Nou RG 88 cu bila !

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sorin mok

Post by sorin mok »

Nikki wrote:E bine ca am aflat cine le fabrica,si cata putere scot...la U.A.G.-uri ma refer.
Pe cel de-al doilea site pe care l-ai dat sunt niste cartuse 12/70 cu bila demne de tot respectul...ma intreb daca sunt considerate tot neletale :?:
Din alea folosesc "mascatii" in descinderi la sate. Se vede la Tv ca intotdeauna este unul cu o pusca de vanatoare juxtapusa.
Nikki

Post by Nikki »

Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca folosesc la descinderi asa ceva...mi se pare riscant...mai sanatos plumbul :D
vox

Post by vox »

Nikki wrote:Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca folosesc la descinderi asa ceva...mi se pare riscant...mai sanatos plumbul :D
...sau apa..:)) bine frate nu-ti mai scriu nimic ca distractia care ai aclamato mai devreme te plictiseste (sau va plictiseste in cazul in care sunteti mai multi in fata monitorului) si mai ai si inclinatii violente cu acel P22(ma luat frica ca daca este ruginit de la apa si trebuie sa fac injectii antititanus dupa? ca cine stie cum pa pot zgaria in pistolul tau :)) .
ACUM PE BUNE! Este cel vechi cu teava aia ca de aspirator? sau cel nou cu teava normala si arata a pistol? Cate cartuse ai tras cu el? Ai avut probleme de acuratete,blocaje ,spargeri sau crapaturi ale componentelor? Ai mai cumpara acum acel pistol sau ai merge pe RG88? Da si tu detalii ,critica si tu daca ai critici ca ceilalti posesori vad ca merg pe ideea: "lasa sa se arda si altii" ca la povestea cu capra vecinului. In loc sa argumenteze cei care au pistoale argumentam noi (tu cu preturi vechi de la firme mai scumpe si eu cu preturi de actualitate :)) propun sa-i lasam pe posesori sa spuna ce au de comentat despre ce exista pe piata la noi si sa vedem care ar fi cea mai buna alegere. Eu in prezent oscilez inte P22 cel nou 1490RON sau RG88 1271RON si nu stiu la care sa ma decid cat despre cartuse am sa te intreb dupa ce iau pistolul unde gasesc si eu cu $2 :))
Mad Max

Post by Mad Max »

si eu sint in decizii acum....personal inclin foarte mult spre RG88...arata a arma ca lumea nu ca P22, parca e o jucarie din aia mai scumpa....
plus ca in urma unor sfaturi primite de la un coleg de forum, caruia ii multumesc pe aceasta cale, care are RG88, tot la el ramin...
vox

Post by vox »

Mad Max wrote:si eu sint in decizii acum....personal inclin foarte mult spre RG88...arata a arma ca lumea nu ca P22, parca e o jucarie din aia mai scumpa....
plus ca in urma unor sfaturi primite de la un coleg de forum, caruia ii multumesc pe aceasta cale, care are RG88, tot la el ramin...
Mad Max am fost la magazin la gara de nord cu gandul sa iau acest RG88 dar am vazut acolo si P22 care este diferit de cel de anul trecut. Acum arata si el a pistol are teava schimbata cum are si RG88 si nu stiu daca nu are si alte modificari benefice. Cred ca sa reparat pro0blema cum ca arunca bila unde vroia el. Nu stiu daca sunt schimbari si la camera de explozie si daca are puterea la RG88 cu toate ca puterea este data si de cartusul folosit si de felul in care este obturata teava. Nu stiu care se crapa sau se sparge mai repede RG88 sau P22? sunt multe intrebari la care un armurier cu expeienta ne poate raspunde sau eventula posesorii armelor respective. De la inceputul forumului numai un posesor de RG88 a raspuns. Mai sunt si altii??? Domnul Marius nu ne spune nimic comparativ intre cele doua modele?
Nikki

Post by Nikki »

