Intrebare despre produsele d-voastra

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
stefanconstantin

Intrebare despre produsele d-voastra

Post by stefanconstantin »

Buna ziua,

Numele meu este Stefan,am 24 de ani si sunt bucuros ca in sfarsit am gasit un forum in romania care sa puna in discutie in mod direct si deschis la dialog,pasiunea multora dintre noi pentru vanatoare,pescuit si tir sportiv de agrement.Spun asta deoarece in cautarile mele pe internet am mai gasit un site romanesc pe nume clubairguns pe care m-am inregistrat de vreo 2 sau 3 saptamani dar nu ma pot nici acum loga deoarece nici un admin nu a socotit de folos sa-mi activeze si mie contul.Trecand cu vederea peste asta sa revin la subiect.De vreo cateva luni de zile ma documentez peste tot pe net pentru a afla cum pot sa-mi cumpar o arma sau un pistol cu aer comprimat.Acum vreo 3 luni in urma nu stiam nimic despre toate astea insa pana acum am aflat ca sunt mai multe categorii si anume:pistol cu gaz,pistol sau arma cu aer comprimat,pistol cu bila de cauciuc,pistol sau arma airsoft sau cu bb-uri cum i se mai spune pe net,etc.Dintre toate astea pe mine m-ar interesa o arma sau un pistol cu aer comprimat insa cautand pe site-ul d-voastra nu inteleg de ce la rubrica "aer comprimat" toate armele de-acolo nu depasesc viteza de 215m/s desi pe internet si mai ales pe youtube am gasit foarte multe filmulete cu arme cu aer comprimat a caror viteza in feetpersecond depasea cu mult acesti 215m/s.Fara sa vreau inainte de a scrie aceste randuri am citit un mesaj lasat de cineva la aceeasi rubrica in care se vorbea despre o lege cum ca armele cu aer comprimat cu o viteza mai mare de 220m/s sunt interzise in romania,insa spre marea mea nedumerire ,cautand in legea cu regimul armelor si munitiilor pe care am descarcat-o de pe net acum 1/2 de ora,am gasit ca atat armele cu viteza mai mica de 220m/s cat si cele cu viteza mai mare de 220m/s sunt supuse autorizarii de catre politia resedintei de judet a judetului in care te afli.Deci,va rog frumos o lamurire si pentru mine deoarece nu am gasit nicaieri in lege ca armele neletale cu aer comprimat cu o viteza mai mare de 220m/s ar fi interzise.Multumesc anticipat pentru raspuns!
tiger

Re: Intrebare despre produsele d-voastra

Post by tiger »

Bine ai venit pe forum, desi de ceva vreme pe aici e cam liniste :(
Legat de clubairgun cu totii am avut aceasta problema nu stiu sa iti spun de ce, poate asa e politica lor sa ajungi pe forumul lor doar recomandat de cineva din interior.
Pe mine ca si pe alti utilizatori de pe acest forum ne-a ajutat "tevez", poate daca te pui bine pe langa el poate te ajuta si pe tine cu accesul pe siteul lor. :wink:
stefanconstantin wrote:,cautand in legea cu regimul armelor si munitiilor pe care am descarcat-o de pe net acum 1/2 de ora,am gasit ca atat armele cu viteza mai mica de 220m/s cat si cele cu viteza mai mare de 220m/s sunt supuse autorizarii de catre politia resedintei de judet a judetului in care te afli
-cauta maibine si vei gasi: proiectilele armelor cu aer comprimat nu pot depasii viteza de 220m/s decat pentru sportivi, adica inregistrat la un club sportiv, etc tot tacamul...
Pentru noi ceilalti 220m/s si atat. O prostie daca ma intrebi daca tot e sa limitam, trebuia limitata puterea nu viteza dar la asa cunoastere, asa lege :lol: Sfat: cumpara o pusca AC, nu lua pistol, nu se merita la pistol te poti orienta spre airsoft satisfactia va fii aceeiasi dar fara batai de cap cu autorizatii, controale etc.
stefanconstantin

