobby.
Pistol cu bila
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Si daca il cumperi din afara (UE sau nu), ti-l trimiti prin posta in Romania, il ridici de la posta (daca l-ai trimis din UE) sau de la vama (daca l-ai trimis din afara Ue, drept care platesti si o taxa) avand asupra ta "hartia" de la politie, treci pe la finante cu chitanta de magazin si platesti acciza de 100%, iar la urma mergi la politie si-l inregistrezi - nu se poate?
Buna ziua.sorin mok wrote:Si daca il cumperi din afara (UE sau nu), ti-l trimiti prin posta in Romania, il ridici de la posta (daca l-ai trimis din UE) sau de la vama (daca l-ai trimis din afara Ue, drept care platesti si o taxa) avand asupra ta "hartia" de la politie, treci pe la finante cu chitanta de magazin si platesti acciza de 100%, iar la urma mergi la politie si-l inregistrezi - nu se poate?
Se poate. Daca respectati toate procedurile de cumparare specificate in lege este OK. Partea complicata apare la transport pentru ca sincer nu am auzit ca posta sa faca acest lucru. Daca gasiti transportatorul cred ca ati rezolvat problema desi este prea complicat si ajungeti la concluzia ca celelalte variante sunt mai bune.
Cu respect.
Radu
intradevar, transportatorul trebuie sa fie autorizat sa efectueze transporturi speciale; probabil DHL sau UPS detin asemenea autorizatie deoarece am vazut la AEST un tip care spunea ca a primit pistolul ( arma letala) prin curier;radu.b wrote:Buna ziua.sorin mok wrote:Si daca il cumperi din afara (UE sau nu), ti-l trimiti prin posta in Romania, il ridici de la posta (daca l-ai trimis din UE) sau de la vama (daca l-ai trimis din afara Ue, drept care platesti si o taxa) avand asupra ta "hartia" de la politie, treci pe la finante cu chitanta de magazin si platesti acciza de 100%, iar la urma mergi la politie si-l inregistrezi - nu se poate?
Se poate. Daca respectati toate procedurile de cumparare specificate in lege este OK. Partea complicata apare la transport pentru ca sincer nu am auzit ca posta sa faca acest lucru. Daca gasiti transportatorul cred ca ati rezolvat problema desi este prea complicat si ajungeti la concluzia ca celelalte variante sunt mai bune.
Cu respect.
Radu
Cum spune si "fara de legea" o arma neletala poate fi folosita doar in poligon autorizat sau in cazuri de autoaparare. Am inteles ca tu ai vrea sa o cumperi in ideea de o folosi ocazional pe timpula vacantei, probabil pe o propietate privata la curte presupun eu. Nu iti recomand acest lucru din mai multe motive... primul ar fi ilegalitatea de a trage cu o arma neletala fara sa te aflii in cazurile specificate de lege (poligon sau autoaparare). Ma rog, sa fii in legalitate sa tragi cu arma pe propietatea ta particulara poti spune ca arma s-a descarcat din greseala, dar chiar asa de 50 de ori una dupa alta?Probabil il voi folosi doar la citeva trageri pe timpul vacantei dupa care va sta in cutie pt ceva timp. Ma gindeam ca o arma nefolosita...poate in timp io stiu ...rugineste ...sau va trebui oarecum conservata... Ce sfaturi imi poti da in acest sens?
Despre conservarea ei (desi dupa parerea mea cea mai bina conservare este intr-un toc la curea zi de zi
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)