pentru cunoscatorii de ij taiga (mixta) ?

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
ionut100

pentru cunoscatorii de ij taiga (mixta) ?

Post by ionut100 »

Buna!

Am o intrebare si eu. La o arma mixta baikal cal. 12 sus/ 7X57 jos cu distanta intre cele doua tevi se poate monta teava lisa de la IJ 27 (bok)?

Va multumesc!
violiv

Post by violiv »

Incearca si vezi!
Dar ar trebui sa ai o caruta de bafta! In principiu s-ar putea. In practica, datorita unor tolerante de fabricatie destul de permisive si a faptului ca fiecare ansamblu bascula tevi este finisat si pasuit la mana, in cele mai multe cazuri nu se potriveste nici macar o pereche de tevi de acelasi calibru. Putine sunt firmele la care se potrivesc tevile de pe alta bascula. In general, astfel de combinatii se realizeaza din fabrica si arma vine cu cele 2-3 randuri de tevi de schimb lucrate sa se potriveasca pe aceeasi bascula. La Ij nu sunt diferente mari nici de la dublu expres la lise dar, alea mici care exista fac putin probabila potrivirea sigura. Si mai e si problema achizitionarii tevilor de schimb - doar la mana a doua de pe la vreo arma la care s-a stricat bascula pentru ca rusii nu vand. Un armurier foarte bun, putin probabil sa gasesti la noi, ar putea ajusta un rand de tevi sa mearga pe bascula ta. Cu mare probabilitate ar costa mai mult decat un bock cumparat separat.
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

violiv wrote: doar la mana a doua de pe la vreo arma la care s-a stricat bascula
Asta teoretic e posibil, practic nu prea.
In general lumea are probleme cu tevi sparte, nu cu bascula.
De aceea e mult mai greu sa gasesti o teava de rezerva decat o bascula.
focu' si cartusu'
Post Reply