permis de port arma expirat.

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

biemgi

permis de port arma expirat.

Post by biemgi »

Buna seara,

Detin sau mai bine spus eram detinatorul a 2 arme neletale pentru autoaparare legal:
1. pistol gaze + certificat detinator 2003
2. pistol bila cauciuc + permis tib B
La inceputul anului 2013 nu stiu luna cu exactitate (martie sau aprilie) s-a efectuat un control asutra detinatorilor de arme neletale, in acea perioada eu fiind plecat din tara, domnii de la politie care au efectual controlul la domiciul parintilor mei, au hotarat sigilarea celor 2 arme si munitia aferenta plus cele 2 permise de port arma.
La reintarcerea mea in tara, respectiv sfarsitul lunii august, m-am prezentat la politie serviciul arme si munitii, pentru desigilarea armelor. Impreuna cu politistul am desigilar armele si .. surpriza, permis port arma expirat!!
S-au luat masurile legale, armele, munitia si permisele fiind retinute.
Astazi sunt anuntat din tara ca a venit solutia: Se dinspune neinceperea urmarii penale, amenda+cheltuieli judecata in jur de 400 ron, confiscarea pistolului cu bile de cauciuc iar pentru cel cu gaze, trebe sa-l depun la un armurier autorizat.
Nu pot detalia tot pentru ca nu am nici o hartie aici, eu locuiesc cu forme legale in Germania, dar in decursul acestei saptamani voi obtine toate hartiile scanate.
Intrebarea mea este, daca s-a procedat corect la sigilarea armelor si a 'permiselor' la inceputul anului 2013, martor fiind tatal meu.
Nu cred ca niste documente se pot sigila. Astept parerile cunoscatorilor!
Am citit pe internet, pentru alte persoane probabil in aceeasi situatie in care m-am aflat si eu, nu s-a decurs la confiscarea armelor, totul s-a rezimat la o amenda.
knauf

Re: permis de port arma expirat.

Post by knauf »

Nu ai ce sa astepti pe forum....in parte,este discutabil cum au procedat(din ce ai spus tu). Daca te mai intereseaza sa fii detinator in continuare ,sau sa-ti recuperezi arma confiscata,sau ce pana mea doresti sa faci, CONTACTEAZA UN AVOCAT!!!!
Sunt prea multe detalii de prezentat si o sa iasa un balamuc de pareri,contradictii,etc.
Interesant este cum de au avut acces la arme? Erau in sertar? Au luat cutia cu totul? Care-i motivul acelui dosar penal,respectiv confiscarea doar a unui dintre arme si nu amandoua? Una dintre ele era mai mica si statea cuminte? :lol:
Si eu am avut controale cand nu eram acasa,dar nimeni nu putea avea acces la arme sau la acte in afara de mine!!!!
SFATUL MEU,RENUNTA LA CLARIFICAREA PROBLEMEI PE FORUM SI MERGI LA UN AVOCAT CARE A MAI AVUT CAZURI IN DOMENIUL ARMELOR
SUCCES!!!
Last edited by knauf on Wed Jan 29, 2014 11:09 am, edited 1 time in total.
knauf

Post by knauf »

Astazi sunt anuntat din tara ca a venit solutia: Se dinspune neinceperea urmarii penale, amenda+cheltuieli judecata in jur de 400 ron, confiscarea pistolului cu bile de cauciuc iar pentru cel cu gaze, trebe sa-l depun la un armurier autorizat.
vezi ca ai un termen legal in care [poti depune o contestatie....sa nu-l depasesti.
poti face o procura unui avocat si din germania ,sa te reprezinte.
tevez

Post by tevez »

În opinia mea ai scăpat uşor. Ştiu că pare absurd dar un coleg într-o situaţie similară a primit şi interdicţie de-a mai deţine vreo armă
pentru o perioadă de timp şi au fost amenzi mult mai mari la alţii. De acord cu knauf, avocatul e mai bun ca un sfat primit de pe forum.
Poate se revine asupra măsurii confiscării, deşi am impresia că e în lege (nu am acum legea la îndemână şi aş prefera să nu citesc de
pe vreun site gratuit care nu are varianta "la zi")
Sigilarea în ce a constat? Bănuiesc că s-a sigilat seiful/dulapul de arme la care cheile, evident, erau la titularul armei şi nu s-a putut
deschide. Cât priveşte sigilarea permiselor...e un pic de exces de zel la prima vedere, cineva cu practică în domeniu poate să ne zică.
Mare atenţie dragi colegi la expirarea permisului! Eu mi-am pus reminder când mi-a zis CristiV de problema lui:
http://www.clubairguns.ro/forum/viewtop ... 8d42265863
Se poate merge la serviciul Arme cu cel mult 6 luni înainte de expirare. Şi o zi dacă ai întârziat e grav. :evil:
Succes în demersul tău, poate reuşeşti să anulezi măsura confiscării, e mult prea dură, iar pentru neprezentarea la viză există motive
obiective (erai plecat din ţară...).
knauf

Post by knauf »

Acum poti sa pui in balanta...cat te costa avocatul,cat valoreaza arma confiscata.
Eu,intr-o situatie similara (confiscarea unei arme AC) mi-am bagat picioarele. Era o ''prastie'' , valoarea sentimentala era zero,valoarea de piata era mai mica dct costurile cu avocatul. Mi-am vazut de treaba linistit :D nu am fost afectat si pe alte planuri.
Din ce spui,am impresia ca permisul e ''dus''....daca mai vrei sa detii genul asta de arme neletale,atunci,da,mergi la avocat. Daca nu,vezi de treaba...nu ai cazierul patat,ura si la gara.Daca vrei dreptate indiferent de costuri si alte implicatii GO ON!
barthy

Post by barthy »

