Prelungire Valabilitate Permis Arma Neletala

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Grunwald

Prelungire Valabilitate Permis Arma Neletala

Post by Grunwald »

Seara buna,

In Noiembrie 2016 imi expira permisul port-arma, fac 5 ani, cum procedez in continuare sa-i prelungesc valabilitatea? Care sunt pasii, ce acte, taxe trebuiesc la prelungire etc.? Cu multumiri!
Fort 10 R, 9 mm Rubber
Weapon of Ukraine
tevez

Re: Prelungire Valabilitate Permis Arma Neletala

Post by tevez »

Grunwald wrote:Seara buna,

In Noiembrie 2016 imi expira permisul port-arma, fac 5 ani, cum procedez in continuare sa-i prelungesc valabilitatea? Care sunt pasii, ce acte, taxe trebuiesc la prelungire etc.? Cu multumiri!
Ar trebui să primeşti o notificare de la SAESP cu tot ce e nevoie, mie la PH mi-au trimis din timp. Mie mi s-a cerut să prezint:
- cerere tip
- copie C.I.
- copie permis de armă-toate filele scrise
- fotografie 3/4 sau 4/5
- fişă medicală tip pentru prelungire permis valabilă
- aviz psiho de la un psiholog avizat, în termenul de valabilitate
- copie după certificatul de absolvire a unui curs de instruire practică şi teoretică pe linie de arme şi muniţii eliberată de o
persoană juridică autorizată pentru aşa ceva
. dovada efect. unei trageri într-un poligon autorizat cu armele din permis
- armele.
În timp ce permisul era la vizat am primit vizită de la Poliţie: seif, dulap, întrebări, etc.
sith

Post by sith »

Au mai ramas doar vreo doua saptamani timp in care posesorii de arme supuse inregistrarii (permis tip A, permis tip B) mai pot obtine pentru anul 2016, dovada unei prezente in poligonul de tragere. Aceasta dovada a devenit obligatorie, asa cum multi dintre dv stiti, prin modificarele la legea armelor, modificari ce au efect din 15 ianuarie a.c.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tapper

Post by tapper »

Buna ziua,

In septembrie imi expira permisul, intrebarea mea este, oare o sa fie o problema daca in 2016 nu am avut tragere oficiala in poligon?
Pana in septembrie o sa absolv cursul si o sa ma duc si in poligon, dar oare trebuia sa ma duc si in 2016?

Va multumesc.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

tapper wrote:Buna ziua,

In septembrie imi expira permisul, intrebarea mea este, oare o sa fie o problema daca in 2016 nu am avut tragere oficiala in poligon?
Pana in septembrie o sa absolv cursul si o sa ma duc si in poligon, dar oare trebuia sa ma duc si in 2016?

Va multumesc.
Sunteti vanator? Daca da, ati scapat pentru ca legea in cazul vanatorilor, face o exceptie.

Daca nu sunteti vanator, adio permis! Daca totusi doriti sa va pastrati arma(armele) va trebui sa le vindeti unui armurier inainte sa va expire permisul si apoi sa le rascumparati de la armurier dupa si daca politia va va mai emite un nou permis.

Treaba nu e simpla din pacate. Va fi greu sa gasiti un armurier dispus sa faca asta si in plus e posibil ca politia sa va refuze emiterea unui permis nou intrucat ati pierdut dreptul de a detine arme din motive ce va sunt imputabile.
tapper

Post by tapper »

excelent!!!!

Nu sunt vanator, cred ca o sa distrug arma, desi am dat vreo 1600 ron cu tot cu accesorii pe ea.

Imi place cum sunt schimbate legile in tara asta, cand am obtinut permisul era alta lege, daca tot expira permisul in cinci in cinci ani macar trebuia pastrata regula pana data expirarii si apoi politia sa fie obligata sa te informeze cum sa te conformezi legii, in fine asta e.

Macar pot vinde arma unei persoane fizice? Primesc amenda?

