Teste Walther PP 10x22T

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

arrow
Site Admin

Post by arrow »

Babanu wrote:Violiv tehnic iti dau dreptate in mare parte desi nu prea avem cum sa comparam o arma de vanatoare cu una neletala de autoaprare. La cea de vanatoare scopul este sa omare cu un singur foc pe cand la cele neletale eu as spune ca scopul principal este intimidarea. Daca ajungi sa fii obligat sa tragi cu o arma neletala in autoaprare deja te afli intr-o situatie dificila si foare grava. Ideal este sa poti rezolva incidentul doar prin intimidare. Poate ca intradevar nu o sa impresionezi un caprior daca de la 10 de metrii ii arati ca ai un pistol neletal :lol: dar in mod cert unui om daca ii arati o astfel de arma sunt convins ca in majoritatea cazurilor o sa fie intimidat.
Inca un lucru pe care nu l-ai mentionat si ar fi trebuit; care este distanta in general la care tragi dupa un caprior? 30-50 de metrii? Da, se justifica 1000J petru o astfel de distanta sa fii sigur ca il dobori din prima. La armele neletale distanta la care in general se trage este sub 3 metri. Probabil o sa spui ca in unele cazuri cu o arma neletala tragi si la 10 metri dar eu nu sunt convins, sau cel putin eu unul nu as trage la o distanta de 10 metri intr-un agresor din simplul motiv ca va fi foarte greu sa demonstrez cazul de autoaparare la distanta aia...
De cand am aceasta arma am avut o singura ocazie in care probabil as fi fost indreptatit sa scot pistolul dar am evitat acest lucru. Totusi daca ar fi trebuit sa il scot neaparat atunci nu as fi stat pe ganduri, as fi tras direct la fata si sa nu-mi spui ca nu ar fi avut nici un efect.
Ma rog, pe viitor propun sa facem o diferentiere intre armele de vanatoare si cele neletale sa nu ajungem sa comparam un BMW cu 300 de cai putere cu un ATV de 30 cai putere :D Fiecare are aplicatia lui in care se dovedeste cel mai util, cu BMW-ul nu urci pe munte asa cum urci un un ATV cum nici cu ATV-ul nu te duci la curse pe circuit cum poti face cu un BMW :)
Buna ziua.
Va dau dreptate intrutotul si va felicit pentru test. Testul pe care l-ati facut dumneavoastra l-am facut si noi pentru pistoalele RG88 si Mauser cand au fost importate prima data. Este adevarat ca s-a tras atat pe partea cu sorici cat si asa cum ati facut dumneavoastra. Testul a fost facut in vederea intocmirii dosarului de omologare de catre serviciul AMST din cadrul IGP. Alt test (mai putin oficial si de aceea nici nu il pot lua ca referinta) este facut pe usa metalica pe care o avem in depozitul de armament. Usa este blindata cu tabla de 2mm iar urmele lasate de proiectil sunt vizibile la toate modelele de pistol. Distanta de la care s-a tras a fost de 2m cu aproximatie. Cred ca intr-una din zile va trimit poza acestei usi cu precizarea fiecarei urme.
Cu respect.
Radu
violiv

Post by violiv »