Ecuatia e simpla. Permis de arma expirat = detinere de arma fara drept = infractiune. Pistolul cu bile confiscat in baza codului penal ca bun ce face obiectul unei infractiuni iar pistolul cu gaze trebuie instrainat deoarece posesorul nu mai are dreptul sa detina arme intrucat a savarsit o infractiune. Ai avut parte de cea mai convenabila solutie. 18 indice 1 , scoaterea de sub urmarire, amenda administrativa si cheltuieli judiciare. Un procuror mai obtuz te trimetea in judecata si se putea termina mai dramatic. In felul asta s-a impacat si capra si varza. Tu esti fericit ca esti liber si militienii fericiti ca au mai subtiat randurile posesorilor de arme.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
knauf

Post by knauf »

:lol:
biemgi

Post by biemgi »

salut,

in data de 24 aprilie 2013, s-a prezentat la domiciliul parintilor mei un agent de la politie, in vederea verificarii armelor si minitiei detinute legal. armele erau depozitate intr-un seif, nu cutii, rastel etc. am vb cu politistul la telefon, mi-a explicat care este problema si am convenit, impreuna cu tatal meu sa deschida seiful, cheia seifului fiind acasa, nu am luat cheia dupa mine, dar seiful avea si un cod, pe care il stiam doar eu. in seif nu erau doar armele, aveam si acte si alte lucruri.
seiful s-a deschis s-au verificat armele totul OK, discutie telefonica incheiata.
s-a intocmit proces verbal la sigilare, in prezenta si cu acordul tatalui, pe motiv ca eram plecat din tara.
dupa cateva zile am aflat ca seiful a fost sigilat, dar nu m-am gandit la acte, de acestea am aflat ca sunt in seif, la reintoacerea mea in tara.
pe data de 04 septembrie 2013, am desigilat seiful impreuna cu politistul de la arme si munitii si am constatat ca viza era expirata 05.08.2013.
s-a intocmit proces verbal la desigilare in care s-a specificat si ca actele de detinator pentru ambele arme (walther ppk si walther p22) erau in seif.
am plecat la politie pentru retinerea armelor, permiselor de arma, a munitiei, declaratii etc.
ieri am primit solutia de la procuror, prin care se dispune: confiscarea armei cu bila de cauciuc whalter ppt si munitia aferenta. voi uploda decizia mai tarziu.
nu caut solutii pe forum, am postat problema mea pentru cei care sunt detinatori de arme si probabil pot ajunge in acceasi situatie.
stiu de termenul de 20 de zile de la primire, in care pot face plangere impotriva deciziei.
nu este si nu se pune problema de bani costuri etc nu stiu cat este un ppt pe arw.ro
categoric vreau arma din noi nici nu se pune problema.
Permis de arma expirat = detinere de arma fara drept = infractiune asa este, dar un aspect pe care eu il consider important ' armele erau sigilate '
deci nu puteau fi folosite decat daca rupeai efectiv sigiliul si 'permis de port arma sigilat' probabil eu din data de 24 aprilie 2013 pana in 05.08.2013
puteam sa revin in tara daca as fi stiut ca expira. nu stiu daca ar fi un motiv intemeiat de care sa ma pot agata.
cam atat, oricum pt cei interesati voi posta si solutia.

numai bine
knauf

Post by knauf »

AVOCAT
barthy

Post by barthy »

biemgi wrote:...... am convenit, impreuna cu tatal meu sa deschida seiful, cheia seifului fiind acasa, .......
Cu gafa asta ti-ai pecetluit soarta.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
knauf

Post by knauf »

iarasi un motiv clar pentru AVOCAT
knauf

Post by knauf »

Adica vine domnul politist si te roaga frumusel si mieros, la telefon, sa comiti o neregulaaaa :lol:
Garcea stia ce arme detii,seriile armelor,si datele din permis,respectiv,cerferticatul de detinator.
Ce treaba avea el daca nu erai acasa,de ce a insistat sa fie deschis rastelul? Eu stiu din propria-mi experienta ca se procedeaza altfel cand nu esti acasa,se revine la control ,in urma stabilirii unei date cu detinatorul,sau cand are garcea chef si timp sa-ti bata din nou la usa...esti acasa, bine,nu,pa pa..mai treci pe la noi.

AVOCAT
knauf

Post by knauf »

Modul in care a procedat politistul la control este ilegal!!!!! Si de aici ,intregul lant de proceduri si decizii poate fi combatut!!!
AVOCAT
tevez

Post by tevez »

biemgi wrote:... am postat problema mea pentru cei care sunt detinatori de arme si probabil pot ajunge in acceasi situatie.
stiu de termenul de 20 de zile de la primire, in care pot face plangere impotriva deciziei.
nu este si nu se pune problema de bani costuri etc nu stiu cat este un ppt pe arw.ro
categoric vreau arma din noi nici nu se pune problema.
Lăudabilă atitudine. Da, PP-ul nu mai e "o avere" dar e AL TĂU şi merită să te străduieşti şi din principiu. Va fi stresant, colegul
a cărei relatare am postat-o mai sus a renunţat la arme, le-a casat, pentru a scăpa de nervi şi drumuri şi avea o colecţie de
neletale reuşită. Sper ca topicul ăsta să fie citit de cât mai multă lume fiindcă aud că ar fi mult mai mulţi decât ne-am aştepta
în situaţia asta şi e bine ca, din când în când, să ne mai uităm pe acte când expiră fiindcă poate fi nasol, fie că vb. de permisul
de armă sau, de ex. de ITP-ul la maşină.
turmentatu

Post by turmentatu »

biemgi wrote:salut,

numai bine
salut!
cand a expirat permisul?
era expirat in momentul verificarii armelor, sau a expirat dupa?
Post Reply