Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

adrian_ppp

Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5

Post by adrian_ppp »

buna ziua ,

De curand am achizitionat de la ARW o pusca Gamo CFX 5.5.Pentru ca meniul sa fie complet am luat si o luneta Norconia 3-9x32 si un sistem de prindere dintr-o bucata care se fixaza pe sina Cfx-ului(TS 300 - 30 MM)
Intrebarea mea este:
-sistemul de prindere de la Gamo trebuie montat intr un anume fel,pe ce parte tre sa fie suruburile?
-unde pozitionez sistemul de prindere pe sina?
-mai este nevoie sa cumpar si antisoc?
Cum imi reglez singur luneta?

Multumesc,
tipirigpipirig

Re: Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5

Post by tipirigpipirig »

sa o folosesti sanatos si sa "dobori" cit mai multe tinte :lol:
am si eu o intrebare.... - cite posturi noi vrei sa deschizi cu acelasi subiect??? :lol:
- pentru reglaj incerc sa-ti povestesc cum am facut eu :) - in primul rind trebuie sa te gindesti cam la ce distanta vei trage mai des (alegerea punctului de zero) - sa presupunem ca ai ales 30m - acolo trebuie pusa o tinta (eu folosesc o tinta cu cercuri) apoi tragi cam 3-5 pellet-uri dupa centrul ei...., mergi la tinta si vezi unde au patruns alicele (cu cit grupajul de care ai fost capabil e mai strins, cu atit poti regla luneta mai bine - daca nu ai tras grupat trebuie sa mai apropii tinta, deoarece mai ai nevoie sa te antrenezi la distante mai mici sau sa te obisnuiesti cu arma) - acuma daca pelet-urile sint grupate sa zicem sus si-n dreapta trebuie sa incepi sa reglezi luneta ----- pe ea ai doua suruburi de reglaj acoperite de capace de protectie; una sus pentru reglarea pe verticala si una pe laterala pentru reglajul pe orizontala. pe cea de sus ai o sageata si scrie "up" - in cazul tau ipotetic pentru ca ai tras sus o sa trebuiasca sa dai click-uri inspre jos, deci opus sagetii, - pe "butonul" din laterala vei gasi acelasi tip de sageata, dar aici scrie un "L" de la left (stinga) si incazul tau ipotetic deoarece ai tras in dreapta trebuie sa dai click-uri spre stinga - deci in directia sagetii. - apoi tragi din nou si daca este cazul repeti operatia pina pellet-urile ajunga in centru tintei. pentru un tabel cu cite click-uri trebuie dat ti-am pus adresa si la celalalt post facut de tine (vezi de ce ii bine sa nu te imprastii prea mult cu subiectele? :) ) - http://forum.airguns.ro/viewtopic.php?t ... sc&start=0
de stiut - daca schimbi distanta pina la tinta ai doua posibilitati - ori reglezi din nou luneta :) , ori incepi sa tragi cu corectie - aici sint multe de stiut si de invatat si mult de experimentat....:)
adrian_ppp

Re: Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5

Post by adrian_ppp »

merci mult,

Am gasit pe cineva mai priceput decat mine,respectiv un armurier care s-a ocupat de ea si mi na reglat o
iulian_c

Post by iulian_c »

adriane_ppp cum e cfx-ul???are putere?pana in 30M se comporta bine la capitolul asta???
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Pana in 30metri orice arma Gamo de la Arrow din seria Hunter sau Cfx se comporta foarte bine.Multi prefera insa Cfx pentru ca are teava fixa.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
iulian_c

Post by iulian_c »

o fi avand cfx-ul teava fixa dar arma asta chiar nu are nici un dezavantaj?? :lol:am inteles ca e cam slaba.la putere cel putin in comparatie cu un hunter de acelasi calibru.voi ce ziceti???e mai slabuta?
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Dimpotriva Cfx-ul este mai tare decat Hunterul dar nu mai mult de 5m/s in plus.Realul dezavantaj este acela ca este foarte grea si daca-i mai pui si luneta se ingreuneaza si mai tare.Ar mai fi dezavantaj ca dureaza mai mult timp s-o incarci in comparatie cu ac-urile cu teava basculanta-break-barrel.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
sorin mok

Post by sorin mok »

Probabil, dar ii pui mai usor bipod si cu o luneta neagra arata si mai "tactic". Si asta conteaza? Nu, Ac Sniper?
iulian_c

Post by iulian_c »

aud pareri impartite de cfx.unii ba spun ca e cam slabut mecanismul si e facuta pt putere mai mare sau ca e un model chiar mai rapid decat hunterul.deci cum e fratilor cu el??lasand la o parte sinteticul.la performante e mai bun decat maxima sau hunter??
AC Sniper

Post by AC Sniper »

ADRIAN

iulian_c

Post by iulian_c »

si cat ajunge un cfx de asta la noi?la magazinul din iasi???peste 7,5mil??
sorin mok

Post by sorin mok »

iulian_c

Post by iulian_c »

pai nu e trecut decat cf 30.cfx lipseste din lista.sau poate e acelasi lucru cu cf -ul.nu ma pricep.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

CF-30 este un model mai vechi si nu ti-l recomand.CFX-ul este mai bun si mai puternic datorita sistemului de incarcare printr-o culata direct pe teava.Se pare ca CFX-uri nu mai sunt in stoc momentan.Adevarul este ca atunci cand erau toti cumparau CFX si se pare ca s-au terminat destul de rapid.
ADRIAN

iulian_c

Post by iulian_c »

a-ha.bine dar cat ajungea un cfx din asta in magazine???peste 7.5 mil????
Post Reply