Pistol cu bile de cauciuc
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Dabija
"Dar inainte de 1996 ac-urile cu viteza>220m/s erau permise si dupa ce au aparut accidente cu ele din motivul unei lipse de educatie in folosirea unor arme,au fost interzise"
Pai accidente sau crime cu arme de vanatoare au fost mai multe decat cu AC ... si cu toate astea nu au fost interzise armele de vanatoare ... asa ca acest argument nu sta in picioare. Ceea ce a fost "obtinut" in legea 295 a fost din necesitatea armonizarii legislatiei (ceea ce nu prea a fost realizat) si la presiunea unora care inteleg un pic mai bine problematica in domeniul armelor ... nu au fost cadouri pentru ca am fost cuminti.
iar alte prevederi cam aberante din aceasta lege au fost puse din urmatorul motiv:
"Un sistem de autorizare si inregistrare este instrumentul perfect pentru a interzice detinerea armelor de catre burghezie"
Lenin-Opere alese-Sarcini de baza ale dictaturii proletariatului in Rusia Vol.29, Moscova:Progress Publishers, 1965
Ce sa mai zicem de accidentele de circulatie care omoara in Romania mult mai multi oameni decat armele de foc ... iar soferii au si scoala si examen si fisa psihologica ... si culmea, inca nu a fost interzisa circulatia autoturismelor pe drumurile publice ...
Pai accidente sau crime cu arme de vanatoare au fost mai multe decat cu AC ... si cu toate astea nu au fost interzise armele de vanatoare ... asa ca acest argument nu sta in picioare. Ceea ce a fost "obtinut" in legea 295 a fost din necesitatea armonizarii legislatiei (ceea ce nu prea a fost realizat) si la presiunea unora care inteleg un pic mai bine problematica in domeniul armelor ... nu au fost cadouri pentru ca am fost cuminti.
iar alte prevederi cam aberante din aceasta lege au fost puse din urmatorul motiv:
"Un sistem de autorizare si inregistrare este instrumentul perfect pentru a interzice detinerea armelor de catre burghezie"
Lenin-Opere alese-Sarcini de baza ale dictaturii proletariatului in Rusia Vol.29, Moscova:Progress Publishers, 1965
Ce sa mai zicem de accidentele de circulatie care omoara in Romania mult mai multi oameni decat armele de foc ... iar soferii au si scoala si examen si fisa psihologica ... si culmea, inca nu a fost interzisa circulatia autoturismelor pe drumurile publice ...
Am fost si sunt de acord cu d-voastra dar efectiv nu stiu ce sa mai cred.Cineva spune intr-un fel,cineva spune altfel,adevarul trebuie sa fie pe undeva pe la mijloc.Eu unul as fi cel mai bucuros daca as putea sa-mi cumpar in Romania un ac cu viteza>220m/s si sa aiba service in garantie si post-garantie aici in tara.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Problema detinerii armelor de aparare in tarile UE difera de Romania prin faptul ca acolo, chiar daca esti supus autorizarii si inregistrarii, POTI detine o arma in acest scop. La noi, legea impune privilegiul: trebuie sa fii categorie "speciala"(master and servant -cele doua clase in RO
) ca sa poti detine arma . La fel si la AC: In UE, peste anumite criterii stabilite de fiecare stat, arma ac este inregistrata, dar poate fi detinuta. La noi este interzisa.
http://www.wfsa.net/Intl_Leg/Intl_splash.htm
Mai mult, cerintele UE nu includeau AC , asa cum au motivat legiuitorii nostri
Airguns are not concerned by the Directive (see member States).
http://www.wfsa.net/Intl_Leg/Leg_EU.htm
se spune in directiva UE(vezi legislatia UE in linkul de mai sus)
http://www.wfsa.net/Intl_Leg/Intl_splash.htm
Mai mult, cerintele UE nu includeau AC , asa cum au motivat legiuitorii nostri
Airguns are not concerned by the Directive (see member States).
http://www.wfsa.net/Intl_Leg/Leg_EU.htm
se spune in directiva UE(vezi legislatia UE in linkul de mai sus)
am cumparat un revolver cu bile de cauciuc ME38 si am tras intr-o carte si n-am fost foarte incantat de rezultat, o adancitura de vreo 3-4mm si atat... un aer comprimat facea cam aceeasi chestie plus ca se infigea.
poate nu ma pricep eu la fizica si efectul de fapt e mai traumatic, am tras totusi de la 50 cm...
ce spuneti, e eficient impotriva unei persoane???
multumesc
Mai importante decat arma sunt cartusele folosite. Cu cat energia dezvoltatta e mai mare, normal ca si efectul traumatic creste (in cazul de fata, apare
).
Deci, cauta alte cartuse, pe care sa scrie macar o energie de 30J!
Daca arma rezista la stfel de detonatii!!! (ar trebui sa scrie in carte tehnica l a ce presiune rezista, altfel sfarsesti asa:
http://talks.guns.ru/forummessage/46/93421.html
Deci, cauta alte cartuse, pe care sa scrie macar o energie de 30J!