De prastie spun in cunostinta de cauza. Cu multi-multi ani in urma, pe cand ne jucam prin tarana, cu prastii cu schelet din electrod de sudura si cauciuc de ~40 cm pe latura de la camere de biciclete, tragand cu piulite sau bile de rulment, la peste 10 m distanta doboram ciori, ba chiar pisici (daca le nimeream!) si nici cainii nu erau prea fericiti de impact.
Mai nou, tragand proiectile de cauciuc din arma de vanatoare de calibrul 12, cu energii mult superioare celor din pistoalele cu bila, n-am reusit decat sa enervez bine un dulau. Singurele proiectile care provoaca in corpul unui om imbracat leziuni suficiente pentru a-l opri din intentii sunt cele folosite de fortele de interventie, cu miez tare si invelis de cauciuc (vezi Afganistan unde au oprit de tot niste afgani).
De pasiunea pentru arme nu-i nevoie sa-mi povestiti pentru ca acest microb ma mananca de multi ani si n-are de gand sa inceteze. (in tinerete, chiar era sa ma fac politist pentru a avea acces la o arma!!!)
Ce nu reusesc eu sa inteleg este aceasta 'desfasurare de forte', demna de o cauza mult mai buna, menita a elucida o problema care e problema doar pentru noi. Aceste pistoale, ca si munitiile pentru ele, asa au fost construite, asa au fost omologate, sa nu faca rau. Nu sunt decat un surogat demn sa adoarma dorinta legitima si in continua crestere, a oamenilor de peste tot, de a avea un mijloc eficient cu care sa se protejeze. Intr-o lume in care mai nicaieri cei angajati sa faca asta nu reusesc, in care atacul asupra persoanelor a devenit ceva atat de frecvent incat te gandesti de doua-trei ori inainte de a iesi sa plimbi catelul ce are o nevoie urgenta pe la 2-3 noaptea, guvernantii de peste tot (altfel la fel de tematori pentru propria integritate - nu morala - dar foarte bine protejati) raspund la solicitarile celor ce i-au asezat acolo oferindu-le niste jucarele drept 'compensatie' la cereri, insotite de o legislatie care sa descurajeze sau chiar sa interzica folosirea acestora in scopul pentru care au fost create. (Apropo, stiati ca ce a facut @babanu e cel putin la limita legii daca nu ilegal?!)
Zile si pagini in sir de discutii ar trebui purtate cu ardoarea asta pentru a convinge pe cine trebe (chiar cu niste bile in fund :roll: ) ca avem dreptul primordial la viata, la a ne-o proteja EFICIENT daca institutiile statului nu sunt in stare. Pana atunci, ne ascundem in case si pe forum si ne luam si noi de cine nu ne poate trage cate una la fund pentru ca nu e in stare (aici aveti dreptate, e culpa lor) sa ne ofere informatii de genul 'are 7,5 sau 8 sau 10 J mai stiu eu ce proiectil si in combinatie cu ce pistol' cand asta nu ne lamureste cu nimic, nu ne ajuta cu nimic, cel putin in scopul pt care a fost cumparata arma.
Cele cateva cazuri de folosire ILEGALA (c-asa zice presa) a acestor arme au aratat ca agresorul a fost oprit din actiune doar daca era, in prealabil, beat mort si trantit la pamant de vreo doi pumni sau suturi.
Inca o data, sprijin pe cat pot, cu sfaturi si cu cai de urmat (obtinute dintr-o lunga experienta personala) pe toti cei care impartasesc aceasta pasiune pentru arme. Mi se pare de-a dreptul culmea sa fie mult mai puternice organizatiile celor care vor sa ne interzica aceasta pasiune, care nu sunt implicati cu nimic, care doar n-au ce face pe acasa, in timp ce vocea noastra, a celor care ne autonumim 'pasionati' se aude doar in desert.
Nu mi-o luati in nume de rau. Stiu ca un pistol de jucarie este, de multe ori, doar gustul ce face ca pofta sa vina mancand, doar un prim pas spre a detine o arma adevarata. Va doresc succes in aceasta intreprindere, imi doresc sa fim cat mai multi atinsi de microbul asta sau chiar numa posesori ai unor 'fiare', cum le mai alintam.
Dabija

Post by Dabija »

Mare dreptate ai in tot ce ai afirmat mai sus.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
temp

Post by temp »

violiv wrote:De prastie spun in cunostinta de cauza. Cu multi-multi ani in urma, pe cand ne jucam prin tarana, cu prastii cu schelet din electrod de sudura si cauciuc de ~40 cm pe latura de la camere de biciclete, tragand cu piulite sau bile de rulment, la peste 10 m distanta doboram ciori, ba chiar pisici (daca le nimeream!) si nici cainii nu erau prea fericiti de impact.
Pacat ca nu era nimeni sa traga in tine un "piulite sau bile de rulment" sa vedem cat de "fericiti de impact" vei fi... sau sa traga acuma in cainele tau cand "plimbi catelul ce are o nevoie urgenta pe la 2-3 noaptea" sa vedem cum ti-ar placea...?
Cand erai mic terorizai animalele...si acuma ca esti mare vrei pistol....?

