BSA

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Alegzandru

Post by Alegzandru »

Nu inteleg ce v-a casunat pe calibrul asta 6.35, vad ca toata lumea intreaba de XL in 6.35.
Cristib, crezi ca aia 200m/s sunt masurati in m/s pe care i-ai invatat la fizica? Eu zic ca nu prea au legatura, e o alta scara de masura. Cred ca daca raman 170m/s reali, wow ce fericire! Pai 170 am eu la Slavia in 4.5, in calibrul asta mare cred ca are pelletul o razanta de sageata trimisa din arc. Intrati pe clubairguns si cereti-i lui Defero sa va faca o diagrama sa vedeti ce traiectorie urata o sa aiba. Mai ales ca toata lumea vrea arma pentru tras pe distante cat mai lungi... la peste 50m, cu puterea pe care o banuiesc eu a o avea arma asta in 6.35, cred ca o sa o tineti oblica ca sa nimeriti. Nemaivorbind de distantele despre care vorbesti tu, de 100m si peste. Si unde mai pui ca singurul tip de munitie de acest calibru de pe piata romaneasca nu se nimereste. Si sa fii prizonierul unui singur tip de alica, indiferent care ar fi ala (in cazul asta BSA, care inca se lasa asteptat)... sau sa astepti ca modelul de munitie sa se raspandeasca prin tara pe la toti furnizorii (stim noi ce usor gasesti accesoriile mai rare prin provincie) etc.
Ca singur punct pro, ar fi placerea de a vedea tintele distruse, explodand aproape la contactul cu alica.
Si apropos.. un lucru nu inteleg.. cum de modelul in 5,5 este afisat cu viteza de 174m/s, din moment ce in calibru superior are o viteza mult superioara? Poate ne lamureste Marius daca nu sunt putin borcanele incurcate, poate au interschimbat vitezele, si cea de 200m/s corespunde modelului de calibru 5.5, si invers.. ceea ce este mai pluzibil.

Acum, daca ai luat-o, bafta la trageri si te asteptam cu impresii despre ea. Sper sa ma fi inselat in opinia mea contra calibrului astuia ;)
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
cristib

Post by cristib »

:lol:
Last edited by cristib on Sat Apr 14, 2007 8:01 am, edited 1 time in total.
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

cristib esti ca si mine - cind ti se pune pata greu te mai schimbi :lol: :lol: . am citit si ce ai scris pe clubairguns, dar sa stii ca nimeni nu a vorbit de rau arma bsa in general, deoarece oricum nimeni nu a vazut-o la lucru, ci doar alegerea unuia in 6.35 nu este prea bine vazuta :) argumentele principale fiind curba balistica (defero parca a trasat-o la 194m/s si nu la 170m/s la care ar fii un dezastru ca nu mai tragi ca lumea nici la 50m :cry: ) si mai ales faptul ca nu ai posibilitatea de a alege si alte tipuri de pellet-uri. ce o sa se intimple peste citiva ani daca se renunta la tipul acela de alica, o sa vinzi arma, dar cui???? crede-ma ca toti iti vor binele!!! am citit si la http://www.reviewcentre.com/review234611.html unde am vazut un review, pentru 5.5mm - de observat ca zice acolo ca a masurat cu cronograful viteze de 202.8 --- 207.4m/s iar la 12m a scos un grupaj de 2.5cm (dupa parerea mea cam mare). daca as fii in locul tau poate si eu m-as "risca" la un bsa, dar in 5.5mm. oricum abia asteptam sa ne spui, dupa o luna, ce parere ai de arma, sa aflam de la cineva care o are cit de buna este!!!!!
argusz

Post by argusz »

diferenta de viteza intre 5.5 si 6.35 la armele ac BSA este ca 5.5 este facut in doua versiuni, de 175 si 202m/s, iar 6.35 este facut doar in 200m/s. acuma de ce nu aduc si varianta de 202m/s in 5.5, nu stiu. sau poate au adus-o si nu e afisata in oferta... intrebati, poate este... :)
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
cristib

Post by cristib »

:D
Last edited by cristib on Sat Apr 14, 2007 8:02 am, edited 1 time in total.
temp

Post by temp »