Se vede ca esti nou la noi pe forum! Primul meu articol(prin iulie anul trecut prezenta succint pistolul). Poti sa te uiti in arhiva mea,dar lasa ca scriu din nou :wink:
Este modelul vechi,aspiratorul,pentru ca atunci cand l-am cumparat nu aparuse cel nou,dar oricum nu regret. Modelul nou l-am vazut prin august(parca) la ARW,si am intrebat aici daca exista diferenta de putere intre cele doua modele. Domnul administrator a spus ca nu exista,iar pana acum nu a mai postat nimeni care sa il fi cumparat :(
Am tras 40 de cartuse pana acum(cam putin,nu?) si din astea s-au blocat la ejectie 5...foarte multe din punctul meu de vedere.
Acum despre precizie...Nu stiu care e bietul om caruia ii tragea P22 dupa colt :lol: ,dar eu nu am avut problema asta...Am tras de la 5 metri 3 focuri ochind un punct marcat,iar bilele s-au inscris intr-un cerc cu diametrul de 10 cm.
La capitolul putere din pacate nu am cu ce sa il compar...Am tras de la 3 metri intr-un pepene cu coaja groasa,bila a parcurs aproape tot diametrul pepenelui oprindu-se in coaja pe cealalta parte. La locul impactului o bucata de 5X5 cm. din fruct a disparut...(de fapt s-a imprastiat peste tot... :D ). Mai mult nu prea am ce sa spun...astept o tinta miscatoare sa il incerc :lol: ...am oferit si bani dar nu vrea nimeni :lol:
Restul de focuri au fost trase la tinta :(
Acum despre cat de aratos e...Aici nu ma bag,tine de gustul fiecaruia. Tot ce pot sa spun(dar banuiesc ca stiti si voi) este ca e destul de compact...este mai scurt cu putin decat RG88 si PP.
In concluzie,exceptand faza cu cartusele blocate nu am de ce sa ma plang.
Nu cred ca are rost sa comparati puterea pistoalelor de la noi de pe piata,pentru ca mai mult ca sigur ca energia pe care o dezvolta are valori foarte apropiate in toate cazurile. E clar ca la noi vin doar arme slabe comparativ cu cele produse de rusi sau turci :cry: :cry: :cry:
Eu v-as recomanda sa alegeti intre RG88 si MauserHSC,pentru ca din cate am inteles nu se blocheaza.

As mai cumpara P22 acum? Buna intrebare! NU,dar nici altceva de la noi de pe piata nu as cumpara,pentru ca toate sunt facute "pe vapor" si din materiale de calitate proasta. As astepta,mult probabil, sa apara naibii si la noi pistoalele de la Baikal,Voltran,Hatsan,Blow etc.
Mad Max

Post by Mad Max »

Mauser HSC cu bila?
eu am vazut doar cu gaze....
Nikki

Post by Nikki »

Mad Max wrote:Mauser HSC cu bila?
eu am vazut doar cu gaze....
Uita-te la "discutii diverse"...e un articol Mauser HSC...
vox

Post by vox »

Multumesc Nikki pentru informatii ,ai facut sa ma inclin mai mult spre RG88 dar mai astept sa vad daca cineva da relatii despre noul P22, daca nu voi merge pe RG88 si cartuse de $2 (glumeam :)). Am inteles ca astia acum au bagat accize de 100% si la persoane fizice dar nu cumva ar fi mai ieftin sa merg in Bulgaria sau Ungaria sa le cumpar deoarece eu si inca 2 asociati ai mei vrem sa ne cumparam toti la fel (deci e vorba de 3 pistoale+ accesorii si munitie) ,unde o fi mai avantajos? Dar daca tot ma duc eu sa-l cumpar de afara , nu cumva pot cumpara si alt model rusesc si sa fie legal la noi? Daca un ungur sau slovac vrea sa-mi vanda pistolul lui ? nu este legal decat daca este unul din modelele de la noi din magazine? Poate da cineva relatii ,cineva care a adus pistolul din afara.
Nikki

