permis port arma neletala :(

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

anndrei

Re: permis port arma neletala :(

Post by anndrei »

Marti 3 Noiembrie, intra fortat in plen proiectul de modificare a legii armelor in sens restrictiv.

Cereti deputatilor RESPINGEREA proiectului de modificare a legii armelor!

Speriati de valul de nemultumire al detinatorilor legali de arme care sunt lezati in drepturi de proiectul de modificare a legii armelor in sens restrictiv initiat de MAI-IGPR (Marinescu), decidentii politici din coalitia de guvernare doresc sa introduca in plen proiectul rapid Marti 3 Noiembrie.

Nu mai este timp de dezbateri, a mai ramas timp doar sa incepeti toti sa sunati deputatii (mai ales pe cei de la putere) si sa-i convingeti sa voteze impotriva adoptarii proiectului de modificare a legii. Ce a inceput a fost bine dar nu de ajuns (1/3 din 2/3 e facut). Continuati sa vorbiti de nemultumirea voastra deputatilor vostri sau ramaneti fara arme si apoi pe rand fara libertati. Azi un ou, maine un bou. Luati oul inapoi astazi ca sa nu va ia boul maine!

Aici e lista de contact:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.de?par=C
careundecine

Post by careundecine »

Prea tarziu. Legea a fost promulgata, ce-i drept cu unele modificari fata de versiunea initiala.
Oricum ma hotarasem sa plec din tara asta de rahat, e bine ca mi-au dat un motiv in plus.
Florin_ASSR

Post by Florin_ASSR »

Buna seara, stiti cumva daca in noua lege, pentru permisul de port arma neletala, va fi obligatoriu sa ai curs de initiere si pregatire teoretica si practica pe linie de arme si munitii? Doar pentru port si uz?... sau aceste obtiuni vor fi eliminate?
Florin_ASSR

Post by Florin_ASSR »

Am aflat care este modificarea legi din postul domnului tevez... multumesc
tevez

Post by tevez »

A apărut legea. http://www.avocatnet.ro/content/article ... iilor.html
Mi-e lene, silă şi tre' să tai porcu'. Da' nu cred că e de bine. Enjoy! :P
Florin_ASSR

Post by Florin_ASSR »

e bine ca nu sa modificat la valabilitatea de 5 ani, cum propusesera, mai ales ca acum trebuie urmat curs de pregatire si pentru armele neletale, daca mai iti refaceai si tot dosarul odata la 3 ani...te lasai de "cariera"
Rudy

Post by Rudy »

Copy/paste :

?valabilitatea permisului de armă se prelungește de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplinește condițiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) și i) și prezintă dovada efectuării unei ședințe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepția posesorilor de arme de vânătoare"

:evil:
Sa inteleg ca sunt OBLIGAT, sa ma duc anual la poligon ? Interesant . Chiar foarte interesant. La fel ma duc si la wc... tot periodic, tot obligat, dar ceva mai des si inca nu-mi trebuie autorizatie.
Daca aveam permis de bicicleta eram chemat periodic la vreo institutie bugetara sau privata, sa ma verifice daca pot sta erect in sha? hmmmm :shock:

Initiatorul modificari legislative e patron de poligon fara clienti, sau 1 lingau de 00, care-i reprezinta ?

E cum mama dracului, iar trebuie sa scoatem bani din buzunar aiurea si la misto pentru ca altii sa se imbuibe ? Sila la care am ajuns, este maxima. Nu mai putem avea un hoby, nici dreptul la o mica relaxare? In curand o sa platim impozit si pe un zambet, sau poate atunci cand ranjim fasolea, ca de zambit, nu ne mai arde demult.

Imi scapa mie ceva, sau mizeriile din tara asta se amplifica exponential la fel ca rca-ul, impozitul pe casa si burdihanele alesilor ?
Tamtamul anterior, referitoare la vizitele la psiholog anuale (care nu a trecut...) imi aduc aminte ca au fost initiate parca de o asociatie psiholoaga, fomista si fara clienti!!! Oare si in acest caz aveam de-a face cu aceeasi specie, dar cu alta pregatire ?