"ne ascundem in case si pe forum" - vorbeste in numele tau daca se poate

O mica intrebare: cand ai iesii mai des la plimbare cu cainele? daca stii ca ai pistol, dar si altii au pistol cu care te intalnesti pe strada
sau nu ai pistol, dar nici altii nu au. Sau chiar crezi ca numa tu vei cumpara pistol?
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
violiv

Post by violiv »

Din pacate, in ultimii 50 de ani, practicile anti arme din toata lumea au demonstrat (ca si in cazul razboiului rece) ca detinerea pe scara larga de arme scade criminalitatea. Constiinta oamenilor cinstiti ce le detin ca si stiinta ca oricine are o arma cu care se poate, peste tot pe unde a fost permis a dus la cifre infime ale criminalitatii cu arme de foc (coroborat si cu pedepse aspre si cu aplicarea acestora!). Vezi cazul Elvetiei unde numarul de arme de foc/cap de locuitor este printre cele mai mari in lume iar criminalitatea cu arme de foc are cifre atat de mici incat nu intra in statistici si vezi cazul Australiei, in care, in urma cu mai bine de 10 ani s-a restrictionat drastic portul de arma iar criminalitatea a crescut de sute de ori in zone unde nu se mai pomenisera atacuri armate de zeci de ani. In Italia, la cateva milioane de posesori de arme (nu zeci de mii ca la noi) au fost in 2006 in jur de 700 de crime cu arme de foc, mai bine de jumate atribuite mafiei (care oricum nu cere permis de arma) si aproape intrega cealalata jumate au fost crime din amor (de, sange fierbinte!); in Germania, unde sunt si acolo cateva milioane de detinatori de arme la peste 75 mil de locuitori, au fost circa 200 crime cu arme de foc. In toate tarile, mortii in accidente rutiere depasesc de 10 pana la 100 ori mortii impuscati si nu interzice nimeni masinile, nu pun conditii drastice la obtinerea permisului, nu limiteaza puterea motoarelor ce pot fi detinute s.a.m.d.
Si, ca sa-ti raspund la intrebare, DA, as prefera sa port si sa stiu ca pe langa mine poarta arma jumate din cei de pe strada!
Nu ati simtit pe propria piele ca posesia unei arme, chiar de jucarie, va face sa aveti o cu totul alta viziune, sa deveniti mai responsabili, sa va intrebati de doua ori inainte de a o pune la brau? Toti cei care au scris aici spun ca o au ca un element de siguranta dar ca n-ar folosi-o decat in ultima instanta sau chiar ca au trecut prin evenimente ce ar fi justificat uzul dar au incercat si au reusit sa evite. Cate crime cu arme de vanatoare sunt anual la noi in tara, cati vanatori, posesori de arme cu adevarat distrugatoare se abat de folosirea 'legala' a acestora? Cati din cei indreptatiti sa poarte pistol cu glont (militari, politisti, magistrati, etc.) le si folosesc? Si sunt si ei la fel de oameni ca restul, cu probleme, cu intalniri 'neplacute', cu un sprit mai mult decat trebuie uneori, cu o disputa cu un vecin, etc. Poate cateva focuri trase revelion in aer sunt cele mai mari infractiuni la regimul armelor pe care le comit cei ce le poseda legal.
Posesia unei arme, legal, de catre un om obisnuit, apriori cinstit, care se supune legilor morale si institutionale, duce la cresterea nivelului de constiinta - stiind ca pierzi dreptul de a detine o arma foarte usor si pentru multe chestii nelegate de arma, te face sa fii mult mai atent in ce faci, chiar si la volan!
Cum credeti, prieteni posesori sau doritori de arme ca veti schimba 'in bine' ceva in domeniu sustinand in continuare restrictionarea portului acestora? De ce 'numai eu si restul nu?' Nu spun ca trebe sa cumpere pistol, la liber, uinul ce abea a iesit pe portile puscariei dar omul normal, fara antecedente violente, vecinul meu, colegul meu de servici, prietenul cu care mai ies la o plimbare cu copii ar trebui sa poata detine, daca doreste, o arma. Ar trebui sa putem iesi si noi duminica la picnic in poligon, sa spargem cateva cutii goale de bere, sa ne invatam nevestele si, mai ales, copiii ca avea o arma de foc implica responsabilitate, implica judecata matura, implica atentie, implica stiinta a folosirii. Nu credeti ca un pusti de 14 ani (c-atat da voie legea in poligon AC), odata ce prinde gustul trasului cu arma la tinta, odata ce-si va dori si el o arma, odata ce stie ca de la 18 ani va putea sa faca asta fara tata in spate, va deveni mult mai responsabil, mult mai putin teribilist, mult mai putin expus riscului de a comite o ilegalitate juvenila, ca va gandi mai mult o clipa inainte sa se ia la pumni cu un coleg stiind ca se expune astfel unei interdictii de a mai poseda arma? Nu e mai bine sa concurezi la tir decat la beri baute?
Din pacate, chiar daca am impresia (poate gresita) ca multi din cei ce posteaza aici sunt oameni relativ tineri, care n-au apucat prea mult din indoctrinarea comunista, constat ca aceasta indoctrinare contra armelor face in continuare adepti multi. Gandind restrictiv te auto-restrictionezi. Nu vorbesc de depasirea limitelor bunului simt, a moralitatii, a 'legii pamantului' ci de auto-impunerea sau acceptarea unor restrictii care nu au nimic de a face cu realitatea practica, restrictii artificiale impuse de unii cu trei 'bilute', cu un cap mai sus decat restul plebei dar care nu-si restrictioneaza lor nimic. De ce legiuitorul are voie si legiuitul nu? Nu suntem egali?
Ma opresc aici si mai meditez. Incercati sa vedeti lucrurile si din partea cealalta a oglinzii, poate deformarea realitatii va fi in sensul opus! :?

