Rohm RG 88

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

barthy

Post by barthy »

sorin mok wrote: Mikutzu nu este avocatul meu si nici nu mi se pare ca "mi-a luat apararea". Nu ar fi avut de ce. Dar la armele pe care le poseda cred ca stie cate ceva despre putere si penetrare
nu stiu daca ti-a luat apararea in mod voit dar intotdeauna a postat replici imediat dupa postarile mele ce-ti erau adresate + PM-ul cu "ciocu mic ca sorin mok e nustiucine"; cred ca esti in asentimentul meu ca discutiile noastre in contradictoriu nu fac altceva decat sa scoata la iveala rezultatul pe care il cautam chiar daca replicile sunt uneori "aprinse"; si poate sa detina tot arsenalul din lume, cat timp se exprima cum se exprima pe acest forum nu ramane decat un troll si un capcaun needucat;

dar sa revenim la ale noastre; ai spart PET-ul cu ciocanul? sa sti ca eu ma tin de cuvant cu berea.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
macarici

Post by macarici »

mikutzu wrote:

Te-ai ofticat tarane care esti..... :lol:
mikutzule,nici cu tine nu pot fii de acord in ceea ce priveste tonul,care e cel putin dur.Nu face nimanui bine sa ne balacarim pe forum.Asa,ma uit la vacanta mare,dar pe forum ne intereseaza armele si "performantele" lor.Hai sa ne rezumam doar la ele.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Of, of, of!

Lipseste omu' doua zile, si uite ce gaseste pe-aici. :evil: :twisted: :cry:

Prieteni, va avertizez ca voi lua masuri daca va mai adresati astfel unul altuia. Daca aveti de gand sa continuati, luati-va nr. de tel., pt. ca aici nu veti mai putea intra.
Ce Dumnezeu, e chiar asa de greu de pastrat un limbaj civilizat?
Din punctul meu de vedere, nu ma intereseaza cine a inceput si cine raspunde, pt. ca nu pot face politie si anchete. Voi sterge userii care nu se conformeaza rugamintii mele.

Nu astept si nu doresc raspuns la aceasta postare.

Marius
macarici

Post by macarici »

[quote="calin"]

Fa un experiment acasa :

Ia un pet de 2 litri umplut cu apa, pune-i capacul strans bine ciocan .

quote]

Pe forumul clubairguns ai spus ca bila de cauciuc a trecut dintr-o parte in cealalta a sticlei de plastic umpluta cu apa.Daca a iesit din sticla,m-ai pus serios pe ganduri!Cate sicane are in teava?Daca e asa "voinic",cum fac rost de bani imi iau si eu.
mikutzu

Post by mikutzu »

barthy wrote:
sorin mok wrote: Mikutzu nu este avocatul meu si nici nu mi se pare ca "mi-a luat apararea". Nu ar fi avut de ce. Dar la armele pe care le poseda cred ca stie cate ceva despre putere si penetrare
si acum ca sa vedeti cu adevarat cam ce fel de ,,om'' e acest barthy priviti cum comenteaza si pe alte forumuri si ce parere are dumnealui despre profesori!!! :!:
spiridon comarniceanu , 2006-09-14 01:08:24
titlul articolului din Ev.Zilei este " PROFESORII VOR SPAGA NU GREVA" ;
profesorii?..... niste putori neispravite :?:

Acestea fiind spuse nu pot decat sa-mi cer scuze fata de ceilalti colegi de pe acest forum si de moderator si sa las la aprecierea dvs calitatea si morala unora sau altora.
Last edited by mikutzu on Sat Apr 14, 2007 12:44 pm, edited 2 times in total.
barthy

Post by barthy »

macarici wrote:......................Cate sicane are in teava?Daca e asa "voinic",cum fac rost de bani imi iau si eu.
uite macarici cum arata teava de rg88 in sectiune :

Image

la fel ca cea de ij79-9T; cu diferenta ca acele cavitati de pe exterior la rg nu exista
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

mikutzu wrote:titlul articolului din Ev.Zilei este " PROFESORII VOR SPAGA NU GREVA" ;
profesorii?..... niste putori neispravite
Generalizarea nu e buna. Altfel, stiu cazuri (multe, multe) in care profesorii forteaza spaga prin note proaste nemeritate sau conditioneaza indirect notele bune prin acceptarea meditatiilor in particular, cu copii de la clasa la care predau, sau altele...
focu' si cartusu'
macarici

Post by macarici »

sorin mok wrote: Fiind vorba de o arma traumatica nu intereseaza puterea ei de strapungere, ci de lovire. Adica, nu intereseaza sa spargi PET-ul cu barosul, ci sa-l proiectezi la o distanta cat mai mare!