Va multumesc pt raspuns.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Nu primiti amenda, singura sanctiune in cazul de fata este faptul ca nu se prelungeste valabilitatea permisului si ca urmare a acestui fapt nu mai puteti detine arma. Puteti desigur vinde arma oricarei persoane care are autorizatie de cumparare valabila
tapper

Post by tapper »

OK, va multumesc.
Vasea

Post by Vasea »

Poate sa ma lamureasca si pe mine daca am inteles bine????
Eu inca nu sunt lamurit daca am inteles bine ultima actualizarea a legii:
Eu am vizat permisul de port arma neletala in octombrie 2015, in situatia mea dupa ce am facut prelungirea permisului pe urmatorii 5 ani, trebuie sa mai fac inca o data cursul si mai mult sa am in fiecare an cel putin o vizita la poligon cu dovada? pe care o voi prezenta la urmatoarea prelungire a permisului???
Adica in decurs de un an dupa prelungire sau cate o viza pe anul in curs indiferent ca am facut prelungirea ieri???? in asa fel incat la urmatoarea prelungire cand depun documentele de viza periodica la 5 ani, trebuie sa dovedesc cu acte ca am fost de 5 ori in poligon adica sa am 5 chitante????!!!!!
kuminte

Post by kuminte »

La data la care trebuie sa schimbi/prelungesti carnetul, trebuie sa faci dovada efectuarii cursului de manuire arme si sa depui copii dupa chitantele/dovezile aferente tragerilor anuale obligatorii in poligon, cate o chitanta/an/de fiecare arma detinuta. Ca exemplu, eu am pe anul trecut 3 dovezi: 1 pt 5.5, una pt 6.35 si una pt cauciuc.
AC 5.5
AC 6.35
tevez

Post by tevez »

kuminte wrote:La data la care trebuie sa schimbi/prelungesti carnetul, trebuie sa faci dovada efectuarii cursului de manuire arme si sa depui copii dupa chitantele/dovezile aferente tragerilor anuale obligatorii in poligon, cate o chitanta/an/de fiecare arma detinuta. Ca exemplu, eu am pe anul trecut 3 dovezi: 1 pt 5.5, una pt 6.35 si una pt cauciuc.
Legea nu prevede așa ceva, e o interpretate a AESP respectiv. "dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare" Nu spune nici măcar că trebuie să mergi cu toate armele. Nu am normele, în caz că au apărut, dacă cumva acolo scrie că trebuie o chitanță per armă deținută, așa să fie, dar am mari dubii că o normă, fie ea și românească, ar putea stabili așa ceva.
kuminte

Post by kuminte »

Tot din cauza ca nu stiam, m-am dus in poligon cu toate si am intrebat. Mi s-a spus ca ei elibereaza o adeverinta pt fiecare arma/calibru din permisul meu, cu care eu vreau sa trag, mai departe... :?
AC 5.5
AC 6.35
tevez

Post by tevez »

Mno, ce să zici, lumea vrea bani. Și la farmacie îți recomandă medicamentul cel mai scump, deși compoziția e identică cu a altora,
diferența fiind făcută de marketing. Știu c-am mai zis dar, lăsând de-o parte micile nedreptăți ce se fac, obligativitatea cursului și
prezența la o tragere anuală cel puțin sunt măsuri pozitive, io abia aștept să se ia zăpada să merg la poligon. :wink:
cobra

Post by cobra »

Poate ca pt tine Tevez ,o fi de bun augur schimbarile astea din lege,dar pt noi astia mai oprimati de prin HD nu prea sunt bune deoarece nu avem un poligon prin preajma,singurul poligon fiind pe la arad sau oradea sau cluj,deci departe amarnic,la peste 200km,dar ce sa-i faci?asa ca vom vedea ce va fi cu timpenia aia de prevedere,ca doar or intelege si ei cumva .mai vedem ce va fii si cu viza aia .va tin la curent ca tot trebuie sa fac vizita medicala pt prelungire permis,am sa merg cu plaminda-n protap la deva sa vedem ce e de facut cu privire la tragerea aia anuala! :( :( :( :(
tevez

Post by tevez »

mai e și cel de la Timișoara :)
Post Reply