neliniste

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
sorry_nellu

neliniste

Post by sorry_nellu »

Stie cineva ceva detalii despre ce va insemna pentru noi vanatorii aderarea la UE? Cadrul legislativ e "acordat" cu cel al Uniunii? Dupa cate am citit, nu e un cadru european unitar.Vor urma modificari semnificative? Personal am auzit multe "pronosticuri",
deloc imbucuratoare. Astept cu interes opinii si poate cineva stie mai multe si ne zice si noua.
violiv

Post by violiv »

Salut!
Din ce stiu eu, medicina, portul de arma si vanatoarea nu sunt subiecte de "negociere" in comunitatea europeana. Fiecare tara membra si-a facut legile, "in lumina" recomandarilor (ca si noi, de altfel)! Am umblat un pic printre vanatorii din Europa si, cu exceptia nemtilor care au primit dreptul de a detine arme cu aspect militar (interzis la ei inainte vreme), toti spun ca noile legi sunt mai proaste si mai restrictive. La a noastra inca se lucreaza, e vorba sa apara modificari la legea in vigoare. Sa te astepti la ceva mai bun inseamna sa vizezi, dupa parerea mea.
Noul cod fiscal, pentru 2007, pastreaza acciza de 100% la persoanele juridice. Persoanele fizice nu platesc accize suoplimentare la cumpararea armelor dintr-o tara UE. Nici cu TVA-ul nu mai jonglam (plateste acolo, recupereaza, plateste aici).
Zi buna, Vio
arrow
Site Admin

Post by arrow »

subiectul e dezbatut pe larg pe forumul de la www.vinatorul.ro

Marius
Post Reply