!

Si inca ceva: tu folosesti bile de 0,95g fata de cele obisnuite de 0,70g, ceea ce conduce la o sporire a puterii cu 20-25%.
O bila de cauciuc poate cel mult sa-ti plesneasca pielea daca e trasa printr-un tricou sau camasa.Nu se pune problema de penetrare datorita consistentei cauciucului.Daca esti imbracat cu o haina sau ceva mai gros,nici mare soc nu mai simti.E vorba de energia de care discutam mai deunazi.Cineva imbracat cu vesta anti-glont suporta ~600 j cat are 9mm Para.Ca e posibil sa-i fie rupta o coasta,asta-i alta poveste.Daca s-ar"impinge"energia undeva la 100 j,nu cred ca se ajunge la penetrare,dar atunci sigur ar fi vorba de o arma de autoaparare.Chiar tu ai spus ca rusii nu dau credit nici la 50 j!De aruncat prin aer,ca in filme,nici nu se pune problema.Nici ala cu vesta care incaseaza o lovitura reala nu e aruncat de pereti,cel mult se "cocoseaza" de durere.Nu are cum o masa de 5-6 gr. sa deplaseze alta masa de 80-90kg. , chiar daca are energie mare.Daca e lovit de o masina,la un sfert din viteza glontului,atunci sigur zboara.
Si de unde bila de 0,95 gr?Ce am cantarit eu pe cantar de bijutier,are 0,8gr +/- 0,02.
Ce facem cu precizia?La 5metri faci un grupaj de te rad curcile!Ca sa mergi intr-un poligon sa tragi la 15 m,e posibil nici sa nu nimeresti tinta.Stiu,e arma de autoaparare , nu de tir.
Nikki

Post by Nikki »

macarici wrote:Si de unde bila de 0,95 gr?Ce am cantarit eu pe cantar de bijutier,are 0,8gr +/- 0,02.
Asta am intrebat si eu...dar nu mi-a raspuns nimeni. Daca are 0,8 grame fata de 0,7 cum stiam pana acum...tot e bine...la o viteza(medie) de 285 m/s castig 4(!!!)J...de la 28,42 la 32,49...Macar a trecut de 30,nu? :lol: :lol: :lol:
sorin mok

Post by sorin mok »

calin wrote:Hai ca ma bag si eu...

Sorin Mok

Te invit cand vrei tu la o sedinta de tragere cu RG 88. Cartusele ti le dau eu!!!! Ai sa te convingi rapid de eficacitatea unei bile de cauciuc de 0,95 g.
macarici

Post by macarici »

Nikki wrote:
macarici wrote:Si de unde bila de 0,95 gr?Ce am cantarit eu pe cantar de bijutier,are 0,8gr +/- 0,02.
Asta am intrebat si eu...dar nu mi-a raspuns nimeni. Daca are 0,8 grame fata de 0,7 cum stiam pana acum...tot e bine...la o viteza(medie) de 285 m/s castig 4(!!!)J...de la 28,42 la 32,49...Macar a trecut de 30,nu? :lol: :lol: :lol:
Nikki,toate calculele tale sunt corecte,dar de unde ai scos 285 m/s?Ar fi cat de cat multumitor,dar in lipsa unui cronograf nu facem decat supozitii.La masurare,e posibil sa avem surpriza unui 150m/s,si atunci tii in mana o prastie.Am spus pe alt forum,spun si aici: cine are un cronograf sau posibilitatea de a folosi unul,sa ne intalnim si sa facem cateva teste.In felul asta nu mai mergem pe supozitii,ci pe fapte concrete.Daca testam mai multe arme,vedem si care sunt "mai de soi".La cine te duci sa cumperi,iti lauda marfa din galantar de zici ca te pricopsesti cu magnum,dar tot mai bine sa ne edificam noi.
Lansez provocarea,astept comentarii,dar mai ales fapte!