P.S. nu spun ca sunt mandru de ce faceam in copilarie dar nu terorizam animale - in mintea mea de atunci le vanam. Nici acum nu le terorizez (desi un iepure fugarit pe camp poate ca se simte terorizat) ci doar le vanez - dar asta e alta discutie si n-am de gand sa dezbat cu nimeni legitimitatea sau arhaismul sau mai stiu eu ce legat de vanatoare.
violiv

Post by violiv »

Cu scuze moderatorului si ca sa revenim la subiectul topicului, un astfel de test ar trebui facut de orice posesor de arma. Dincolo de niste cifre seci care nu spun mare lucru (ca doar nu judecam un om dupa CNP) trebuie sa invatam ce poate arma pe care o detinem, trebuie sa invatam s-o folosim, s-o respectam. Si omul invata mult mai bine vazand in practica ce se intampla. ‘Bucata de slanina’ poate fi foarte bine si a unui om si ne face sa constientizam mult mai bine decat orice Joul efectul folosirii armei. Fie ea de jucarie, o arma e o arma. Si poate avea consecinte cel putin neplacute folosirea ei in necunostinta de cauza. A fi posesor de arma este un mode de viata, foarte asemanator cu a fi practicant adevarat al unei arte martiale. Controlul ‘puterii’ pe care o detii, chiar limitata, reprezinta stiinta evitarii neplacerilor.
johnny

Post by johnny »

