Walther P22-impresii

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Adrian_is

Walther P22-impresii

Post by Adrian_is »

Dragilor..iata ca fusei la clubul de tir din oras si am tras 10 cartuse(paguba in buget, nu alta!) sa vada stapanu'cum lucreaza angajatu'. :wink: Am pus si antrenorul sa traga cu el si am tras si eu. De fapt m-am dus sa vad daca e reglat bine, nu de alta dar daca ochesc o mana sau un picior sa nu ma trezesc ca-i scot un ochi sau ii rup vreo coasta..infractorului. Bineinteles ca nu se putea ca tragerea sa decurga si fara un tub nearuncat afara! Pistolul tragea stanga jos si l-am reglat cat am putut in sedinta asta, acum trage putin dreapta. Am facut testele la 10 m intr-o tinta. E normal sa nu prea aiba precizie, la o asa teava scurta. Se comporta bine, ceea ce nu-mi place mie este cursa prea lunga pe care o face tragaciul pana la declansare. Am observat ca Mauser-ul trecut pe care l-am avut, cu gaze, la armare, tragaciul ramanea anclansat trei sferturi, ramanand doar un sfert de apasat. Aici trebuie sa efectuezi toata cursa la tragaci, ceea ce pe mine personal ma deranjeaza, deoarece imi pierd rabdarea si intervine tremuratul mainii si de aici eroarea la linia de ochire. Chiar nu inteleg de ce nu i-au facut acelasi sistem de declansare, care ar fi explicatia? In rest s-a comportat bine, zgomot-marfa. La urmatoarea sedinta, va mai spun.. :)
ave25

Post by ave25 »

Daca simti ca tragaciul are cursa lunga si pistolul bate dreapta, este foarte probabil ca abaterea sa se datoreze faptului ca misti arma cand apesi tragaciul. Mi se mai intampla inca si mie uneori (deseori :oops: ), si in mod sigur la inceput la toata lumea :idea:
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
sorin mok

Post by sorin mok »

Adrian_is, nu cumva pistolul e DAO? Asta ar explica cursa lunga a tragaciului, poate!
Adrian_is

Post by Adrian_is »

ave, multumesc de lamurire! :wink:
sorine..expliciteaza DAO, te rog! :shock:
si totusi n-am primit raspuns la intrebarea legata de cursa tragaciului pana la executarea focului, de ce e completa la unele pistoale si de ce numai pe un sfert la altele? stie cineva? :roll:
sorin mok

Post by sorin mok »

DAO- Double Action Only /adica prin miscarea tragaciului faci toate "operatiunile" interne: armezi si tragi, fara a mai umbla la cocos.
Se foloseste mai ales la pistoalele de politie si autoaparare pentru ca nu poti declansa din neatentie sau graba! La tragerile de precizie nu e bun pentru ca dureaza prea mult declanasarea. La toate tragerile, cursa tragaciului va fi aceeasi: lunga!
Adrian_is

Post by Adrian_is »

sorine tata, vad ca le stii destul de bine! :) E DAO, desigur. Deci una in defavoarea celeilalte, referitor la cursa tragaciului. Decat sa pierd din precizie, mai bine aveam cursa mai scurta si tineam naibii degetul pe garda tragaciului! :? Oricum ar fi, sunt pana in 5-7 m precizie, ca mai departe se pierde. :roll:
Guest

Post by Guest »

De fapt e QA(quick action). A fost introdus de Walther odata cu P99. Cocosul sta intr-o prearmare usoara, nu completa,care permite manuirea in siguranta a armei, pe care o termini prin apasarea tragaciului, in momentul declansarii.DA e mai tare la apasare.QA seamana cu DAO, dar e mult mai soft.
Post Reply