Daca ne intalnim "pe viu",nu numai pe forum,putem sa ne impartasim din experienta si idei mult mai deschis.
Nikki

Post by Nikki »

macarici wrote:
Nikki wrote:
Nikki,toate calculele tale sunt corecte,dar de unde ai scos 285 m/s?Ar fi cat de cat multumitor,dar in lipsa unui cronograf nu facem decat supozitii.La masurare,e posibil sa avem surpriza unui 150m/s,si atunci tii in mana o prastie.Am spus pe alt forum,spun si aici: cine are un cronograf sau posibilitatea de a folosi unul,sa ne intalnim si sa facem cateva teste.In felul asta nu mai mergem pe supozitii,ci pe fapte concrete.Daca testam mai multe arme,vedem si care sunt "mai de soi".La cine te duci sa cumperi,iti lauda marfa din galantar de zici ca te pricopsesti cu magnum,dar tot mai bine sa ne edificam noi.
Lansez provocarea,astept comentarii,dar mai ales fapte!

Daca ne intalnim "pe viu",nu numai pe forum,putem sa ne impartasim din experienta si idei mult mai deschis.
Viteza de 285 m/s(sper ca nu gresesc) tin minte ca sorin mok a gasit-o pe un forum rusesc unde baietii facusera masuratori cu cronograful. E valabila la P22.
Daca am tinut eu minte gresit il rog pe sorin mok sa ma corecteze...Si daca poti sa mai pui odata link-ul pentru forumul respectiv,te rog :D

Si eu sunt interesat de unde as putea sa fac rost de un cronograf,dar aici pe forum mi s-a spus ca nu se prea gaseste asa ceva pe la noi :cry:
barthy

Post by barthy »

Nikki wrote: Viteza de 285 m/s(sper ca nu gresesc) tin minte ca sorin mok a gasit-o pe un forum rusesc unde baietii facusera masuratori cu cronograful. E valabila la P22.
Daca am tinut eu minte gresit il rog pe sorin mok sa ma corecteze...Si daca poti sa mai pui odata link-ul pentru forumul respectiv,te rog :D

Si eu sunt interesat de unde as putea sa fac rost de un cronograf,dar aici pe forum mi s-a spus ca nu se prea gaseste asa ceva pe la noi :cry:
pe un alt site rusesc (http://talks.guns.ru/forummessage/46/591.htmlse) dadeau viteze pentru wPP de la 219 la 237 m/s cu 18j ( munitia fiocci ) iar pentru cea de la tehcrim dadeau 356 m/s cu 44j; nu sti ce sa mai crezi!!! iar cei de la tehcrim pe siteul lor zic ca munitia facuta de ei ( cal. 10x22t) are 320 m/s cu 35j :!: :?: :!:

http://www.techcrim.ru/cat/travmbullets.html
http://www.techcrim.ru/cat/travmbullets/nonlethal.html
http://www.techcrim.ru/cat/travmbullets ... ridge.html

eu as fi curios sa aflu daca rg88 rezista la munitia fabricata de tehcrim :?:
presupun ca au o pulbere de calitate mai buna si in cantitate mai mare;
emy

Post by emy »

fa rost de munitie sa vedem daca se rupe;)
macarici

Post by macarici »

barthy wrote:

eu as fi curios sa aflu daca rg88 rezista la munitia fabricata de tehcrim :?:
presupun ca au o pulbere de calitate mai buna si in cantitate mai mare;
O cantitate mai mare de pulbere la o arma cu teava scurta nu are efectul scontat.Proiectilul paraseste teava inainte ca pulberea sa arda complect si nu ii este imprimata o viteza prea mare.Daca acelasi cartus il tragi dintr-o arma cu teava mai lunga,gazele rezultate din ardere imprima o acceleratie superioara proiectilului.
Post Reply