Salutare tuturor !
Bravo violiv........am citit ce ai scris si am ramas impresionat(placut impresionat),si mi-am schimbat total parerea despre tine si modul tau de a gandi dupa ultimele 2 postari ale tale(sincer iti spun,si cred ca si ceilalti te-au judecat gresit,ca si mine,mai ales dupe postul cu "animalele terorizate",dar acum te-ai explicat,ti-ai expus punctul de vedere si e ok.....chiar daca personal nu sunt pro vanatoare,ii pot intelege pe cei care o practica si le inteleg pasiunea.......torturarea animalelor e un lucru cu care nu sunt deloc de acord,dar vanatoarea e altceva.)
Ok,in mare parte ai dreptate cu ceea ce ai scris si aproape cu toate punctele metionate si argumentate de tine suntem pe aceeasi lungime de unda,dar un pic,realitatea(oamenii pe care-i intalnim in fiecare zi) ne face sa ne punem niste semne de intrebare daca toti cei care au arme(chiar si neletale) sunt atat de constienti (recunosc inca odata ca cei ce scriu pe acest forum au aceasta responsabilitate,sper,cel putin din cate am vazut)dar unii dintre cei care au deja nu cred ca ar trebui sa detina nici macar un spary lacrimogen,dupa cum se comporta si dupa cum gandesc,si crede-ma,ca nu sunt exceptii,sunt destul de multi in aceasta situatie....si dau niste exemple:
- eram personal la Hunter Vip sa ma uit dupa un toc,si cand am intrat,erau acolo doi dobitoci burtosi care ii solicitau vanzatorului munitie,si am surprins discutia... au cerut munitie cu bila de cauciuc,vanzatorul intreba cate bucati doresc....aia raspund(nu imi mai aduc exact aminte cate buc. au cerut,dar nu are importanta).......si vanzatorul le pune pe masa si le cere certificatul de detinator.......la care unul dintre dobitoci raspunde "pai bai cumetre,nu vezi ca am pistol,ce-mi mai ceri permisu'" si-l scoate din tocul de la brau si bate cu el in masa......."pai sa vedeti.... ca trebuie sa notez seria armei,numarul cartuselor cumparate....." a raspuns vanzatorul.....in fine,scoate boul pana la urma hartia........vanzatorul noteaza totul in registru,da carusele,ia banii,boii pleaca. In mod normal la astfel de comportament cred ca vanzatorul,ar fi trebuit sa-i pofteasca politicos afara (e doar parerea mea......chiar eu am avut intentia sa-i poftesc afara,dar daca am vazut ca vanzatorul nu a luat nici o masura,nici macar verbala,am zis da-i draq cu magazinul lor de prosti)
- un prieten isi plimba cainele(femela si f. cuminte) afara,langa scara blucului in care locuieste si se intalneste un individ care trebaluia pe la masina.......catelul s-a dus sa miroasa prin iarba,ca masina era parcata langa spatiu verde...... la care individul "ba ia-ti cainele de aici"......prietenul meu iti cheama cainele,si-l intreaba ce are cu cainele ca nu e agresiv si doar mirosea prin iarba........dupa un scimb de replici,prietenul meu ii spune....."bai nene,cred ca esti nebun daca te comporti asa fara motiv"....la care individul zice " bai io nu-s nebun,baaaa,sunt perfect sanatos ca am si permis de port arma baaaaa,si daca te mai prind cainele pa langa mine ti-l impusc"......a urmat un schimb de replici.....oricum individul nu a scos nici un pistol ca nu-l avea la el,probabil era in casa,ca era in haine jerpelite si trebaluia la masina,dar ma intreb daca-l avea la el sigur il scotea,si desi cred ca avea doar arma neletala(nu pusca de vanatoare),niste bile de cauciuc nu cred ca erau usoare pe pielea catelei sau a stapanului......i-am spus sa-i faca plangere la politie,dar nu stiu daca a avut timp sa se duca,ca omul munceste,si orcum amenintarea era doar verbala,dar oricum......
Si lista poate continua cu multe astfel de cazuri. CONCLUZIA: sunt de acord ca toti sa avem dreptul sa detinem o arma (neletala,sau chair letala)dar ce ne facem cu astfel de indivizi?
Tu,eu,noi cei care avem responsabilitate,nu vom scoate arma imediat doar sa facem impresie,nu?Vom analiza situatia de doua ori inainte,si vom incerca sa o rezolvam pe alte cai ( SITUATIE : tu,violiv si eu,ne intalnim intamplator pe strada,si nu stiu cum,ma calci pe picior,sau eu pe tine,si amandoi avem armele la noi....ne injuram,poate ne luam si la bataie,nu-i nici o problema din punctul meu de vedere sa ma aleg cu niste vanatai......dar nu scot pistolul frate',si cred ca nici tu nu ai face asta). Dar astefel de indivizi cu siguranta o vor scoate inaintea noastra,esti de acord violiv,nu? si daca o vor scoate primii cu siguranta o vor si folosi inaintea noastra(noi ne gandim,sa nu facem uz nejustificat de arma,care ne poate aduce chiar suspendarea dreptului de a o detine ,poate chiar dosar penal...... dar boul,o scoate,trage,da banu si scapa si de dosar si are in continuare si arma),si daca mai e si letala........
Oricum,discutia poate continua zile,luni ani in sir,si tot nu vom ajunge la o concluzie.......DAR dreptul egal pentru toti ar trebui sa fie primordial,drepul la autoaparare e pentru toti,cum a spus violiv,nu doar pentru legiuitori ci si pentru legiuiti. Pana la urma suntem niste dobitoci care platim taxe si impozite,dar cand se pune problema de drepturi.....ioc.
Nu e ca la americani"by the people,for the people".
Cu o legislatie bine pusa la punct si masuri egale pentru toti si drastice in cazul unor abateri de la lege cred ca ar trebui sa se legifereze si la noi armele letale,armele neletale de o putere mai mare,etc. Umbla un momentdat zvonul ca odata cu intrarea in UE,vom avea voie sa detinem arme letale,asta inainte de a intra,prin 2006,se zvonea chiar o data..."de la 1 ianuarie 2007 veti avea voie sa detineti arme letale",si uite ca suntem in iunie,aproape iulie 2007 si nu se aude nimic,ba chiar mai mult se aude ca se schimba legea si se vor restrictiona si cele neletale cu bila de cauciuc........"BRAVOOOOO<URAAAAAAA".......vai in ce tara traim. Nu sufar de boala "teoria conspiratiei,dar cred ca acele zvonuri sigur nu au fost niste zvonuri intamplatoare,au fost directionate si planuite ca sa creada si boii ca noi ca e totusi bine sa intram in UE. Si acum,dupa ce am intrat ni se da xUxE.........