Post by Nikki »

Cu placere! Eu nu stiu care sunt formalitatile ce trebuiesc indeplinite pentru a cumpara din afara,dar daca vrei sa incerci eu zic ca cel mai simplu si mai sigur te duci la politie si ii intrebi...ar trebui sa stie daca se poate si cum...cred :lol:
Si daca reusesti sa iti iei sa ne spui si noua cum/de unde/cu cat etc... :D
arrow
Site Admin

Post by arrow »

vox wrote: Marius nu ne spune nimic comparativ intre cele doua modele?
Nu. :cry: :?
Mad Max

Post by Mad Max »

vox wrote:Multumesc Nikki pentru informatii ,ai facut sa ma inclin mai mult spre RG88 dar mai astept sa vad daca cineva da relatii despre noul P22, daca nu voi merge pe RG88 si cartuse de $2 (glumeam :)). Am inteles ca astia acum au bagat accize de 100% si la persoane fizice dar nu cumva ar fi mai ieftin sa merg in Bulgaria sau Ungaria sa le cumpar deoarece eu si inca 2 asociati ai mei vrem sa ne cumparam toti la fel (deci e vorba de 3 pistoale+ accesorii si munitie) ,unde o fi mai avantajos? Dar daca tot ma duc eu sa-l cumpar de afara , nu cumva pot cumpara si alt model rusesc si sa fie legal la noi? Daca un ungur sau slovac vrea sa-mi vanda pistolul lui ? nu este legal decat daca este unul din modelele de la noi din magazine? Poate da cineva relatii ,cineva care a adus pistolul din afara.
la pretul la care il gasim la arrow de 1270 ron nu este chiar asa de scump...dar iarasi nu trebe sa uitam ca ne cam ustura la buzunar pretul cartuselor...de ce naiba or fi asa scumpe? (evident ca arrow n-are nici o vina, eu ziceam de pretul de la producator) mai ieftine sint cartusele cu glont...
vox

Post by vox »

Mad Max...e simplu , sa zicem ca un pistol costa laproducator 100Euro si accizele sunt de 100% adica inca 100Euro la care sa mai adaugam transportul impartit pe bucata de 10 euro deci costul pistolului ar fi 210 Euro la care se adauga TVA si va ajunge la 249EURO iar tot pana la 1271RON este profit sau adaos (spunei cum vrei ) numai ca este cam mare. Asa obisnuiesc patronii in Romania ca altfel cum ar lua Jeep-ul in 6 luni sau vila in 2 ani ????? Mai ales cand este vorba de exclusivitate:) .
Nu stiu eu ungureste sau ruseste sa pot gasi cat costa pistolul acesta afara ca as putea sa-i calculez pretul final cu adaosul celor de afara si va garantez ca nu iese mai scump ca la noi. Un asemenea pistol nu poate costa mai mult de 70-80Euro in Germania la fabrica. Asa se intampla si cu munitia.Abia astept sa vina o franciza straina cu un magazin de arme la noi sa vezi atunci preturi si adaosuri de 10%.
vox

Post by vox »

Utativa si voi aici de exemplu: http://www.cartus.md/script/show.php?id=4&lang=0 Trebuie sa aflam un curierat care transporta arme si cu permisul de port-arma poti sa-l ridici din vama de la posta platind accize si tot ce trebuie. Cartusele de cauciuc costa cam 1,8RON la ei si tot fac profit.
Nikki

Post by Nikki »

Foarte frumos...140E un ij79...sunt curios la cat ar ajunge la noi...probabil in jur de 500E...ca vorba aia...e din otel :lol: ...Asta ca sa nu mai punem la socoteala ca la ei poti sa ai arma cu munitie adevarata :cry:
Ideea cu curieratul e interesanta :idea: dar oare face cineva curierat pentru arme :?: :(
Post Reply