Va spun drept ,am citit toata legea de la cap la coada ,nu spune nimic de viteza cum ca ar fi interzise armele cu aer comprimat cu viteza mai mare de 220m/s sau permise doar sportivilor de tir sportiv afiliati la cluburi de profil.Din cate stiu armele cu aer comprimat destinate tirului de performanta nici nu au nevoie de viteze mai mari de 140m/s deoarece distanta de tragere la competitiile de arma cu aer comprimat este de doar 10-15metri iar pentru distante mai mari la competitii de tip pistol-viteza sau biatlon se folosesc arme cu cartus calibru '22lr.Doar la sfarsit la clasificarea armelor spune clar ca arme neletale supuse autorizarii sunt si cele cu viteza mai mare de 220m/s cat si cele cu viteza mai mica de 220m/s.Astazi am scos-o si la imprimanta de pe net,este Legea Nr.295/2004,versiunea consolidata a actului normativ aplicabila din 27 Iulie 2011.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

stefanconstantin wrote:Va spun drept ,am citit toata legea de la cap la coada ,nu spune nimic de viteza cum ca ar fi interzise armele cu aer comprimat cu viteza mai mare de 220m/s sau permise doar sportivilor de tir sportiv afiliati la cluburi de profil.
N-ar fi rau sa mai luati o data Legea la citit unde veti observa la art. 57, pct.(3) o permisiune acordata expres si limitativ unor anumite categorii de detinatori de arme.

Asa cum veti observa din lecturarea atenta a legii nu-i deloc de joaca cu armele astea cu aer comprimat, chiar daca initial asa pare. Atentie sporita recomand conditiilor de pastrare, conditiilor de instrainare si mai ales unde, cum si cand o folositi.
Sunt si eu de parere ca anumite arme cu aer comprimat si anume cele ale caror proiectile ating energie cinetica redusa ar trebui sa se vanda "la liber" cetatenilor majori asa cum e peste tot in lumea civilizata spre care tindem. Din pacate insa la noi orice "plici" cu energie cinetica aproape inofensiva este luat in seama de lege si politistii care o aplica ca si o arma reala, cu glont.
stefanconstantin

Safe&Sound wrote:
stefanconstantin wrote:Va spun drept ,am citit toata legea de la cap la coada ,nu spune nimic de viteza cum ca ar fi interzise armele cu aer comprimat cu viteza mai mare de 220m/s sau permise doar sportivilor de tir sportiv afiliati la cluburi de profil.
N-ar fi rau sa mai luati o data Legea la citit unde veti observa la art. 57, pct.(3) o permisiune acordata expres si limitativ unor anumite categorii de detinatori de arme.

Asa cum veti observa din lecturarea atenta a legii nu-i deloc de joaca cu armele astea cu aer comprimat, chiar daca initial asa pare. Atentie sporita recomand conditiilor de pastrare, conditiilor de instrainare si mai ales unde, cum si cand o folositi.
Sunt si eu de parere ca anumite arme cu aer comprimat si anume cele ale caror proiectile ating energie cinetica redusa ar trebui sa se vanda "la liber" cetatenilor majori asa cum e peste tot in lumea civilizata spre care tindem. Din pacate insa la noi orice "plici" cu energie cinetica aproape inofensiva este luat in seama de lege si politistii care o aplica ca si o arma reala, cu glont.
Da aveti dreptate,dar este la articolul 58 alineatul 3 din lege,ca articolul 57 n-are puncte.Oricum mi se pare aberant ca doar sportivii de tir sa poata folosi astfel de arme cu aer comprimat cu viteza mai mare de 220m/s deoarece ei nu au nevoie de asa ceva.Am un coleg la facultate care este sportiv de tir si mi-a spus clar ca ei au arme cu aer comprimat de maxim 140m/s deoarece distanta de tragere este de doar 10m la probele de arma cu aer comprimat.Deci legea permite astfel de arme celor care n-au nevoie de ele.
stefanconstantin

Pe mine ma interesa achizitionarea unei arme cu aer comprimat cu viteza mai mare de 220m/s doar ca sa trag cu ea in poligon la distante mai mari de 50-75 metri la tinte de hartie dar se pare ca nu mi-am ales bine pasiunea pentru tirul la distanta cu arme cu aer comprimat,deoarece imi convenea sa-mi satisfac in felul asta o pasiune fara sa cheltui multi bani pe munitie.Si pe langa asta mai este si faptul ca nu-mi plac armele care bubuie de ma doare capul de la ele si-mi dau recul in umar de ma doare umarul dupa 10-15 focuri, deci si varianta cu armele de foc si sa ma fac vanator este exclusa.Mie imi plac armele finutze si silentioase cu aer comprimat.
tevez

Post by tevez »

O armă în.22 lr nu are nici recul, nici zgomot nu face prea mult, preţul muniţiei e mic şi nu are dezavatajul lipsei de fiabilitate
de la majoritatea a.c.-urilor. Dar nu se poate trage cu ea decât în poligon şi e cam greu de luat autorizaţia de cumpărare.
stefanconstantin

Deci sa inteleg ca pentru un sfat in ceea ce priveste o arma cu aer comprimat nu am venit pe forumul care trebuie.
Post Reply