In final va urez numai bine si desi nu am copyright pt urmatoarea zicala,cred ca se portiveste perfect pt tara in care traim:

"Ultimul care pleaca din tara stinge lumina".....si as mai completa-o cu "Daca poti sa pleci,pleaca....maine daca se poate.Bravo,bine ca ai plecat si iti urez din tot sufletul sa nu te mai intorci niciodata, poate doar in vizita,dar nici vizita nu prea lunga sa nu ti se faca rau"

Bafta 8) 8) 8)
Last edited by johnny on Mon Jun 25, 2007 4:00 pm, edited 1 time in total.
johnny

INCA CEVA....

Post by johnny »

Inca ceva....
Poate reuseste cineva sa-mi explice urmatorul fenomen,probabil ca eu sunt prea dobitoc ca sa-l inteleg. De ce unii,vedete,persoane cunoscute,etc,se lauda cu fapul ca au arme.Ex:
-un fotbalist...."mi-au furat pistolul si un laptop".....bai nene crezi ca ma interesa pe mine ca ai pistol? :?
-deverse "vedete",cantareti de playback.... itrebate de reporteri"D-na X,si nu va temeti de fani?"......si ea foarte apasata si importanta...." pai nu ma tem ca prietenul meu are permis de port arma.......si ma apara el"......papusa.... crezi ca prietenul tau are barbia cu muschi,ca dupa un pumn in barba poate sa aiba si tun.....dar oricum nu ma intereseaza cat de smechera te crezi tu cu prietenul tau cu pistol.
Si multe astfel de exemple. Intrebarea mea e de ce simt unii nevoia sa se laude cu asa ceva? O arma,mai ales de autoaparare e facut sa fie elementul surpriza care te poate ajuta intr-o situatie limita,in nici un caz nu ti-a fost data (sau cel putin asa ar trebui) sa te lauzi cu ea si s-o fluturi cand vrei tu.
Si inca ceva,de ce draq au majoritatea televiziunilor mania de a da stiri cu cazuri in care s-a facut uz de arma.....nu zic ca nu e bine,e bine sa fim informati,dar corect,dar aia nici macar nu stiu despre ce a fost vorba,dar fac supozitii......ba ca a fost AC,ba bile,ba gaz,nu stiu despre ce e vorba dar ei dau stirea.......noi care ne mai pricepem un pic vedem din reportaj daca sunt cartuse pe jos,si ce fel de cartuse si ne dam seama ca a fost vorba de gaz sau bile de cauciuc,dar ei au dat deja stirea ca si cum ar fi fost aer comprimat.......Sau mai e si situatia inversa in care s-a folosit AC si ei dau stirea ca si cum s-a folosit pistol cu bile de cauciuc.Ma intreb oare,daca nu in esenta,toata aceasta mediatizare a uzului de arme(care sunt cam in toate cazurile neletale) nu face altceva decat sa fie un fel de antepronuntare si intr-un fel sa justifice shimbarea legii ce va urma (limitarea armelor neletale cu proiectil de cauciuc)......Doar ma intreb. Voi nu?

Bafta 8) 8)
ktalin

Re: INCA CEVA....