Daca arma rezista la stfel de detonatii!!! (ar trebui sa scrie in carte tehnica l a ce presiune rezista, altfel sfarsesti asa:
http://talks.guns.ru/forummessage/46/93421.html
-
Dabija
-
Alegzandru
Cam care este masa unei bile pentru pistolul tau?
Cauciucul dintr-o bila de cauciuc este unul usor flexibil sau tara ca piatra?
Ce energie cinetica este recomandat ca produce pistolul tau?
Intreb fiindca toate aste poate releva de ce bila de cauciuc nu a lasat urme mai adanci in cartea de teste...
Cauciucul dintr-o bila de cauciuc este unul usor flexibil sau tara ca piatra?
Ce energie cinetica este recomandat ca produce pistolul tau?
Intreb fiindca toate aste poate releva de ce bila de cauciuc nu a lasat urme mai adanci in cartea de teste...
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
cauciucul este usor flexibil, masa bilei nu o stiu, pe cartus scrie .380MeGum PG! ti-as spune si ce energie cinetica recomandata produce pistolul, dar nu scrie nicaieri, am sa mai caut pe net, e un ME-38 Compact G.
Si m-am lamurit, cred, de ce nu a lasat urme mai adanci, stupidul care mi-a vandut arma mi-a dat cartuse cica potrivite, dar de fapt el mi-a dat cartuse cu jumatate de cm mai mici ca lungime!
mi-am luat acum bune, dar n-am tras inca, sa vedem...
a, si mi-am luat si cu Novivamid, cica "only for repelling of attacking dangerous and vicious animals. Use against human beings prohibited!". Suna fain, nu?

Si m-am lamurit, cred, de ce nu a lasat urme mai adanci, stupidul care mi-a vandut arma mi-a dat cartuse cica potrivite, dar de fapt el mi-a dat cartuse cu jumatate de cm mai mici ca lungime!
mi-am luat acum bune, dar n-am tras inca, sa vedem...
a, si mi-am luat si cu Novivamid, cica "only for repelling of attacking dangerous and vicious animals. Use against human beings prohibited!". Suna fain, nu?
Din pacate nu stiu ce munitie vand la Arrow, pe Stefan cel Mare iar pe site nu apare decat un singur tip!
Eu n-am gasit nimicpe net referitor la energia pe care o paote suporta pistolul tau, dar trebuie sa scrie in documentatia tehnica pe care ai primit-o. Cel putin asa ar fi normal, ca si la un aspirator scrie puterea!
Nu ma pricep la munitie, dar cred ca diferenta dintre 9mm si 380 o da lungimea cartusului (a camasii), adica 380 e un "9mm scurt".
Din cite stiu, cele mai puternice cartuse cu cauciuc sunt, evident, rusesti: Tekhrim, 55J!!!!
Munitia aceia suna bine, intradevar, dar folosirea ei e ilegala pe om, cum scrie si pe ea. Deci iti asumi riscul de a suporta consecintele. Acuma depinde de situatia din teren
, de la caz la caz, intelegi tu!
Eu n-am gasit nimicpe net referitor la energia pe care o paote suporta pistolul tau, dar trebuie sa scrie in documentatia tehnica pe care ai primit-o. Cel putin asa ar fi normal, ca si la un aspirator scrie puterea!
Nu ma pricep la munitie, dar cred ca diferenta dintre 9mm si 380 o da lungimea cartusului (a camasii), adica 380 e un "9mm scurt".
Din cite stiu, cele mai puternice cartuse cu cauciuc sunt, evident, rusesti: Tekhrim, 55J!!!!
Munitia aceia suna bine, intradevar, dar folosirea ei e ilegala pe om, cum scrie si pe ea. Deci iti asumi riscul de a suporta consecintele. Acuma depinde de situatia din teren
-
Alegzandru
Pai .380 este calibrul, nu? Nu se trece lungimea, ci diametrul pt cartus, ca si pentru teava. Si .380 este cam 9.6mm, deci nu poate fi un "9mm scurt", ci un "9mm gras"sorin mok wrote:Nu ma pricep la munitie, dar cred ca diferenta dintre 9mm si 380 o da lungimea cartusului (a camasii), adica 380 e un "9mm scurt".
Apropos de penetrare... daca sa zicem ca bila are 4 grame, la o viteza de 100m/s dezvolta 20J.
Cum se intampla la orice material asupra caruia se trage, si paginile unei carti au tendinta sa se taseze, si in felul asta isi maresc rezistenta la impact si absorb mai repede energia cinetica, deci devin greu de penetrat. Mai ales ca tragi cu o bila rotunda, usor flexibila cu diametrul de 9.6mm (sectiune mare=distribuire a energiei cinetice pe o suprafata mare=rezistenta la inaintare mare=penetrare mai slaba) la o viteza de 100m/s. Nu am incercat niciodata practic, insa logic mi se pare sa nu penetreze prea mult.
Deci materialul (cauciuc), sectiune mare, combinate cu viteza redusa dau o penetrare slaba.
Avantajul insa aici nu tine de penetrare, ci de faptul ca distribuie Ec pe o suprafata mare si impactul, nu penetrarea va fi cel ce provoaca daune.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...