Sa revenim....dupa 5 ani ma duc la militie pt. preschimbare si prezint 5 bonuri ? (pe langa cele 4 teste medicale si una psihologica) (sper ca bonurile sa nu fie castigatoare la loterie ....)
Daca intre timp ma sterg cu ele la kur, sau nu ma duc deloc in poligon, fiindca nu vreau sa ma duc obligat, ce? Nu-l mai prelungeste ? Acum am 3 pocnitori, ma duc si le arunc intr-un rau,, in Olt ca e mai mare. Si ? Raman fara ele si fara probleme si ma apuc de altceva, dar nu mai zic la nimeni , ce.... :D Ce-o sa fac, o sa fac fara sa-mi trebuiasca permis sau adeverinta de la militie, medic, sau psiholog. (nu, nu ma spanzur,,,)

Daca se apuca poporu posesor de ponitori sa umple poligoanele si actioneaza la fel ca dobitocul ala de la uti care a impuscat si omorat un instructor nevinovat, dupa care s-a sinucis, ce rezolvam ? RESPECTAM LEGEA, da stiu, cunosc.

Tare mi'as dori sa ma duc la trageri in poligon , OBLIGAT si sa ma intalnesc acolo cu geniul care a modificat legea :mrgreen: ... Voi nu ?

P.S. mesaj pt aia de ne conduc. Da aia. Aia, cu vuitoane, multe vile si afaceri prospere numai cu statu" ....
Cand puneti impozit pe amanta, pe sotie sau pe numerele pe care le tragem damelor ? " Grabiti-va ca ne "moare" domnilor, si...

S'auzim de bine, Noapte buna.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
kuminte

Post by kuminte »

Rudy, asa m-am "ambalat" si eu, dar se pare ca doar pt cei cu letale e valabila legea cu "anual".
La neletale si tir sportiv doar la 5 ani cursul ala de 10 zile..sau cat o fi.
AC 5.5
AC 6.35
radu99

Post by radu99 »

Pina la urma la neletale cite gloante poate sa detina posesorul permisului asupra sa in afara resedintei din permis?
12 sau 25?
Fort 12RM
Grand Power T12M
kuminte

Post by kuminte »

12 cartuse la el, 25 maxim acasa (cu tot cu alea 12..)
AC 5.5
AC 6.35
radu99

Post by radu99 »

Multumesc pentru raspuns.
Fort 12RM
Grand Power T12M
Florin_ASSR

Post by Florin_ASSR »

kuminte wrote:Rudy, asa m-am "ambalat" si eu, dar se pare ca doar pt cei cu letale e valabila legea cu "anual".
La neletale si tir sportiv doar la 5 ani cursul ala de 10 zile..sau cat o fi.
Io stiu ca acel curs are valabilitate pe viata, iti trebui doar cand iti scoti prima data permis, la prelungire nu mai trebuia sai faci dovada... cel putin asa era inainte... stiti voi ceva ca sar fi schimbat si valabilitatea lui?
Rudy

Post by Rudy »

"Io stiu" ca doar certificatul de casatorie nu expira si diplomele de doctoranzi ale alora de i-ati votat (eu nu am mai fost la vot in ultimii 25 de ani :wink:, deci... )
kuminte

Post by kuminte »

Din Ianuarie nu au mai dat drumul la permise noi si reinnoiri, decat cu acel minunat curs de 10 zile..+restul actelor care erau deja pe lista.

Buna aia cu certificatul de casatorie, din pacate :lol:
AC 5.5
AC 6.35
Rudy

Post by Rudy »

O sa-l facem si pe acela, nu-i bai. Dar o sa-mi masoar IQ-ul inainte si dupa, ca sa vad daca a meritat... sau daca a dat roade. :lol:

Problema se pune totusi altfel:
cursurile trebuiesc facute posesorii de arme de tir, colectie sau panoplie. Adica de cei care se joaca, pac pac, prin fundul curtii si cei care au atarnate in cuie pe pereti 2-3 pocnitori cu teava gaurita , fara coi percutor, sau lipsa tragaci. Baaaaa, da' chiar asa???? Pentru orice jucarie o sa ne trebuiasca cursuri? Daca ma harjonesc cu vreo pitizi, sau cu sotia, ....trebuie vreun curs ceva, ? (ca nu vreau sa incalc legea) Cand m-am insurat nu m-i s-a cerut obsolvirea unui curs, de f_tai,, si totusi...

Jalnic domnilor, jalnic. Interesele si prostia unora, ne vor aduce la disperare. :|
Post Reply