Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
adrian_ppp
Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5
buna ziua ,
De curand am achizitionat de la ARW o pusca Gamo CFX 5.5.Pentru ca meniul sa fie complet am luat si o luneta Norconia 3-9x32 si un sistem de prindere dintr-o bucata care se fixaza pe sina Cfx-ului(TS 300 - 30 MM)
Intrebarea mea este:
-sistemul de prindere de la Gamo trebuie montat intr un anume fel,pe ce parte tre sa fie suruburile?
-unde pozitionez sistemul de prindere pe sina?
-mai este nevoie sa cumpar si antisoc?
Cum imi reglez singur luneta?
Multumesc,
De curand am achizitionat de la ARW o pusca Gamo CFX 5.5.Pentru ca meniul sa fie complet am luat si o luneta Norconia 3-9x32 si un sistem de prindere dintr-o bucata care se fixaza pe sina Cfx-ului(TS 300 - 30 MM)
Intrebarea mea este:
-sistemul de prindere de la Gamo trebuie montat intr un anume fel,pe ce parte tre sa fie suruburile?
-unde pozitionez sistemul de prindere pe sina?
-mai este nevoie sa cumpar si antisoc?
Cum imi reglez singur luneta?
Multumesc,
-
tipirigpipirig
Re: Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5
sa o folosesti sanatos si sa "dobori" cit mai multe tinte
am si eu o intrebare.... - cite posturi noi vrei sa deschizi cu acelasi subiect???
- pentru reglaj incerc sa-ti povestesc cum am facut eu
- in primul rind trebuie sa te gindesti cam la ce distanta vei trage mai des (alegerea punctului de zero) - sa presupunem ca ai ales 30m - acolo trebuie pusa o tinta (eu folosesc o tinta cu cercuri) apoi tragi cam 3-5 pellet-uri dupa centrul ei...., mergi la tinta si vezi unde au patruns alicele (cu cit grupajul de care ai fost capabil e mai strins, cu atit poti regla luneta mai bine - daca nu ai tras grupat trebuie sa mai apropii tinta, deoarece mai ai nevoie sa te antrenezi la distante mai mici sau sa te obisnuiesti cu arma) - acuma daca pelet-urile sint grupate sa zicem sus si-n dreapta trebuie sa incepi sa reglezi luneta ----- pe ea ai doua suruburi de reglaj acoperite de capace de protectie; una sus pentru reglarea pe verticala si una pe laterala pentru reglajul pe orizontala. pe cea de sus ai o sageata si scrie "up" - in cazul tau ipotetic pentru ca ai tras sus o sa trebuiasca sa dai click-uri inspre jos, deci opus sagetii, - pe "butonul" din laterala vei gasi acelasi tip de sageata, dar aici scrie un "L" de la left (stinga) si incazul tau ipotetic deoarece ai tras in dreapta trebuie sa dai click-uri spre stinga - deci in directia sagetii. - apoi tragi din nou si daca este cazul repeti operatia pina pellet-urile ajunga in centru tintei. pentru un tabel cu cite click-uri trebuie dat ti-am pus adresa si la celalalt post facut de tine (vezi de ce ii bine sa nu te imprastii prea mult cu subiectele?
) - http://forum.airguns.ro/viewtopic.php?t ... sc&start=0
de stiut - daca schimbi distanta pina la tinta ai doua posibilitati - ori reglezi din nou luneta
, ori incepi sa tragi cu corectie - aici sint multe de stiut si de invatat si mult de experimentat....
am si eu o intrebare.... - cite posturi noi vrei sa deschizi cu acelasi subiect???
- pentru reglaj incerc sa-ti povestesc cum am facut eu
de stiut - daca schimbi distanta pina la tinta ai doua posibilitati - ori reglezi din nou luneta
-
adrian_ppp
Re: Sfat pentru un detinator de GAMO CFX 5.5
merci mult,
Am gasit pe cineva mai priceput decat mine,respectiv un armurier care s-a ocupat de ea si mi na reglat o
Am gasit pe cineva mai priceput decat mine,respectiv un armurier care s-a ocupat de ea si mi na reglat o
Dimpotriva Cfx-ul este mai tare decat Hunterul dar nu mai mult de 5m/s in plus.Realul dezavantaj este acela ca este foarte grea si daca-i mai pui si luneta se ingreuneaza si mai tare.Ar mai fi dezavantaj ca dureaza mai mult timp s-o incarci in comparatie cu ac-urile cu teava basculanta-break-barrel.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
http://www.pyramydair.com/blog/2006/02/ ... -test.html
Citeste aici despre CFX.
Citeste aici despre CFX.
ADRIAN
CF-30 este un model mai vechi si nu ti-l recomand.CFX-ul este mai bun si mai puternic datorita sistemului de incarcare printr-o culata direct pe teava.Se pare ca CFX-uri nu mai sunt in stoc momentan.Adevarul este ca atunci cand erau toti cumparau CFX si se pare ca s-au terminat destul de rapid.
ADRIAN