Post by ktalin »

johnny wrote:Inca ceva....
Poate reuseste cineva sa-mi explice urmatorul fenomen,probabil ca eu sunt prea dobitoc ca sa-l inteleg. De ce unii,vedete,persoane cunoscute,etc,se lauda cu fapul ca au arme.Ex:
-un fotbalist...."mi-au furat pistolul si un laptop".....bai nene crezi ca ma interesa pe mine ca ai pistol? :?
-deverse "vedete",cantareti de playback.... itrebate de reporteri"D-na X,si nu va temeti de fani?"......si ea foarte apasata si importanta...." pai nu ma tem ca prietenul meu are permis de port arma.......si ma apara el"......papusa.... crezi ca prietenul tau are barbia cu muschi,ca dupa un pumn in barba poate sa aiba si tun.....dar oricum nu ma intereseaza cat de smechera te crezi tu cu prietenul tau cu pistol.
Si multe astfel de exemple. Intrebarea mea e de ce simt unii nevoia sa se laude cu asa ceva? O arma,mai ales de autoaparare e facut sa fie elementul surpriza care te poate ajuta intr-o situatie limita,in nici un caz nu ti-a fost data (sau cel putin asa ar trebui) sa te lauzi cu ea si s-o fluturi cand vrei tu.
Si inca ceva,de ce draq au majoritatea televiziunilor mania de a da stiri cu cazuri in care s-a facut uz de arma.....nu zic ca nu e bine,e bine sa fim informati,dar corect,dar aia nici macar nu stiu despre ce a fost vorba,dar fac supozitii......ba ca a fost AC,ba bile,ba gaz,nu stiu despre ce e vorba dar ei dau stirea.......noi care ne mai pricepem un pic vedem din reportaj daca sunt cartuse pe jos,si ce fel de cartuse si ne dam seama ca a fost vorba de gaz sau bile de cauciuc,dar ei au dat deja stirea ca si cum ar fi fost aer comprimat.......Sau mai e si situatia inversa in care s-a folosit AC si ei dau stirea ca si cum s-a folosit pistol cu bile de cauciuc.Ma intreb oare,daca nu in esenta,toata aceasta mediatizare a uzului de arme(care sunt cam in toate cazurile neletale) nu face altceva decat sa fie un fel de antepronuntare si intr-un fel sa justifice shimbarea legii ce va urma (limitarea armelor neletale cu proiectil de cauciuc)......Doar ma intreb. Voi nu?

Bafta 8) 8)
Buna ziua.
Aveti perfecta dreptate. Mass media cauta doar senzationalul, dar efectul este pana la urma cel care l-ati precizat. Stiu ca voi genera iar discutii privind cele doua articole din vestita lege 295, formulari ce lasa loc la interpretari. Legea vor sa o modifice si sunt sigur ca nu in bine, oricum in momentul de fata este una dintre cele mai restrictive din Europa.
Cu respect.
Radu
Adrian_is

Post by Adrian_is »

johnny...ai pus foarte bine problema. Si eu sunt un pasionat al armelor de foc, desi sunt o fire foarte nervoasa si emotiva. Oricum, m-as gandi de 2 ori nainte sa scot pistolul din toc, deoarece stiu ca politistii stau la panda si abia asteapta sa mai confiste cate una! Sunt constient ca trebuie foarte bine aplicat uzul de arma si trebuie sa realizam ca avem o mare responsabilitate cand suntem inarmati. Nici mie nu-mi place sa-mi spuna cineva da-te mai incolo, dar asta nu inseamna ca imediat l-am avertizat ca sunt inarmat, sau eventual o mai si scot. Arma se scoate in secunada doi cand a incercat sa te loveasca sau numai s-a facut macar ca-ti trage una, indiferent ca are mana goala, un cutit, o sticla,etc... Numai daca vezi clar ca are ceva in mana, scoti arma si ai executat foc de avertisment instantaneu, nu mai stai sa somezi verbal prea mult...ca nu mai apuci sa te aperi...si apoi in fctie de reactia lui ai trecut la foc asupra persoanei. Si la final, indiferent daca ai tras sau nu, datorita infractiunii care s-a comis, esti obligat sa depui o reclamatie la politie precum ca ai fost agresat cu detaliile respective. Cam asa vad eu lucrurile si sper sa ma pot bucura de pistolul meu multa vreme de caum incolo, gandindu-ma ca de felul in care il gestionez depinde detinerea si chiar libertatea mea. :) Nu scoatem arma la o injuratura, la o amenintare, la o inbranceala...Atentie mare! Si apropos...cine poarta pistoalele la brau, ala sigur e predispus la o infractiune imediata...Arma se tine in toc, numai politistii mai versati( cei de la AEST,DIAS,SIAS,ETC) au voiesa tina arma la spate in pantaloni, la brau, etc. Eu nu zic ca noi n-am avea voie, dar daca e prea la vedere, suna a intimidare si am inteles ca nu da bine!
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
johnny

