Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

violiv

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale a

Post by violiv »

Depinde si cine te invata. Daca cei doi amici au invatat de la cineva care asa se purta cu masina n-au avut ce altceva sa invete.

Pe vremea cand deprindeam trasul, instructorul de poligon avea o vergea de curatat armele AC de 4,5 facuta din ceva "plastic" si care avea cam 1 m; nu-i lipsea niciodata din mana si era in actiune la orice infima abatere de la siguranta in poligon - vai de fundul tau daca intorceai corpul macar 15 grade, daca inchizatorul nu era deschis, etc.

Prima mea lectie vis-a-vis de ce poate o arma am primit-o de la un batran paznic de vanatoare de prin Vrancea. Nu eram inca la scoala cand am fost indemnat sa apas tragaciul armei "sprijinita" de paznic pe langa mine si indreptata catre un stol de grauri ce se scaldau galagiosi in praful de langa o vie - a ramas o "poteca" de grauri pe drum, daca n-am uitat de atunci 38 bucati. Cu o clipa inainte erau veseli si zglobii, in clipa urmatoare unii mai zburataceau in drum. De atunci stiu diferenta intre viu si mort si de ce e capabila o arma. Si tot de atunci stiu ce-i aia recul ... Brutal dar foarte eficient. Paznicul avea un nepotel un picut mai rasarit ca mine care deja vana, arma si cartusiera stateau agatate de tocul usii in "bucataria de vara" da' nu i-ar fi trecut baiatului prin cap sa umble la ele fara voia tatalui sau bunicului. Si asta era doar o urma de amintire dintr-o epoca in care mai in orice casa asa se intampla.
aurorauno

Post by aurorauno »

Salutare forumisti ( mai noi sau mai vechi). E drept ca nu am mai postat de mult dar nu am fost "strain" de forum in tot acest timp.Ce mai faceti, bine sanatosi?
Barthy cateodata imi este dor de tine, trebuie sa recunosc :)
Revin in atentia voastra cu un articol, nedumerit fiind cat adevar este in el
http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 93471.html
E cineva care a fost verificat? Eu nu.
Toate cele bune!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
stelu

Post by stelu »

Articolul este o balarie cap-coada.
Protectia eficienta este in primul rand informativa,faptul ca l-au controlat pe unul sau pe altul prin rastel, nu denota sau impiedica intentia de a savarsi vreo infractiune.
Atacurile asupra demnitarilor nu se fac tragand cu pusca de la mare distanta...n-ai cand si cum. Eventual se fac de foarte aproape sau cu bomba.
Ala-i un articol pentru pensionari si gospodine...''a venit pulea-spataru si au intors astia tara pe dos cu verificarile''
:D
tevez

Post by tevez »

Singura parte neînflorită din articol e că se iau tot felul de măsuri de siguranţă când vine câte-unul din ăsta important,
gen Joe Biden. De aici până la a zice că TOŢI posesorii de arme au fost verificaţi, e cale lungă. Mi-a plăcut asta:
"Pe de altă parte, gărzile americane ale lui Biden, care au creat un dispozitiv impenetrabil în jurul oficialului american
şi al soţiei acestuia, Jill Biden, au venit la Bucureşti cu arme scurte, de autoapărare, care ar fi putut fi folosite, în
situaţii extreme, în locuri aglomerate.
Conform protocoalelor internaţionale, armele au fost transportate de peste Ocean în cutii care au fost desigilate abia
pe pământ românesc."

Or fi fost cu bile de cauciuc sau cu gaze? Că legea românească aşa defineşte armele scurte de autoapărare. :P
E destul de complicat să verifice UN cetăţean care a cerut autorizaţie de cumpărare, să fie verificaţi toţi posesorii
din Bucureşti...ar fi ceva.
dcrist

Post by dcrist »

Minciuni nerusinate, toti agentii de securitate ai tuturor presedintilor din lume au asupra lor armamentul letal scurt aici intrand si cele automate de tip uzi etc. pe timpul zborului cu demnitarul, o fi fost vorba de armament suplimentar de tipul armelor de asalt care este posibil sa fie transportat in lazi si scos in anumite contexte. Si da cei care le cara in lazi tot timpul sunt lunetisti dar acolo au pusca cu luneta, arma scurta e asupra lor permanent, ca de obicei un articol scris de jurnalisti care habar nu au despre ce scriu.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
sith

Post by sith »

Articol conceput pe buda.
Ia dat lui SRI-ul raportul ... :lol: :lol: :lol:
ARTICOL POSTAT DE: Cristian Burcioiu
Astia nu raspund niciodata pentru cretinatatile pe care le scriu?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
stelu

Post by stelu »

Pai cum sa raspunda? O sa urle ca cenzura,ca libertatea presei,cacaturi d'astea :lol:
aurorauno

Post by aurorauno »

De acord 100% cu dumneavoastra domnilor, insa tembelul de ziarist a trebuit sa aibe un fir de la care a plecat cu respectivul articol, un sambure de adevar, o barfa pe undeva tot cred ca a auzit el, nu a scris doar din filme.Asta mi s-a parut ciudat, cum de i-a dat prin cap un astfel de subiect.
Toate cele bune!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
stelu

Post by stelu »

Oare.... :D
Cred ca are imaginatie si atata tot. Trebuia sa mai spuna ca au intarit paza frontierei de stat si era super-super tare :lol:
tevez

Post by tevez »

Cred că ideea articolului era: e bine de tot, Biden nu are de ce se teme, ştim tot ce mişcă, etc. Mass-media are o putere
mai mare decât ne-am imagina. Dacă pe noi care mai ştim cum merg treburile de intrigă stupizenia articolului, pe cititorul
"average" de Libertatea e posibil să-l încânte şi să exclame fericit "bine le face dom'ne şi mai bine ar fi dacă le-ar interzice
pă tuate!"
Rudy

Post by Rudy »

bidon, ăsta care a venit să ne mângâie părinteşte pe creştet, spunându-ne că putem dormi liniştiti ca nato ne apără de inamici (aşa cum closca isi baga puii sub aripa) putea veni de la aeroport pe jos, sau cu trotineta, pe pistele noi create de pe Buzesti...Nici dracu nu l-ar fi recunoscut, nici chiar pisica mea. N'ar fi avut bafta sa-si i-a macar o flegma,daramite un glont. Pentru noi, cine e el, un nimeni, ca orisicare de dincolo de baltoaca aia mare,

Cand ma gandesc la cat tam-tam si cu cata pompa l-au primi deja ma ia greta...Noroc ca nu ne-am intersectat pe bulevarde, ca ma umpleam de spume, asa cum alti bucuresteni au injurat fericiti si blocati cate 2-3- ore in trafic, deviati, prin toate gropile strazilor laturalnice.

Prea multa importanta s-a acordat evenimentui si gratuita. In fapt, asta a trecut paci, prin Romania, tara europeana limitrofa, asa...la misto, ca sa-l şucareăsca putin pe Putin, iar noi, care care credeam că.........

Cata ciuda si oftica pe americani si ue, care nu au apucat sa puna labele pe ukraina. Diversiune la greu. _Iar Putin le rade in nas. _Personal astept cu nerabdare finala America+UE vs Rusia. Scuze c'am deviat si pt offtopic.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Post Reply