Diferenta intre cele doua versiuni: 175m/s si 202m/s este deobicei o piesa sau un arc mai scurt. Din pacate nu stim exact ce piese lipsesc sau daca arcul e mai scurt in varianta de 175m/s ... dar teoretic se poate mari puterea la 202m/s cu mici modificari.
La gamo lipsea greutatea de piston, arcul era mai scurt si distantierul din spate era mai scurt... 30 ron ai cumparat piesele originale si ti-ai refacut arma pt viteza normala.
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
arrow
Site Admin

Post by arrow »

cristib wrote:Am fost la magazin( Iasi) sa vad modelul XL Tactic dar nu l-au primit din Bucuresti. Au spus ca nu il aduc decat la comanda cu cumparare sigura din partea clientului. Dar de unde sa fiu eu sigur ca o vreau daca nici nu am vazut-o? Cred ca e o problema de management din partea firmei. E o prostie sa tot vina clientii sa intrebe de un model si sa li se raspunda asa. Si macar de ar fi niste modele supervandute ca sa mai ai cu cine vb despre ele. Ei stau cu marfa in depozit si vor sa fie si vanduta. Trimiteti domnilor una sa vada omul ce cumpara! Nu inteleg logica firmei in acest caz.
Desigur ca nu poate fi asta logica firmei.
Este mai degraba comoditatea personalului din magazin, dar aici ai dreptate, pana la urma e si asta o problema de management.
Am mai scris (cred) pe forum, ca oricine poate cere personalului din oricare din magazinele noastre sa i se aduca din depozitul din Buc. orice produs care lipseste in magazin, fara obligatia de a cumpara acel produs.

Marius
arrow
Site Admin

Post by arrow »

cristib wrote:[Acum pe bune dl Marius ,am vazut ca ati raspuns la probleme mai mici, sunt corect trecute vitezele la cele doua calibre de la BSA Lightning XL Tactic?
E mult mai simplu de raspuns la probleme mai mici. :oops: Cateva minute si gata.
Incerc sa raspund imediat.

Marius
arrow
Site Admin

Post by arrow »

In catalogul BSA viteza e de 660ft/s, adica 201m/s.

Cum au facut ei testul, cu ce munitie, daca in realitate e asa sau nu, nu stiu.
Ce stiu este ca la masurarea efectiva cu cronograful a vitezelor pt. cateva modele de gamo, viteza era cu foarte putin (nesemnificativ) mai mica decat cea specificata de producator.

Marius
cristib

Post by cristib »

.

ImageImageImageImage
ImageImageImage
Image
Last edited by cristib on Sat Apr 14, 2007 8:02 am, edited 1 time in total.
cristib

Post by cristib »

O alta chestie care imi place la ea e sistemul antirecul care nu permite dereglarea lunetei.
http://img130.imagevenue.com/img.php?im ... _465lo.JPG in spatele suportului se vede un con. suportul are o tesitura care vine in acel con si formeaza corp comun. conul respectiv este fix si nu permite deplasarea in spate. pt oprirea deplasarii in fata este un surub in suport care se fixeaza in sina( nu se poate vedea ca e in corpul suportului din spate).

http://img12.imagevenue.com/img.php?ima ... _683lo.JPG
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Felicitari! S-o folosesti sanatos, cat mai mult, si fara defectiuni! :!:

Marius
cristib

Post by cristib »

arrow wrote:Felicitari! S-o folosesti sanatos, cat mai mult, si fara defectiuni! :!:

Marius
Multumesc mult dar ca sa o folosesc trebuie si munitie(6,35). Ce-mi puteti spune despre asta?
Last edited by cristib on Tue Apr 03, 2007 8:36 pm, edited 1 time in total.
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

[quote="cristib"] Multumesc mult dar ca sa o folosesc trebuie si munitie(6,32)... [/quote]

... 6.32 ---- nu poti sa-ti faci un fel de calibru-taietor care sa rascheteze alicele de la 6.35 la 6.32???? sa zicem ca seamana cu o siringa ce apasa cu un fel de tija in fundul alicei si-l trece printr-un calibru --- este o idee ---- nu stiu ce faci cu fusta caci calibrul este dat de capul pellet-ului!!!
Post Reply