Post by johnny »

Salutare tuturor !
Am vizitat noua lista de preturi si am vazut ca multe arme de autoaparare apar cu BESTARD ..... printre care si BESTARD PISTOL CU BILA WALTHER PP 10X22T/seria .
Ce e cu BESTARD ? E firma licentiata pentru distributie in UE sau ce? Sper ca nu poducatoare,parca astia fac bocanci.....dupa cum apare si pe site-ul lor http://www.bestard.com ,link oferit in sectiunea Marci de pe site-ul arw.
Astept lamuriri.

Bafta 8) 8) 8) 8)
arrow
Site Admin

Post by arrow »

johnny wrote:Salutare tuturor !
Am vizitat noua lista de preturi si am vazut ca multe arme de autoaparare apar cu BESTARD ..... printre care si BESTARD PISTOL CU BILA WALTHER PP 10X22T/seria .
Ce e cu BESTARD ? E firma licentiata pentru distributie in UE sau ce? Sper ca nu poducatoare,parca astia fac bocanci.....dupa cum apare si pe site-ul lor http://www.bestard.com ,link oferit in sectiunea Marci de pe site-ul arw.
Astept lamuriri.

Bafta 8) 8) 8) 8)
Buna ziua.
Ne cerem scuze. Este o eroare aparuta la preluarea datelor,se regaseste si la nazi si momeli si care se corecteaza in doua zile.
Va multumesc pentru atentionare.
Radu
cristib

Re: hey

Post by cristib »

johnny wrote:Ok,nu vreau sa deviez tema topicului,doar vreau sa-i spun lui Babanu felicitari,si multam mult pentru acest topic ,teste,poze,lucru pe care-l asteptam de mult timp,vezi topicul postat de mine TESTE WALTHER PP 10X22T,si tu esti primul care sare cu teste si poze cu PP,multam si asteptam mai multe :D

Pt. BARTHY 2 ,tu esti barty,nu?,daca da,ne cunoastem....
Frate, "de ce nu ai tras si pe partea cu soriciul?" asta a fost super tare (inca mai rad ,esti haios rau)...... intrebarea ta e justificata,dar nu prea multi au soric pe ceafa....poate burti interminabile,dar soric pe ceafa nu prea,dar a fost tare faza. :) . Oricum,lasa omul in pace cu partea cu soricul,bine ca a postat ceva,e primul care posteaza despre PP......si speram la cat mai multi. SI INCA CEVA, BARTHY 2,si sper sa nu te superi,am vrut s-o spun de mult dar m-am tot abtinut......ai spus "design anonim", cu referire la remarca lui Babanu despre RG88 10x22T..... daca ai observat si tu,pe site-ul original al lui RG88 cu bila,exista numai varianta pe negru,cea nichelata,nu,asa ca nu stiu cum se face ca producatorul original nu face si nichelat,dar la noi a aparut.Si mai sunt si alte diferente vizibile intre cel de la noi si cel de la nemti,dar vezi si tu link-ul. Sper ca nu te-ai suparat pt remarca.
http://www.roehm-rg.de/215.html?&L=1&tx ... 974afa1c69

Bafta tuturor si mai vb 8) 8)
Din ce am vazut pe site-urile straine si ei au in oferta RG88 Nichelat. Nu stiu de unde a aparut suspiciunea ca la noi s-ar vinde altceva decat originalul de la Rohm. Poate cineva sa lamureasca chestia asta?
sorin mok

Post by sorin mok »

Simplu a aparut, din moment ce pe situl producatorului nu apare si optiunea nikelat.
Cu toate acestea, RG 88 nichelat exista:
http://www.vanatoarepescuit.ro/detalii. ... utoaparare

Pe situri straine nu am vazut.
Post Reply